Canarische eilanden beleven “massale exodus uit Afrika”

(Vertaling: E.J. Bron)

De route via de Canarische eilanden heeft zich in de afgelopen jaren tot een van de dodelijkste ontwikkeld. Nog nooit kwamen er in januari zo veel migranten op de Canarische eilanden aan als in dit jaar. Zegge en schrijve 7.017 Afrikanen registreerde de politie vorige maand. Dit aantal werd vorig jaar in zes maanden bereikt.

Hoewel de route via de Canarische eilanden een van de gevaarlijkste ter wereld is, hebben meer dan duizend kinderen en jongeren hun leven geriskeerd om de kusten van de eilanden te bereiken, waarvan 974 onbegeleide minderjarigen.

Onder de migranten die dit jaar op de eilanden aangekomen zijn, bevinden zich 5.777 mannen, 205 vrouwen en 1.035 kinderen en jongeren.”

Over een maand gerekend werden er elke dag gemiddeld 32 kinderen onder de hoede van de regering van de Canarische eilanden geplaatst. Op grond daarvan moesten er snel nieuwe opnamecentra geopend worden. Ongeveer 15% van de Afrikanen, die op zoek naar toevlucht naar de eilanden kwamen, zijn jonger dan 18 jaar.

Het plan, dat eind 2020 op de Canarische eilanden in het leven werd geroepen, voorziet in ongeveer 7.500 opnameplaatsen voor migranten. Madrid heeft zich echter ten doel gesteld dat de belasting nooit 50% van de capaciteit mag overschrijden.

Vorig jaar al zijn er bijna 40.000 migranten illegaal op de Canarische eilanden aangekomen.”

Daarom is het snelle doorsturen van volwassen migranten naar andere plaatsen op het vasteland een fundamentele strategie geworden om de instorting van de op de eilanden gelegen centra te verhinderen.

Ongeveer 85% van de 106 boten sinds het begin van het jaar zijn afkomstig uit Mauritanië. Het land staat al langere tijd in het voetlicht. Zelfs het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft er al voor gewaarschuwd dat daar meer dan 300.000 migranten alleen maar op de gelegenheid wachten om op de Canarische eilanden en zodoende in Europa te geraken.

Bron:
kanarenmarkt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Canarische eilanden beleven “massale exodus uit Afrika”

  1. olieklippie zegt:

    En wat doen wij dan, Spanjaarden?
    De grens bewaken en dat TUIG met die bootjes terug de zee weer op douwen en dat moeten die Italianen, Grieken ook doen, niets, niets, nada opvangen.

    Geliked door 4 people

  2. dutchess43 zegt:

    Terugsturen want heel Afrika loopt leeg. Zie er nog van komen dat straks 95% van de Europeanen zwart is, de witte Europenen geemigreerd zijn naar Afrika, en er niks of niemand meer is om al die zwarten te onderhouden.

    Geliked door 1 persoon

  3. Rini Stegeman zegt:

    En wanneer is de VERSPREIDINGS WET INGEGAAN ? Juist ja, gisteren toch ? maar wij worden mooi bedonderd op deze manier.

    Geliked door 1 persoon

  4. bobzelf zegt:

    NETJES TERUG BRENGEN IS NOG STEEDS GEEN OPTIE ???

    WIE HEEFT DAAR GODVERDOMME DE LEIDING DAN ??

    SVALBERG ONZE HUIS EIKEL ???

    OOM JEZUS REDT ????????????

    Like

  5. Svalbard zegt:

    Europa gaat verloren als dit niet gaat veranderen. We moeten het Australische model gaan hanteren, punt!

    Geliked door 1 persoon

  6. Tukker24 zegt:

    Retour sturen lijkt me de beste oplossing. Ergo geen opvang in Europa. Het wordt tijd dat mensen door krijgen dat dit niets met vluchten uit een oorloggebied te maken heeft. Het dient slechts enkel het doel van de omvolking van Europa.

    Like

  7. Ravian zegt:

    “Daarom is het snelle doorsturen van volwassen migranten naar andere plaatsen op het vasteland een fundamentele strategie geworden om de instorting van de op de eilanden gelegen centra te verhinderen.”

    Yeah, je zou deze illegalen natuurlijk ook gewoon terug kunnen sturen naar het op 200 kilometer afstand gelegen West Afrika waar ze vandaan zijn gekomen, in plaats van ze door te sturen naar het op meer dan 1000 kilometer afstand gelegen Spanje…
    Als je zo’n illegaal in je huiskamer vind stuur je hem tenslotte ook terug naar buiten en niet naar de slaapkamer van je dochter.
    Gewoon je gezonde boerenverstand gebruiken heet dat…

    Geliked door 1 persoon

  8. Harry zegt:

    Het is toch zo simpel , de houten boten raken op , ze komen haast allemaal met rubber boten .
    Schiet er een paar gaatjes in , nét buiten de territoriale wateren en ze komen niet meer in Griekenland , Spanje of Italië aan .
    Nét iets meer gaatjes , dan ze vingers hebben om de gaten te dichten .
    Na een paar weken stopt die invasie gewoon .
    Maar nee hoor , ze wíllen die lui hier gewoon !
    Vraag me niet waarom , want waardelozer en stommer volk bestaat niet !
    Europa moét blijkbaar naar de bliksem geholpen worden !
    Waar hebben we dat aan verdiend ?

    Tijd om de aanstichters aan te pakken ?
    Ik ben vrijwilliger !

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie