Genocide op Armeniërs wordt ontkend

In Hamburg begint vandaag een serie manifestaties van een racistische vereniging.

Armeense verenigingen in Duitsland zijn woedend over een serie manifestaties met een bekende ontkenner van de Turkse volkerenmoord op de Armeniërs. Kort voor de Armeense genocidenherdenkingsdag op 24 april dient de Schotse historicus Norman Stone “het Turkse standpunt te concretiseren”. Zo staat het in de uitnodiging van de “Unie van Europees-Turkse Democraten” (UETD), een lobbyvereniging van de islamitisch-conservatieve regeringspartij AKP van minister-president Recep Tayyip Erdoğan. De aan de Koc-universiteit in Istanboel docerende voormalige adviseur van de Britse Thatcher-regering, Stone, heeft zich het Turkse openbaar belang eigen gemaakt, volgens welk het niet om een genocide, maar om met oorlog verband houdende verhuizingen van de christelijke Armeniërs op grond van zogenaamd landverraad zou zijn gegaan. Het zou een “verdedigbare these” zijn om van slechts “550.000 gedeporteerden” te spreken, van wie 50.000 omkwamen, beweert Stone. Hij beroept zich op de tegenwoordig tot de fascistische organisatie Grijze Wolven behorende voormalige leider van het ambtelijke Instituut voor Turkse geschiedenis, Yusuf Halacoglu. Internationale historici spreken van meer dan een miljoen slachtoffers.

De door de racistische “Vereniging ter bevordering van het gedachtegoed van Atatürk” gesteunde serie voordrachten begint vandaag op de universiteit van Hamburg, donderdag dient er een manifestatie op de Humboldt-universiteit in Berlijn plaats te vinden en zondag een afsluitende bijeenkomst in het Volkenkundig Museum in München. Diens plaatsvervangend directeur Wolfgang Stein verdedigde dit, omdat dit de “meningsveelzijdigheid” zou dienen. “Zo´n pluralisme is echter bij misdaden zoals volkerenmoord niet op zijn plaats”, protesteert de “Werkgroep erkenning – Tegen Genocide, voor volkerenbegrip” (AGA) in een brief aan de burgemeester van München, Christian Uhde (SPD).

Duitse officieren waren in 1915/16 als militaire adviseurs rechtstreeks betrokken bij de door het destijds in Turkije heersende “Comité voor Eenheid en Vooruitgang” opgezette massadeportaties van Armeniërs naar de Mesopotamische woestijn. Veel Armeniërs werden bovendien als dwangarbeiders bij de bouw van de Bagdadspoorlijn door een consortium onder leiding van de Deutsche Bank uitgebuit. In de Rijksdag protesteerde destijds als enige afgevaardigde de socialist Karl Liebknecht tegen deze misdaad in het geallieerde Ottomaanse rijk.

Bron:

http://www.jungewelt.de/2012/04-18/040.php

Auteur: Nick Brauns

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Christenvervolging, Historie, Nieuws, Racisme, Turkije. Bookmark de permalink .

5 reacties op Genocide op Armeniërs wordt ontkend

  1. Tom Hendrix zegt:

    De socialist Karl Liebknecht protesteerde als enige tegen deze misdaad- de Armeense Genocide- hoe wrang is het dan te moeten weten, dat het met name de LINKSE 5e colonne is, die in heel Europa de infiltratie van de moslim aanhangers faciliteren. Umwertung aller Werte, zei een duitse filosoof ooit, en dat is het.

    Like

  2. louis-portugal zegt:

    G.P.Pardon ik heb het al bij multicul gelezen waaqrvoor mijn dank voor de uitgebreide informatie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s