Waarom de EU moet worden afgeschaft

Screenshot_7

(Door: Fjordman)

In oktober 2008 publiceerde ik een essay, getiteld “Tien redenen om je te ontdoen van de Europese Unie.” De redenen die ik toen aanhaalde (en er nog veel meer kunnen worden genoemd) waren:

1. De EU bevordert criminaliteit en instabiliteit
2. De EU verzwakt de culturele verdediging van Europa
3. De EU bevordert een teveel aan bureaucratie
4. Overregulering en centralisering is slecht voor de vrijheid en voor de welvaart
5. Het ontbreken van een echte scheiding der machten nodigt uit tot machtsmisbruik
6. Het gebrek aan transparantie maakt de EU kwetsbaar voor vijandige infiltratie
7. De EU leidt tot minder vrijheid van meningsuiting
8. De EU slaagt er niet in om haar burgers te raadplegen en beledigt hen wanneer het dat wel doet
9. De EU ondermijnt politieke legitimiteit en het verband tussen regeerders en geregeerden
10. De EU verspreidt een cultuur van leugens en corruptie

De Europese Unie ( EU) is niet goed voor de welvaart in Europa. Misschien zou dat zo zijn geweest als zij een vrijhandelszone was gebleven, wat ze eerst beweerde te zijn. Echter, op dit moment is de opgeblazen en overdreven gecentraliseerde bureaucratie van de EU duidelijk schadelijk voor de gewone Europeanen. Het is onzin om te geloven dat dit gammele topzware Frankenstein-monster Europa concurrerender gaat maken.

Zoals ik in 2008 waarschuwde, heeft de EU de vrede in Europa niet beschermd. Integendeel, zij ondermijnt de stabiliteit op het continent door de ontmanteling van de grenscontroles in een tijd van de grootste volksverhuizing in de menselijke geschiedenis. Veel immigranten komen uit instabiele landen waarvan de instabiliteit naar de Europese staten overslaat. Via haar onverstandige immigratiebeleid wordt mogelijk de EU gedeeltelijk verantwoordelijk voor het laten ontstaan van interne conflicten in verschillende Europese landen. Het wordt mogelijk herinnerd als het “vredesproject ” dat opnieuw oorlog naar Europa bracht.

Screenshot_9

De Europese Unie heeft een regio zonder grenzen van Griekenland naar Frankrijk en van Portugal tot Finland gecreëerd, maar de burgers van deze landen betalen nog steeds het grootste deel van hun belastingen aan nationale staten waarvan de grenzen niet langer gehandhaafd worden. Het is belachelijk tot de helft van je inkomen te betalen aan een entiteit die niet langer het eigen grondgebied of de eigen wetgeving controleert. Tenzij de nationale grenzen worden hersteld, hebben de burgers van de EU-lidstaten niet langer de verplichting om belasting te betalen.

De EUSSR bevordert een belachelijke hoeveelheid wet- en regelgeving, maar straatcriminaliteit blijft grotendeels onbestraft. Wetten worden gebruikt om gezagsgetrouwe burgers te straffen, terwijl echte criminelen de straten beheersen, hoewel deze tekortkoming weliswaar wordt gedeeld met vele nationale regeringen. De Europese autoriteiten maken het sociaal contract elke dag belachelijk als ze recht en orde niet weten te handhaven.

In Scandinavië publiceerde in het begin van 2014 de cultuurcriticus en columnist Kasper Støvring een boek dat veel van dezelfde argumenten gebruikte: De EU is niet bevorderlijk voor “vrede” in Europa. Integendeel, zij zou de aanleiding kunnen zijn van toekomstige conflicten door op hetzelfde moment stelselmatig tientallen Europese natiestaten af te breken. De open grenzen door zijn “Akkoord van Schengen” en de legale en illegale massale migratie, bevorderd door het beleid van de EU, zijn met name bijzonder gevaarlijk.

Screenshot_6

Wat is er veranderd sinds 2008? Niets. Tenminste, niets positiefs. Als er al iets is veranderd, dan is het dat de problemen vandaag erger zijn dan ze een paar jaar geleden waren.

De financiële crisis was toen nog maar net begonnen. Het bleek zo ernstig dat de euro, de gemeenschappelijke munt voor veel (maar niet alle) lidstaten van de EU, zou zijn ingestort. Dat is niet gebeurd, althans nog niet. Maar de crisis is nog steeds niet opgelost. Deze heeft vele landen in Zuid-Europa hard getroffen, waaronder Portugal, Spanje, Italië en Griekenland. De overheidsschuld blijft als een paddenstoel groeien.

De euro lijkt op dit moment een slecht idee. Griekenland heeft niet hetzelfde economische niveau of dezelfde industriële productie als Duitsland. Het is kunstmatig voor deze landen om dezelfde munteenheid te hebben.

In alle eerlijkheid, een paar van de problemen waarvan we momenteel getuige zijn, zijn niet uniek voor de eurozone. Groot-Brittannië, dat lid is van de EU maar niet van de euro, heeft ook last van een schuldenspiraal. Hetzelfde geldt voor de Verenigde Staten en trouwens ook voor Japan. In al deze grote economische blokken hebben de centrale banken al jaren zeer agressief geld gedrukt, maar dit heeft de onderliggende problemen niet opgelost.

De EU is niet de oorzaak van alle Europese kwalen. Velen zijn gemeenschappelijk voor de hele westerse wereld. Een paar van hen zijn zelfs meer uitgesproken in Noord-Amerika dan in Europa. Echter, de EU maakt veel van deze fundamentele problemen erger en voegt er nog een aantal aan toe.

Screenshot_10

Het zou de moeite waard zijn om te debatteren over de vraag of de EU vanaf het allereerste begin fundamenteel gebrekkig was of dat een goed idee ergens onderweg weg veranderde in z’n tegendeel. Vroeger, zo laat in de negentiger jaren, was ik meer pro-EU, maar toen was ik jong en naïef. Als ik lees over hoe Jean Monnet en andere belangrijke spelers uit het begin een geplande Europese politieke federatie als louter een vrijhandelszone verkochten, ben ik geneigd om te concluderen dat de EU inderdaad vanaf het allereerste begin gebrekkig was. Ze werd geboren in leugens en bedrog.

Ongeacht of de EU ooit een keer een goed idee kan zijn geweest of niet, zoals de eigenlijke organisatie vandaag bestaat, is zij grondig aangetast. Ze wordt steeds meer totalitair en gaat met gevaarlijke utopische ideeën in zee.

Kan de Europese Unie worden hervormd? Ik vind die mogelijkheid zeer onwaarschijnlijk. De hele organisatie is nu in de kern verrot. Ze is er, helaas, in geslaagd het politieke establishment van het Europese continent te verleiden en om te kopen. De EU kan niet hervormd worden, ze kan alleen worden afgeschaft en volledig worden ontmanteld.

Een onopgeloste vraag is hoe de ontbinding van de EU zal plaatsvinden, als deze gaat plaatsvinden. Idealiter zouden de gewone mensen opstaan ​​tegen de kleine elite die zich de macht heeft toegeëigend en van deze macht schromelijk misbruik maakt. Op dit moment lijkt het waarschijnlijk dat economische spanningen als gevolg van een slecht geconstrueerde unie uiteindelijk de brandstof kunnen zijn voor de ondergang van de EU. Het uiteindelijke resultaat valt nog te bezien.

In termen van geld en grotendeels ongecontroleerde en niet te verantwoorden macht lijkt het echter onwaarschijnlijk dat de heersende EU-elites zonder enige weerstand afstand zullen doen van hun lucratieve posities.

Screenshot_8

Bron:
http://snaphanen.dk
Auteur: Fjordman

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

14 reacties op Waarom de EU moet worden afgeschaft

 1. bobzelf zegt:

  dus gewoon niet meer luisteren naar deze leugenaars, EN OPLICHTERS en

  EEN BOM NAAR BINNEN ,

  ZE WILLEN SCHIJNBAAR IN “””HET HARNAS STERVEN IN BRUSSEL “”

  NOU WE GAAN VOOR DIE DINGEN ZORGEN , HOOR, ZE KOMME DER AN !!!

  Like

 2. Pieter Nokkio zegt:

  Dit verhaal van Fjordman zou vandaag alle journaals en achtergrondnieuws-rubrieken van begin tot eind moeten vullen. Maar ik vrees dat het tegenovergestelde gebeurt.
  De doorzieke patiënt Europa kan alleen nog maar sterven. Jammer dat hun fanatieke leiders met hun vette bankrekeningen buiten dit verrotte werelddeel, schaamteloos overleven. Ik gun ze een veertiende juli…

  Like

 3. Sjaak8.1.2014U zegt:

  Europa brennt, und wir merken nichts.
  Wir leben scheinbar unbeteiligt mit
  dem Ausverkauf unserer Souveränität
  und mit einem gigantischen Schuldenberg,
  der jede Vorstellungskraft übersteigt.
  Der deutsche Michel wird jedoch nicht wach,
  und die Gelddruckmaschine läuft und läuft !
  ———————————————————-
  Europa brand en we merken niets !
  We leven scheinbaar unbedeligt met
  de uitverkoop onze soevereen naiviteit
  en met een gigantische Schuldenberg !
  De Duitse / Europese hansworst word
  en word niet wakker en undertussen
  de gelddruck-inflatiemaschine op
  hoogtoeren loopt !

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Fjordman zègt het: De EU is een doorgeslagen gedrocht, dat de -gemakkelijk grijpbare- burger er onder houdt in plaats van de ongrijpbare straatcrimineel. Ze heeft de grenzen afgeschaft zodat het onduidelijk geworden is aan wíe je eigenlijk belasting betaalt en ons een eenheidsmunt door de strot geduwd, die niets dan ellende brengt. Ze is één grote mislukking, maar de heersende elite zal uit puur eigen gewin er wel voor wàken om dat ooit toe te geven en mee te werken aan ontbinding van het gedrocht.
  De massa zal zelf tot die conclusie moeten komen en ópstaan. -Dat is, als je er over nadenkt, nu weer eens helemaal des George Orwells: “Als er hoop schuilt, schuilt die bij de Proles.”
  Alleen gebeurde dat, om eerlijk te zijn, in ‘1984’ óók (nog) niet en Joost mag weten, wanneer het hier zo ver is.
  Zo lang de MSM dezelfde massa dociel en dom houdt, zéker niet.
  En het enige, wat wij er tegen kunnen ondernemen is: Dóórgaan, tot er een lampje gaat branden.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Precies, de EU was al gebaseerd op leugens en bedrog en daar is het tuig onverminderd mee doorgegaan.

  Onze ‘elite’ zal afstand moeten doen van alle macht en invloed en zeker ook moet hun inhalig gedrag afgestraft worden.

  Voor hen in de plaats, en dan denk ik allereerst aan Nederland, zullen mensen moeten komen die het goed met hun volk voor hebben en die niet hun eigen kleine belangetjes op de eerste plaats zetten.

  Helaas, zijn zulke mensen wel te vinden?

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Alle 10 de redenen zijn in mijn optiek geldig. We moeten uit deze eussr, hoe sneller hoe beter!
  En we kunnen terug naar een handelsgemeenschap, zoals de EEG dat was. Het had daarbij moeten blijven.

  Like

 7. De titel van het artikel “Waarom de EU moet worden afgeschaft” is overeenkomstig de huidige situatie.Ook het door Wilders gepresenteerde rapport wijst in die richting.
  Klemmender is de vraagt HOE moet de EU worden afgeschaft? Kan dat zonder kleerscheuren? Als de nu heersende elite vasthoudt aan het tot mislukken gedoemde concept, dan is het ergste te vrezen.
  Ik herinner aan een toespraak van een lid van de UKIP-delegatie die voorspelde dat een ANTI-EUhorde de zaal zou binnenstormen en die EU-elite ter plaatse zou lynchen. Ik vind dat geen gewenste methode om van ze af te komen maar sluit niet uit dat deze voorspelling eens uiit zal komen.

  Like

 8. Jean zegt:

  Wij burgers hebben jaren geleden één zware fout begaan, nl. wij hebben die EU bende, een verzameling totaal uitgerangeerde dementerende volksverlakkers, hun zinnetje laten doen en dat MOETEN wij nu rechttrekken, dat kan op een eenvoudige manier door ze in mei naar de eeuwige jachtvelden te sturen want het tuig is héél Europa aan ’t vergiftigen en vernietigen met die ongebreidelde import van totaal nutteloze allochtonen en dan nog tot overmaat van ramp moslims een bende die wij liever vandaag nog kwijt zijn dan rijk.
  De grenzen MOETEN terug dicht en alles wat hier geen bijdrage levert moet eruit willen we nog enige welvaart, veiligheid en leefbaarheid nalaten aan ONZE kinderen en kleinkinderen.
  Dat kan zonder geweld want wij zijn niet zo een achterlijke barbaren die alles oplossen met geweld, barbaars geweld, neen wij doen dat op een beschaafde manier gewoon door dat misdaadgedrocht te sluiten en de sleutel te vernietigen zodat het NOOIT meer open kan gaan, de misdadigers slepen we voor een volkstribunaal ter veroordeling van hun gepleegd verraad aan ONZE cultuur, beschaving, veiligheid en leefbaarheid, als eerste uiteraard E.T. en zijn 2 meelopers dadelijk gevolgd door de 3 kutwijven aston, maalstroom en reling met in hun zog de geniepige onbetrouwbare verhofstront.
  Europa moet terug aan de Europeanen gegeven worden in mei en NOOIT aan moslimtuig en/of straatrovers uit Oostbloklanden. Wij hebben die allochtonen NIET NODIG en wij WILLEN DIE OOK NIET HIER HEBBEN.
  Europa is een verzameling van Onafhankelijke Republieken (monarchieën worden gewoon opgedoekt zonder vergoeding) Republieken die Onderlinge afspraken maken maar NOOIT onder dwang van zwaar dementerende uitgerangeerde volksverraders van zeer laag allooi.

  Like

 9. Jean zegt:

  Laten we het eens hebben over de besparing voor Europa als die misdaadorganisatie opgedoekt wordt!
  ± 55.000 klaplopers/tafelschuimers minder op onze kap! Reken uit je winst.
  Dat tuig betaald nota bene ook nog eens géén belastingen en profiteert wel van een decadent pensioen en dat om de burgers te belazeren en te besodemieteren…
  Opdoeken die handel liefst vóór totale vernietiging van Europa, in mei is het onze beurt…
  We zullen zien zei de blinde…., ondanks de positieve studies zullen de linkse ratten en de uitgerangeerde zwaar dementerende volksverlakkers er ALLES aan doen om de lucratieve postjes te kunnen blijven bezetten en dat mogen wij NIET TOELATEN.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Dichter bij huis blijven.
  Check de begroting 2013 van uw gemeente en bel dan 112 voor eerste hulp!
  Deze gegevens komen normaliter overeen met de werkelijke uitgaven!

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Natuurlijk geven die EUZIS hun EU niet zomaar op.
  Maar dat is natuurlijk ook niet ons probleem.
  Wij zijn er niet om hun te plezieren maar meer het €uropese volk en dat gebeurt dus helemaal niet.
  M.A.W. ophouden met die club.

  Like

 12. lucky9 zegt:

  De EU-kaste parasiteert niet alleen op onze welvaart ze verkwanselt die ook. Daarom moet deze EU elite uitgeschakeld worden en dat kan alleen door middel van afschaffing. Met parasieten kan niet onderhandeld worden over hun misdrijven en de gevolgen ervan.

  Like

 13. Jan zegt:

  Victoria Nuland : “Fuck the EU”

  Like

 14. roger catrysse zegt:

  Dit Europa is er enkel en alleen goed voor de mensen?(politiekers) die er aan deelnemen zij zijn allen miljonairs in Euro’s maar wij betalen met dank aan de traditionele partijen en niet in het minst aan de linkse partijen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s