Au Revoir Les Enfants

Na de moord vorige week op drie kinderen en een rabbijn in een Joodse school in Toulouse, suggereerden eerste berichten dat de moordenaar een blanke, rechtse racist zou zijn die het voorzien had op minderheden. ….Echter, de terrorist van Toulouse bleek, zoals zoveel daders van onuitsprekelijke wreedheden in Europa, een islamitische Jihadist te zijn – een zelfverklaarde Mujahedien en lid van Al Qaeda, die zei dat hij erop uit was om de dood van Palestijnse kinderen te wreken en de militaire betrokkenheid van Frankrijk in de islamitische wereld…..

Het is zeker waar dat het “radicale antizionisme” – en niet te vergeten het boosaardige antisemitisme – in West-Europa in de lift zit. Maar het is ook waar dat vóór deze huidige golf van Jodenhaat tot werkelijke bloei kwam, er een diepgewortelde vijandigheid tegen Joden al gebruikelijk was onder moslims in Frankrijk.

De mensen in Frankrijk waren zogenaamd geschokt door de moord, geschokt om te ontdekken dat de Joodse schoolkinderen in hun eigen land op zo’n manier vermoord konden worden. Ik weet niet wat ik aanmoet met deze uitspraken van dit “geschokt zijn.” Een feit is, dat Joodse schoolkinderen in Frankrijk al jaren in gevaar zijn en een eder, die enig interesse in dit onderwerp heeft, weet dit ook al jaren.

Twee woorden: Obin Rapport. Al verscheidende jaren geleden benoemde het Franse Ministerie van Onderwijs een (onderzoeks)team onder leiding van een zekere Jean-Pierre Obin om de impact van de islam op scholen in het land te onderzoeken. Obin en zijn collega’s reisden naar 61 scholen in Frankrijk, observeerden het leven van de leerlingen, interviewden medewerkers van scholen, vanaf de directie tot en met de kok van de kantine, en produceerden een rapport met als titel “De signalen en uitingen van religieuze verbondenheid in onderwijsinstellingen.” Hun conclusies waren zo opzienbarend, dat het rapport onder in de la verdween in plaats dat het ministerie het voor publicatie  vrijgaf. Gelukkig bestaat er zoiets als het internet en in maart 2005 werd het rapport (van juli 2004) gelekt en het verscheen online. Het is nu beschikbaar op de eigen website van het ministerie.

Elk van de 18.000 woorden in het Obinrapport is het lezen waard. En het is ontnuchterend, zoals ik in 2006 vaststelde in mijn boek “While Europe slept”.

“Het rapport is grotendeels een catalogus van (soorten) weigeringen: in toenemende mate weigerden moslimleerlingen om te zingen, om te dansen, aan sport deel te nemen, een gezicht te tekenen, of een instrument te bespelen….Ze weigerden het eten van de schoolkantines, omdat het niet “halal” was en ze weigerden bij wiskunde een rechte hoek te tekenen, omdat het op een deel van een kruis lijkt. Ze weigerden om te zwemmen, omdat ze niet vies willen worden van het water van ongelovigen. Ze weigerden werken van schrijvers van de Verlichting te lezen, zoals Voltaire en Rousseau, omdat deze antireligieus zijn. Cyrano de Bergerac, omdat het te pikant is, Madame de Bovary vanwege de vrouwenrechten en Chrétien de Troyes, omdat het, nou ja, omdat het Chrétien is. Ze weigerden fundamentele feiten van de christelijke en joodse geschiedenis te accepteren en wezen het bestaan van pre-islamitische religies in Egypte regelrecht af.”

Veel islamitische leerlingen weigerden zichzelf als Frans te beschouwen: toen hen verteld werd dat ze Frans waren, zeiden ze dat dit onmogelijk was – ze waren moslims! Ze verwierpen uitdrukkelijk het laïcisme (het concept van het publieke secularisme, dat de kern is van de moderne Franse samenleving) en noemden het antireligieus. Sterker nog, ze verwierpen westerse waarden tout court . En ze hadden bewust de momenten van stilte verstoort ter herdenking van de slachtoffers van 9/11 en van de bomaanslagen in 2004 op de treinen in Madrid. Velen van hen uitten openlijk hun bewondering voor Osama bin Laden.

Maar de misschien meest ontnuchterende onthullingen in het Obinrapport hadden betrekking op de houding van islamitische leerlingen tegenover Joden en het effect hiervan op hun Joodse klasgenoten. In de geschiedenislessen maakten islamitische leerlingen bezwaar tegen alles wat te maken zou kunnen hebben met het Jodendom. Ontkenning van de Holocaust was gebruikelijk. En natuurlijk was de gehele geschiedenis van het Midden-Oosten, speciaal de Israël – Palestina kwestie, een mijnenveld. Naast het “routinematig” gebruik van woorden als Jood en Fuij (Kike?) als beledigingen, rapporteerden Obin en zijn collega’s een toename van bedreigingen en aanvallen ” door leerlingen van Noord-Afrikaanse origine” op klasgenoten, van wie bekend was of vermoed werd dat ze Joods waren. “In de getuigenissen die we verzamelden, worden gebeurtenissen in het Midden-Oosten zowel als een hoofdstuk uit de koran aangehaald om woorden of agressie te rechtvaardigen.” Moslimkinderen spraken positief over de vervolging en uitroeiing van Joden, het loven van het nazisme of Hitler was “niet ongebruikelijk,” antisemitische graffiti, waaronder hakenkruisen, overvloedig.

Als gevolg hiervan werden in sommige steden Joodse leerlingen van hun klasgenoten gescheiden van en naar school gebracht. In veel gevallen, op verzoek van de Joodse ouders, was alleen het schoolhoofd op de hoogte van de Joodse identiteit van de kinderen en werd deze verborgen voor zowel docenten als de andere kinderen – hoewel, zoals Obin en zijn collega’s opmerkten: “De achternamen van leerlingen maken het soms onmogelijk om zoiets te verbergen.”

Bij het opstellen van hun conclusies over het effect van dit alles op Joodse leerlingen namen Obin en zijn team geen blad voor de mond. Ik zal eerst citeren uit het Franse origineel: “Il est en effect, sous nous yeux, une et stupéfiante cruelle realité: en France les enfants juif – et isl sont les seuls dans ce cas, ne peuvent plus de nos jours être scolarisés dans n’importe quel etablissement,” Met andere woorden: “Het is in feite, in onze ogen, een verbijsterende en wrede realiteit: in Frankrijk kunnen Joodse kinderen, en dit statement geldt alleen voor hen, vandaag de dag niet meer aan elke onderwijsinstelling worden opgeleid.”

Dat was in 2004. Ik heb niet de illusie dat de situatie, sinds het rapport is geschreven, voor Joodse kinderen in Frankrijk is verbeterd – integendeel. Ik ben er zeker van dat de dingen alleen maar erger zijn geworden. Ik kan me voorstellen dat dit, tenminste voor een deel, een reden is waarom sommige Joodse ouders hun kinderen naar Joodse scholen sturen, zoals de school in Toulouse, vermoedelijk omdat ze denken dat hun kinderen daar veiliger zijn dan in openbare scholen. Misschien hebben de ouders van tenminste een van die vermoorde kinderen in Toulouse juist om die reden hun kind op die school in laten schrijven! Maar deze moordpartij, uitgevoerd door een jonge man (23 jaar) en vermoedelijk ook pas een paar jaar van school af, bevestigt alleen dat Obin absoluut gelijk had: er is geen school in Frankrijk – niet eens een Joodse school! – waar Joodse kinderen veilig zijn voor het verderfelijke kwaad van de islamitische Jodenhaat. Het onderstreept ook het feit dat, in al die jaren nadat Obin alarm sloeg, er niets significants door de Franse autoriteiten is gedaan om de gruwelijke gang van zaken, die Obin en zijn collega’s zo onomwonden aan de kaak stelden, aan te pakken. Na Toulouse is het nu de vraag: Zal nu alles worden gedaan om het mogelijk te maken dat Joodse kinderen in Frankrijk weer veilig naar school kunnen? Doe eens een gok!

Video:

Bron:

http://frontpagemag.com/2012/03/26/au-revoir-les-enfants/
Auteur: Bruce Bawer.

Vertaald uit het Engels door:

vederso (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Islam, Joden, Jodenhaat, Moslims. Bookmark de permalink .

17 reacties op Au Revoir Les Enfants

 1. Rudor zegt:

  Als over een tijd de moslims aan de macht zijn in europa en de tweede holocaust wordt ingezet, dan is er geen enkele europese politicus die zijn mond opendoet (de rest van de bevolking overigens evenmin). Men laat ze gewoon weer afslachten om veel later er schande van te spreken en onthutst te zijn en het nooit verwacht te hebben.

  Dat het zover komt is wel zeker. Immers, de moslim krijgt steeds meer te vertellen in europa en hun fokprogramma tiert welig als geen enkel ander programma. Alles met vooral veel hulp van de linksmensch.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Eens met Rudor. Waarom laat een groot deel van de bevolking- ook in nederland- dit toe. We zijn zwak en week geworden. En daarom is een PVV nu broodnodig, want de linksen hebben alles geinfiltreerd, en maken met hun heulen met de Islam ons land op den duur geheel onleefbaar.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Verkocht en verraden oa. voor olie., de politiek (niet alleen sLinks) collaborateerd met de Islam. De PVV staat alleen in deze tsunami.

  Like

 4. lucky9 zegt:

  Intussen bevat de etterbuil van het islamitisch fascisme reeds twee of soms drie generaties.
  Al de politieke machthebbers van de voorbije dertig jaar handelden misdadig.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Joodse* kinderen kunnen alleen veilig naar school zodra alle islamitische raddraaiers en hun onaangepaste verwekkers -waarvan bekend is dat ze een hekel aan het westen en de democratische vrijheden hebben- gedenaturaliseerd, tot persona non grata zijn verklaard en uitgezet naar het land van herkomst. Als westerse regeringen daarmee beginnen en dat voor langere tijd volhouden, moet ik me heel sterk vergissen als daarmee de aanhoudende problemen met deze overlastveroorzakers niet beëindigd kunnen worden.
  Wat dat aangaat is er in de afgelopen decennia al genoeg thee verspild.
  *wat ik me afvraag: wanneer gaan ze binnen die bevolkingsgroep de rollen niet omdraaien?
  De joden stonden met recht hun mannetje in 1956(Suez), in 1967(zesdaagse oorlog) en in 1973(Yom Kippoer-oorlog). Waarom dan nu niet..???

  Like

 6. toetssteen zegt:

  Het staat in de koran, zo simpel is het, maar ja, links en ik vrees ook een goed deel van de VVD en de christelijke partijen (maar dan uit angst privileges te verliezen, wil er niet aan). Tja, dan wordt het wel heel erg simpel voor het mohammedanisme gemaakt.
  En inderdaad, wat Rudor schrijft.

  Opnieuw zal er worden weggekeken en aangenomen dan dat we nog eens een herkansing krijgen.
  Ik ben daar erg sceptisch over . Als ik over de toestand op de Filipijnen (katholiek maar opgezadeld met 5 procent moslims) verneem, kunnen we de borst nat maken.

  Like

 7. likoednederland zegt:

  Er is weinig veranderd, nog altijd worden er kinderen vermoord omdat ze Joods zijn:

  http://likud.nl/2012/03/kinderen-vermoord-omdat-ze-joods-waren/

  Like

 8. Henk der Niederländer zegt:

  Het is inderdaad Gruwelijk Likoed nederland.
  Maar Ik voorzie toch een kentering in Europa waarbij gebruik word gemaakt van de dubbele nationaliteit van de Immigranten.
  Rechts krijgt ondanks de tegenwerking van Links steeds meer aanhang in de EU en in steeds meer landen word de roep om uit de EU te stappen ook veel groter.
  Het zal nog een aantal jaren duren maar Ik voorzie dat op een moment Links uit het machtscentrum verdreven word en Rechts de macht gaat krijgen in Europa waarbij landen uit de EU treden, met het gevolg dat de Islamknuffelaars ontmaskert worden, en de Eu uit elkaar valt.
  Rechts zal dan gebruik gaan maken van de dubbele nationaliteit van de Moslims en eenieder die de westerse waarden niet aan wil nemen terug gaat sturen naar de landen van herkomst, wat als gevolg heeft dat de Moslimmens zijn keuzes zal moeten maken of vertrekken.

  Like

 9. rommel zegt:

  Daarom ben ik ook een voorstander van dubbele paspoorten. Kunnen we ze tegen die tijd naar huis sturen.

  Like

 10. Henk der Niederländer zegt:

  Ben vandaag een inteligent persoon tegen gekomen op Facebook.
  Ik hoop dat de persoon hier een en ander gaat posten.
  Ik zou het erg vinden als dat niet zo zou zijn, maar laten we even afwachten.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Pas op met dat facebook, Henk! http://tinyurl.com/6pxrzgs
  AP>>> http://tinyurl.com/67vhpj6

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Helaas is mijn frans te roestig om zo’n formeel ambtelijk rapport in zijn geheel te lezen.
  Bruce Bawer alvast bedankt voor een kleine samanvatting en Bert voor de vertaling.
  Het is veel erger dan veel mensen vermoeden..
  Idd. zijn veel mensen erg dom en willen niet lastiggevallen worden.
  Ze worden hooguit actief als er iets met hun inkomen gebeurt en vooral als het uitkeringen zijn.
  Vanuit dat oogpunt zijn de acties van Wilders tegen de tsunamie van de islamisering volkomen terecht.
  Ik ben het helemaal eens met die mensen die de politici die dit ontkennen en of bagatelliseren
  LANDVERRADERS noemen.

  Het valt me ook vies tegen van Sarkozy dat hij ondanks de beloften voor de verkiezingen veel te weinig gedaan heeft aan de islamisering in Frankrijk.
  Hopelijk gaat hij daardoor de verkiezingen verliezen en tevens goed voor de EU.

  Henk ik denk dat je te optimistisch bent over rechts ik vind het in ieder geval te langzaam gaan.

  Like

 13. Nóg maar eens zeggen.
  Dank je Bert!
  Prima werk!
  Onmisbaar.

  Like

 14. Ai!! Vertaald door Vederso! Ja, natuurlijk, jij ook Verderso!

  Like

 15. E.J. Bron zegt:

  Klopt Martien. Opnieuw een uitstekende vertaling van vederso! 😉

  Like

 16. E.J. Bron zegt:

  @Martien

  Ik zal je zéér binnenkort verrassen met een uitstekend artikel van Matthias Küntzel…

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @Henk, “dan zullen ze een keuze moeten maken of vetrekken”, daar ben ik helemaal voor.
  Dat is trouwens de enige oplossing, deze achterlijke ideologie van de pedoprofeet dient uit Europa te verdwijnen, en het liefst zo gauw mogelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s