Melk-miljardair Müller ontmoet partijcheffin en neemt de AfD in bescherming

Alice Weidel en Theo Müller.

(Vertaling: E.J. Bron)

Als eerste grote ondernemer bekent Theo Müller, de chef van Müllermilch, zich tot ontmoetingen met AfD-cheffin Alice Weidel en kondigt meer gesprekken aan. Hij zou niets ergs aan de AfD kunnen ontdekken.

De ondernemer Theo Müller heeft meerdere ontmoetingen met de AfD-voorzitster Alice Weidel toegegeven. Voor het eind van dit jaar zou het volgende gesprek zijn afgesproken, zei hij tegenover het “Handelsblatt”.

De 83-jarige is de eigenaar van het gelijknamige melkconcern Müller met de merken “Müllermilch”, “Weihenstephan” en “Landliebe”. Midden oktober had de “Bild-Zeitung” over een ontmoeting van Müller met Alice Weidel in een restaurant in het Zuid-Franse Cannes gespeculeerd. Noch de politica noch de ondernemer hadden zich daar destijds over uitgelaten.

De ondernemer zei nu tegenover het “Handelsblatt” dat dit niet de eerste ontmoeting geweest zou zijn. Hij zou aan de uitwisseling van gedachten vasthouden en de gesprekken voortzetten. De volgende afspraak met Alice Weidel zou voor het eind van het jaar in zijn agenda staan.

Müller: Mijn interesse geldt het AfD-programma

“Bij de gesprekken met mevrouw Weidel gold mijn interesse het programma van de AfD evenals haar persoonlijk opvatting over de actuele politiek”, zei de miljardair. Bij de gesprekken zou hij “niet het geringste aanknopingspunt” gevonden hebben dat een conclusie tot een nazi-ideologie zou toestaan. Dat zou voor hem “een absolute No-Go” zijn.

Müller verklaarde ook dat hij de oppositiepartij niet met schenkingen zou ondersteunen – noch persoonlijk noch via de onderneming. Ook een woordvoerder van Alice Weidel zei dat de partij geen schenkingen van hem of diens omgeving gekregen zou hebben.

“Forbes”-magazine schatte het vermogen van Müller dit jaar op $ 4,6 miljard. Zijn ondernemingsgroep behaalde in het boekjaar 2021 een wereldwijde omzet van ongeveer € 7 miljard.

Bron:
jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Melk-miljardair Müller ontmoet partijcheffin en neemt de AfD in bescherming

  1. scherpschutter1943 zegt:

    Eindelijk iemand met gezond verstand. Die zittende linkse politici zijn bang voor verlies van hun baantje en macht

    Geliked door 1 persoon

  2. Rosa zegt:

    Like

  3. karton zegt:

    “Hij zou niets ergs aan de AfD kunnen ontdekken”.
    Logisch, er is n.l. “niets ergs” aan de AfD.
    Precies hetzelfde geldt voor de PVV.
    Wát is er mis met “opkomen/strijden” voor de echte Nederlanders, de mensen dus die aan dit land hebben gewerkt c.q. nog werken.
    Het verworvene niet zonder meer uitleveren aan illegaal binnen gestroomde “vluchtelingen” en ander gespuis.
    Het extreem-linkse volkje, onder de bezielende leiding van Vette Fransje, ziet hier echter geen kwaad in, met als gevolg, dat de échte NL’ers letterlijk in de kou blijven staan en dat het “vluchtelingen” zootje zich wentelt in comfort.
    (afkomstig uit een hol, is voor dat soort volk een bungalowtent al een villa !)

    Geliked door 1 persoon

  4. droevige mof zegt:

    Theo Müller is jarenlang door allerlei partijen en instanties verstoten, bestreden en journalistiek doodgeschreven vanwege zijn voorkeur voor de AfD. Het heeft hem geen windeieren gelegd, integendeel, zijn zuivelimperium wordt steeds groter. Een Beiers Elon Musk-effect, zeg maar. Er is misschien een donkerdere kant aan Müller-Milch: Theo Müller domineert en dicteert de Beierse melkmarkt ten koste van de boeren, omdat hij een nagenoeg monopolist is in zijn regio, en zo is het ook met Campina in Nederland.
    Alice Weidel zal hem hier niet van beschuldigd hebben, dat zou erg onhandig zijn. Daarvoor hebben we de Baer-Bock. Maar Müller moet weten dat de donaties aan de AfD geen compensatie zijn voor zijn prijsdictaat aan de boeren.

    Like

  5. BosscheBol zegt:

    Müller is een grote jongen. Bezit blijkbaar ook Weihenstephan. Dat is geen melkbedrijf maar een bierbrouwerij, een hele grote. De Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan zit in de Duitse stad Freising. De brouwerij is de oudste nog bestaande brouwerij ter wereld. In 1040 kreeg het Benedictijnse klooster het recht bier te brouwen en te verkopen in Freising

    Like

Plaats een reactie