Waarom de “genocide in Gaza” een leugen is

(Door: Max Roland – Vertaling: E.J. Bron)

In de actuele debatten over de oorlog in het Midden-Oosten wordt al wekenlang een beschuldiging steeds luider en luider: Israël zou een volkerenmoord in Gaza begaan, zegt men. Op demonstraties tegen Israël is de beschuldiging van de “genocide” al lang de kern van affiches en spreekkoren. “Fridays for Furure” rondom Greta Thunberg maakt zich deze net zo eigen als de propaganda-organen van Hamas of de Spaanse minister van Sociale Zaken, die op een demonstratie heel openlijk deze beschuldiging uit. Ook VN-organen spreken steeds weer van de “genocide in Gaza”. Arabische media verbreiden deze leugen eveneens: “Het is nu duidelijk dat Israël een volkerenmoord op het Palestijnse volk begaat”, zegt men bij “Al Jazeera”.

Genocide wordt het anti-Israëlische strijdbegrip, dat vooral in Duitsland uitwerking heeft: de vaak gedefinieerde “historische verantwoordelijkheid” van Duitsland na de Holocaust wordt hiermee quasi omgedraaid en tegen de joodse staat gericht. Met de eis dat juist Duitsland met zijn verleden de genocide in Gaza nu zou moeten verhinderen, wordt er een aanzienlijke openbare druk opgebouwd. Steeds opnieuw wordt de bewering van de zogenaamde Israëlische genocide verbreid – ze is net zou oud als ze fout is.

Wat is een genocide?

Het begrip van de volkorenmoed – van de genocide – is om goede redenen nauwkeurig gedefinieerd. Historische voorbeelden voor genocide kent iedereen: de Holocaust, de Ottomaanse misdaden op de Armeniërs, het bloedbad van de Hutu op de Tutsi in Rwanda. Zij onderscheiden zich allemaal door het voornemen van de vernietiging. De noodzakelijke intentie is in de wet gedefinieerd. Het gaat om de “bedoeling een nationale, het ras betreffende, religieuze of etnische groep als zodanig geheel of gedeeltelijk te vernietigen”. Pas deze bedoeling maakt van een moord of oorlogsmisdaad een daad van de volkerenmoord. Zo´n bedoeling bestaat bij Israël niet.

Dat laat niet alleen sinds oudsher de Israëlische politiek zien – ook internationale deskundigen betwisten over het algemeen dat er sprake zou zijn van een genocide op de Palestijnen. De Zwitserse deskundige in het volkerenrecht, Oliver Diggelmann, zegt dat er aan Israëlische zijde geen sprake is van dit scenario. “Ik zie op het niveau van de politieke leiding weliswaar een ontzettend langdurig territoriaal conflict”, ze de expert, “maar ik zie op dit moment op het niveau van de politiek – van de concrete politieke doelen – geen genocidale bedoeling in de zin van het volkerenrecht.”

Andere experts sluiten zich bij hem aan: “Ook al kunnen individuele handelingen van de Israëlische strijdkrachten een oorlogsmisdaad genoemd worden, betekenen deze niet tegelijk een volkerenmoord”, zegt Matthias Hartwig van het Max-Planck-instituut voor buitenlands openbaar recht en volkerenrecht tegenover de “Stern”. Tot nu toe zou Israël niet de bedoeling hebben geuit om de bevolking in de kuststrook uit te roeien.

Arabieren hebben in Israël dezelfde rechten als Joden

Om het Palestijnse volk te vernietigen, is niet het doel van de Israëli´s. Arabieren, dus Palestijnen, die het Israëlische staatsburgerschap aannemen, hebben alle rechten die een joodse Israëli heeft. Ook wanneer er in de samenleving wel degelijk sprake is van discriminatie: Arabische Israëli´s worden door de staat gelijk behandeld. Zo zijn en waren er Arabische rechters aan het hoogste Israëlische gerechtshof en Arabische partijen in Israël, die in het verleden zelfs deelgenomen hebben aan de regering. Er bestaat zelfs een expliciet “islamistische” partij.

Israël heeft dus niet de intentie om de Palestijnen als etnische groep te vernietigen. Wie kijkt naar de machtsverhoudingen en de historische ontwikkeling in het conflict, weet: als deze intentie zou bestaan, dan zou zo´n volkerenmoord al lang hebben plaatsgevonden. De oorlogspraktijk van de Israëli´s laat zien dat dit niet zo is: de luchtmacht van de Israëli´s staat er om bekend de bewoners van de door Hamas gebruikte gebouwen van tevoren te waarschuwen – en neemt daarmee ter bescherming van de Palestijnse burgers regelmatig ook het mislukken van de eigen operaties op de koop toe. Doelen, die door Israël worden aangevallen, zijn in de regel van militaire aard. Genocidale luchtoorlogen daarentegen zijn in de geschiedenis gedocumenteerd – en ontwikkelen zich volledig anders dan het optreden van de Israëlische luchtstrijdkrachten.

Er is geen genocide op de Palestijnen en hun volk wordt niet uitgeroeid. In werkelijkheid gebeurt het tegendeel – het aantal Palestijnen groeit en groeit. De bevolking in Gaza en op de “Westelijke Jordaanoever” ontwikkelt zich sinds vele jaren exponentieel. Als er werkelijk sprake zou zijn van een genocide op de Palestijnen, dan zou dit de eerste volksgroep in de wereld zijn die zijn bevolking tijdens een jarenlange volkerenmoord maatgevend vergroot.

Bron:
apollo-news.net
Door: Max Roland

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Waarom de “genocide in Gaza” een leugen is

  1. bobzelf zegt:

    WELK PALISTINA ???? WAAR ??? WANNEER ??

    Geliked door 3 people

  2. Ravian zegt:

    Een volk dat niet bestaat, en ook nooit bestaan heeft, kun je niet uitroeien…

    Geliked door 4 people

  3. R Thomasson zegt:

    Het is heel vreemd dat in de ogen van de pathologische linksmensen de moord op 1400 mensen in de Israëlische nederzettingen bij de omheining met Gaza wordt beschouwd als kleinigheid. Zo ook de ontvoering van 247 mensen van stokoude ouderen tot baby’s. Het is gewoon triviaal. De exotische Derde-Wereld troetelbeestjes van Allah Kakbaar hebben het recht om de buiken van zwangere vrouwen te snijden en het embryo eruit te halen en in stukken snijden. Ze hebben het recht kleine kinderen te verkrachten en te vermoorden, baby’s te onthoofden, vrouwen en meisjes te verkrachten en hun ledematen te mutileren, baby’s in de oven gooien. Niet te spreken van hele gezinnen levend te verbranden. Op het moment dat Israël terugslaat, dat is schending van “mensenrechten”. Alsof deze genetische mutaties mensen zijn? Rutte spreekt over Hamas en de “gewonen mensen”. In Gaza WONEN GEEN GEWONE MENSEN! MAAR MOORDLUSTIGE, EN BLOEDDORSTIGE GEDROCHTEN die met plezier de ergste misdaden plegen. De “mensen” van Gaza zijn veel erger dan de arme stakkers van de Bijbelse Sodom en Gomorrah. Israël mag zulke vijanden rondom de klok bombarderen. Dat is een perfecte therapie die ook in nazi-Duitsland heeft wonderen verricht; denk maar aan het bombardement van Hamburg in juli 1943, en het bombardement in Dresden in februari 1945.

    Geliked door 4 people

    • BigLJohn zegt:

      Vergeet de twee atoombommen op Japan niet. Opeens hadden de jappen, die maar niet van ophouden wilden weten, hun broek vol en gaven zich over.
      De Amerikanen begrepen heel goed dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken en voorkwamen alzo ook tienduizenden extra doden onder Amerikaanse soldaten.

      Like

  4. fredjohan zegt:

    Het effect van de sluipende islamisering en de toename van Midden-Oosten islamieten begint door te werken. Israël komt onder zware druk van de hele wereld te staan. De vernietiging van de Joodse staat is het uiteindelijk doel. Israël mag zich niet verdedigen.

    Geliked door 3 people

    • BigLJohn zegt:

      Israel moet door blijven gaan en Hamas voor eens en altijd uitschakelen. Ze moeten aan al die kritiek uit de wereld lak hebben en al die criticasters uit de wereld maar ene dikke laten krijgen.

      Geliked door 2 people

    • R Thomasson zegt:

      @fredjohan. Het effect van de sluipende islamisering en de toename van Midden-Oosten islamieten begint door te werken; niet enkel op Israël, MAAR VOORAL OP ONS! De vertoonde zwakte van een Eur. land, is een duidelijk signaal voor de hoeveelheid moslims die dat land herbergt. De mate van islaminfectie in sommige Europese landen nadert al de fase van gangreen. Massa’s ISIS, Hamas, Al Qaida en Al Sha’baab, moordenaars en (kinder)verkrachters wachten op een teken om de plaatselijke bevolking aan te vallen en af te slachten. Ondertussen naderen onophoudelijk schuiten vol ongedierte uit moslimlanden en Afrika. Iedere schuit staat gelijk aan het Venetiaanse pest-schip die in 1348 de Zwarte Dood naar Europa bracht.

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie