Volgens rapport van de Finse regering heeft de wereld niet genoeg lithium en kobalt om elke 10 jaar alle batterijen te vervangen

Het winnen van lithium.

(Door: Chris Morrison)

Invloedrijke elites ontkennen ofwel de astronomische kosten en gevolgen van Net Zero – getuige de stemming van afgelopen woensdag tegen het fracken van Brits gas in het Lagerhuis – ofwel zijn bezig met het opscheppen van de bijna onbeperkte hoeveelheden geld die momenteel worden aangeboden voor het promoten van pseudowetenschappelijke klimaatangst en investeren in onuitvoerbare groene technologieën.

Totdat de lichten uitgaan en de verwarming uitvalt, is het onwaarschijnlijk dat ze veel aandacht zullen besteden aan een recent 1.000 pagina’s tellend onderzoek naar alternatieve energie dat is uitgevoerd voor een Finse overheidsinstantie door universitair hoofddocent Simon Michaux. Verwijzend naar het 2050 Net Zero-doel van het VK, stelt Michaux dat er “gewoon niet genoeg tijd en middelen zijn om dit te doen voor het huidige doel”.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Volgens rapport van de Finse regering heeft de wereld niet genoeg lithium en kobalt om elke 10 jaar alle batterijen te vervangen

 1. Olie bolr zegt:

  Lees wat Brussel wil in 2035 wil, geen auto op benzine en diesel meer, alles moet electric zijn, Brussel put de aarde gewoon uit, wanneer komt die grote heer naar beneden ⬇️ Om de aarde te vernietigen???

  Like

 2. jantjeuitnl zegt:

  Deze is ook wel aardig.
  https://valuejagers.com/blog/reality-check-energievoorziening/
  De overheid maakt de markt, milieu en de rest kapot met ongebreidelde subsidies voor “groene” zaken.

  Like

 3. Htskday zegt:

  Je toegang tot deze site is beperkt door de site beheerder
  Je toegang tot deze service is beperkt. (HTTP reactie code 503)

  Als je denkt dat je ten onrechte bent geblokkeerd, neem dan voor hulp contact op met de eigenaar van deze site.

  ???

  Like

  • BosscheBol zegt:

   Voor E.J. Bron? Lijkt me een vergissing of technische fout?

   Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Had Ik ook zo iets mee Htskday.
   Als Ik mijn E mailadres in moet vullen om een artikel te mogen lezen hoeft het al niet meer.
   Ik houd dat E mail adres wel afgeschermt en gebruik het alleen als Ik iets vertrouw en daar Ik de mensen van die site verder niet ken hoeft het al niet meer.

   Geliked door 1 persoon

 4. Angélica zegt:

  Schoenmaker blijf alsjeblieft bij je leest…

  “Ik probeer ondertussen te bedenken hoe je een huis verwarmt met kernenergie maar dat lukt me niet” zo luidde de gedachtegang van de minister van klimaat en energie Rob Jetten na de speech van Joost Eerdmans ten gunste van kernenergie.

  Wellicht denkt Rob Jetten, hij heeft bestuurskunde gestudeerd, dat je radioactief wordt zodra je een stekker in het stopcontact gestoken hebt en er een kernenergiecentrale in de buurt staat.

  Wellicht denkt Rob Jetten, een typische alpha dus, dat er roet uit de stekkerdoos ploft en je ineens op Zwarte Piet lijkt zodra je de stekker weer uit het stopcontact trekt, en er een kolencentrale in de buurt staat.

  Wellicht denkt Rob Jetten, een totale onbenul als het gaat om wetenschappelijke vraagstukken met betrekking tot klimaat en energie, dat elektrische auto’s schoon zijn omdat ze geen uitstoot veroorzaken maar realiseert hij zich niet dat de benodigde elektrische energie elders is opgewekt en dat de uitstoot daarom elders plaatsvindt en er geen sprake is van milieu- of klimaatwinst.

  Wellicht is Rob Jetten om politieke redenen minister van klimaat en energie geworden en niet vanwege zijn uitzonderlijke vakkennis op dit gebied…

  “Europese autofabrikanten bewijzen nu al dat ze klaar zijn om het voortouw te nemen en de snelheid waarmee deze verandering de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden is opmerkelijk. Het is geen wonder dat over dit dossier als eerste een akkoord is gekomen” zo reageerde Frans Timmermans op het nieuws dat er in de Europese Unie vanaf 2035 definitief een verbod komt op de verkoop van nieuwe auto’s en bestelbusjes die CO2 uitstoten. Het tijdperk van de benzine- en dieselauto nadert daarmee zijn einde.

  Wellicht denkt Frans Timmermans, hij heeft Franse taal en letteren gestudeerd, dat het nu al chronisch tekort aan energie niet tot problemen gaat leiden als er naast het reguliere gebruik door de industrie en de vele honderden miljoenen huishoudens in de EU, ook nog honderden miljoenen auto’s door miljoenen oplaadpalen moeten worden gevoed en dat het verkeer en transport niet volledig zullen stilvallen en er geen files zullen ontstaan bij oplaadpalen en dat als iedereen thuiskomt en de elektromotoren van alle auto’s moeten worden opgeladen, er geen enorme piekbelasting zal optreden.

  Wellicht denkt Frans Timmermans, een typische alpha dus, dat zijn waandenkbeelden realiteit kunnen worden en dat natuurkundige wetten niet gelden zolang je er maar geen weet van hebt.

  Wellicht denkt Frans Timmermans, een totale onbenul als het gaat om wetenschappelijke vraagstukken met betrekking tot klimaat en energie, dat je minder in plaats van meer energie nodig hebt ten gevolge van het rendementsverlies dat optreedt als je gebruik maakt van een indirecte energiebron in plaats van een directe, wat juist extra belastend is voor het klimaat. Daarbij heeft Frans Timmermans nooit gehoord van praseodymium, neodymium en dysprosium. Dat zijn onmisbare metalen voor het maken van de elektromotoren van elektrische auto’s. Die zijn zeldzaam en grotendeels in Chinese handen. Als de vraag toeneemt, zal de prijs exploderen en de afhankelijkheid van China alleen nog maar groter worden.
  Ook heb je enorme hoeveelheden nikkel, kobalt en lithium nodig voor de accu’s en als heel Europa op korte termijn ‘elektrisch’ moet gaan rijden, zal de vraag het aanbod verre overtreffen.

  Wellicht is Frans Timmermans om politieke redenen Vicevoorzitter van de Europese Commissie geworden en niet vanwege zijn uitzonderlijke vakkennis op het gebied van klimaat en energie waar hij zich tegenwoordig meestal mee bezighoudt…

  Een bestuurskundige en iemand die Frans heeft gestudeerd bepalen in deze tijd van energieschaarste het beleid. Zij moeten de problemen oplossen en ervoor zorgen dat de industrieën en de huishoudens kunnen blijven produceren en functioneren. Zij moeten manieren en middelen bedenken om het vervoer en transport niet stil te laten vallen maar daartoe ontbreekt hen alle kennis. Rob Jetten en Frans Timmermans zijn doorgewinterde politici met sprookjesachtige idealen. Ze kleven aan het pluche en zadelen niet alleen Nederland maar het hele continent op met onuitvoerbare plannen die zo’n duizend miljard kosten en uiteindelijk zullen leiden tot het volledig stilvallen van de industrie, de land- en tuinbouw, het vervoer en het transport met armoede, gebrek en massawerkloosheid als gevolg.

  Geliked door 2 people

  • BosscheBol zegt:

   Je hebt (helaas) 100% gelijk.

   Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Tja Angélica.
   Het is eigenlijk niet heel erg moeilijk te verklaren want ook Rob Jetten is de zoveelste nitwit die in Den Haag rond loopt en nergens anders mee bezig is als een politieke agenda uit te voeren voor zijn partij, waar uiteraard de burger de dupe van is

   Like

  • saddy zegt:

   Mooi overzicht, ik denk alleen dat:
   DE problemen zijn er niet. ALLES wat er speelt is bedacht en afgesproken en compleet doorzichtig..
   Oplossingen zijn niet nodig als het probleem er niet is.

   Miljeu: Er IS geen probleem
   Grondwater: Onterecht als vluchteling binnen gelatenen gebruiken idd veel te veel
   Zeespiegel: Er IS geen dreiging
   CO2: Concentratie CO2 is nu 10% van de max gemeten waarden
   Stikstof: Er IS geen probleem
   Oekriene: IS niet onze oorlog
   Vluchtelingen: ECHTE vluchtelingen zijn er vrijwel niet, hooguit 1 per week
   Enz

   Als ze spreken van oplossingen dan bedoelen ze dat ze ondertussen bezig zijn om allerlei maatregelen door te voeren die voor hun agenda van belang zijn.

   Jetten heeft idd geen inhoud, kan niets bedenken, voert alleen braaf de agenda uit.
   Timmermans idem dito.

   Like

 5. Ravian zegt:

  De grondstoffen zijn er niet, de ervoor benodigde techniek bestaat niet, en zelfs als deze er beide wel zouden wezen zou de er door geproduceerde energie onbetaalbaar zijn.
  DAT is de realiteit van de heilige “Green Deal”.
  Ondertussen gaat het slopen van de bestaande “ketterse” energie infrastructuur, die betrouwbare en goedkope energie levert, gewoon in record tempo door.
  En dat wordt dan allemaal gedreven door een heksenjacht op een niet bestaand klimaatprobleem.
  De (groene) waanzinnigen regeren, en het eindresultaat gaat hel en verdoemenis wezen.

  Geliked door 2 people

 6. J.v.d.Heijden zegt:

  Timmermans & Co komen er in Brussel vanzelf achter dat als je
  een idee hebt, het wel uitvoerbaar moet zijn.
  Alles electrisch in de EU is derhalve pertinent ONUITVOERBAAR.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s