De Rockefellers uit Gaza

(Door: Wolfgang Kaufmann – Vertaling: E.J. Bron)

Smokkel, onroerend goed, investeringen: per jaar heeft de terreurorganisatie Hamas inkomsten van $ 1 miljard.

Bijna twee derde deel van de bewoners van de Gazastrook gelden als extreem arm, omdat hun inkomen minder dan $ 2,15 per dag bedraagt. Anderzijds beschikt de Palestijnse terreurorganisatie Hamas, die zichzelf ziet als “islamitische verzetsbeweging” en die de kuststrook tussen Israël en Egypte sinds een bloedige putsch in het jaar 2007 controleert, over rijkelijk geld. Haar inkomsten worden op ongeveer $ 1 miljard jaarlijks geschat. Daarbij put Hamas uit vele verschillende bronnen.

In de eerste plaats de overschrijvingen uit Qatar, Syrië, Saoedi-Arabië, Iran en Turkije. Om hier nog meer uit te halen, verzint Hamas vaak personen, die zij zogenaamd in dienst heeft, en brengt hun salarissen bij de buitenlandse weldoeners in rekening. Daar komen schenkingen bij, die in de VS en elders onder welgestelde moslims werden ingezameld. De derde belangrijke bron van inkomsten zijn “omgeleide” humanitaire hulpgoederen uit het Westen of de kassa´s van de VN. Maar daarmee stelt Hamas zich niet tevreden.

Zo heeft ze ook aanzienlijke inkomsten uit het systeem van de ongeveer 400 smokkeltunnels, die vanuit Egyptisch-Israëlische kant de Gazastrook inlopen. Wie een dergelijke tunnel wil bouwen, moet ongeveer $ 3000,0 voor de toestemming betalen en dan een vergoeding voor elk “geïmporteerd” voorwerp betalen. Deze bedraagt ongeveer 25% van de waarde van het voorwerp. Hamas legt eveneens belastingen op aan alle handelaren in de Gazastrook – om het even wat ze verkopen.

Een andere geldbron van Hamas is onroerend goed. De mensen van Hamas nemen grond in beslag en verkopen deze dan door, waarbij een zekere Abdel Aziz Khaldi de touwtjes in handen houdt. Bovendien bezit de terreurorganisatie minstens 40 eigen bedrijven. Hiertoe behoren de Agrogate Holding in Soedan, de Sidar Company in Algerije, de Anda Company in Saoedi-Arabië, de Itqan Real Estate in de Verenigde Arabische Emiraten en het in Turkije gevestigde bouwbedrijf Trend GYO, in wier acties zelfs gehandeld word top de beurs in Istanboel, waarbij zich echter 70% in het bezit van Hamas-leden bevindt.

Goud en crypto-valuta

Typisch genoeg treden de Turkse autoriteiten niet tegen de Trend GYO op, in plaats daarvan maakte de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zich er sterk voor dat het op de Amerikaanse sanctielijst staande bestuurslid van Trend GYO, Hisham Younis Yahia Qafisheh, een Turks paspoort kreeg.

Daarbij komt het investeringsportfolio van Hamas in Algerije, Soedan, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië, wiens omvang het Amerikaanse ministerie van Financiën onder verwijzing naar uitspraken van de het voormalige Hamas-lid Abdallah Yusuf Faisal Sabri op ongeveer $ 500 miljoen becijfert.

En sinds kort hamstert de terreurorganisatie zelfs crypto valuta. Zo konden de Amerikaanse financiële autoriteiten twee jaar geleden een met schenkingen gevuld Bitcoin-tegoed van de Qassam-brigades, dus de militaire tak van Hamas, in beslag nemen.

Tegelijkertijd hebben veel mensen van Hamas ook heel persoonlijk hun zakken gevuld. Daarom zijn er in de Gazastrook behalve ontelbare arme mensen ook minstens 600 miljonairs, zoals de Saoedische krant “Asharq Al-Awsat” onlangs meldde. De protserige villa´s van de nieuwe rijken met enorme zwembaden, marmeren vloeren en gouden ornamenten lopen als een parelketting door de welgestelde wijken van de Gazastrook en langs de stranden van de Middellands eZee.

Tot de miljonairs of vermoedelijk zelfs miljardairs in Hamas behoren de huidige Hamas-chef Ismail Haniyya (foto), diens voorganger Khaled Mashal, Mousa Abu Marzouk, nummer twee en “minister van Buitenlandse Zaken” van Hamas, de in feite machtigste man in de Gazastrook Yahya Sinwar evenals Mohammed Deif, de commandant van de Qassam-brigades en net zoals Sinwar de man achter de schermen van de aanslagen van 7 oktober. De beide laatstgenoemden zijn eerder nog kleine vissen. Sinwar bezit volgens de BBS “slechts” ongeveer $ 2 miljoen en Deif ongeveer $ 5 miljoen.

Hamas-chefs zwemmen in het geld

Daarentegen zwemt Haniyya, die in luxe hotels in Turkije of Qatar resideert, bijna in het geld. Hij zwoer echter tegenover het Palestijnse volk: “Ik leef alleen van olijfolie en kruiden.” Volgens onderzoek van de Franse journaliste Abnousse Shalmani bedraagt het vermogen van de Hamas-leider ongeveer $ 2,5 miljard, waarbij ettelijke tegoeden ter camouflage via zijn in totaal 13 kinderen lopen, met in de eerste plaats de beide playboys Maaz en Abdel Salam Haniyya, waarvan de levenswandel uiterst on-islamitisch is.

De voormalige Hamas-chef Mashal voelt zich eveneens als een croesus in “ballingschap” in Qatar. Voordat hij daar in 2012 naar vandoor ging, maakte hij de oorlogskas van Hamas in Damascus $ 1,5 miljard lichter. Daarna vergrootte Mashal dit bedrag door zaken in onroerend goed en investeringen in Egyptische banken tot ondertussen mogelijkerwijs $ 5 miljard.

Gezien de rijkdom van Hamas en haar leiders, is het alleen maar logisch dat het “Office of Foreign Assets Control (kantoor ter controle van buitenlandse vermogens, OFAC) van het Amerikaanse ministerie van Financiën ondertussen ettelijke sancties heeft opgelegd, die zowel tegen de koppen van de terreurorganisatie als tegen acht bekende financiële jongleurs van Hamas zoals Amer Kamal Alshawa en zes ondernemingen met zetel in de Arabisch-islamitische wereld gericht zijn.

Parallel daaraan probeert Israël de geldstromen van Hamas nog met andere middelen te stoppen. Zo dient de lopende systematische verwoesting van de tunnels in de Gazastrook geenszins alleen maar voor de vernietiging van de militaire infrastructuur van Hamas. Veelmeer wordt daardoor ok de smokkel geschaad, die Hamas tot nu toe enorm hoge inkomsten heeft opgeleverd.

Bron:
paz.de
Door: Wolfgang Kaufmann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op De Rockefellers uit Gaza

  1. jthanks2020 zegt:

    Hier de perfecte weergave naar aanleiding van dit artikel, brilliant, hilarisch en glashard! “Hamas Official Music Video”

    Geliked door 5 people

  2. Pingback: De oliechargen in Gaza: Hamas ! | https://tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

  3. olieklippie zegt:

    Met dank aan oa Madam Kaag, hetzelfde bij dat oekrieland (schooier Zwerzky) die dankt Pinokkio Prutte voor zijn grote bijdrage.😡

    Geliked door 1 persoon

  4. Peter. zegt:

    Wat zal men daar jammeren dat Kaag er niet meer is.

    Geliked door 2 people

  5. bobzelf zegt:

    DE HAMAS BROTHERS a.k.a. THE ZELENSKI’S

    OOM DAVID IN DE LEEUWENKUIL

    Geliked door 1 persoon

  6. stradivotsi zegt:

    “Preußische Algemeine Zeitung” in altdeutsch geschrift.

    Das wussten wir schon…..

    Dat hele circus is door het valse en net zo vuil volk in het “westen”
    betaald en gepromoot omwille van een hele hoop belang tegen
    bedingen. Men hure de mensen in, betale ze goed, de opdracht
    uit te voeren. Simpel……….. huurlingen.

    Palestijnen Israel zelfde meuk. Beiden zijn niet onschuldig.
    Mensen worden keer op keer op het verkeerde been gezet. Altijd.

    zoveel gemaakte oorlogen, zoveel ellende…. de lachende gierend
    brullende steenrijken der aarde, de vorsten vorstinnen, het vaticaan
    en al dat plebs, wat zich verrijkt en amuseert aan dit alles.

    Ik schreeuwe voor niemand wat mij niet aangaat en ook niks mee
    te maken heb.

    Like

  7. Beschimmeld Kaasje zegt:

    Gesponsord door die van D66 en VVD dat Clubje uit t Haagje wordt elke week afgeperst door Murken , Arabieren en ander geimporteerd gespuis .
    Dat soort Lui behoren een nekschot te krijgen en in de kalkput opgelost te worden .
    Ze schijten bagger voor Ze en geven Ze nog gratis een mercedes of porsche bij de bijzonder bijstand .

    Geliked door 1 persoon

  8. hw.rademaker zegt:

    het tunnel probleem doe het zo als de nazi,s deden blaas uitlaat gassen van motoren naar binnen zwaarder als lucht zet er compressoren op dat ze zich snel verspreiden ze schijten pindakaas van angst als dat bekend wordt
    nee angst ze krijgen 72 maagden wat een werk aan iedere haar een zweetdruppel

    Like

Plaats een reactie