Militair expert Reisner: De Russen krijgen de overhand in de Oekraïne-oorlog

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oostenrijkse militaire analist kolonel Reisner heeft het woord genomen met een tussenrapport over de situatie in de Oekraïne-oorlog. Zijn analyse schetst een vernietigend beeld voor de Oekraïense zijde – was des te zwaarder weegt, omdat Reisner niet als Ruslandvriend bekendstaat.

Volgens zijn inschatting gaat de Russische zijde “met een zeer hoog vertrouwen het jaar in”. Ze “beschouwen 2023 als een succes”. Als belangrijke militaire successen noemt Reisner tegenover de zender n-tv de inname van Bachmoet en Marjinka. De tweede stad is weliswaar in het Westen nauwelijks bekend, ze zou echter “een zeer belangrijke vesting voor de verdediging van de Oekraïne” zijn.

Het belangrijkst zou voor Rusland echter het afweren van het door het Westen met veel tamtam aangekondigde Oekraïense tegenoffensief zijn. In juni zou aan Russische zijde een verandering van stemming vast te stellen zijn geweest, toen zich aftekende dat de eerste offensieve pogingen van de Oekraïners mislukt waren. “Vanuit militair oogpunt een absoluut succes voor de Russische zijde.”

Bovendien zou de Russische economie ondertussen tegen twaalf sanctiepakketten standgehouden hebben – en de productie van de eigen wapenindustrie continu uitgebreid hebben. “Ze zijn in staat om nieuwe wapens en militaire goederen te produceren en ze constant naar het front te brengen. Datzelfde geldt voor nieuwe soldaten: niet alleen reservisten, maar ook nieuwe soldaten met een contract.” Anderzijds zou bij de Europese ondersteuners van Kiev niets van de “veelgeciteerde keerpunt” te zien zijn. Er zou “snel en stellig gehandeld moeten worden”, maar dat zou niet het geval zijn. Terwijl Rusland bovendien op globaal niveau nieuwe partnerschappen kon aangaan, zijn de VS in toenemende mate met andere conflicten bezig.

Met kerstmis en Oud & Nieuw zou Rusland bovendien nog een “strategische luchtcampagne” met precisieaanvallen tegen het Oekraïense luchtverdedigingssysteem hebben geopend. De Russische strijdkrachten probeerden de door het Westen geleverde luchtafweersystemen eerst te “overvoeren”. Daarbij zou Rusland inzetten op drones en kruisraketten. Hun grote aantal zou laten zien: het is de Russen “vooral dit jaar gelukt om de militaire bewapeningscapaciteiten enorm op te voeren”, zegt Reisner. De combinatie van drones en kruisraketten zou uitermate gevaarlijk en efficiënt zijn. Ongeveer de helft van de kritieke infrastructuur van de Oekraïne zou inmiddels verwoest zijn. Nu zouden de Russen proberen de resterende helft uit te schakelen.

Van het front zijn volgens Reisner geen spectaculaire ontwikkelingen te berichten, “maar constante progressie. Onder deels zware verliezen werken de Russen zich meter voor meter voorwaarts.” Het zou hen gelukt zijn om de eerste linies van het Oekraïense defensiesysteem te doorbreken.

Al met al staat dat geen gunstige prognoses voor Kiev toe. Reisner bevestigt daarmee op militair gebied de al langer te observeren afkerende houding van het Westen van de Oekraïne. Anders nog dan enkele maanden geleden geldt een overwinning van de Oekraïners ondertussen ook officieel als onwaarschijnlijk.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Militair expert Reisner: De Russen krijgen de overhand in de Oekraïne-oorlog

  1. Marc zegt:

    Hoe gaat het Westen de vredesonderhandelingen voeren? Wat gaan ze doen om het weer goed te maken met de Russen?

    Belangrijker: wat gaan de Russen het Westen nog toestaan?

    Geliked door 2 people

    • bobzelf zegt:

      HOE … DE VREDES ONDERHANDELINGEN VOEREN ???

      ER ZULLEN ALLEEN MAAR OPDRACHTEN VERSTREKT GAAN WORDEN ..

      DOOR OOM VLADIMIR

      ALS JE OP JE KLOTEN HEBT GEHAD MET HET HELE WESTEN EN JE GROTE MUIL

      MET JE 12 SANCTIES OM DE RUSSEN TE VERNIETIGEN !!

      EN MINSK 1 EN 2 MOEDWILLIG IN DE SOEP HEBBEN LATEN LOPEN

      DOOR DIE MEVROUW MET DIE (((( ONNEUKBARE KONT )))) DANK BERLUSCONI )

      DE RUSSISCE GAZZZZPROM PIJPLIJN NAAR DE KLOTEN HEBT GEHOLPEN

      DAN ZIJN ER WEINIG DINGEN DIE JE KON KUNT EISEN

      EIGENLIJK HELEMAAL NIKS !!

      KIJK EERST OP JE KNIEEN . EN SORYY ROEPEN .

      MIJN OOM KAN MENSEN MAKKELIJK VERGEVEN

      MAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRR !!

      1 DING KAN HIJ NIET TEGEN ” EN DAT IS VERRADEN WORDEN

      YES , WHO IS THE BOSS ??? DUS

      Geliked door 7 people

      • koosv8 zegt:

        WAT BEN IK HET WEER MET JE EENS. DAT SCHAAMTELOZE GORE WESTEN, MET AL ZIJN LEUGENAARS, zijn rijp voor de STROP, en RUTTE VOOROP!!!
        Het is ook zijn strop.

        Geliked door 5 people

    • koddebeier zegt:

      Simpel, het komt nooit meer goed we hebben het voor eeuwig verpest omdat de EU (oud nazi’s) zich achter het nazi bewind van Oekraïne schaarde !!

      Geliked door 6 people

    • Toch denk ik dat het westen zich niet zal neerleggen bij een overwinning van Rusland; Rusland is het land dat ze al 100 jaar wensen kapot te maken om aan hun enorme hoeveelheid grondstoffen te kunnen; U ziet de recente aanval op een oorlogsschip van Rusland met een engelse raket en engelse hulp en de recente aanval op een militair centrum op de Krim; Ik denk dat er te verwachten valt dat het westen meer en meer trukken uit hun mauw zal schudden om de Russen het vuur aan de schenen te leggen

      Geliked door 1 persoon

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Ondertussen is het Russische leger op veel plaatsen bezig aan een doorbraak door de eerste verdedigingslinies van Oekraine en het ziet ernaar uit dat het langzaamaan sneller zal gaan.
    Ik vermoed dat we binnen enkele weken wat grotere doorbraken mogen verwachten en minimaal een deel van de Oekrainsche macht in zal storten.
    Er mag namelijk niet vergeten worden dat er zo goed als geen aflossingen zijn aan Oekrainsche kant en de zenuwen waarschijnlijk tot op het uiterste opgerekt zijn.

    Geliked door 6 people

  3. bobzelf zegt:

    de discussies op X ZIJN OOK WEL GEINIG

    VANDAAG KREEG IK NAAR MIJN KGB HOOFD !!

    DAT DIE RODE PUISTEN AAN TERREINWINST OOK

    NIKS VOORSTELDE . WHAHAHAHAHAHA VOOR DE RUSSEN ???

    MAAR TOEN IK VROEG. NOU DACHT IK DAT UKRAINE AAN AAN EEN OFFENSIEF BEZIG WAS ////GEWEEST ??? MET 100.000 EXTRA DODEN WERD HIJ BOOS ???

    GEK HE. ??

    WHAHAHAHAHAHA

    RUST IN DE TENT .. EN DOOD LATYEN BLOEDEN BIJ MINUS 32 GR.

    BOBOBOBOB DAN WEL VLADYBOB

    Geliked door 3 people

    • Marc zegt:

      Nou ja, ze hoeven voor mij echt niet dood. Die soldaten zijn gewone jongens.

      Maar laten ze nou eens ophouden met vechten: wapenstilstand, onderhandelen, geven en nemen, het saldo opmaken en accepteren.

      Daarna over tot de orde van de dag: gewoon lekker leven, je vrouw knuffelen, jonkies maken, opvoeden, van de Russen houden en een lange neus naar de VS en EU maken.

      Geliked door 2 people

      • loekie zegt:

        niet stoppen met vechten maar doorvechten tot in de parlementsgebouwen; daarna stopt het waarschijnlijk vanzelf

        Geliked door 2 people

      • bobzelf zegt:

        ja makker dat was al geregeld in maart 2022

        MAAR TOEN STORMDE BORIS UK BINNEN EN RIEP

        DAT DE USA EN VK GEEN VREDE WILDE

        DUS ???????????????????

        IK OOM VLADIMIR DAAR DUS MAAR MEE GESTOPT

        HUGGIE BOBOBOBOBO

        Geliked door 2 people

      • Henk der Niederländer zegt:

        Ben Ik helemaal met je eens Marc, maar helaaszijn veel Oekrainers zo ver geindoctrineerd dat ze wel wat lijken op het Hamas tuig die ook tot op het gekke doorgaan met een verloren strijd.
        Ik zou hier nog wel wat video’s kunnen plaatsen die doen denken aan de Hitlerjugend ten tijde van de WW2.
        In Oekraine is hetzelfde gaande

        Like

    • Henk der Niederländer zegt:

      Zal wel zo,n figuur zijn dat nog steeds een blauw geel vlaggetje in zijn gedoe heeft staan.
      Laat Ik zeggen Ik wens hem veel geluk met zijn optimisme

      Geliked door 2 people

  4. Julia zegt:

    Ik vrees dat het voor hetWesten niet veel meer valt te onderhandelen met de Russen na de al een aantal jaren durende provocatie en oorlogsvoering. De Russen hebben het Westen niet nodig en doet goede zaken en staan er economisch sterker en beter voor dan die westerse leeghoofden die achter Biden zijn gaan hobbelen en zichzelf flink in de knieën hebben geschoten.

    Geliked door 2 people

  5. de barbaar zegt:

    De russen moeten niks….gewoon europa laten doodbloeden , wij hier allen aan de geelhonger bij -15 en lekker blauwbekken.
    Het zal een zeer grote gunst van de russen zijn om weldenkenden op te vangen uit de puinhoop europa en dan zuipen we wodka bij de liters ipv hinnekenzeik….

    Geliked door 2 people

  6. arnoyuma zegt:

    Een zeer zwakke weergave van de feiten , Rusland is vanaf dag 1 de sterkste gebleken , zij hebben geen haast het is voor hen “prijsschieten met drones van 7000 euro schoten zij de onverwoestbare tanks van Amerika VK en Duitsland aan flarden vanuit hun verschansing zie de vele videobeelden op Telegram , wij horen via de mainstream media slechts 1 kant van deze door Amerika en Brussel uitgelokte oorlog ,binnen de EU zijn alle media uit Rusland verboden ,hier geen “hoor en wederhoor” dus ! Halbe Zijlstra [VVD] vertelde dat toen hij in de Datsja [buiten verblijf van Poetin] was ,dat hij vanuit een naastgelegen kamer Putin hoorde vertellen ,dat hij “dit en dat “land bij Rusland wilde “halen /veroveren . later bleek hij zelfs nog NOOIT in Rusland geweest te zijn ,en moest hij huilend afscheid nemen van de 2 slaapkamer , maar nu herhalen Mark Rutte en in rang hoog omgekochte gepensioneerden militairen exact datzelfde ,”Putin stopt niet bij de Oekraïne ! Niks over het in 1997 door de NAVO en Brussel afgesloten Minsk verdrag dat in 2014 nogmaals bekrachtigd werd met de handtekening van Merkel en “Hollande v Frankrijk beiden verklaarden 15 mnd geleden nog in het openbaar ,dat gedaan te hebben ,om de Oekraïnse strijdkrachten op te kunnen leiden om Rusland “de baas te kunnen” ! Amerika Canada en het VK deden daar aan mee ! Sinds 2003 bevinden de Amerikanen zich in de Oekraïne ,zij en Brussel “staken miljarden in de Oekraïne ,dus MOCHT de Oekraïne NOOIT als schuldige van de MH17 worden aangewezen ,en bleek slechts 1 dag erna Rusland de schuldige te zijn ! Rusland heeft geen haast en heeft zijn hypersonische Kinzal raketten nog niet ingezet bereiken Mach 10 tot 12 =x de snelheid van geluid ,noch hun “de grootste zwaarste snelste supersonische bommenwerpers van de hele wereld ingezet in deze oorlog ,dat zij hun wapen productie mega verhoogd hebben [die hoger is aan die van het Westen incluis Amerika } is omdat zij verwachten dat de NAVO hen gaat aanvallen , soldaten uit Amerika VK Canada vechten nu al mee met de Oekraïne zgn “vrijwiligers/huursoldaten ! Meer dan 500.000 dode Oekraïnse soldaten ,en nog steeds roepen linkse partijën om meer wapens voor hen ,= meer doden en meer, mega veel meer CO2 /stikstof/ + chemische vervuiling van lucht die wij inademen de uitstoot van “de recent vulkaanuitbarstingen niet meegeteld ! Pas als NL “onder een “glazen stolp’leeft kan de politiek proberen om het eigen “klimaat”te beheersen , niet Rusland alleen , maar bijna de hele wereld bevolking word ‘AANGEVALLEN IN HUN BESTAANSRECHT ,door hun eigen regeringen welke zich allen hebben aangesloten bij het WEF van NAZI Claus Schwab ,ook zijn vader was een NAZI ,WAKE up NL !!!!!!!!!!!!!!

    Geliked door 1 persoon

  7. Henk der Niederländer zegt:

    Arnoyuma, je hebt zeker gelijk maar het Amerikaanse narratief moet hoog gehouden worden zo lang het duurt.
    Het gaat er namelijk om, om het Biden criminele circuit gaande te houden en de westerse slapende belastingbetaler het gelag te laten betalen,’De slapes hebben het nog niet door maar worden ze wakker is het te laat en in Davos lachen ze zich de lul uit hun broek.

    Like

  8. Peter . zegt:

    Er zal straks wel weer een grote inzamelingsaktie komen van onze staatsomroep NPO voor de wederopbouw van de Ukraine ,want ze gaan u natuurlijk niet vertellen waar al het geld is heen gegaan wat ze al hebben ontvangen ,dan worden ze bij Cartier boos ,en kan die slet van Zelensky niet meer shoppen .

    Like

Plaats een reactie