BREAKING!: Nieuwe aanval op Poetin´s Krim-brug – doden, afsluiting

(Vertaling: E.J. Bron)

Een nieuwe aanval op de met 19 kilometer langste brug van Europa vannacht: de voor Rusland strategisch belangrijke Krim-brug moest negen maanden na de eerste raketaanval opnieuw gesloten worden. Er werden twee doden gemeld.

Op dit moment is er nog geen duidelijk beeld van de omvang van de nieuwe aanval op de Krim-brug: het Russische Telegram-kanaal “Grijze Zone”, die in verbinding wordt gebracht met de Wagner-groep, bericht van twee aanvallen. De op het kanaal gepubliceerde opnames laten minstens een ingestort deel van de brug zien evenals een beschadigde auto.

De door Rusland ingezette gouverneur Sergej Aksjonov spreekt van een voorval bij de 145e pijler van de brug. Hij roept de bevolking op de brug niet te gebruiken.

Het persbureau RBC-Oekraïne bericht dat er op de brug, die het schiereiland Krim met de Russische regio Krasnodar verbindt, daarvoor explosie te horen waren. Meerdere bronnen op Telegram berichten van twee gedode burgers. Een meisje – dat haar ouders verloor – zou gewond geraakt zijn.

Waarschijnlijk werden door het Oekraïense leger kruisraketten bij deze operatie ingezet.

Krim-brug al eerder doelwit van een raketaanval

Al bij de eerste aanval op de 19 kilometer lange brug kwamen drie burgers om het leven: op 8 oktober vorig jaar waren er waarschijnlijk meerdere Oekraïense raketten ingeslagen, een goederentrein stond in brand – na maanden van ontkenning werd in Kiev pas onlangs de deelname van het Oekraïense leger aan deze aanval officieel bevestigd.

Het in 2018 geopende bouwwerk is niet alleen een prestigeproject van de Russische regering onder Vladimir Poetin, maar is ook van grote strategisch belang: via deze verbinding bevoorraadt het Russische leger zijn troepen in de garnizoenen en in de steunpunten van de vloot op de Krim.

(eerste filmpjes)

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op BREAKING!: Nieuwe aanval op Poetin´s Krim-brug – doden, afsluiting

  1. De oorlogshitsende corrupte NAVO WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers-vaccinazi’s-veelplegers-psychopaten spelen met vuur!!

    Vladimir Poetin zou weleens gericht een verkeersknooppunt in het westen kunnen vernietigen!!

    Geliked door 2 people

  2. Andre zegt:

    Dit is waar Ukraine voor staat. Alles kapot maken en de klootzak uithangen. V.a. 9 uur is het treinverkeer weer hervat en ten tijde van de aanval vloog er een MQ 9 Reaper boven de zwarte zee van onze fijne bondgenoot de US en gluiperd Rutte maar betalen. Volgens de SBU was het niet makkelijk om de brug te bereiken.

    Geliked door 3 people

  3. Gerrit zegt:

    Dan hebben de Ukrainers en zelenski nu een zwaar probleem, want de tegenactie zal vernietigend zijn. Misschien vandaag al.

    Geliked door 2 people

  4. Htskday zegt:

    Als ik het niet dacht…

    Geliked door 1 persoon

  5. Julia zegt:

    Dat de Russen keihard zullen aanvallen kan niet uitblijven en terecht. NAVO die clusterbommen hebben geleverd nu een aanval op de Krim dat vraagt om een hoop ellende. Die kleine corrupte smurf Zelensky heeft nu eenmaal vanuit de VS de opdracht om de Russen flink uit de tent te lokken. Het enige waarvoor ik het triest vindt zijn de talloze burgers en soldaten die van deze smerige oorlog de dupe zijn. Dan heeft Nederland nog het lef om te stellen dat Poetin voor een tribunaal moet nou ik zou zeggen begin maar met Biden, Von der Leyen, Stoltenberg, Rutte en de overige oorloghitsers die er alles aan hebben gedaan om de oorlog te laten escaleren en zelfs hiervoor miljoenen burgers in Europa de armoede hebben ingestort. Niets geleerd van de geschiedenis o.a. de oorlogsvoeringen door de VS en wat voor een chaos de VS o.a. in het Midden Oosten hebben achtergelaten.

    Geliked door 3 people

  6. bezigebij63 zegt:

    De drones werden aangestuurd door een Amerikaanse Dreaper gevechtsdrone boven de Zwarte Zee

    Like

  7. bezigebij63 zegt:

    De Russische regering heeft na de aanval de Oekrainse regering tot staatsterroristen verklaart. De Russische grondwet voorziet in dat geval dat deze lieden en hun gehele familie door de Russische strijdkrachten nu gedood mogen worden .

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie