Parijs: 700.000 mensen tegen pensioenhervorming van Macron

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl Macron op dit moment niet in het land is, namelijk op Afrika-bezoek, vindt e rin Parijs een reusachtige demonstratie met 700.000 mensen plaats – de zesde dit jaar tegen de verhoging van de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. Demonstranten droegen de vlaggen van vooraanstaande Franse vakbonden – CFDT, CGT, FO, Unsa, Solidaires e.a. – en marcheerden in meerder colonnes van de Raspail Avenue in het 6e arrondissement naar de Place d´Italia.

Activisten scandeerden: “Staking, blokkade, Macron, verdoezeling!”, “Wij streden en zullen voor een 60-jarig pensioen strijden!”, “Macron. Dat is is oorlog!”.

De deelnemers eisten de wijziging van de pensioenhervorming en bekritiseerden de Franse president Emmanuel Macron als “president van de rijken” door hem op hun affiches met een kroon op het hoofd en in een mantel af te beelden.

Intrekking van de pensioenhervorming”

De demonstranten eisten opnieuw om de pensioenleeftijd, net als voor het jaar 2010, naar 60 jaar te verlagen. Mensen van alle leeftijden kwam bij elkaar: jongeren, leden van de antikapitalistische beweging, pensioengerechtigden en mensen van middelbare leeftijd, die direct door de hervorming getroffen worden. Aan de demonstratie namen ook aanhangers van de “gele hesjes”-beweging en de Antifa deel.

Demonstraties in heel Frankrijk

´s Ochtends vonden er manifestaties in Lyon, Marseille, Bordeaux en Bayonne plaats. ´s Middags begonnen ze in Montpellier, Metz, Rennes en andere steden. In totaal waren er in het hele land meer dan 270 demonstraties gepland.

Landelijke stakingen in sleutelsectoren

De demonstraties werden geflankeerd door talrijke stakingen in sleutelsectoren van de economie, inclusief verkeer en energie. De vakbonden riepen op tot een “blokkade van het land” en een aanval als in een reflex” op de economie om de regering te dwingen impopulaire hervormingen op te geven.

Pensioenhervorming vanaf 1 september 2023 in werking

Op 10 januari had de Franse minister-presidente Elisabeth Bourne een wetsontwerp ter opheffing van de pensioenleeftijd en ter afschaffing van “uitzonderingsregelingen” voor veel zware beroepen ingediend. Al op 1 september 2023 moet dan de pensioenleeftijd met drie maanden per jaar worden verhoogd. Zodoende zou deze tot 2030 de leeftijd van 64 jaar bereiken.

Verbitterd verzet

De hervorming veroorzaakte een golf van protesten in de Franse samenleving. In de afgelopen twee maanden vinden er al vijf landelijke demonstraties in Frankrijk plaats. De eerste twee vonden op 19 en 31 januari plaats en trokken meer dan 1 miljoen deelnemers in het hele land.

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Parijs: 700.000 mensen tegen pensioenhervorming van Macron

  1. koddebeier zegt:

    In Nederland krijgen we alleen maar de shit van de EU, maar nooit de ‘goede’
    dingen zover die er zouden zijn, we zijn alleen de Pin automaat voor de EU !
    NEXIT !!

    Geliked door 3 people

  2. koddebeier zegt:

    Reageren is weer een probleem !

    Like

  3. koddebeier zegt:

    Waar blijft mijn reactie ????

    Like

  4. Dewaere zegt:

    Zag het item op het Vlaamse nieuws met ook die 700.000 betogers alléén in Parijs al en dat een 300 extréém-linkse figuren aan het vernielen waren geslagen. Op het Nederlandse nieuws: énkele honderduizenden betogers met veel geweld en vernielingen. Op de Belg zag je stukjes waarin ook veel jongeren die meededen aan het woord kwamen, blijkbaar denken de jongeren in Frankrijk wel na en vooruit over hun eigen toekomst, in Nederland zag je meest de stukjes waarin ouderen aan het woord kwamen.
    Zo je je bij één item het verdraaien van feiten in beeld als je hetzelfde item dezelfde dag op zenders van verschillende landen ziet. De media in Nederland zijn de állerleugenachtigste.

    Geliked door 3 people

  5. Julia zegt:

    Goed voorbeeld voor a.s. zaterdag 700.000 mensen dat zet tenminste zoden aan de dijk. Tijd dat Nederlanders zich massaal ook eens naar Den Haag te begeven en boeren massaal met tractoren komen om de gereed staande legervoertuigen opzij te schuiven. Aftreden moeten wij eisen van het zelfingenomen kartel Rutte en Kaag. Weet u nog dat het tuig stond te applaudisseren voor onze zorgmedewerkers en het koninklijk huis met pannendeksel stond te klappen wat is het resultaat https://www.ad.nl/binnenland/rechter-oordeelt-zorgmedewerkers-met-long-covid-hebben-nu-geen-recht-op-compensatie~ac8cbea0/ Bedankt namens Rutte en de rest van het tuig voor uw inzet u ontvangt als beloning een magere uitkering. Ongelooflijk wat dit tuig het volk de hoek in trapt van toeslagenaffaire, Groningen, Limburg en nu de zorgmedewerkers. Degenen die überhaupt nog stemmen op de VVD, D66, CDA, CU hebben volgens mij een flinke plaat voor hun hoofd en verraders van eigen volk en land.

    Geliked door 2 people

  6. Joost Visser zegt:

    En Nederland sukkelt braaf naar 70 jaar. Wat een verschil.

    Like

  7. Htskday zegt:

    Nederland heeft as zaterdag ook een demonstratie…

    “Bij het aangekondigde boerenprotest zaterdag in het Zuiderpark in Den Haag mogen maximaal wel twéé tractoren staan… Boeren mogen hun voertuigen ook niet gebruiken om naar de demonstratie te reizen, heeft de gemeente Den Haag dinsdag laten weten, en er mogen maximaal 25.000 mensen meedoen aan het protest en moet dat tussen 12.00 en 16.00 uur worden gehouden”…

    Wat is dat met die protesten tegenwoordig..

    Alles moet netjes gereguleerd worden.. het liefst hebben ze dat de boeren gewoon thuis op hun eigen boerderij protesteren zodat niemand er last van heeft..

    En ma flodder vind het allemaal wel prima, zij komt ook al helemaal niet want zij wordt “bedreigd”…

    Ik hoop maar dat de boeren met een paar duizend bulldozers heel de teringzooi in den haag omploegen, zijn ze nou helemaal belazerd..

    Met 2 tractoretjes..

    Het is oorlog!

    Geliked door 2 people

  8. Rene de Hollander zegt:

    Ja mensen, das ook EU..
    Hier binnenkort door tot 67 jaar, in Frankrijk eh eh eh 62 jaar.
    Echt sprake van een eenheid, ja ja….
    ( waarom gaan al die gelukszoekers toch naar Nederland met die hoge pensioenleeftijd….???? – antwoord; die werken toch niet..!! )

    Geliked door 2 people

  9. ronjaspers zegt:

    Die macron is bankier geweest voor de rotschilds, kazariaanse mafia (nepjoden) a.k.a.de cabal,deepstate,illuminati.Hij is een marionetpop van de rotschilds,zijn opdracht,frankrijk en de fransen slopen.

    Geliked door 1 persoon

  10. Snappie zegt:

    Wij wel tot 67+ doorwerken en krijgen nog geeneens een paar ouwelulle dagen erbij.
    Macron ken beter asiel aanvragen in Afrika waar die thuis hoort stomme witte neger en neem de rest van de corrupte wef clan maar mee.

    FDF kan beter met 5000 tractors naar Utrecht gaan en daar de heleboel plat leggen dan maak je een statement. Je moet die achterlijke idioten in den haag niet serieus nemen laat ze maar lekker wachten en zet het land op de kop. Den haag wordt later het toetje als we de overwinning gaan vieren.

    Like

Plaats een reactie