Zou Bart Schut gewoon schizofreen zijn, of heeft hij een tumor die op de hersens drukt?

Screenshot_15

(Door: Martien Pennings)

Ik heb al heel veel woorden gespendeerd aan Bart Schut. Ik noemde hem veelkleurig en ook toen bedoelde ik eigenlijk al: warhoofdig en kinderlijk. Bij Schut krijg ik iets van een leraar die toch wel iets ziet in een moeilijke leerling en die blijft hopen. “Het is een lastige jongen en hij kletst vaak raar, maar toch zit er iets goeds in.”

Nu ook weer. Hij schrijft een vlammend stuk contra de intrekking van het eredoctoraat aan Ayaan door de Brandeis Universiteit onder druk van de zelfbenoemde vertegenwoordiger van de Amerikaanse moslims, de Moslimbroederschapsorganisatie CAIR. Schut signaleert terecht dat “gematigde moslims” hun stem weer eens niet laten horen:

“Maar hier is het problemen: die gematigde moslims, in al hun heterogeniteit, stellen je zo vaak zo teleur. Zelfs zo dat ook ik mij wel eens wanhopig afvraag of zij niet meer dan een wensdroom zijn, ontsprongen uit mijn eigen overoptimistische mensbeeld.Woensdag was zo’n dag. De aanleiding: Brandeis University in Massachusetts heeft besloten Ayaan Hirsi geen eredoctoraat toe te kennen. Dat wilde zij eigenlijk wel, maar de islamitische lobby heeft er een stokje voorgestoken. Want uiteindelijk kiezen moslims – niet alle, maar wel verreweg de meeste – toch voor hun geloof. Ook als dit ten koste gaat van de vrijheden die zij zelf zo graag (en terecht) opeisen. De goede naam van de Profeet weegt bijna altijd zwaarder dan de vrijheid van meningsuiting. Maar dat wist Ayaan natuurlijk allang. Tweederde van de Nederlandse moslims verkiest de sharia boven de Grondwet en 70 procent meent dat er maar één interpretatie van de koran – de letterlijke – mogelijk is. IJzingwekkende statistieken, maar dat laat tenminste nog een derde over waar we wel op kunnen rekenen, toch? Nou nee, niet echt, zag ik gisteren op Twitter en Facebook, waar allerlei Nederlandse Mohammedanen zich verheugden over het feit Ayaan haar eredoctoraat niet kreeg.”

In al hun heterogeniteit! Die gematigde moslims bestáán niet alleen, maar ze zijn als groep ook nog eens zo veelkleurig als . . . . eh . . . . vuurwerk op regenboogvlagdag. En die grote diversiteitswaarheid krijgt Schut er maar niet in bij de islambashers:

“Soms word ik er moe van. Je doet zo je best. Je brengt nuance naar een gehoor dat daar helemaal geen behoefte aan lijkt te hebben. Nee, de islam is geen monoliet. Echt, er zijn duizend interpretaties. Doe nou, kijk naar de praktijk. Ja, gematigde moslims bestaan. Geloof me, het zijn niet allemaal potentiële terroristen. Enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts. Ik doe dat al een tijdje en krijg er een hoop ellende van. In de reacties onder mijn stukken word ik beschuldigd, belasterd en beledigd. Mensen die nog nooit in de Arabische wereld zijn geweest of zelfs maar de koran hebben opengeslagen roepen mij op “eens iets te lezen” over de islam. Vervelend, maar niet meer dan dat. En die paar bedreigingen die ik krijg van de zelfbenoemde – maar meestal anonieme – “contrajihadi’s” neem ik voor lief. ( . . . ) Ondanks het feit dat zoveel gematigde moslims als vanouds partij kiezen voor de intolerantie van hun geloof en tegen onze democratische vrijheden, ondanks het feit dat er nooit, nooit, nooit islamitische massaprotesten tegen jihadisme, Jodenhaat of vrouwenonderdrukking plaatsvinden en ondanks het feit dat ik terwijl ik deze woorden schrijf weet dat ik een stroom van verwensingen (“islamofoob”, “racist”, “nazi”) over mij heen zal krijgen, zal ik de nuance blijven zoeken. Ik weiger mij bij het simplicimus van de islambashers en contrajihadi’s aan te sluiten. Waarom? Omdat ik ze ken, die moderne, seculiere moslims. Omdat ik met ze bevriend ben, hier in Nederland, en omdat zij mijn collega’s waren in Marokko. Zij verdienen het niet op één hoop te worden geveegd met hen die hun levens bedreigen en onmogelijk maken. Zoals is gebeurd met helden Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh, alweer tien jaar geleden. Want heb je kritiek op de islam, moet je dood. Letterlijk volgens de fundamentalisten, “slechts” monddood als het aan de grote, zwijgende moslimmassa en hun overijverige
meelopers ligt. Het is zoals Sean Penn zegt in The Thin Red Line: “They want you dead, or in their lie.”

Bovenstaande gekte noemt hij dus “de nuance blijven zoeken”, maar dit gaat natuurlijk ver uit boven het gewone op twee gedachten hinken. Dit is diep gehandicapt geestelijk strompelen. En het is bovendien helemaal niet nodig.
Want niemand ontkent dat die gematigde moslims er zijn. Er wordt alleen bij gezegd dat ze gematigd zijn ONDANKS de islam en dat ze er verstandig aan doen niet ál te publiekelijk ál te gematigd te zijn, want dat kan hele nare gevolgen hebben, omdat de islam NIET gematigd is.

Maar kijk eens met hoeveel mededogen Bart Schut de moslima’s de les leest die geen bek durven of willen open doen:

“En dit waren juist die hoofddoekloze moslima’s, de soort vrouwen die Ayaan Hirsi Ali op hun blote knieën zouden moeten danken dat zij de strijd is aangegaan met de haatbaarden die hen het leven onmogelijk willen maken. Maar nee, de goede naam van Mohammed is belangrijker. Vooral omdat deze “moderne’ dames (en heren) zich diep van binnen schuldig voelen omdat zij weten dat als je naar de letter van de tekst kijkt, de fundamentalisten betere moslims zijn dan zij. Dus leveren zij nu lipservice en slapen gerust in de wetenschap dat zij vandaag de islam hebben “verdedigd”. Morgen drinken zij een glaasje wijn, neuken een ongelovige en doen net alsof zij zich aan het sawm houden tijdens Ramadan. De hypocrisie druipt er vanaf.”

Rare mensen die gerust slapen als ze de islam hebben verdedigd, want de islam is een racistische en totalitaire roofmoordenaarsideologie, die al 1400 jaar de wereld teistert. En als die progessieve moslima’s al stiekem een ongelovige neuken, dan gaan ze er niet mee trouwen, want dan zijn ze hun leven niet meer zeker. Dwaas Schut wéét het dus wel, “dat als je naar de letter van de tekst kijkt, de fundamentalisten betere moslims zijn dan zij”. Maar zou de domkop dan weer níét weten dat “de letter van de tekst” het enige is dat er kan bestaan in de islam? Dat de islam onhervormbaar is? Zoals ik een paar dagen geleden schreef:

“In de islam is de menselijke Rede taboe en gelden de oproepen tot moord óp en onderdrukking ván de “ongelovigen” onverkort in het heden. In de islam is een “Verlichting” of “Hervorming” onmogelijk, vanwege dat verbod op het gebruik van de Rede en de eeuwige geldigheid van het woord van Allah. Het rechtstreekse woord van Allah in de Koran is namelijk “eeuwig en ongeschapen”, dat wil zeggen dat de Koran al bestond vóór de Dinosaurussen en voorafging aan de Oerknal. De levensloop en de woorden die de mythische Profeet Mohammed in het dagelijks leven gesproken zou hebben, de zogeheten Soenna, zijn nauwelijks minder gezaghebbend en nauwelijks minder walgelijk. Ja, dat had Geert Wilders goed: De islam is een leugen. Mohammed is een crimineel. De Koran is gif.”

Schut bedoelt dus met “de nuance blijven zoeken” dat hij graag gematigd is over de oudste manifestatie van de nazi-mentaliteit, te weten de islam, maar structureel hysterisch tekeer wil gaan tegen de bestrijder van die mentaliteit, Geert Wilders. Ik citeer uit een van mijn  prachtartikelen:

“Maar de column van Schut over Geert Wilders, daar moest ik dus echt even aan. Hij heeft een punt, Schut. Het is inderdaad ook echt wel weer dom.

‘Het is tijd voor de aanpak van de grootste ziekte die ons land de afgelopen eeuw heeft gekend, de islam.’

Ja, dommer kan het nauwelijks, want een type als Bart Schut heeft natuurlijk maar twee stappen nodig om vanaf “ziekte” via bacteriën naar ongedierte te komen. En dan weet je het wel. Kakkerlakken. Hutu’s en Tutsi’s. Morsi. Apen en varkens. De rest van de Godwinnerij laat Schut aan de verbeelding van de lezer over.

En zo slaagt Schut erin om een anti-nazi en liberaal als Wilders als een nazi neer te zetten. Van de islam weet zo’n Schut natuurlijk niks en zijn publiek al helemaal niet. Dus er is geen mens die roept: maar hoe kan Wilders nou een nazi zijn als hij de islam bestrijdt en de islam hetzelfde is als het nazisme? Is dat zo, mijnheer Pennings? Ja, dat is zo.

Vervolgens maakt Schut een heel nummer van “de gróótste ziekte”. Maar mijnheer Wilders! En 40-45 en de Koude Oorlog dan! Dat was toch veel groterderder? Nee, lul-de-behanger. Voor die Koude Oorlog kan je bij Samuel Huntington te rade, die in zijn “Clash” zwaar gedocumenteerd uitlegde dat de tegenstelling communisme – kapitalisme vergeleken met de onverzoenbare tegenstelling  christendom – islam een rimpeling is geweest. Dát bedoelt Wilders, maar toegegeven: het komt rottig zijn strot uit. En voor 40-45 moet Schut maar eens een paar opstelletjes van mij lezen over de islam als een ‘nazisme avant, pendant et après la lettre’. ( . . .) En sla dan vooral ook de rol van de Moefti van Jeruzalem niet over.”

En zou Schuts “de nuance blijven zoeken” ook de ode omvatten die hij ooit aan mij schreef:

“Even iets van me afschrijven. Een of andere ontzettende nazi heeft net een lange rant over mij geschreven op een notoir extreemrechtse site, waarin hij mij een “GEESTEZIEKE JODENHATER” noemt.

Aanleiding? Mijn artikel op Joop waarin ik verklaar dat kritiek op Israël niet gelijk staat aan antisemitisme. Integendeel, naar mijn mening is er genoeg echt antisemitisme in Nederland om juist voorzichtig met deze term om te gaan. Ook om de nagedachtenis aan de Shoah zuiver en in ere te houden.

De lange, lange rant aan mijn adres is geschreven door een zekere “Martien Pennings”. Ik ken de beste man niet, maar stel mij iemand voor die zijn haatstukjes (zeg maar gerust stukken) schrijft tussen het downloaden van kinderporno en het spelen van GTA3 door. Naakt natuurlijk, op het slipje van zijn overleden grootmoeder na.

Dat ik nog niet zo lang geleden in een goed gelezen artikel in de Volkskrant waarschuw voor antisemitisme in de Lage Landen, meldt “Pennings” uiteraard niet. Evenals het feit dat de politieke traditie waaruit zijn denkbeelden stammen, verantwoordelijk was voor de moord op 6 miljoen onschuldige joden.

Gelukkig wordt de site waarop hij schrijft nauwelijks – en alleen in extreemrechtse kringen – gelezen. Daarom twijfel ik eraan of ik een link moet geven, maar doe het toch. Opdat men weet dat ook ik word besmeurd door het vuil uit de krochten van het racistische internetriool.”

De nuance en Bart Schut: voorwaar een boeiende onderwerp! Gematigd kritisch over nazislam, nazislami’s en nazislam-collaborateurs, maar snoeihard tegen de bestrijders ervan.
____________________________________________
Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

50 reacties op Zou Bart Schut gewoon schizofreen zijn, of heeft hij een tumor die op de hersens drukt?

 1. Vederso zegt:

  Hemel, ik weet niet waar ik het zoeken moet. Alweer een doorwrochte analyse en tekstverklaring. Ook applaus en hulde.

  Like

 2. dutchess43 zegt:

  Gelukkig wordt de site waarop Pennings schrijft nauwelijks – en alleen in extreemrechtse kringen gelezen.

  Het is dat ik niet meer kan inloggen op DDS, maar ik zou van Schut willen eisen dat hij die woorden extreemrechts als de sodemieter intrekt. Rechts? Misschien.
  Extreem? Van ze langzalzeleven niet!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Klopt. Rechts?…. Ja! Realistisch?… Ja! Politiek incorrect?… Ja! Anti-EU?…Ja! Anti-islam?…Ja! Pro-Israël?…Ja!

   MAAR NIET RECHTS-EXTREMISTISCH!!!! Maar dat is de stok om de hond mee te slaan vanuit de linkse hoek. Alles dat afwijkt van een multiculturele, linkse visie wordt onmiddellijk bestempeld als “rechts-extremistisch”. Daar ben ik al aan gewend.

   Webmaster

   Like

   • Driek zegt:

    Meneer Pennings, u heeft volkomen gelijk, de islam is een leugen. Mohammed is een crimineel. De Koran is gif. En er blijven maar mensen roepen dat er gematigde moslims zijn, maar die bestaan echt niet. Maar dat weten weten, lezers van deze site al heel lang. En die Bart Schut heeft de koran echt niet bestudeerd, anders zoude hij niet zulke onzin neerschrijven. En het ontbreek meneer Schut aan kennis van het Oude Testament. Die man moet niet zo hoog van de toren blazen.

    Like

   • maria zegt:

    Ach maak je toch niet druk. Iedereen die tegen islam, tegen de EU en vóór Israël is wordt toch sowieso afgedaan als rechts-extremistische racistische xenofoob. Wellicht ook iets voor een T-shirt. Net als de toenmalige Israëlische VN-vertegenwoordiger die, toen de VN Zionisme als “racisme” bestempelde, een pin ging dragen met “I am a Zionist”. Ik heb nog ergens een exemplaar. God was mis ik Frik. Maar Martien is ook een Frik 2.0!!

    Like

 3. Harry zegt:

  Die Bart Schut is net als mijn hond als ik hem uitlaat in de polder , hij dwarrelt van links naar rechts en veelvuldig vice versa . Hij kan maar geen keus bepalen .
  Het is om gek van te worden !
  En uiteindelijk weet je nooit waar het nou het lekkerst ruikt .
  Negeren dan maar die lul ?

  Like

 4. Sjaak zegt:

  HET ZOVEELSTE BEWEIS DAT HET GEEN GEMAATIGDE MOSLIMS
  GEEFT ! HET IS EEN POT NAT !

  Like

 5. Jaan zegt:

  Tjonge jonge jonge. Ik dacht heeft nou niemand in de gaten dat die Michel van der Gallien en Bart Schut compleet van het padje zijn. Ik heb bijna alle stukken van Bart Schut op de Dagelijkse Standaard gelezen. Ik werd flink beroerd van van die flauwekul. Het stuk waar het hier over gaat heb ik opzettelijk niet gelezen. Ik heb het gehad met die Schut, daar wordt echt niemand wijzer van.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Bart Schut ziet zogezegd wel het verwerpelijke van de Islam, maar hij is tegen Wilders en de PVV omdat……hij tegen Wilders en de PVV wil zijn. Vanuit die invalshoek blijft hij dan ook uittentreure zoeken naar nuanceringen en “gematigde moslims” en nergens anders om.
  Staaltje van onvolwassenheid, dat zulke extreme vormen heeft aangenomen, dat het een geval is voor de psychiater, als je het mij vraagt.
  “Waarom ben je daar en daar tegen?” “Daarom.” “Maar je zei zelfs daarstraks……””Ja, dat zei ik.” “Maar wààrom dan…..” “Dààrom.”
  Ik heb de indruk, Martien, dat elke diepgaande poging om het zielenleven van Bart Schut te analyseren, de analist tenslotte zèlf op de bank bij de spychiater brengt, zo niet in een dwangbuis in Paviljoen 5…..
  Zelden zo’n schizofreen tegengekomen!

  Like

  • Jaan zegt:

   Theresa U zegt dat Bart Schut een geval voor de psychiater is.
   U maakt volgens mij een ernstige denkfout. U gaat ervan uit dat alle psychiaters heden ten dage “normaal” denken. Ik vrees dat er in die beroepsgroep toch wel lui rondstruinen met “linkse” pro-islam ideeë. Wat ik wil zeggen is: Wellicht zijn een hoop psychiaters vandaag de dag minstens zo gek als Schut.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat doet niets af aan het feit, dat Bart Schut méér dan dringend geestelijke hulp nodig heeft! Daar zult U het, dunkt me, toch wel mee eens zijn……

    Like

  • Paul Zwueste zegt:

   Theresa, ik ben hier bij de site E.J Bron in een warm bad terecht gekomen! Fantastisch!
   Ik werd helemaal gek bij die “Dagelijkse Standaard.” Het was voor mij het “Dagelijks Gevecht” met dat stel totaal linkse broodschrijvers daar dat onder het vale valse mom van zogenaamd “objectief!” te zijn, dagelijks probeert op een smerige onder de gordel-methode alles wat PVV en Wilders vertegenwoordigd te vernietigen!
   En ik pik zoiets verachterlijks niet en nooit!
   Het leverde mij natuurlijk een ban op. Ik ben dan ook heel erg blij verrast om hier deze Kollum van Martien Pennings te mogen lezen waarin hij Bart Schut op een meesterlijk professionele wijze op zijn verdiende plaats zet!

   Like

  • bigljohn zegt:

   Theresa geissler; Bart Schut heeft geen psychiatrische hulp meer nodig, want hij is sowieso al rijp voor een levenslange opsluiting in een gesticht. Maar een groot deel van de Europese bevolking zou er goed aan doen de psychiater te bezoeken. Immers; wie blijft er nu in de zgn. goede bedoelingen van de E.U. en de linkse politiek geloven, en ziet de Islam als een verrijking voor Europa. Collectieve zelfmoord plegen ze die linksdenkers, net zoals in de sekte van Charles Manson. En ons slepen ze er in mee. Wat de leider beveelt, doen de volgelingen. ZONDER zelf goed na te denken wat de consequenties zullen zijn, want wat de leider van de sekte (linkse politiek) zegt zal wel goed voor hun zijn….gevaarlijke sektes zijn het, die linkse politiek en de islam !

   Like

   • Paul Zwueste zegt:

    Theresa, jij hebt het gezegd en ik wil nooit meer weg! Alléén het nog even goedmaken met iemand die ik volkomen onterecht heb gekwetst. Maar dat zal ik zeker doen! Paul.

    Like

 7. Republikein zegt:

  Bart komt bij de dokter met een kikker op zijn hoofd.
  Als de dokter vraagt wat er aan de hand is zegt de kikker dat er een gezwel aan zijn buik hangt!

  Like

 8. tjonge zegt:

  mocht er ooit een revolutie komen zie ik schut graag als 1 van de velen bij de guillotine.

  zwaar schizofreen die gast.

  Like

 9. Perfide Albion zegt:

  Het blijft lastig die ideologieën. Mensen als Schut- en velen met hem- verwarren de aanhangers van een idee met het idee/ de ideeën zelf. De redenering is telkens dezelfde. Ik heb een aanhanger van ideologie x gevonden die afwijkt van hetgeen ideologie x voorschrijft. En dus kan ideologie x niet waar zijn. Dat is de redenering van een kind. Als het goed is wordt die denkfout later gecorrigeerd maar daar heb je enig intellect voor nodig.

  Ik wil heel graag geloven dat er heel erg gematigde Nazi;s waren (als Hitler toch eens wist dat mijn Joodse buren werden afgevoerd!) maar dat is niet wat er in Mein Kampf stond.

  Het probleem is dat 80% van de populatie gemiddeld intelligent is. Dat geeft niets maar het ontslaat ze niet van enige verantwoordelijkheid. Ik heb het niet geweten of begrepen gaat niet op.

  Verder is er niets gematigds aan het niet drinken van alcohol, laat staan anderen dat recht ontzeggen.

  Like

 10. Theo Prinse zegt:

  ‘om de nagedachtenis aan de Shoah zuiver en in ere te houden.’
  Toen ik dat las herinnerde ik mij Caroline Glick die vandaag in haar artikel schrijft: ‘Forgetting freedom on Passover.
  Passover, which begins on Monday night, is the festival of freedom. The holiday reminds us of the brutal enslavement of the Jews by Pharaoh and the Egyptians. We recall their midnight flight from Egypt, pursued by the mighty Egyptian army, and God’s miraculous rescue of the Jews at the shores of the Red Sea. We remember how Moses led them for 40 years in the desert,’
  Maar: In de joodse religie markeert de emigratie van Israëlieten uit Egypte naar Kanaän (de Exodus), die door Mozes werd geleid, de vorming van de Israëlieten als volk. Overigens is er van het veronderstelde verblijf in Egypte nooit enig spoor of bewijs gevonden, noch in de Egyptische geschiedenis noch in de Egyptische archeologie. Er zijn speculaties over verwantschap met nomaden die Habiru genoemd werden, maar het is niet aangetoond dat dit dezelfde groep mensen was.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Joodse_geschiedenis
  Deze Joodse historie staat in de Tenach. Het oude (door de joden liever het eerste genoemd) testament dat de katholieken en protestanten in een andere hoofdstuk volgorde oneigenlijk hebben toegeeigend.
  Het christelijke Nieuwe Testament is samengesteld en geschreven aan het einde van de 1e eeuw na de nieuwe jaartelling. De oude jaartelling was Anno Urbis Conditae (st. Stad Rome 753 voj)
  De Tenach is geschreven en samengesteld ergens in de 2e tot de 4e eeuw voor de nieuwe jaartelling.
  Archeologische bewijzen voor koning David en zijn wereld zijn er nauwelijks; in feite is er over de periode tussen de zestiende en de achtste eeuw v.Chr., ondanks vele opgravingen en onderzoekingen, maar heel weinig gevonden. De bevolking van de landstreek Judea bestond waarschijnlijk slechts uit enkele duizenden nomadische herders. Steden zijn niet gevonden, wel een twintigtal dorpen. Of er in de tijd van David (dat zou dus de tiende eeuw zijn) een staat in Palestina bestond is omstreden; er zijn zelfs geen potscherven uit deze tijd bekend. Wel bestaan er inscripties uit ongeveer 850 v.Chr. (Tel Dan-stele, Mesa-stele) waarop het heersershuis van Israël als ‘Huis van David’ omschreven wordt – maar ook deze interpretaties worden aangevochten.

  Sommige historici nemen aan dat koning David als historische figuur zeker heeft bestaan, maar dat (net als bijvoorbeeld bij Koning Arthur) veel van de verhalen over zijn leven eerder tot de mythen behoren, en niet als harde geschiedschrijving moeten worden beschouwd.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Koning_David
  Menselijke resten in Nederland zijn nooit ouder gedateerd dan zo’n 9000 jaar. Het gaat hier om resten van mensen die zijn opgevist van de bodem van de Noordzee. Deze mensen, die tot de zogenaamde Maglemose-cultuur behoren, leefden op de Noordzeebodem tussen Engeland en Nederland voordat dit gebied volliep als gevolg van het smelten van de landijskappen. Tijdens de aanleg van een nieuwe woonwijk bij ’s Hertogenbosch is in het ophoogzand een onderkaak gevonden die er duidelijk fossiel uitzag. De vinder is van mening dat het de onderkaak is van een Cro-magnonmens. Als hij gelijk heeft is de moderne mens al enkele tienduizenden jaren in ons land aanwezig.
  http://www.geologievannederland.nl/fossielen/zoogdieren/mens

  In 2011 werd ontdekt dat al 7000 jaar geleden kaas werd bereid in Polen, nadat men in potten na chemische analyse melkvetten had gevonden. Het betrof potten die doorboord waren geweest met strootjes tijdens het bakken, waardoor een zeef was ontstaan
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaas

  Like

 11. maria zegt:

  Ik volg Bart Schut al een tijdje op Twitter en moet zeggen dat ik zijn bijdrage over het algemeen wel nuttig vind. Maar inderdaad is het debiel om uitgerekend in de islam de “nuance” te zoeken. Zelfs als je ruimdenkend bent en niet perse iedere moslim wilt aanvallen, moet je je wel realiseren dat de islam uiteindelijk wel van plan is JOU aan te vallen. En dat moslims dat diep in hun hart verdomd goed weten, ook al gedragen ze zich nog zo “aangepast”. Ik heb ook wel eens gedacht “nou Martien Pennings kan het ietsje genuanceerder?” maar met smerige dingen heb ik hem nooit geassocieerd. Martien Pennings krijgt in zijn “ongenuanceerdheid” wel steeds meer gelijk want de gruwelen van de islam zijn momenteel ongekend en daar is niets genuanceerds aan.

  Like

 12. maria zegt:

  Was vandaag ik het Rijksmuseum op de Middeleeuwen-afdeling waar veel gruwelen tegen christenen worden uitgebeeld. Mijn aandacht werd getrokken door een provinciale mevrouw die haar echtgenoot opgewonden wees op het beeld van Sint Vitus, die op 12 jarige leeftijd werd gekookt in olie en hars om zijn christelijk geloof. “Dat dat TOEN gebeurde!” riep zij geschokt. Ik stond ernaast en zei: “Mevrouw, dit gebeurt in deze tijd ook met christenen in het Midden-Oosten.” Ze wist niet hoe te reageren en liep snel verder. Zeker een Trouw-lezer….

  Like

 13. maria zegt:

  Zo heb me even ingelezen over Bart Schut en de kristalheldere duiding van Martien Pennings en kijk nu weer met nieuwe ogen. (Kom de laatste tijd te weinig hier, sorry, stom,stom!) Dank voor alweer vele wijze lessen MP! (en nog gelachen ook!)

  Like

 14. BertG. zegt:

  En toch ben ik bang dat de doorsnee Nederlander er niet zo gek veel anders over denkt.
  Men blijft zoeken naar de redelijkheid in de moslim of er op ze minst een excuus voor bedenken waarom zij zich zo gedragen om daarna het vrijwel direct bij zich zelf te zoeken met als antwoord, nog meer aanpassingen. Ik zie en hoor om mij heen niet veel anders.
  Dit zit er wel zo verschrikkelijk diep in gestopt dat het bijna een automatisch reflex is geworden.
  En dat de boel om hun heen met de dag ondraaglijker wordt heeft dan altijd een andere oorzaak.
  Kortom gewoon stekeblind blijven rond lopen en alles glashard ontkennen.
  Je zou het ze bijna gunnen alle ellende waar ze blind voor blijven.
  Helaas sleuren ze hiermee wel de rest mee in een onvermijdelijke ondergang.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, dat laatste Is het ‘m nu juist.
   Anders kon je misschien nog eens zeggen: Jongens, ga lekker je gang, zolang WIJ er maar niets mee te maken hebben.
   Maar zo liggen de zaken niet.
   Het gekke is en blijft -maar daar zullen we wel eeuwig over blijven speculeren zonder er ooit helemaal uit te komen- dat soort mensen in wezen totaal ongeschíkt is om zich ook maar voor een fractie aan de Islam aan te passen. Zo leven ze zelf totaal niet, níet in hun dagelijkse leven.
   En als ze dat wel zouden moeten, sprongen ze na twee dagen in de dichtstbijzijnde gracht!
   Ze zetten zich meestal af tegen de wèsterse godsdiensten; dat is ook lógisch.
   Je zult van een goedmens niet gauw horen, dat de SGP nog wat goeds heeft. Maar bij die Islam blijven ze er maar naar zóeken…..
   Volgens mij zit er trouwens ook nog een portie snobisme bij, hang naar het exotische.: “Kijk, ik ben een weldenkend mens; ik weet het exotische te waarderen…..” Nou, wij ook, als er maar niet zoveel andere ellende aan vastzat!
   Dus op dàt punt begint het ogen sluiten……

   Like

   • BertG. zegt:

    Het gaat om de gedachte dat als je je zelf er niet mee bemoeid of je zelf er niet mee inlaat, je er ook geen last van zult hebben en het wel aan je voorbij zal gaan.

    Hopen op een wonder dus en zorgen dat ze je nooit ergens op kunnen betrappen qua uitspraken en een mening.
    En hier herkennen we de gemiddelde laffe en onderdanige Nederlander. Nooit kleur bekennen omdat alles wat je zegt ook tegen je gebruikt kan worden.

    (ik liet ergens dat smurfen filmpje zien over minder marokannen, meteen werd het geluid terug gedraaid in volume om de buren niet te laten merken dat je iets afspeelt waar andere misschien wel een andere mening over zou kunnen hebben)

    Like

 15. Joop Klepzeiker zegt:

  Wat is het tegen gif voor de Sonbi Solanum tuberosum Multicullti. en wie is nu eigenlijk de bokor ?

  Hoe is het toch gekomen dat we verworden zijn tot niets meer dan een maag met een hoofd erboven wat nog alleen aan de basale behoefte van de maag kan voldoen , de ledigheid van de prak met de bal onder het uitroepen van we hebben het goed.

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat een ongelofelijk moeilijk woord voor zombie aardappel (Sonbi Solanum tuberosum) heb je tevoorschijn gehaald.
   Ik heb ’t even moeten opzoeken.
   Misschien een agrarische achtergrond uit een verleden?

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Ook even opgezocht wie de bokor is ?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Joop Klepzeiker, 21.00u: Je zat er bij hem zó op aan te dringen, dat ik ook maar ‘ns ben gaan googlen. Maar waarschijnlijk is dat geen toereikende methode.
    Ik kwam nl. niet verder dan: óf een Hongaarse stad, óf een nationaal park in Cambodja.
    Maar aangezien jij het hebt over ‘wie’ in plaats van ‘wat’ en bokor ook nog met een kleine letter schrijft, zal het dàt allebei niet zijn.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Bedoelt Joop niet gewoon “boktor”?! 😆

    Like

   • BertG. zegt:

    voor bokor kom ik hier op uit.
    Bokors in the religion of vodoun are sorcerers or houngan (priests)
    http://zombie.wikia.com/wiki/Bokor

    Like

   • BertG. zegt:

    Bokors zijn in vele Haïtiaanse verhalen en worden vaak geassocieerd met de oprichting van zombies door het gebruik van een afstompende brouwsel of drankje meestal met niet -fatale vergiften . Dit drankje maakt de drinker lijkt dood te zijn en dus wordt vaak begraven ; dagen later , zal de Bokor terugkeren voor het ” lijk ” en dwingen om zijn bevelen uit , zoals handenarbeid doen . Het is verwant aan mind control . De persoon is echter volledig in leven, maar in een vrijstaande toestand waardoor hij niet kan controleren wat hij zegt of doet ; op dit punt , wanneer de persoon zijn ” gereanimeerd ” van het graf , althans beweegt werken bij de bokor , kunnen worden aangeduid als ” zombies. ” Echter, sommige zombie legenden afzien met deze meer rationele verklaring , en hebben de Bokor verhogen zombies uit dode lichamen wier zielen zijn vertrokken .

    Like

   • BertG. zegt:

    Helaas een zeer slordige google vertaling maar de bedoeling is duidelijk wat er ongeveer staat.

    Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Goed speurwerk BertG

    doe ik er nog even dit bij

    He is infected with the virus, Solanum
    http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Solanum

    Zombies featured widely in Haitian rural folklore, as dead persons revived by the act of necromancy of a bokor sorcerer (the bokor is a witch-like figure to be distinguished from the houngan priests and mambo priestesses of the formal Vodou religion). Zombies remain under the control of the bokor as their personal slaves, since they have no will of their own.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Zombie

    En ineens begint het duidelijk te worden

    Like

   • BertG. zegt:

    Joop, als het op internet staat, dan kan ik het vinden. Alles.
    Ik zou er mee brood mee kunnen verdienen als er zo’n baan bestond.

    Like

 16. Bonebakker zegt:

  ALWEER TOP mARTIEN

  Like

 17. Harry zegt:

  Als dit hier een site wordt om puzzels op te lossen , ga ik me ernstig beraden op mijn toekomst .
  We zitten hier ook al met zo’n drie of vier verbasterde soorten Nederlands te stoeien .
  Moet je ook allemaal maar zien te ontcijferen , heb ik nog een vriendin die een onverstaanbaar dialect brabbelt .
  Is het leven al niet ingewikkeld genoeg zónder al die extra inspanningen ?
  Er zijn echt grenzen hoor , óók voor mij .

  Like

  • BertG. zegt:

   Je hebt wel gelijk. Maar ik wou even weten wat ie nou eigenlijk bedoelde met al die wazige woorden. Wat is de zin ervan als vrijwel niemand het snapt om iets te plaatsen.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Och, weet je, da’s typisch Joop.

    Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    De les is geleerd als je iets niet snapt moet je het eerst eens wat verder uitdiepen , misschien ook als je denkt dat je het snapt.

    Op je vraag of ik een agrarische achtergrond zou hebben kan ik ontkennend antwoorden maar ik plant graag zaadjes !!

    Kijk ik moet ook veel opzoeken omdat ik het huidige taalgebruik in de politiek en dergelijke ook niet snap dus zoek ik naar de betekenis en achtergrond om een duidelijker beeld te krijgen.

    Like

  • BertG. zegt:

   Overigens, ook hele lappen tekst in b.v. het Duits zijn voor mij puzzels.
   Wil ik er wat van kunnen lezen, zal ik ze eerst door een vertaler moeten halen.
   Daar houd ook vrijwel niemand rekening mee op een NL’se site. Kwam er net weer 1 tegen hier. (ik heb dan altijd zin om er een vertaling in b.v. het Swahili van te maken en die er bij te zetten, maar je blijft aan de gang dan.)

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Een andere optie is om je eens wat meer in de Duitse taal te verdiepen…

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat geld dan ook voor Frans, Spaans, Russisch en weet ik veel wat voor talen nog meer.
    Helaas, elke taal knobbel ontbreekt er bij mij. Engels dat lukt nog.

    Wel eens een technische soldeer beschrijving in het Duits gelezen.
    Dat is zo iets als, een koperen staaf die door middel van verhitting tin doet smelten i.p.v. het gewoon een soldeerbout noemen. Langdradiger is bijna niet mogelijk.

    Like

   • BertG. zegt:

    Helaas heb ik mezelf me er op toe gelegd/beperkt om elk muziek instrument te kunnen herstellen en er vrij veel ook te kunnen bespelen, elke PC te kunnen repareren, alles wat mechanisch en elektronisch is te kunnen repareren en nog veel meer.
    En tot mij spijt is elke taal leren daar bij ingeschoten.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ieder z´n vak! 😉

    Like

  • delamontagne zegt:

   Nu is Duits, op “die regte Afrikaner Spraak” na, het meest verwant aan het NL,s. Probeer weleens beginnen-te-gaan-lezen. Geef na een paar regels het al op.
   Gelukkig dus dat die Mr.Bron de artikelen vertaalt, anders zou het “double-Dutch-to-me” zijn.

   Like

 18. delamontagne zegt:

  BertG. zegt:
  13 april 2014 om 09:25
  /./././././
  Bokors zijn een soort tovenaars in de Voodoo in Haiti. Als je nu bedenkt dat dit ook doorsijpelt naar de NL-Antillen en die,………….JUIST veel komen er naar NL. Staat men nog wat te wachten , behalve die is=lam dus.
  http://fr.wikipedia.org/wiki/Bokor

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s