Uit angst voor de burger durven politici de discussie over Europa niet aan

Screenshot_48

Minister Frans Timmermans is belast met Europese zaken

(Door: Carla Joosten)

De reacties op de brief met 54 punten die van de Europese agenda af kunnen, illustreren hoe complex Europa is. Komt er een nieuw soort Unie of blijven we doormodderen? Het kabinet durft niet te kiezen.

Het kabinet wil af van de ever closer union maar wil tegelijk de Europese verdragen in stand houden, en daarin is die ‘alsmaar inniger unie’ opgenomen.

Dat is een contradictie. Of je wilt een nieuwe weg op met de Unie en spreekt dat ook duidelijk af, of je blijft doormodderen.

De Europese werkelijkheid is er een van doormodderen, heeft de coalitie van VVD en PvdA al in de formatie bedacht. Daarom werd het ongemak met bemoeizuchtig Europa vertaald in een inventarisatie van beleidsterreinen die niet Europees geregeld behoren te worden.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Uit angst voor de burger durven politici de discussie over Europa niet aan

 1. Daarbij verdinen de EU Parlementaires 878 % de gemiddlede salaris van EU werkers..

  Like

 2. Dr. Kwast zegt:

  Misschien kan Frans dit gebruiken, om uit te leggen dat wij en zij (de nieuwkomers) langzaam veranderen in varkens. Voor ons maakt het niets uit, want wij zijn het al. Maar de nieuwkomers moeten daar toch echt aan wennen knor.

  Ted Logo

  Search
  New TED Talks are released every weekday. Be the first to know!
  Enter your email for TED updates

  Daily
  Weekly

  RSS feeds Twitter Facebook Follow TED
  Dismiss this message
  Talks

  Christien Meindertsma: Onze wereld draait op varkens
  ———————————————————————

  Like

 3. Jean zegt:

  Wij moeten af van ‘dat’ Europa waar een bende uitgerangeerde nietsnutten de Europeanen ligt te irriteren en uit te persen én de Europeanen ligt op te zadelen met miljoenen nietsnutten die maar één hobby hebben nl. barbaars geweld.
  Wij moeten naar een Europa waarin Onafhankelijke staten onderlinge afspraken maken wat ze samen willen doen na eerst de burgers geraadpleegd te hebben via referenda. Dat mogen we NOOIT overlaten aan lafaards en verraders.
  Conclusie: Volgend jaar sowieso anti Europa stemmen door de stem te geven aan die partijen die af willen van die misdaadorganisatie liggend in dat EU gedrocht een gedrocht wat ons miljarden kost.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Het zijn en blijven een stelletje slampampers !

  Like

 5. Rick zegt:

  Klein beetje off-topic!?? Maar om deze reden zal het Brusselse koste wat kost zichzelf in stand willen houden:
  http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/06/europarlementariers-verdienen-9-x-meer-dan-gemiddelde-burger/

  Like

  • Roni Thome zegt:

   @Rick
   En daarom koesteren types zoals Timmermans en zijn kornuiten plus de VVD Darwinisten (die wat minder rijk zijn) voor Europa en niet voor Nederland. Wat denkt ie? (jij in het Twents) dat zij een secreet vol geld zo maar laten lopen? De wereld draait door. Wat moeten ze doen als hun tijd als parlementariërs in de TK voorbij is en er geen topbaan in een commissariaat of Raad van Bestuur voorhanden is? Juist! Dan gaan ze naar de Europese Parlement. 4 x per maand lekker gebakken lucht in Straatsburg produceren en vooral geld uit het secreet vol goud halen. La Vita e Belle. En wij? Wij mogen de tyfus krijgen. Bek dichthouden en basta. ,

   Like

 6. luckybee zegt:

  Wij moeten het Calvinisme (De ware leer van Jezus Christus) overal in Europa versprijden. Alleen zo kan Europa democratisch worden, en voor niemand meer bang te zijn.En ik raad ook de Amerikanen terug te keren naar de Grondwet dat door de Pilgrimfathers opgesteld wordt.Ook alleen zo zal de USA geen nederlaag meer leiden.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Luckybee 15.21u. Zeg, Luckybee, doe die arme mensen daar een plezier!
   “De Grondwet van de Pilgrimfathers!” En moeten de schandpaal en het geselblok dan ook maar meteen terug, voor elk spóórtje van zedenloosheid? Help die Amerikanen liever hopen, dat grote delen van dat land wat ruimdenkender worden, langzamerhand. Het mid-westen bijvoorbeeld. De bekrompenheid daar zorgt vooralsnog voor genoeg ellende, in de rechtspraak, bijvoorbeeld. De Pilgrimfathers! Het is wèl 2013 hoor!

   Like

  • Tiny zegt:

   Calvinisme, na de islam het ergste soort godsdienstwaan.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Tiny 17.25u. Exact, Tiny. Ik dacht alleen: Laat ik nou maar niet alles tegelijk over hem uitstorten; die jongen heeft de laatste dagen al genoeg te verduren gehad. (Ik weet niet of je daarvan wat meegekregen hebt, maar het is wèl zo.)

    Like

   • louis-portugal zegt:

    Tiny er zijn ook nog wat soorten joden die er ook wat van kunnen.

    Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  UIT DE ELLENDE UNIE, en wel zo spoedig mogelijk. Maar dat willen VVD,CDA,PVDA,GL,D66, en CU natuurlijk niet. Wat dat betreft is het LANDVERRAAD KAMERBREED. Door vorig jaar in te stemmen met het wurgdictaat: te weten het ESM-verdrag-kots- zijn we gedwongen al ons geld af te geven aan de COMMUNISTEN in BRUSSEL von Rampuy,Barosso en Schulz! We kunnen met artikel 50 van het Verdag van Maastricht weg van de ELLENDE UNIE, maar buiten de PVV werken ze het allemaal tegen! Mark my words!

  Like

  • Roni Thome zegt:

   @Tom Hendrix. In mijn antwoord aan Rick gaf ik al de reden voor de ‘EU-liefde’ – noem dat beter EU-verslaving – van zo veel partijen. Partijen bestaan uit hebberige mensen en ‘Go Getters’. Hebberige mensen leven met het leidmotief: `Samen voor ons Eigen!`. Landverraad? Ach jongen! ..Dat doet ze niets!. En weet jij waarom? Omdat hun ‘Heimat’ ziet bij de bank waar ze hun poen opbergen. In de jaren ’30 had Josephine Baker; een beroemde Amerikaanse zangeres die in Frankrijk woonde, een hit gehad; genaamd “Jái deux amours”
   (Ik heb twee liefdes). Het refrein van het liedje is: J’ai deux amours, Mon pays et Paris. De bobo’s in de Tweede-Kamer en het Europese Parlement delen met Josephine de liefde voor Parijs!. Waarom zouden ze niet van Parijs houden met alle verlokkingen? Wat ‘mijn land’ betreft, liggen de zaken echter anders. Josephine Baker spreekt over Frankrijk als haar land. De Bobo’s van de politiek hebben hun land in de Bahnhofstraße van Zürich, Genève of de Cayman eilanden.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Roni Thomé 19.22. uur. Ook dat zal kloppen Roni. Voor mij zijn en blijven het vuile landverraders, en vuile huichelaars. Ik hoor onze nationale lachebek, marx rutte nog zeggen geen cent naar Griekenland. En nog een giller van Jan Kaas de Jager: het geld wat naar Griekenland is gegaan, van ons, krijgen we met rente terug whoehahahaha!
    Trouwens waar zit deze bolle nou?

    Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Meneer G.Schouw van D(emegogen)66 in de bocht: als dat verzonnen islamitische VOD niet voor de neus van die Van Miltenburg zou staan, zal dat een verkeerd signaal afgeven…
  Nou meneer Schouw, als er iets in deze wereld aan tig pseudo-religieuze IDIOTEN een verkeerd signaal afgeeft, is ’t dat verzonnen islamitische VOD wel, neem dat van me aan, en niet alleen omdat in dat VOD tot in detail wordt beschreven hoe ongelovigen zoals jij tzt over de kling gejaagd dienen te worden. Mijn advies aan de lezer: niet meer op stemmen de volgende keer
  (ik hoop dat dat heel gauw is) en dat geldt ook voor meneer P.Heijnen van de Partij v.d. Allahschreeuwers.
  http://www.thepostonline.nl/2013/06/24/bijbel-en-koran-uit-de-tweede-kamer/comment-page-1/#comment-222571

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Gerrit volgens mij worden nou de tientallen andere geloven van andere en betere multiculturele allochtonen gediscrimineerd want die hebben hun boeken daar niet liggen.

   Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  … moest uiteraard demagogen zijn, hierboven.

  Like

 10. Jan zegt:

  Als socialisten nu terugkrabbelen staan zijn in hun hemd aangezien zij de EU door dik en dun verdedigden, anders zou er oorlog komen, men zou rijker worden en tegelijk werden de critici uitgescholden voor fascisten, nazi´s, xenofoben, racisten enz. Een socialist laat liever alles kapot gaan dan toegeven en als hij toegeeft na ongeveer een eeuw. Bovendien, vergeet niet dat doormodderen geld schrapen is en baantjes aan families en kennissen geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s