Als moslims moslims afslachten blijft het nagenoeg stil

Screenshot_27

Islamitische ISIS-terroristen bij de grens tussen Syrië en Irak

(Door: Elma Drayer)

Ik weet niet hoe het u verging, maar ik heb de aftiteling niet gehaald van de propagandafilm die de islamitische terreurbeweging Isis dit weekend via internet verspreidde. Na een minuutje of tien klapte ik kokhalzend mijn laptop dicht. En al die dode mannen in greppels, hoorde ik mezelf denken, hebben moeders. En al die dode mannen in greppels hebben moeders.

Ook dacht ik: sommige moslims doen de laatste maanden wel erg hun best om hun godsdienst zo ongunstig mogelijk onder onze aandacht te brengen. De ene misdaad tegen de menselijkheid uit naam van de Alziende, Edelmoedige en Verdraagzame is nog niet bekend of de andere dient zich alweer aan. Boko Haram, Al-Shabaab, Isis – ze weten dag aan dag het nieuws te halen.

Lees verder>>>
(h/t vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Als moslims moslims afslachten blijft het nagenoeg stil

 1. roger catrysse zegt:

  hoe meer ze elkaar uitmoorden hoe beter en zo laten ze ons een beetje met rust

  Like

 2. Jean zegt:

  Vederso,
  Ik kijk zelfs niet naar dergelijke barbaarse smeerlapperij want het doet me nog meer kokhalzen van die barbaren dan ik nu al doe. Ik moet nog maar een moslim of moslima zien en het bloed kookt al daarom dat ik nergens met moslims in kontakt wil komen, niet via werk niet in een restaurant niet in een handelszaak, nergens.
  Het zal dan ook wel duidelijk zijn dat ik nooit naar een moslimland ga, ik ben mijn leven niet moe.

  Like

 3. dgneree zegt:

  Toch opmerkelijk, deze column van Elma Drayer in Trouw. Opmerkelijk is, dat de islam met fascisme wordt vergeleken en dat de Islam uberhaupt genoemd wordt. Ook de reacties zijn van zo’n gehalte, dat ze een paar jaar geleden geweigerd zouden zijn door de moderatoren. Misschien dat de laatste gebeurtenissen bij veel mensen de ogen geopend heeft. Dat zou dan wel hoog tijd worden.

  Like

 4. dgneree zegt:

  ik zie bij de comments ook een oude bekende: ene vd Gulik (van Krapuul meen ik), die toch plotseling beweert, dat de moslimimmigratie mischien toch niet zo’n goed idee was.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Wie zwijgt, stemt toe.
  Voor mij geldt dat nog steeds. Dus ik vraag me niks meer af.

  Like

 6. danny zegt:

  Laat ze mekaar maar afslachten, kan er niet wakker van liggen.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  En deze moordenaars-moslims- hebben we nu massaal in Nederland, en de rest van Europa. Door het VERRAAD- HET VERDRAG VAN STRAATSBURG- zitten we nu met de ONS vijandige MUZELMENSEN opgescheept. Schande, driewerf schande, dat met name de socialisten, liberalen, links-liberalen, en christen-democraten behulpzaam zijn geweest bij de INSTROOM van dit PAARD van TROJE, de ISLAM!

  Like

 8. Jan zegt:

  Het afslachten gaat verder: chemische wapens in handen van ISIS

  ISIS Seizes Control Of Saddam Hussein’s Chemical Weapons Facility…
  Sunni extremists in Iraq have occupied what was once Saddam Hussein’s premier chemical-weapons production facility, a complex that still contains a stockpile of old weapons, State Department and other U.S. government officials said.

  De grenzeloze imbecieliteit van de Amerikaanse junta komt vervolgens weer om de hoek kijken:
  U.S. officials don’t believe the Sunni militants will be able to create a functional chemical weapon from the material. The weapons stockpiled at the Al Muthanna complex are old, contaminated and hard to move, officials said.

  Maar de debielen blijven bezorgd
  http://weaselzippers.us/190478-isis-seizes-control-of-saddam-husseins-chemical-weapons-facility/

  Like

 9. Jan zegt:

  Sleeping with the enemy:

  Kerry: US to share information with Iran amid Iraq insurgency
  US Secretary of State John Kerry said the United States is interested in communicating with Iran to share information about the Sunni insurgency spreading across Iraq, but Washington is not seeking to work together with Tehran to address the crisis.
  http://www.jpost.com/Middle-East/Kerry-US-to-share-information-with-Iran-amid-Iraq-insurgency-359935

  Varkens zijn het bij elkaar

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Nou ja, Elma, wat die laatste zin aangaat: Jij zult toch ook zeker wel door hebben, hoe betrekkelijk het begrip ‘gematigde moslim’ feitelijk is, niet?
  Precies daarom moeten ze ALLEMAAL kritisch en scherp in de gaten gehouden worden!

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Die laatste zin verklaart juist een heleboel. Ze wil het niet begrijpen. Dat geldt voor velen die zich schuldig weten omdat ze tot nu toe zo enorm gezwegen hebben terwijl de feiten zo overstelpend duidelijk waren dat men had moeten praten en schrijven.
   Dat is nu te laat. Althans voor Elma en voor Trouw.
   Bij Bron wordt de waarheid al heel lang onder ogen gezien door de volgers. Het zal er ook van komen dat we meer gaan doen dan comments schrijven. Omdat het nodig zal zijn.

   Like

 11. johannes zegt:

  ze hebben allemaal moeders? nou ja geiten dan zeker

  Like

 12. lucky bee zegt:

  Ik heb gisteren een film gezien over een tempelier, ik geloof uit Noorwegen, die met de sultan Saladin befriend is, of is hij toch Sheik Saladin want Sultan is een Turkische tittel, toen waren zo ver ik het weet de Arabieren nog aan de macht.Een mooie gelegendheid om de multiecultie te propageren.Dat Moslims eigenlijk mensen zijn . Dat zie je tegenwoordig aan de ISIS. toch?ze laten ons zien dat ze werkelijk mensen zijn.Ze vermoorden alle andere moslims , die niet hun ideen hebben.

  Like

 13. leefbarbaar zegt:

  Mevrouw Drayer kletst uit haar nek; de filmpjes van ISIS gaan de hele wereld over. En als ze vindt dat Nederland hier moet ingrijpen, dan stel ik voor dat ze zelf er naar toe gaat om het goede voorbeeld te geven.

  Like

 14. Tempelier. zegt:

  Sorry, Lucky ik was hier echt niet bij.

  Like

 15. paulzwueste zegt:

  En dat bedoelde Wilders… toen het volk scandeerde: “MINDER”!

  Like

 16. Jan zegt:

  Jammer, Femke, dat je minstens zo lui en voorspelbaar bent

  Denken dat je het Kwaad altijd kunt doorgronden, is typisch een preoccupatie van dit tijdsgewricht.
  Dat had ik geloof ik niet mogen zeggen. Eerst kreeg ik enorm op mijn kop van onderzoekers die hun boterham verdienen in de radicaliseringsindustrie. Boos riepen ze dat mijn opvatting ‘wereldvreemd’ en ‘onwetenschappelijk’ was. Niet veel later verwaardigde zelfs Halsema zich om te reageren. Daar moest ik, las ik, reuze dankbaar voor zijn. Het had haar namelijk moeite gekost om zich te verdiepen in een stukje zo ‘lui en voorspelbaar’ als het mijne.

  Nazisme
  Jammer was wel dat haar eigen reactie in lui- en voorspelbaarheid niet onderdeed. Ik vroeg mij slechts af of er destijds ook zo was gespeurd naar de motieven van Nederlandse SS-vrijwilligers. Halsema maakte daarvan dat mij dus ‘boekenkasten’ met studies naar het nazisme waren ontgaan. Ook hoorde ik volgens haar tot de griezels die ‘eerst rammen, dan nadenken’. Bovendien vond ze het minnetjes dat ik me had bezondigd aan een zogeheten godwin: ik trok de parallel met het nazisme.

  verder op:
  http://www.trouw.nl/tr/nl/6847/Elma-Drayer/article/detail/3750089/2014/09/18/Jammer-Femke-dat-je-minstens-zo-lui-en-voorspelbaar-bent.dhtml

  Het stuk van Halsema:

  Eerst schoof ik ‘em terzijde als lui en voorspelbaar, de column van Elma Drayer in Trouw. Als je de vraag opwerpt waarom jihadisten ons, Nederlanders, westerlingen, gematigde moslims en ongelovigen, zo haten, dan weet je bij voorbaat dat de reacties niet mals zullen zijn.

  En die onvergeeflijke fout


  Lees hier mijn column over het jihadisme terug maakte ik vorige week hier op De Correspondent. In de woorden
  van Drayer: ‘Denken dat voor het Kwaad per definitie een rationele verklaring te vinden moet zijn, is een van de pijnlijkste opinions chics van het huidige tijdsgewricht. Een van de gevaarlijkste trouwens ook.’

  Ja, stel je voor.

  Dit soort vragen stelden we bij Adolf Hitler toch ook niet? Of, zoals Drayer het zegt: ‘Zouden er in de twintigste eeuw óók opiniemakers zijn geweest die zich het hoofd braken over de motieven van Nederlandse vrijwilligers die zich aanmeldden bij de SS?’

  Nee natuurlijk niet mevrouw Drayer. Er zijn geen boekenkasten volgeschreven over de totalitaire verleiding van het nazisme, noch hebben in de Frankfurter Schule generaties van filosofen zich aan die kwestie gewijd. Ignorance is bliss, zalig zijn de onwetenden, en daarmee was de column wel samengevat, leek me.

  Verder op:
  https://decorrespondent.nl/1749/Zalig-zijn-de-onwetenden-in-de-strijd-tegen-het-jihadisme/11605676643-16e350d2

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s