Meningsdictatuur: EU wil persvrijheid in lidstaten beperken

(Door: Kurt Guggenbichler – Vertaling: E.J. Bron)

Uitgevers en media-exploitanten zijn er verontwaardigd en boos over dat EU opnieuw een poging doet om de persvrijheid in haar lidstaten te beperken. Daarom waarschuwen ze de Europese Commissie nadrukkelijk voor het voornemen om bindende “standaards voor de persvrijheid” in te voeren, omdat deze daardoor eerder gekneveld wordt.

Dit zou namelijk gelijkstaan aan een gecontroleerde greep op de vrije pers in Europa, verzetten zich de mediaorganisatie van de vrije pers en de federale vereniging van tijdschriftenuitgevers luidkeels tegen de geplande wet. Daardoor, aldus de teneur, zou de vrijheid van de pers niet verbeterd, maar uitgehold worden.

Centralisering van het mediatoezicht in de EU

Uitgevers en media-exploitanten willen echter de vrijheid van vormgeving en verantwoording over hun journalistieke producten blijven behouden, waarvoor ze uiteindelijk ook garant staan, benadrukt Philipp Welte, directeur van de uitgeverij Burda.

Maar de EU werkt met hoge druk aan een centralisering van het mediatoezicht door een nieuw te creëren “European Media Board”. Dit gremium dient vooreerst een adviserende en observerende functie te krijgen, waar niemand zich echter iets bij kan voorstellen.

Journalisten dienen in de gaten gehouden te worden

Het zou allemaal veel te vaag geformuleerd zijn, zegt men, en bovendien wil de federale vereniging van tijdschriftenuitgevers de Europese bureaucratie niet eens “gelimiteerde toegang tot het fundament van onze open, liberale democratie” toestaan. Uit ervaring weet men ook, dat de competentiegebieden van autoriteiten zich meestal plegen uit te breiden.

Het wetsvoornemen van de EU bevat bovendien nog andere punten die voor ontsteltenis onder uitgevers en media-exploitanten zorgen. Het gaar daarbij om het punt dat journalisten in bepaalde gevallen d.m.v. spionagesoftware gecontroleerd mogen worden. Verder ook om een exact vastgelegde plichtencatalogus voor grote digitale platforms bij het verwijderen van media inhouden.

Voornemen dient er snel doorheen gedrukt te worden

Omdat in juli 2024 Hongarije het voorzitterschap van de Europese Raad zal overnemen, wil de EU er nog dit jaar haar voornemen tot de invoering van “standaards voor persvrijheid” doorheen drukken.

Bron:
auf1.info
Door: Kurt Guggenbichler

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Meningsdictatuur: EU wil persvrijheid in lidstaten beperken

  1. karton zegt:

    Een standaards voor persvrijheid ??? !!!
    Heet het dan nog steeds “persvrijheid” ?
    ’t Moet toch godverdegodver. niet gekker worden in dit “democratische” EUSSR-gesticht.
    N.B. De gemeente Den Bosch wil, om een aantal “vluchtelingen” te kunnen opvangen, de burgers een aantal beveiligers en begeleiders “aanbieden”, zodat de burgers zich veilig gaan voelen met “vluchtelingen” in hun omgeving !
    Het zootje wéét dat dat gevluchte vullis gevaarlijk is, maar tóch de burgers “het mes op de keel zetten”. (woordspeling : anders doen de “vluchtelingen” het zélf wel !)

    Geliked door 4 people

  2. Julia zegt:

    Ben zo klaar met al die idioten binnen de EU en ECB. https://www.telegraaf.nl/financieel/1653210982/gebruik-bankbiljet-belast-milieu-evenveel-als-acht-kilometer-autorijden Zo een goede reden om definitief cash geld uit te bannen. Pechtold heeft nu een opgesierde cactus beter voor het klimaat? Lachen toch e voormalig politicus van D66 zette in plaats van een kerstboom een ‘cactusboom’ op. Geplaatst op december 10, 2023 Om 17:46 Hypocriete Alexander Pechtold doet interessant met ‘kerstboom’: ‘Je hebt wel ballen dat je dit durft te posten’. Ondertussen worden massa bossen gekapt voor de zogenoemde Bio centrales en 5G Niet alleen van radiogolven maar eveneens van microgolven, infra rood en de lasertechniek. Dus de bomen zijn een probleem voor 5G, net zoals hoge flatgebouwen en andere hoge gebouwen. Bij de te hoge bomen is de oplossing simpel: kappen en beloven om nieuwe boompjes te planten. Kortom welk weldenkend mens gelooft nog in de doorgeslagen klimaat hysterie dat een miljarden verdienmodel is en de gewone burgers straatarm maakt.

    Geliked door 3 people

  3. hw.rademaker zegt:

    maar goed dat er veto recht is
    er was iemand die wilde frenske op de barberqe
    lekker stukje vlees voor de niewkomers
    moslims eten geen varkensvlees
    mopje

    Geliked door 1 persoon

  4. Ravian zegt:

    De globalisten zijn bang dat ze de regie gaan verliezen, en dan is de greep naar meer censuur het eerste aanbevolen onderdrukkingsmiddel in het “Dictatorschap voor Dummies” boekje…

    Geliked door 3 people

  5. leeuw7 zegt:

    Voordat de dictatuur van overheidswege wordt uitgerold raad ik een ieder aan om de feiten omtrent het van overheidswege georganiseerde corrupte Coronabedrog te bestuderen!!

    ‘Hier word je doodsbang van. Het engste is: het is waar. Dank God voor Bobby Kennedy Jr.”
    – Tucker Carlson
    De zorgvuldig onderzochte en nauwgezet onderbouwde analyse van Robert F. Kennedy Jr. leidt lezers op een duizelingwekkende reis door de geschiedenis van biowapens die burgers van de wereld zal voorzien van de essentiële informatie die nodig is om een ​​nieuwe wereldwijde pandemie te voorkomen.

    De belangrijkste factoren en handlangers die aandringen op gain-of-function-onderzoek.
    De economische motieven achter gain-of-function-onderzoek.
    Met succes ‘chimere virussen’ ontwikkeld die mensen kunnen infecteren en doden.
    De gecoördineerde poging om speculaties over de ontstaansgeschiedenis van COVID-19 in het laboratorium tot zwijgen te brengen.
    De medeplichtigheid van wetenschappelijke tijdschriften om de oorsprong van COVID-19 te verbergen.
    De rol van het Wuhan Instituut voor Virologie in het Chinese biowarfare/biodefense-programma .
    De relaties tussen Amerikaanse gezondheids-, militaire en inlichtingenbureaucratieën en wetenschappers en hun Chinese tegenhangers.
    De rol van Bill Gates en Sir Jeremy Farrar bij het orkestreren van een wereldwijde doofpotoperatie.
    “The Wuhan Cover-Up” onthult een wereldwijde samenzwering van epische proporties en dodelijke gevolgen.

    Dit boek is een must-read voor alle historici, activisten, journalisten en burgers die onze vrijheden willen behouden.

    https://childrenshealthdefense.org/wuhan-cover-up-book/

    Ook de enkele moedige -en nog niet gecorrumpeerde ambtenaren bij de AIVD en het ongeloofwaardige NCTV raad ik aan dit boek te kopen en te lezen!!

    Aan welke kant van de geschiedenis willen jullie eindigen??

    Wie zwijgt stemt toe met de FAILED STATE Nederland!!

    Met vriendelijke groeten van Léon van Duren/

    Haelen 6081 CZ

    Like

    • r zegt:

      Like

  6. leeuw7 zegt:

    De gecriminaliseerde WEF-BILDERBERGER COVID-19 Pharma maffia vaccinazi’s gebruiken alle middelen om hún ontwrichtende,destabiliserende,ondermijnende misdadige handelingen te kunnen blijven maskeren!!

    Voor miljarden euro’s is Europa door de van overheidswege georganiseerde terroristische gezagsdragers en onbetrouwbare beleidsmakers schade toegebracht!! De van overheidswege aangestelde daders zijn nog steeds op vrije voeten!!

    Geliked door 1 persoon

  7. leeuw7 zegt:

    Deze informatie wordt ons niet gegund door de van overheidswege georganiseerde,gewetenloze,destabiliserende,ontwrichtende corrupte WEF-BILDERBERGER COVID-19 Pharma maffia vaccinazi’s-psychopaten-misleiders-veelplegers,en hun gewetenloze trawanten!!

    Artsen roepen hun collega’s op om onmiddellijk te stoppen met vaccineren!
    In een open brief roepen onafhankelijke medische collega’s en wetenschappers alle artsen op om onmiddellijk te stoppen met de coronavaccinatie! Zij getuigen met bewijslast over een groot gevaar voor de bevolking en roepen hun collega’s nadrukkelijk op om een einde te maken aan deze manipulatie, dit door deze middelen niet toe te dienen of te accepteren! [verder lezen]

    Door de open brief verder te verspreiden onder alle artsen, zal niemand kunnen zeggen dat ze niet op de hoogte waren van de gevaren. Het stellen van het welzijn van mensen boven ieder persoonlijk voordeel, zoals rijkdom, moet opgang maken. Vaccinerende artsen moeten zich ook realiseren dat de rijkdom hen binnenkort alweer weggenomen kan worden. Politici kunnen artsen onverwachts laten vallen en hen aansprakelijk stellen vanwege de steeds groter wordende stroom gedupeerden.

    https://www.kla.tv/27649

    Onafhankelijke volkstribunalen zijn een noodzakelijkheid geworden,wegens het ontbreken van een onafhankelijke rechtspraak (rechtsstaat!)

    De van overheidswege georganiseerde criminele gezagsdragers en hun trawanten houden elkaar angstvallig een hand boven het hoofd!!

    Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

    Haelen 6081CZ

    Like

  8. leeuw7 zegt:

    Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen; dan dooft het licht.

    Geliked door 1 persoon

  9. Alphons Mantel zegt:

    Recentelijk zijn er in de UK 4.000. schadeclaims ingediend tegen de COVID-19-vaccin
    fabrikanten en in de USA 6.000 schadeclaims. De coronaleugens en de vaak dodelijke bijwerkingen van de nep-vaccins komen eindelijk boven water.

    Like

Plaats een reactie