Het belang van contant geld

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Anthony Migchels)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Het belang van contant geld

  1. Rene zegt:

    Stelen en oplichten is met kas toch moeilijk.

    Like

  2. K zegt:

    Pin alleen in uiterste noodzaak, natuurlijk de grote ondernemingen, stelletje walgelijke uitvreters!

    Geliked door 1 persoon

  3. Boike zegt:

    Ik heb al gemerkt, dat steeds meer ondernemers tot de ontdekking zijn gekomen dat het vermeende voordeel van digitaal betalen maar heel betrekkelijk is en erg duur kost.
    Menige ondernemer accepteert geen betaling met pinpassen meer beneden een bepaald bedrag.
    Ondernemers willen met hun zaak geld verdienen en er geen geld bijleggen.

    Geliked door 1 persoon

  4. Olie bol zegt:

    Wauw simpel en duidelijk. Nu de ongeïnteresseerde schapen nog even dit uitleggen maar zal moeilijk zijn ze zitten met hun poten in de bagger.
    😂😂😂

    Geliked door 1 persoon

  5. albertpiano zegt:

    Volstrekt helder uitgelegd 👍 Zo ontzettend logisch dat daarom misschien vele schaapjes er niet eens bij stilstaan, laat staan er even de tijd voor nemen om zo te redeneren.

    Contant mag nooit verdwijnen!

    Geliked door 1 persoon

  6. Dijkstra zegt:

    Leuk verzonnen maar gaat niet op.
    De traiteur betaalt de was niet contant. De meeste zakelijke betalingen gaan al minstens 20 jaar via het de computer. Kosten rond de 10 cent per betaling.
    Ook het tweede deel klopt niet.
    Na de eerste transactie blijft minimaal 48 euro in de zak van de eerste ondernemer. Bij de tweede 46 euro. Enzovoort. Zo gaat het al jaren met credit cards en ondernemers vinden het niet leuk maar het levert wel extra omzet op.

    Like

  7. Wim Vreeswijk zegt:

    Als je het laat circuleren in de economie is dat zeer rendabel en hebben vele tussenschakels er profijt van. Als je dat uitsluitend digitaal bij de bank doet heeft alleen de bank er profijt van. Bovendien krijg je vrijwel NUL rente en moet je ook nog bankkosten betalen, dus je vermogen krimpt.

    Geliked door 1 persoon

  8. Leo 1 zegt:

    Alleen contant geld geldt

    Like

  9. saddy zegt:

    Even denken:

    Als het restaurant op veel pinnen ingesteld is dan heeft hij de prijs al aangepast. (De pinkosten ingecalculeerd)

    Eigenlijk zou het dus 18 euro moeten zijn bij cash?

    Eigenlijk zou je met 2 transacties per dag, 60 per maand per huishouden dus netto 120 euro minder kwijt zijn als iedereen cash zou betalen?

    Ik hoor net dat het gemiddelde loon van de CEO’s van de fuji-100 van 3,2 miljoen naar 3,9 miljoen gestegen is afgelopen jaar. Wie moet dat dan betalen?

    Like

  10. Iemand zegt:

    en toch is cash geld voor mij slechts een bedrukt papiertje, dat als je het kon opeten je voor 5 minuten minder honger zou hebben. Waardeloos is het.
    Maar je moet het durven inzien. Wat is de garantie dat een biljet van 50 euro daadwerkelijk garandeert dat je 10 broden kan kopen nu en binnen 1 jaar ? (in de veronderstelling dat 1 brood 5 euro zou kosten). Antwoord: er is geen garantie, er is op dit moment wél inflatie, en straks mss toch nog hyperinflatie. De inflatie die wij nu kennen kickt hard in….ja, maar de inflatie die men in venezuela, zimbabwe heeft ervaren is van een ander kaliber! Turkije mag zich ook buikriemen aanspannen met een inflatie van het zesvoudige van ons. Een briefje van 50 euro kan je opeten (lol), opstoken, …je kan er vanalles mee doen, maar in tijden van échte nood is het ….waardeloos. Leuk om het op zak te hebben igv oorlog, kan je je de eerste weken toch iets kopen.
    Neen….mijn bescheiden geloof is om op zak te hebben: fysiek goud en zilver. Dat kan men niet opeten, noch opstoken, maar stelen vooral en graag in tijden van oorlog! Je kan het niet bijdrukken of dupliceren! En vooral: het stijgt lekker hard , altijd zo geweest, in tijden van (enorme) crisis…..en dat heeft het al 5000 jaren aangetoond dat het zo werkt! Daar kan NIETS tegen op, en zeker geen briefke van 50, zelfs geen 1000 briefkes.
    Just my opinion.

    Like

Plaats een reactie