Hamburg koopt steeds meer hotels voor “vluchtelingen” op

In het Select Hotel in Hamburg-Nord worden vanaf 1 april ongeveer 250 “gevluchte personen” op kosten van de belastingbetaler ondergebracht.

(Door: Manfred W. Black – Vertaling: E.J. Bron)

De “vluchtelingennood” wordt ook in Hamburg steeds groter. Nu heeft de Hanzestad opnieuw een heel hotel opgekocht om vluchtelingen uit de hele wereld in onder te brengen. Onlangs nog kwam een appartementencomplex in Uhlenhorst (Barmbek-Süd) in stedelijk bezit, nu heeft de stad het conferentiehotel “Select” in Schnelsen (district Eimsbüttel) gekocht.

De “Hamburger Morgenpost” stelt nogal geïrriteerd vast: “In Hamburg leven inmiddels tig duizend vluchtelingen in hotels en hostels.” Hier worden de plekken in de regel door de autoriteiten gehuurd. Dat vindt blijkbaar zelfs het linkse boulevardblad ondertussen ook een beetje akelig.

250 “gevluchte personen” extra in gekochte hotels

Het “Select Hotel Hamburg Nord” was lange tijd een klassiek conferentiehotel met 122 kamers en negen vergaderruimtes. Een woordvoerster van de afdeling sociale zaken van Hamburg bevestigde dat daar vanaf 1 april ongeveer 250 “gevluchte personen” op kosten van de belastingbetaler zullen logeren.

Dat de huidige medewerkers van het hotel kennelijk nu volledig verrassend ontslagen werden, heeft ettelijke critici laten opdraven. De achtergronden zijn tot nu toe niet transparant.

Het is al minstens het tweede hotel in de Hanzestad dat op staatskosten gekocht en voor de onderbrenging van vluchtelingen van bestemming wordt veranderd. “Bevorderen & Wonen” – een sociale onderneming van de Hanzestad – deelde de “Welt” mee dat er tot nu toe heel vaak hele hotels of hoeveelheden kamers werden gehuurd om geïmmigreerde personen in onder te brengen.

Het huren van hotelkamers is nu niet meer voldoende. Nu koopt de staat. Allemaal in naam van de “asielpolitiek”.

Pas enkele dagen geleden nog een hotel gekocht

Pas vorige week nog had de koop van een van de drie “Mundsburg-Towers” in Barmbek-Süd voor krantenkoppen gezorgd. In de markante appartementenflat waren daarvoor al grotere delen voor de onderbrenging van vluchtelingen gehuurd. Met de koop van de Tower voor “beschermingzoekers” zouden er alleen al in Barmbek-Süd “133 woningen evenals bedrijven in stedelijke hand komen.” (“Die Welt”).

Kamer in het Select Hotel in Hamburg-Nord.

Sinds de zomer van 2022 werden in de Hanzestad volgens informatie van de autoriteiten 20.000 nieuwe plekken om vluchtelingen onder te brengen in “openbare instellingen” gecreëerd. Bedoeld worden vooral sporthallen, kazernes en andere verzamel onderkomens.

Hier zijn de vele geïmmigreerde personen die inmiddels al lang in aparte woningen wonen – maar ook door de staat betaald worden – nog helemaal niet bij gerekend.

Verandering van de immigratiepolitiek?

In de stadstaat Hamburg leven op dit moment meer dan 50.000 “beschermingzoekers”. De onderbrenging van nieuwe vluchtelingen plaatst Hamburg in toenemende mate voor enorme problemen.

“We werken aan de limiet”, gaf nu ook de burgemeester van de Hanzestad, Peter Tschentscher (SPD), toe.

Dat de vluchtelingenpolitiek in Duitsland veranderd moet worden, eist tot nu toe geen enkele politicus van de gevestigde politieke partijen.

Bron:
pi-news.net
Door: Manfred W. Black

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Hamburg koopt steeds meer hotels voor “vluchtelingen” op

 1. Peacepipe zegt:

  KNETTER GEK!!!

  Geliked door 3 people

 2. BosscheBol zegt:

  En zo gaat het door en door en door. Tot elk hotel vol zit, elke boot, elke kerk, buurthuis, leegstaande kantoorruimte en wie weet wat ze nog meer allemaal gaan verzinnen.
  Maar de grenzen dicht? DAT NOOIT!

  Geliked door 4 people

  • Harry zegt:

   Ze informeren nu al bij particulieren ofdat ze geen asielzoekers willen opnemen .
   En ventileren dan meteen dat ze daar flink geld voor kunnen opstrijken .
   Met de huidige prijzen en grote aantallen mensen met betalingsproblemen zou dit mogelijk hun enige redmiddel kunnen zijn .
   Dat dan na enige tijd je huis totaal uitgewoond is , is van later zorg .

   Het past allemaal wel mooi in elkaar hè ?
   Toeval , zo uitgestippeld , of opportunisme ?

   Geliked door 2 people

   • BigLJohn zegt:

    Harry; Eerst vrijwillig opnemen en daarna verplicht. Er bestaat al een Wet daarvoor.

    Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ BigLJohn op 4-2-2023 om 22.41 u. Verplicht vluchtelingen opnemen in m’n eigen huis ? Hahahahahaha !!!! Ik heb er al twee in huis : m’n echtgenote en ik, wij zijn vluchtelingen in eigen land. Als ‘t vandaag géén zondag zou zijn, had ik er een grove vloek achter gezet !

    Geliked door 4 people

   • E.J. Bron zegt:

    Ik zou zeggen: geneer u niet! 🙂

    Webmaster

    Geliked door 1 persoon

 3. BosscheBol zegt:

  Er zijn nu, schat ik, 3 miljoen mohammedanen in Nederland. En een kleine 15 miljoen blanken.
  Ik denk nog zo’n jaar of 4, 5 en de sharia wordt stap voor stap ingevoerd. Eerst nog náast onze wetten: zij vallen onder de sharia en wij onder onze wetten. En dan wordt de sharia almaar groter. Na verloop van 5 jaar is er alleen nog maar de sharia. En dan gaan we op naar het kalifaat.

  Dit is wat onze “elite” wil: de uitroeiing van de blanken.

  Geliked door 5 people

 4. karton zegt:

  Hoorde één of ander doorgesnoven jonge vrouw op tv wauwelen over verzorgingshuizen speciaal voor allochtonen in NL !
  Is toch gvd onverteerbaar dat dat zootje daar zelfs hun bek over durft los te trekken ? Terwijl NL-oudjes noodgedwongen thuis moeten blijven omdat er geen verzorgingshuizen meer bestaan, wil dat zootje ongeciviliseerden EIGEN tehuizen hebben !
  Échte NL’ers slapen onder bruggen, in schuurtjes, fietsenhokken enz. en dat buitenlandse tiefuszootje slaapt in hotels, wil eigen verzorgingstehuizen enz. enz.
  Ik weet zeker dat zij hun zin krijgen !
  (zag onlangs een tv-reportage : een oudere mevr. met een gebroken heup, lag in haar huis, zij werd gewassen door haar ZÓÓN van in de 50 !
  Dat is het gave en rijke land van Pineukio Rutte en Qut Quag !)
  Je zou dat zootje toch omleggen ?!

  Geliked door 5 people

  • Sinyo zegt:

   Allerbeste Karton
   Tiental jaartjes terug in de tijd
   Wil ik ’t Repatriantenprobleem ff kwijt.

   Velen werden hier in contractpensions opgevangen via het DMZ.
   Dienst Maatschappelijke zorg. De pension-beheerders kregen een bedrag vergoed per persoon “van het Rijk”. Het enige waar de beheerders op konden verdienen was besparen op het voedsel.
   Voor een net gearriveerde oorlogsweduwe stond de verkeerde tijd voor het avondeten vermeld. Tegen DIE tijd kleedden zij en haar zoontje zich heel netjes aan. In Nederland hoorde dat zo, vonden zij. Maar in de “eetzaal” aangekomen was die leeg. De bezuinigde “maaltijden” waren ooo péé op. Van de geïrriteerde “dienstmaagd” kreeg een ieder nog een bordje van de overgebleven soep. Het zoontje trof in de soep een glasscherf aan. Ze zei troostend tegen haar zoontje. Samen gaan we voor betere tijden. Beiden zijn nu reeds enige jaren geleden overleden. Zij als gepensioneerde hoofdzuster en hij (HBO) aan een hartstilstand.

   Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    ……….Opnieuw alles gelezen, het was meer dan ’n “10-tal jaartjes” terug in de tijd.
    Een 1/2 eeuw zo’n beetje.
    Contractpensions, repatrianten, spijtoptanten..? voor het merendeel der NL’ers van nu onbekende begripen.
    Ik herinner me die tijd ook nog, alhoewel uit de West in ’t moederland terug, maakten wij ’t anders mee.
    Maar als je dat uit die tijd, jaren 50 je je herinnert en er min-of-meer bij betrokken bent geweest, je ergert je Kapot.
    ( als je dus ziet/hoort hoe die z.g.n. asieligerts van nu worden behandeld.
    Ik herinner me die dingen dus nu ook nog alhoewel er niet direct bij betrokken.

    Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ Sinyo op 6-2-2023 om 03.00 u. Mijn brave Sinyo. Uw reactie verbaast mij niet; ik had in die jaren een paar vriendjes in die teruggekeerde groep en hoorde van wantoestanden in de “opvang” van die groep. Minstens zo erg was de toestand onder de aangekomen Molukkers. Zij hebben eveneens veel ellende moeten doorstaan. Maar……. Rutte c.s. rollen over elkaar heen om maar als eerste excuses aan te bieden voor ons zg “slavernijverleden”.

    Geliked door 2 people

 5. Oliedom zegt:

  Nou ik ga ervan uit dat die “fijne kostgangers”wel een 1ste klas hotel en een 3 gangen menu krijgen naar keuze😡😡😡
  Die stomme Duitsers zijn net zo gek als die idioten in dit land en maar de criminaliteit van dat tuig onder het tapijt blijven schuiven.
  Nogmaals de enigste oplossing is, in Afrika opvangen en NOOIT in Europa!!!
  Maar die GVD Klootzakken blijven dat TUIG opvangen en tegelijkertijd oorlog opvoeren om dat corrupte criminele oekrie volk te steunen en straks nog China er effe bij door die kut yankees.

  Geliked door 2 people

 6. Inderdaad Oliebol want ook in Afrika hebben ze 4 sterrenhotels.

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Hier in Nederland bestaat al een Wet die verordend dat, mocht men de toestroom van – asielzoekers – niet meer aankunnen, wij allen worden verplicht ze in huis te nemen. Zo hebben ze wel meer van die smerige wetten ingevoerd. Zo is men o.a. ook al bezig met de Coronawet. Om zelfs bij een verkoudheid een pandemie uit te roepen en ons te verplichten alle maatregelen op te volgen die ze ook in 2020 en 2021 over ons uitgestrooid hebben.

  Geliked door 5 people

 8. Eppo zegt:

  NS:permanent controle in Maarheeze

  De NS gaat alle reizigers op station
  Maarheeze in Noord-Brabant controleren
  op een vervoerbewijs.Dat geldt vanaf
  maandag.De maatregel zou nodig zijn
  vanwege overlast van asielzoekers uit
  het nabijgelegen azc in Budel.

  Volgens de NS wordt van de eerste tot
  de laatste trein gecontroleerd,19 uur
  per dag.De NS zegt dat personeel al 1,5
  jaar wordt bedreigd en geïntimideerd
  door mensen die willen zwartrijden.

  Het azc in Budel was vorig jaar veel in
  het nieuws vanwege geweldsincidenten.
  Vooral ‘veiligelanders’,mensen die geen
  kans maken op een verblijfsstatus,
  zouden daarvoor verantwoordelijk zijn.

  Wat een tinnef haalt die VVD i.s.m. PvdA/GL en nog wat clubs uit t Haagje elke dag weer hier heen binnen.
  Stem Ze Weg .
  de tyfuszooi is voor Je Zelf en Je mag het Zelf opknappen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s