Zelensky moet wachten: Levering van Deense F-16 gevechtsvliegtuigen loopt vertraging op

Twee F-16 gevechtsvliegtuigen van de Deense luchtmacht.

(Vertaling: E.J. Bron)

De levering van de eerste Deense F-16 gevechtsvliegtuigen aan de Oekraïne loopt minstens zes maanden vertraging op. Men zou nu verwachten dat de zes machines pas in het tweede kwartaal aan het door Rusland aangevallen land gestuurd kunnen worden, deelde het Deense ministerie van Defensie mee.

De Deense minister-presidente Mette Frederiksen had bij de bekendmaking van de plannen in de zomer de hoop uitgesproken dat de gevechtsvliegtuigen met de jaarwisseling geleverd worden. Er is echter nog niet voldaan aan enkele voorwaarden voor de inzet van de F-16, aldus het ministerie van Defensie. Daarbij zou het bijvoorbeeld gaan om de opleiding van de Oekraïense piloten. Het tijdplan hangt van factoren af zoals het materiaal en de weersomstandigheden.

Op dit moment worden zes Oekraïense piloten in Denemarken opgeleid. Experts wijzen er op dat e opleiding van de piloten maar een deel is dat voor een succesvolle inzet moet lukken. Ook monteurs en ander grondpersoneel zouden geschoold moeten worden. Het zou ook gaan om logistieke aanvoerlijnen voor munitie en reserveonderdelen evenals de omstandigheden op de vliegvelden.

Denemarken had als enige lid van de zogenaamde F-16-coalitie van landen die de Oekraïne gevechtsvliegtuigen hadden beloofd een datum voor de overdracht genoemd. Minister-presidente Mette Frederiksen had in totaal 19 F-16 vliegtuigen aangekondigd. Nederland wil er 18 leveren, maar heeft tot nu toe geen tijdplan genoemd. Ook uit België en Noorwegen zijn er toezeggingen, maar nog geen informatie over hoeveelheden. De internationale coalitie zou zich ervoor blijven inzetten dat in de Oekraïne de noodzakelijke logistiek en infrastructuur wordt opgebouwd, benadrukte het Deense ministerie van Defensie.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Zelensky moet wachten: Levering van Deense F-16 gevechtsvliegtuigen loopt vertraging op

  1. Hovawart zegt:

    Het opleiden (training) van de Oekraïnse vliegeniets door Nederlandse piloten loopt wat traag…….een taalbarrière in de geluidsbarrière.

    Geliked door 4 people

  2. olieklippie zegt:

    Ook die Denen kunnen deze rotzooi beter in eigenland slopen das goedkoper en die oekries direct retourneren.

    Geliked door 3 people

  3. koddebeier zegt:

    Zinloos !

    Geliked door 3 people

  4. droevige mof zegt:

    Typisch Deens. Als ze iets niet willen, verzinnen ze wel iets. Hoe ze de Duitse bezetting toen genaaid hebben, alles was ineens weg of verkeerd, niemand kon iets vinden. Er zijn toen veel minder Joden vermoord in Denemarken dan waar dan ook. Helaas hadden de registratiekantoren geen gegevens. Wat een pech weer.

    Geliked door 3 people

  5. Andre zegt:

    Rusland gaat eerst even kerst vieren want morgen is het 1e kerstdag in Rusland. Ome Bob alvast gefeliciteerd hoor. Na de 15e volgas schoonvegen en dan haalt Ukraine de 6 maanden niet eens. Net als mn grote vriend Scholz 1 April niet meer gaat halen met zn grote Rusland haat smoel. Heerlijk hoor een echt Duits kratje bier 20 x een halve liter.

    Geliked door 5 people

  6. bobzelf zegt:

    dus de russen moeten nog even wachten ??

    “””” MET PRIJSSCHIETEN “”

    BOBBOBOBOBOOBO F 57

    Geliked door 3 people

  7. BosscheBol zegt:

    Misschien zijn de genoemde landen die F16’s beloofd hadden wel stilletjes bezig om hun keutels weer in te trekken? Het gaat niet zo heel goed met Oekraïne. En het heeft geen zin er miljarden naar toe te gooien als het verder niets uithaalt … En dan ook nog het gevaar van WO III. Hoewel ik niet geloof dat onze geniale politieke leiders wakker liggen van een paar miljoen doden.

    Geliked door 5 people

  8. karton zegt:

    De Deense F-16 vliegtuigen zouden rond de jaarwisseling aan de Oekie’s worden overgedragen, maar …… ze heeft niet gezegd in welk jaar, kan dus best wel 2024/2025 zijn of nog later.

    Geliked door 2 people

  9. Harry zegt:

    Als de Russen een beetje opschieten zijn die straaljagers niet meer nodig !
    Stelletje idioten : STOP MET HET UITLOKKEN VAN DE DERDE WERELDOORLOG !

    OOK DIE GA JE NIET WINNEN !

    Geliked door 4 people

  10. Julia zegt:

    Als de Russen slim zijn dan wachten zij hier niet meer op.

    Geliked door 2 people

    • Saeftinghe zegt:

      Die F 16 ´s moeten ergens landen, dus staan de raketten al gericht op de enkele vliegvelden die er nog zijn.
      Zodra de F 16´s snelheid minderen om er te landen gaan die rakketten van start.
      De F 16´´s kunnen niet meer landen en de resterende brandstof is niet genoeg om terug te vliegen.

      Met als bijkomend gevog dat west Europa nog minder defensie materiaal heeft en Rusland een reden te meer om west Europa een lesje te leren.

      Geliked door 1 persoon

  11. antiislamnu zegt:

    Denk dat ze nog wel even door gaan met wapens leveren Om Wef agenda uit te voeren moet er wel genoeg crisis zijn en zeker niet dat alles snel tot een goed einde komt en er weer goedkoop gas uit Rusland komt dat zou de genade slag zijn van hun plannen.

    Geliked door 1 persoon

  12. Sarcoff zegt:

    Jammer, dat word geen kleiduiven schieten voor de Russen, en ze hadden zich er nog zo op verheugd.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie