Alazhar Universiteit Gaza voor en na 7 oktober…

Geplaatst door:
E.J. Bron (via X/Twitter; Wierd Duk)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Alazhar Universiteit Gaza voor en na 7 oktober…

  1. Henk der Niederländer zegt:

    Tjah op het ene moment heb je een Universiteit en op het andere moment heb je een bouwval, niet waard om opnieuw op te bouwen.
    Dat heb je nou als je een universiteit hebt die graag de “vijand” wil zijn en dus als vijand behandeld wordxt

    Geliked door 1 persoon

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Het valt wel op er zijn nogal wat ramen gesneuveld tijdens het vervroegd nieuwjaarsvuurwerk

    Geliked door 1 persoon

  3. Svalbard zegt:

    Waren die beesten van Hamas nou maar niet Israël binnengevallen op 7 oktober.

    Had Israël nou maar niet de Gazastrook verlaten in 2005!

    Like

  4. Ravian zegt:

    Daar staan mij nog veel te veel stenen op elkaar…

    Geliked door 2 people

  5. droevige mof zegt:

    Beelden als deze, met en zonder ondertiteling, zijn het voorwendsel voor veel voorheen onvoorwaardelijke aanhangers van Israël om zich terug te trekken. De Amerikanen en de Duitsers maken nu opeens onderscheid tussen militaire objecten die belangrijk zijn voor de oorlogsvoering en objecten die bewoond zijn door burgers en gespaard moeten worden, zoals bepaald door de Conventie van Genève. Men kan aannemen dat ze niet plotseling de menselijkheid voor zichzelf hebben ontdekt. Ze zijn failliet, dat is de rede. Ze weten dat ze een escalerende oorlog in het Midden-Oosten niet kunnen financieren, net zo min als ze de oorlog in Oekraïne zullen blijven financieren. Die laatste is zeker verloren, en Israëls Gaza-campagne dreigt niet het gewenste succes te hebben door het gebrek aan hulp van Israëls bondgenoten.

    Geliked door 1 persoon

    • Ravian zegt:

      “De Amerikanen en de Duitsers maken nu opeens onderscheid tussen militaire objecten die belangrijk zijn voor de oorlogsvoering en objecten die bewoond zijn door burgers en gespaard moeten worden, zoals bepaald door de Conventie van Genève.”

      De conventie van Geneve stelt duidelijk dat zodra een burgerobject voor militaire doelen gebruikt wordt dit object een legitiem militair doelwit wordt.
      En diezelfde conventie van Geneve stelt ook duidelijk dat het gebruiken van burger objecten voor militaire doelen een oorlogsmisdrijf is.

      Met het voor militaire doelen gebruiken van burger objecten begaat Hamas dus (al weer) een oorlogsmisdrijf, het vervolgens door Israël vernietigen van het aldus door Hamas gecreëerde legitieme militaire doelwit is geheel conform de regels van het oorlogsrecht, en alle burgerslachtoffers die daar mogelijk bij vallen komen voor rekening van Hamas.

      Dat dit door de antisemitische MSM niet zo ‘geduid’ wordt is weer heel iets anders, en valt gewoon onder misdadige propaganda.

      Geliked door 1 persoon

      • droevige mof zegt:

        Mee eens, daarom schreef ik voorwendsel en niet rede. Maar het blijft jammer dat ook aan de rechterkant van het spectrum de steun voor Israël afbrokkelt. Douglas MacGregor, die ik altijd hoog heb gewaardeerd, argumenteert voorzichtig, maar suggereert dat Israël uiteindelijk niet kan winnen met zijn huidige strategie. Ik heb deze argumenten ook gehoord in Duitse conservatieve en pro-Israël kringen en heb er sterk tegen gepleit.

        Geliked door 2 people

      • Ravian zegt:

        De meeste Westerlingen zijn gewoon niet meer in staat de realiteit van oorlogsvoering te bevatten en te accepteren.
        De meeste weten ook geeneens wat oorlogsrecht is, dat dit anders is als civiel recht, en blijven daardoor oorlogsvoering afmeten aan civiel recht, waarna ze daar dan allerlei foute conclusies uit trekken.
        En tot slot hebben ze dan van oorlogsvoering an sich ook nog eens geen kaas gegeten, waardoor ze totaal niet in staat zijn ontwikkelingen in een oorlog op hun waarde te schatten…

        Like

  6. BosscheBol zegt:

    Een hele verbetering. Wie de video’s gezien heeft van hetgeen hamas in Israel heeft aangericht en weet dat de “gewone”palestijnen hier feest om hebben gevierd, die wil al snel dat de hele gazastrook er zo uit gaat zien.

    Geliked door 2 people

  7. Svalbard zegt:

    Ik sta nog steeds onvoorwaardelijk achter Israël!
    Israël zal er altijd alles aan doen, om het aantal burgerslachtoffers zo laag mogelijk te houden. Momenteel vallen er veel meer burgerslachtoffers, maar daarvoor moet je de oorzaak bij Hamas zoeken.

    Geliked door 1 persoon

  8. karton zegt:

    Universiteit van Gaza ?
    Ik dacht toch écht dat het hier het Openluchttheater van Gaza betreft !
    Bovendien vraag ik mij af : voor wie was die uni. dan wel bestemd ?
    Zijn er Palestijnen die kunnen schrijven en lezen ?

    Geliked door 1 persoon

  9. loekie zegt:

    wat politiek niet alles verwoest

    Like

  10. Marijke zegt:

    Ach toch een overbodige luxe in Gaza die universiteit. Zodra men ze oproept om te handelen volgens het sprookjesboek, zijn ze alles weer vergeten en hobbelen ze achter de breinloze meute aan. Ook in Nederland.

    Geliked door 1 persoon

  11. boorzalf zegt:

    En is giro 555 al geopend voor de opbouw, ze zijn er gek genoeg voor die linkse allahtonen aanhangers. En let maar op dat er dan vele deugschapen doneren.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie