Elon Musk wil na de koop van Twitter blijkbaar zelf de baas zijn

(Door: Sophie Barkey – Vertaling: E.J. Bron)

De vogel is bevrijd”, schrijft Musk na zijn overname van het sociale netwerk op Twitter. Topfunctionarissen van het concern werden vermoedelijk al ontslagen. Het tijdperk van tech-miljardair Elon Musk bij Twitter is volgens mediaberichten met ontslagen van topfunctionarissen begonnen. Donderdag zou den bijvoorbeeld de chef van de firma, Parag Agrawal, en de chef financiën, Ned Segal, ontslagen zijn, meldden o.a. de zender CNBC en de krant “Wall Street Journal”. Ook de voor de strijd tegen “hatespeech” en “desinformatie” verantwoordelijke topmanager Vijaya Gadde zou ontslagen zijn, zei men.

Musk wil volgens een mediabericht eerst zelf de functie van chef van de onderneming op zich nemen. Op de lange termijn zou hij deze topbaan echter aan iemand anders kunnen afstaan, schrijft “Bloomberg” vandaag.

Musk had de afgelopen maanden steeds opnieuw kritiek geuit op Agrawal en de leiding van Twitter. Minstens een van de managers zou onder begeleiding uit het hoofdkantoor zijn verwijderd, schreef de “New York Times” onder verwijzing naar geïnformeerde personen. Volgens de financiële dienst “Bloomberg” was het de hoofdjurist Sean Edgett. Een officiële mededeling over het afsluiten van de ongeveer $ 44 miljard kostende overname is nog niet beschikbaar.

Musk zelf bevestigde de koop van Twitter vanmorgen Nederlandse tijd. “De vogel is bevrijd”, schrijft de miljardair in een tweet:

Overnamedeal

Volgens de “New York Times” was het eerst onduidelijk of de deal op het moment van de ontslagen al zou zijn gesloten. Volgens de “Washington Post” en de “Wall Street Journal” is de tech-miljardair echter sinds donderdag de eigenaar van Twitter.

De transactie moet tot vrijdag 23.00 uur afgesloten zijn, anders komt de deal alsnog voor de rechtbank. Een rechter had deze termijn aan Twitter en Musk opgelegd om ervoor te zorgen dat de overname niet maandenlang zou gaan duren. Het aandeel zou volgens een aankondiging vrijdagmorgen Amerikaanse oostkust tijd van door de handel zijn opgeschort – een aanwijzing op een komende verklaring.

Elon Musk had de overname zelf op touw gezet, daarna echter geprobeerd om onder verwijzing naar vermeende foute informatie over het aantal fake-accounts bij Twitter de dael uit te komen. Twitter sleepte hem voor de rechter – en Musk verklaarde zich kort voor het begin van het proces in de staat Delaware bereid om Twitter voor de oorspronkelijk overeengekomen prijs van $ 54,20 per aandeel over te nemen. Dat hij daarbij de stopzetting van de gerechtelijke procedure als voorwaarde stelde, zorgde tot het laatste moment nog voor onzekerheid.

Chief Twit”

Dat Musk zich toch nog bij zijn nieuwe rol als eigenaar van Twitter heeft neergelegd, tekent zich al dagen af. Woensdag al dook hij op in het hoofdkantoor van de onderneming in San Francisco en noemde zichzelf in zijn Twiter-profiel “Chieff Twit”. Vandaag wil hij zich volgens Amerikaanse media in grotere stijl voorstellen aan het personeel in het hoofdkantoor.

Bron:
Berliner Zeitung
Door: Sophie Barkey

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Elon Musk wil na de koop van Twitter blijkbaar zelf de baas zijn

  1. Rensk. zegt:

    Kan die man Den Haag ook overnemen en dan de Kamer en het Kabinet ontslaan? Dan zijn wij ook bevrijd.

    Like

  2. Victor33 zegt:

    Chief Twat has fried the bird.

    Like

  3. Htskday zegt:

    Like

Plaats een reactie