Ramadangroet Raad van Kerken?!

Screenshot_2

De Raad van Kerken heeft een ramadangroet opgesteld die kan worden gebruikt door plaatselijke raden van kerken en andere christelijke gemeenschappen die de moslims een bemoedigende kaart willen sturen tijdens de vastentijd.  De vastentijd begint in 2014 op zaterdag 28 of zondag 29 juni 2014. Het begin en het einde van de Ramadan is afhankelijk van de stand van de maan. Wanneer Ramadan 2014 begint en eindigt wordt daardoor pas één of twee dagen van te voren bekend. Het einde van de Ramadan, Eid al-fitr (ook vaak Suikerfeest genoemd) valt dit jaar rond zondag 27 en maandag 28 juli 2014.

De tekst die dit jaar door de Raad van Kerken daarvoor wordt aangereikt, luidt:

Voor u breekt de vastentijd aan waarin u door inkeer en gebed dichter bij Gods bedoelingen met het leven van mensen wilt komen; een tijd waarin u in solidariteit met elkaar wilt leven. 

De Raad van Kerken bezint zich op het thema pelgrimage en ziet daarin raakvlakken met uw vasten. Een pelgrimage is ook een periode van inkeer en bezinning, waaruit men nieuwe moed en inspiratie hoopt te verkrijgen door over het leven en God na te denken; een tijd om even afstand te nemen van een hectisch bestaan, en andere mensen te ontmoeten.

Vasten is een pelgrimstocht waarbij er tussen God en mens en tussen mensen onderling heel veel gebeurt.
Wij wensen u in deze periode veel zegen en geluk toe.

Screenshot_3

Bron:
www.raadvankerken.nl

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Appeasement, Christendom, Dhimmitude, Islam, lafheid. Bookmark de permalink .

128 reacties op Ramadangroet Raad van Kerken?!

 1. Yiooda zegt:

  ALLE KERKEN ZIJN ZIEK EN GAAN SAMEN MET DE MOSLIMS NAAR DE VERDOEMENIS DE EO VOOROP.
  YIOODA

  Like

  • Monalisa zegt:

   Dus er is toch maar een GOD!!!!!

   Like

  • jans zegt:

   Wereld raad van kerken en Protestante Kerk Nederland, inclusief de EO en Christen Unie zullen Christenen uitleveren aan de islam. Want deze guttemensch nep christenen hebben een schuldgevoel en willen graag lijden voor hun zonden, dus brengen ze hel op aarde door de islam te knuffelen. Met dit lijden hopen ze God een plezier te doen. De islamieten hopen allah een plezier te doen door guttemensch nep christenen af te slachten. Hiermee is de cirkel van vernietiging rond, het ultime religieuse recept voor vernietiging van de mensheid.

   Like

 2. Driek zegt:

  De Raad van Kerken heeft een ramadangroet opgesteld. En zij wensen de Mohammedanen in deze periode veel zegen en geluk toe. wat een walgelijk stelletje lieden, ze moeten die raad van kerken verbieden. Ja, vooral vriendjes blijven met dat islamitische addergebroed.

  Like

  • Tempelier. zegt:

   Juist ik ben het helemaal met u eens, hiermee steunen ze indirect de jihad en de slachting van hun eigen geloofsgenoten, dommer kunnen we het niet verzinnen.

   Like

 3. PICA2904 zegt:

  Hoe idioot kun je zijn!!!!

  Like

  • A.de Joode zegt:

   Dit soort mensen zijn echt verblind, in de luren gelegd door de vreselijke leugens die moslims in het westen uiten over hun zogenaamde vriheden en tolerantie t.a.v. andersdenkenden.
   Gelukkig hebben we in het westen nu voorbeelden ten over van de islamitische tolerantie (Syrië/Irak/Nigeria/Libië/Saoedie Arabië etc. etc.) alleen jammer dat we hier onder “druk” van het hypocriete politiek correcte denken dit soort zaken zo moeilijk straffeloos naar voren kunnen brengen.

   Like

   • john zegt:

    Godverdomse idioten !

    vergeef o heer mijn taalgebruik….
    het zal nooit meer gebeuren….
    maar ik krijg krampen in mijn buik….
    mijn hoofd begint gelijk….
    een regenboog te kleuren !

    Like

 4. dgneree zegt:

  wat een zwamverhaal die groet.

  Like

 5. aquarius4422 zegt:

  Dhimmitude.

  Like

 6. Vederso zegt:

  Mag ik iedereen die lid van een kerk is, oproepen definitief afstand te nemen van deze kliek? Uw lidmaatschap opzeggen. Dat is het minste wat je kan doen.

  Like

 7. Joop Sigaar zegt:

  Ik zou deze krokodil niet voeren ,voor je het weet ben je zelf aan de beurt om opgevreten te worden !
  Ziende blind zijn we ,op een enkeling na .

  Like

 8. meneertje zegt:

  Wat zijn christenen toch vaak laffe slijmjurken.

  Wat ze in wezen doen is de voeten (of de kont?) likken van hun moordenaars.
  Weliswaar worden zij hier en op dit moment nog niet door muzelmannen met de dood bedreigd, maar als ze even naar Het Midden-Oosten en Nigeria kijken, kunnen zij zien wat hun te wachten staat als het islamtuig hier ooit de macht zou verwerven.

  In de eerste zin schrijven zij over “Gods bedoelingen met leven van de mensen”. Het standpunt van de islam over “Gods bedoelingen met het leven van de mensen” staat duidelijk in zijn heilig boek: Als mensen geen moslims zijn en ook weigeren het te worden, moeten zij worden uitgeroeid.

  Wat een godgeklaagd, walgelijk stuk slijm is deze brief!

  Like

  • Jean zegt:

   Meneertje,
   Had u iets anders verwacht van die bende perverse eikels? Ik in elk geval niet de reden dat ik voor 1.000% atheïst ben. Ik laat me niet zot maken met waanzin.

   Like

 9. Erik Bink zegt:

  Slijmeriger, nietszeggender en kontlikkender kan bijna niet – maar tja, daaruit spreekt dan ook de ‘ware’ geest van de broeders en zusters van de Raad van Kerken.
  “Pelgrimage…., kent u dat woord? Dominee Gremdaat, bent u daar…!?”

  Like

 10. BertG. zegt:

  Ik weet niet hoe het met jullie verder hier mee is, maar inmiddels ben ik nog beter op de hoogte waar moslim feestdagen voor staan dan algemene christelijke feestdagen hier in NL.
  Toch knap opgedrongen, vind ik zelf, ondanks dat ik juist niets wil weten hierover.
  Zelfs hier kom ik er 2 items over tegen.
  IK ZAL HET WETEN. of ik nou wil of niet.

  Like

 11. J. C. Th. Köhler zegt:

  Ze zijn echt van God los…

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 12. Jan zegt:

  Stel imbecielen en dan te weten dat bij hen ook de Koptisch Orthodoxe Kerk en de Syrisch-Orthodoxe Kerk in Nederland zijn aangesloten.
  Ben niet verbaasd. De hele kliek bestaat uit antisemieten of Israëlhaters.
  Eidioten in voortdurende jihad-ontkenning

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Omdat je toch die Koptisch Orthodoxe Kerk in Nederland liet vallen: Vergeet niet dat daar bijvoorbeeld ook dat Moniekje Samuel toe behoort en dat juist díe, naar aanleiding van intimidatie door moslims, op de buis bij K&B die dhimmitude knieval maakte in de geest van: Alsjeblieft, lieve moslims, doe me niets; ik ga morgen de heeeeeeele dag Ramadan houden!
   Hou op! Het zijn allemaal gore verraders en huichelaars, waar je ergens als onafhankelijke geest ook weer blij om moet zijn, want dan heb je een gegronde reden om je tegen ze te blijven afzetten.
   Naar kerken met een dergelijke inslag hoeft niet geluisterd te worden!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler: 10.36. uur. Helemaal mee eens, Theresa!

    Like

   • Syrier/assyrier zegt:

    Moniekje Samuel ken ik niet,Ik ken wel een moniek uit Belgie die uit mijn dorp komt die heel bekend is in belgie en buiten

    Like

  • Syrier/assyrier zegt:

   Ik zal vragen of onze kerk zich terug trekt uit de imbecielen club.

   Like

 13. Er had ook iets in gemoeten als:
  “In deze vastentijd bidden wij vooral mét onze moslimbroeders dat er Gerechtigheid moge geschieden voor het vertrapte Palestijnse Volk.”

  Like

 14. Wachteres zegt:

  Jammer dat de ‘oikomene’ altijd maar van één kant komt en de indruk wekt dat de westerse wereld zich verplicht voelt om de islam ‘in de kont te kruipen’.

  Hebben we ons in het verleden en in het heden ook zo druk gemaakt om Joodse feesten of festiviteiten van andere godsdiensten van een officiële groet te voorzien? Ik vermoed dat dit niet zo is.

  Geeft de islam ook een officiële groet af als het christelijke Westen Kerst viert of een van de andere christelijke feesten?

  Onze kinderen worden vaak verplicht om een moskee te bezoeken, vanwege de integratie. Krijgen moslimkinderen de opdracht om verschillende kerken te bezoeken om zich van een ander geloof op de hoogte te stellen, laat staan dat zij naar een synagoge gaan?

  In het hele Westen komt de integratie met de islam van een kant: uit de Westerse wereld.

  Onze ‘elite’ zorgt er zelf voor dat de islam stapsgewijs de overhand krijgt en zoiets is maar op een manier te benoemen:

  Onze Europese leiders plegen land- en cultuurverraad en de meeste kerken doen daar hard aan mee.

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat zijn, oikomene.

   Ik kan alleen iets over kerken vinden, wandelen met god en wat plaatjes met water en een bootje erop.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oecumene. Dat is het streven van verschillende kerkelijke gezindten tot samenwerking in plaats van zich van elkaar te distantiëren en slechts de tegenstellingen te benadrukken.
    Natuurlijk heb je in dat kader altijd idioten, die niet van het idee af te brengen zijn, dat de islam daar ook bij hoort. -Hoe dat moet in de praktijk kunnen ze je trouwens niet vertellen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Bedankt, weet ik dat ook weer.
    Een soort smeltkroes dus van diverse stromingen.
    Ik kon ook al niks vinden op het woord oikomene bij google.

    Like

  • Anneke zegt:

   Onze Europese leider plegen land- en cultuurverraad…..Al tijden-lang!!! Máár ben er zelf van overtuigd dat het gedroomde islamitische wereld-kalifaat NIET actief zal worden; in die mate die men zou willen!!! De kapitalistische westerse NWO-leiders zullen uiteindelijk de strenge sharia-regels zelf niet overleven!!! -Zij lopen een grote kans gestenigd te worden door de fanatieke moslim-broeders en de isis-fanaten- “Het idee alleen, benauwd nu ‘al’. De schizofrene – /zieke politici en media komen schorvoetend(!!!) ‘over de brug’. Men is de laatste tijd lang niet meer zo dol-enthousiast over de islam en de mohammed-volgelingen”.

   Like

 15. roger catrysse zegt:

  christenen zijn masochisten en laten zich met de tijd uitmoorden door de islamieten en ze zullen zich dan vragen stellen waarom doen ze dat toch wij waren zo vriendelijk met hun; stank voor dank, hadden we het toen maar geweten?

  Like

 16. Claudia M. zegt:

  Onder welke steen leeft de Raad van Kerken? Q…; “andere mensen te ontmoeten.” Andere mensen te doden zullen ze bedoelen.

  Like

 17. delamontagne zegt:

  Zou die “Raad van Elf” ook wel eens een blik in die Kor-haan hebben geworpen. De JIZYA, de belasting voor ongelovige honden. Onbewust passen ze de laatste alinea van onderstaande al toe::
  Jizya oa op sura 9:29 is gebaseerd; ‘9:29. Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, TERWIJL ZIJ ONDERDANIG ZIJN…………

  Like

 18. Bob Fleumer zegt:

  Ik zag laatst een filmpje op internet waar christenen in Afrika werden vermoord, aan de rand van een gegraven kuil, waar al een een paar lijken inlagen, werd een christen met een soort zaag van zijn hoofd ontdaan. Toen werd de volgende gewenkt om te komen, deze christen ging zelf aan de rand van de kuil liggen om zijn hoofd eraf te laten zagen, ik kon het niet langer aanzien en heb het uitgezet. In plaats van strijdend ten onder te gaan ging deze man zelf liggen, dit is tekenend voor het hele Westen, wij zijn niet meer bereidt om voor onze vrijheid te vechten.

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Maar ik wel!

   Like

  • d.day zegt:

   Ja, ik heb dat filmpje ook gezien en me daarover verbaasd. Wat ik zag vergeleek ik met hoe het nu in Europa toe gaat: wij staan als ‘dooie pieren’ te kijken hoe de moslims eis op eis stellen aan ons en hoe ze in alles hun zin krijgen. Zonder slag of stoot gaat het Westen lijdzaam ten onder!

   Like

   • Jean zegt:

    D.day,
    Vergeet niet dat wij 24u op 24u verraden worden door de lafaards van dat EU gedrocht, het is die ziekelijke zweeds aalstroom haar opdracht nog meer barbaren te importeren om alzo de Europese weerstand te breken via barbaars geweld.
    Toch bljf ik erbij dat er een einde aan komt, helaas via bloedverlies maar ook die wonde zal helen, de lafaards zullen veroordeeld worden en de barbaren verdreven worden waarbij Europa weer een continent wordt van vrije onafhankelijke Republieken, die komedie van monarchiën stopt dan ook.
    Ge naar Google en tip Gerald Celente Muslims in.
    Een aanrader, Iemand die daar een heel heldere blik op heeft.
    Veel leesgenot.

    Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Celente geeft ook de 3e wereldoorlog aan;we zullen de borst dus maar nat maken!

    Like

 19. Bauernschmaus. zegt:

  Zo’n groet geeft weinig hoop voor de toekomst.Tolerantie,naïviteit en wensdenken zal ons duur komen te staan.

  Like

 20. Marc Bouwman zegt:

  Ben benieuwd wat de door isis opgejaagde christenen in het noorden van Irak hiervan vinden.

  Like

 21. peterselie1 zegt:

  Begrijp er geen jota van, hoe dit stelletje pedofiele land en cultuurverraders zo kunnen koketteren met deze veroveringsideologie. De Nederlandse burger die niet gediend is van deze ultieme slijm poging van de Raad van Kerken is in de minderheid, zeker in de MSM. Goh wat voor een volk is men verworden door dit alles te pikken om dat men feitelijk met de rug naar de muur staat.

  Like

 22. Turul zegt:

  het is zeer tragisch dat deze groep van kerken zover is afgedwaald van het evangelie en deze groet heeft opgesteld. Ik kan maar tot één conclusie komen, deze mensen zijn geen christenen meer naar de ware betekenis van de Bijbel.

  Daarnaast de knieval die in algemeen door de westerse wereld word gedaan naar de mohammedanen is walgelijk!

  Like

 23. Cathja zegt:

  Sorry, maar hiervan neem ik als christen ruime afstand! Hoe kun je de tekst zó opstellen? Zodra de vastentijd voorbij is, gaat het moorden en vervolgen van christenen gewoon weer door!! Wat heeft deze zogenaamde ‘inkeer’ dan voor nut? Ik ben er zeker van dat de ramadan gebruikt wordt om schuldgevoelens bij moslims weg te nemen. Ze laten aan hun ‘god’ zien dat ze echt wel van goede wil zijn. Maar als je een ware gelovige bent, en mededogen hebt met je medemens, dan hoort christenvervolging, Jodenhaat, homohaat, en moord en doodslag daar niet bij.
  De islam laat hiermee duidelijk zien geen godsdienst te zijn, want de god waar zij zich het vuur voor uit de sloffen lopen, bestaat niet.
  Ze worden allemaal bedrogen! Verschrikkelijk dat protestantse kerken hen een ‘gezegende ramadan’ toewensen!
  Huichelaars!!

  Like

  • Lucie zegt:

   @Cathja,ik ben het volledig met je eens.
   Ook ik ben een christen en voel mij absoluut niet verbonden met deze schijnheilige bende.
   De Raad van Kerken is vooral een club van linkse figuren en die zijn vaak nog erger dan de socialisten,ik ken ze ook in mijn eigen kerk.
   Het zijn mensen die met open ogen alles accepteren van de zieligheidsindustrie.ook al zijn er nog zoveel bewijzen dat de islam een moordenaars club is.

   Like

  • Jean zegt:

   Cathja,
   religie is 1.000% tegen Democratie en daar wij voor Democratie kiezen vallen die religiehuichelaars naast de baan in de goot.
   Geen enkele religie krijgt mij gek gemaakt, voor mij zijn enkel seculiere wetten aan de orde en nooit iets vzn perverse eikels of pedofielen.

   Like

 24. M.A.L. Sion zegt:

  Wat een GODVERGETEN klotenstreek van die Raad van Kerken.
  Als atheïst walg ik van dergelijk dhimmi-gedrag.
  In moslimlanden worden niet-islamieten gedwongen tot een dhimmitude.
  In Nederland verlagen zich kerkleiders tot een vrijwillige dhimmitude.
  Gekker kun je het niet maken.
  Weg met de islam maar ook weg met de Raad van Kerken.

  Like

 25. Tom Hendrix zegt:

  En dit beste mede-reageerders is het waarom ik een spuughekel heb gekregen aan de INSTITUTEN der KERKEN! Een grote schande, dat is het! Ze verkwanselen de boodschap van Christus, en heulen met hun grootste VIJAND de ISLAM. Ik begin er steeds meer over te denken, mij uit te schrijven bij de PKN!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Beste Tom, dat is een goed idee. Volgens mij vindt God het helemaal niet erg als iedereen die wil geloven, dat in z’n eentje achter gesloten deuren doet. Dat is in elk geval veel eerlijker dan hypocriet ‘vroom doen’ in het openbaar terwijl je met de dienaren van de duivel heult. Ik wil van geen enkel kerkelijk genootschap lid zijn. Ik probeer zo goed en zo eerlijk mogelijk te leven en dat voelt goed.
   Zolang iets goed voelt, kan het nooit verkeerd zijn, MITS je een geweten hebt.

   ‘Geloof’ mag je nooit opgedrongen krijgen.
   De grootste ‘opdringers’ zijn islamieten en alleen daarom al kan er geen sprake zijn van een ‘islamitisch geloof’.

   Like

  • Driek zegt:

   @Tom Hendrix zegt: Ik begin er steeds meer over te denken, mij uit te schrijven bij de PKN!

   Beste meneer Hendrix, om te geloven in de boodschap van Christus hoef je toch niet bij de PKN te zijn ingeschreven? Of zie ik dat verkeerd?

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Driek: 21.25. uur, op 28/6. Dat klopt voor 100% beste Driek. Ik hoef niet aangesloten te zijn, bij deze club, om te trachten te leven, naar het voorbeeld van Christus.

    Like

  • Syrier/assyrier zegt:

   U bent welkom bij de universele syrische orthodoxe kerk.Dat is de oerkerk.

   Like

   • Cathja zegt:

    Beste Syrier/assyrier 29/6 2:01

    Ik ben al eens naar een Syrisch-Orthodoxe dienst geweest, omdat een collega van mijn man ging trouwen. Ik vond het heel bijzonder, maar ik heb er helaas geen woord van kunnen verstaan! Er werd Aramees gesproken.
    De mensen waren opvallend vriendelijk en verwelkomden ons in hun kerk, alsof wij er thuis waren! Een goed gevoel gaf dat.
    Maar die taal….? Dat wordt erg lastig vrees ik.

    Like

 26. Turul zegt:

  Zie hoe de mohammedaan heel duidelijk is over afstand houden van de niet mohammedaan….

  Like

  • Henk.V zegt:

   Inderdaad, Turul. De uitspraken van de man zijn helder genoeg, maar politiek correct zal daar toch weer een ontkennende draai aan geven.
   In die verziekte denk richting wil men niet begrijpen wat de islam echt nastreeft.
   Vasthouden aan illusies schijnt prettiger te zijn dan realistisch in het leven staan.
   Het kan zijn dat de aanhangers van het politiek correcte denken van struisvogels afstammen,of van lemmingen…

   Like

  • Jean zegt:

   Dergelijk braaksel zouden wij als eetbaar moeten zien? Die barbaren zijn echt heel achterlijk… opsodemieteren geblazen voor die smeerlapperij.

   Like

 27. 4sjun zegt:

  Geef je de Mahumetisterij een vinger, dan eist het al vlot de hele hand. Dat zit in het systeem ingebakken. En iedereen die de effecten van koran, hadith en soenna serieus onderzoekt, kan het weten.

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Je hand?Ze grijpen je tot onder je oksel!

   Like

   • Jean zegt:

    Yvonne,
    Vrouwen grijpen ze zelfs nog veel lager want ze bezitten geen enkel normbesef en respect. Dieren gedragen zich nog netter dan die achterlijken.

    Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    De eerste moslim die me daar grijpt zal nooit meer kinderen verwekken;dat geef ik op een briefje!

    Like

 28. Yvonne van Cleef zegt:

  Als ik al niet heel lang geleden de kerk de rug had toegekeerd,zou ik het nu ,op staande voet,doen!

  Like

 29. Anneke zegt:

  – Hebet uw vijanden lief…”. Een nieuwe wijze om islamitische zieltjes te winnen, daar de Lage Landen zielen het wel hebben gehad met de kerk(en). De leegloop op deze wijze tegen proberen te gaan??? Heeft GEEN ZIN, de leegloop zal voortduren. Breng eerder een groet naar de joods-orthodoxe zielen!!! Onze ‘oudere’ broeders en zusters, de ‘volle’ kinderen van Abraham, Isaak en Jakob. (NIET de bastaardjes van Abraham) Steek hun een hart onder de riem in deze verfoeilijk moeilijke tijden; de vuurhaarden van anti-semitisme zijn weer volop opgelaaid. Frankrijk ervaart nu een leegloop van seculiere – en orthodox joodse mensen. “Zonder jood, géén Enige G’d aanwezig….Of…Geen jood, géén brood. Dorheid zal tot vruchteloosheid leiden!!! De Franse politiek voelt dit nu al, maar begrijpen er NIETS van. Ach; hetzelfde geldt voor alle Evil-Union landen en de Verenigde Satanische Staten van Amerika…..”. Zij zijn te druk met het kontje likken van de NWO-kapitalisten en de islamisten !!! Totdat het uur daar is, hun ONDERGANG dus…hun VEROORDELING!!! “Zo, opgeruimd staat netjes”….zullen wij dan zeggen

  Like

  • Anneke zegt:

   Correctie: Hebet moet natuurlijk HEBT zijn. Ben nog niet wakker; lijkt wel.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Anneke: 13.54. uur. Zo denk ik er ook over Anneke! Ik voel mij verwant met het Joodse volk, en beschouw hen inderdaad als mijn oudste broeders en zusters. Shalom Israël!

   Like

   • Anneke zegt:

    Ha Tom….Am Israel CHAI….Het volk Israel leeft en zal immer OVERLEVEN…incl: hun mede-broeders en -zusters. Te-samen zullen zij een ware éénheid vormen, stap voor stap is dit voltooïngsproces eigenlijk al hyper-actief geworden in de loop der tijden; AMEN!!! ! !!!

    Like

  • Cathja zegt:

   Beste Anneke, ook IK ben een vriendin van het Joodse volk hoor! Ze zijn er gelukkig nog. Ik zie wel met grote verontrusting dat de Joden uit Europa worden verdreven. Niet omdat zij zélf kiezen voor deze weg, maar ze zijn hier niet veilig meer! De geschiedenis heeft ons niets geleerd blijkbaar.
   Maar alles wat er in deze wereld gaat gebeuren, men zal nooit en te nimmer het Joodse volk kunnen uitroeien! De haat van de moslims jegens de Joden zit heel diep, en we zijn op de hoogte van hun plannen, maar het zal hen nooit lukken om Israël van de kaart te vegen. Het Joodse volk is een bewonderenswaardig en sterk volk, en ze hebben een machtige Leider!
   Dat zal zéker voor moslims eenmaal zeer pijnlijk duidelijk worden….!

   Shalom Israël!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Anneke en @ Cathja: Nooit zullen ze het onderspit delven, Israël heeft een MACHTIG BESCHERMER, die niet sluimert noch slaapt. Israël is de OOGAPPEL van de HEERE de G’D van Abraham, Isaac en Jacob. Ik wens Israël en zijn dappere bevolking veel HEIL en ZEGEN toe! Shalom Israël!

    Like

 30. hannah zegt:

  Vraag me af hoe de koppensnellers met rammadan omgaan. Verplaatsen die hun activiteiten nu ook naar de nachtelijke uren of houden ze gewoon een maandje rust. Net als het staakt het vuren met kerstdagen en daarna weer gewoon door.

  Like

 31. bigljohn zegt:

  In vroeger dagen was het not done als een katholiek met een protestant wou trouwen. U kent dat gezegde nog wel; Twee geloven op een kussen, daar zit de Duivel tussen. Dit gezegde gaat heden ten dage beter op voor de toenadering van de Christelijke kerken richting Islamieten. De Duivel dus,
  die rondwaart op deze aarde en alle redelijk denkende mensen, onredelijke oordelen en gevoelens meegeeft, ten doel strekkende om alle mensen op onze aarde aan het kwaad van de Islam over te doen leveren !

  Like

 32. johannes zegt:

  Tom Hendrix nou die pkn zag ik meteen al als een stel smeerlappen,ik heb er dan ook nooit aan mee gedaan,het verdraaien van de waarheid past niet bij mijn beroep,en het totaal verderfelijke gedrag dat hier weer vertoond is,hetvieze geslijm bij moslim tuig,dat het bestaan van God zelfs ontkend,bevestigd mijn gelijk ,maar ook hun houding naar Israel,en de uitspraken van de pkn hofnar,
  die bij gelegenheid ook nog de dominee uithangt,zeggen voldoende.ik geloof in God en in zijn woord van kaft tot kaft maar naar een kerk ga ik pas zodra het verboden is

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @johannes: 16.15. uur. Ook ik moet bekennen beste Johannes, dat de PKN volkomen van God los is geraakt!

   Like

   • Anneke zegt:

    Ten-gevolge van het POLITIEKE WANBELEID van de afgelopen…zeg maar ‘dikke’ 40-jaar. De socialisten kwamen begin jaren-70 meer en meer voorop het politieke podium, maar daar bleef het niet bij. Ze mengden zich met alle ‘vlakken’ van de maatschappij. Een gelijk proces in alle BENELUX-/EEG-landen en zo is de samenleving langzaam-aan dor gemaakt. Vruchtenloos, kijk nu anno 2014 naar het resultaat!!! ! !!! Alle maatschappelijke ‘kapstokken’ zijn DOOD; totaal VRUCHTENLOOS.

    Like

 33. Tistochwat zegt:

  “die de moslims een bemoedigende kaart willen sturen tijdens de vastentijd”

  Aaaaaaaaaaah, wat zielig en wat hebben die moslims het toch weer zwaar hè?
  En dat nog wel bij deze zomerse hitte!

  Nou, ze willen en doen het toch zélf? En bovendien zijn ze wel aan droge hitte gewend, want hun natuurlijke habitat is de woestijn-zandbak.
  Wat een aanstellers? Ze vinden het verrukkelijk al die aandacht m.b.t. hun ‘lijdensweg’, de ‘rammendan’.

  Like

 34. Henk.V zegt:

  ”Bent u kerkelijk meelevend?” was nogal eens een vraag die aan sollicitanten voor een baan in het christelijk onderwijs werd gesteld. Zo’n vraag was al duidelijk genoeg voor mij: op die school wil ik niet werken.

  Tja, meeleven met…

  Wanneer ik deze vreselijk politiek correcte ,suikerzoete kerkelijke wenskaart ,die gericht is aan ”islamitische broeders en zusters”, op mij laat inwerken, dan denk ik aan de betekenis van dat begrip ”meeleven”.

  Dat hoort in te houden dat je je betrokken voelt bij je medemensen. ”Oekumene” betekent immers verbondenheid van geest.
  Mensen die met elkaar geestelijk verbonden zijn vertonen overeenkomsten in het denken.
  Oorspronkelijk sloeg dat begrip dus alleen op christenen die -hoewel behorende tot diverse stromingen- niettemin bepaalde uitgangspunten in hun manier van geloven deelden.

  Sinds in het verziekte denken van de politiek correcte gezagsmisbruikers een misplaatste zee van ruimte is geschapen voor een nadrukkelijk NIET- christelijke ideologie is de maatschappelijke belevingswereld die in ons dagelijkse westerse bestaan het denken en handelen dicteert, een opmerkelijke verandering opgetreden.

  Politiek correct is te cynisch, of gewoon te stompzinnig om deze fundamentele veranderingen scherp op te merken.Men heeft ze ondergaan en zich bij neergelegd en men heeft zich gewoon aangepast .Kanttekeningen van kritische burgers die deze veranderingen allerminst gezond of acceptabel vinden, worden geërgerd terzijde geschoven, of gewoon genegeerd.

  De invloed van de islam is niet bepaald bescheiden, want de neiging om zich steeds nadrukkelijker te presenteren om uiteindelijk alles bepalend te worden, is werkelijk een opvallend kenmerk van de islam, waarbij een veelgehoorde islamitische opvatting is dat de islam hier nu eenmaal is en dus gewoon bij ons hoort en daarom nooit meer zal verdwijnen. Eigenlijk denkt de islam: wij hebben het grootste recht om hier te zijn.Jullie hebben dat recht eigenlijk niet, maar zoiets kun je beter voor jezelf houden, niet waar?

  Deze aanmatigende neiging is een doorgaans verkapt onderdeel van de ideologie die de ”nieuwe landgenoten” belijden. Meerdere commentatoren hier wezen daar al op: de islam heeft zich nog nooit op enigerlei wijze wezenlijk laten beïnvloeden tijdens haar aanwezigheid in het Westen.
  Moslims vormen gewoonlijk eigen samenlevingsgemeenschappen in een land.

  Het zijn niet-moslims die moskeeën moeten bezoeken om geïnformeerd te worden over een ideologie die een steeds grote plaats voor zich opeist. Het zijn niet-moslims die rekening moeten houden met allerlei ”gevoeligheden” van islamitische aard en die op hun tenen moeten lopen om vooral NIET te kwetsen en te discrimineren! De islam respecteert onze opvattingen beslist NIET.

  Het zijn altijd niet-moslims die toenadering zoeken tot moslims! NIET ANDERSOM!
  Er bestaat niet zoiets als tweerichtingsverkeer tussen moslims en niet-moslims.

  Dat brengt mij op het weerzinwekkende staaltje van religieuze kontkruiperij waarin de leden van de Raad van Kerken kennelijk bedreven lijken raken. Een absurde poging om door de moslimgemeenschap vooral AARDIG gevonden te worden..GEACCEPTEERD…
  Wees lief voor uw moslim broeders, dan zullen zij ook lief zijn voor ons, wanneer wij als toetje zullen worden opgediend, denkt de RvK .misschien.

  Maar wanneer spreekt de Raad van Kerken ooit openlijk wanneer er duizenden christenen door islamitisch (!!!) geweld worden gedood, verkracht, verdreven,gefolterd?
  Wat doet de Raad van Kerken wanneer men de Joden weer naar het leven staat, wanneer Joden het land moeten ontvluchten en uit nood naar Israël gaan emigreren?
  Waarom hoor ik de Raad van Kerken niet wanneer de Hams raketten regens op Israëlische burgers los laat?
  En hoor ik de Raad van Kerken wanneer mensen met een niet joodse, of niet -christelijke religie met geweld worden bedreigd, met het doel om hen tot de islam te bekeren?

  En laat ik het eens over een andere boeg gooien: tegen welke religieuze gemeenschap, van welke aard dan ook, heeft de Raad van Kerken zich zo in verbroederende termen uitgelaten?
  Met wie was men zo genaamd ”verbonden in de geest?”

  De islamitische leer verwerpt zeer fundamentele opvattingen die de christelijke godsdienst richting geven en verklaart die tot leugens.. Jezus als Zoon van God is een leugen, zegt de islam.

  Welnu, dat is op zich een heldere uitspraak.Of men aanvaardt die opvatting ,of men verwerpt die, maar omhels niet degene die jou voor een leugenaar uitmaakt.
  Wanneer iemand mij voor een leugenaar uitmaakt dan kan die beter bij mij uit de buurt blijven.

  Ik wil de Raad van Kerken beslist van harte bedanken namens de christenen die in gevangenis zitten in Saudi-Arabische cellen, omdat ze openlijk over hun geloof spraken.
  Ik breng deze Raad groeten over namens de moslims die hun geloof opgaven en christen wilden worden.Hun wacht vaak de doodstraf, omdat zij hun islamitische geloof afvielen
  Ik spreek namens de kerkgangers die tijdens erediensten in Afrika door moslim terroristen werden overvallen, vermoord en daarna in brand werden gestoken.
  Ik spreek ook alvast namens christenen die willen vluchten van uit islamitische gebieden, hopende in vrijheid te kunnen leven in een christelijk land en daar naar een kerk hopen te gaan.Wel,wanneer de kerk van hun keuze onder de regie van de RvK valt, dan zitten zij echt goed op hun plek, want zij zullen in een christelijke dependance zijn ,dat een onderafdeling is geworden van de islam.

  Ach, ik spreek ook maar even namens de vele christelijke , Koptische tienermeisjes uit Egypte!. Zij zijn een geliefd ontvoeringsobject en eenmaal losgerukt uit hun omgeving moeten zij zich bekeren tot de islam.

  In dank breng ik u toch ook nog even in herinnering dat er in de loop der tijden talloze , vaak oude christelijke gebouwen van historisch belang door moslims zijn onteigend.Of ze werden omgebouwd om een hoger, islamitisch doel te dienen, of ze werden gewoon vernietigd.

  Op die manier zijn vele streken door de islam christenvrij gemaakt.
  Het is natuurlijk waar: des temeer een mens opruimt, des te opgeruimder wordt die.
  Niet- moslims van hun plaats verdrijven biedt ”Lebensraum” aan vele ware gelovigen, vindt u ook niet RvK? En ook dat leidt tot een zegevierend en opgeruimd islamitisch gevoel

  Raad van Kerken, eerlijk gezegd wil ik u als mensen niet voor de geest halen.Dat is beter voor mij en waarschijnlijk ook beter voor u.
  Één advies nog noem u verder maar niet meer christenen.
  De stank van uw geestelijke corruptie is werkelijk ondragelijk..

  Like

 35. Eline. zegt:

  Deze smerige fluim uit de mond van de KPN lijkt mij ingegeven te zijn uit angst.
  Nou,ze kunnen mij niiet bang genoeg worden.
  Het lijkt verdraait veel op het beroemde verhaal van de krokodil.

  Like

 36. francobollo zegt:

  wat een stelletje hoogverraders !

  Like

 37. Eline. zegt:

  KPN moet natuurlijk Raad van Kerken zijn ….

  Like

 38. lucky bee zegt:

  Kennen de kerken de 10 Geboden niet meer?Jezus Christus heeft het alleen met
  Heb God lief met heel je hart en
  Heb je naasten lief als je zelf, maar dat mag niet in strijd zijn met de eerste 5 punten van de 10 Geboden.Denk aan de Barmhartige Samaritaan.
  Lukas 10,25-37

  Gelijkenis van den barmhartigen Samaritaan
  Alle deelnemers in deze verhaal zijn Joden op de Samaritaan na en geloven allemaal in de zelfde God.
  Geen woord wordt over de Babyloniers Assyriers Groeken of Romeien gesproken die wel ander Goden als Joden hebben.

  Like

 39. johannes zegt:

  je naaste lief hebben als je zelf: mee eens maar…..
  je naaste wie is dat? het versleten oude vrouwtje naast je,dat zelf geen boodschappen kan doen,
  of dat gezinnetje dat zit tebarsten van armoe,en bijna niet tevreten heeft,of die ouweman in z’n rolstoel die als soldaat invalide is geworden,.
  of zijn dat de zielige moslims die hier de baas denken te moeten spelen,ons in donker beroven ,onze vrouwen voor hoeren uitkafferen,van mening zijn dat ze ons moeten straffen met de dood,omdat wij niet in hun stront godje geloven ,die bij voordduring eisen en nog eens eisen,die van onze overheid voor elkaar krijgen wat ze maar willen,zich overal aan ergeren en onder demeest schijheilige lul praatjes hun zin doordrammen.
  en tenslotte,moeten wij onze zogenaamde naaste ,die de God van Israel,haten als de pest,en hen die in Hem geloven.willen, ja zelfs ,moeten doden volgens hun verrekte rottige haat boek,zien als onze naaste, nou ik denk het niet.
  de raad van kerken ,de pkn,en alles wat het daarmee eens is kan wat mij betreft de slingerschijt krijgen,met ingang van nu.

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Johannes,goed verwoord en helemaal mee eens!

   Like

  • lucky bee zegt:

   Je naasten zijn die mensen die de zefde geloof en God als je zelf hebben.Beste Johannes
   Lees de Barmhartige Samaritaan dan wordt het duidelijker, wat er mee wordt bedoeld.
   Lukas 10,25-37

   Gelijkenis van den barmhartigen Samaritaan
   Jezus Heeft het hier alleen over Joden Samaritaan was de enige niet Jood , maar ze aanbidden wel de zelfde God als de Joden.

   Like

   • BertG. zegt:

    “Je naasten zijn die mensen die de zefde geloof en God als je zelf hebben”

    Dat je een pleuris hekel hebt aan iedereen die niet bij jou op dezelfde kerkbank zit, is ons nou wel duidelijk hoor, lucky.
    Hetzelfde dan maar, zal ik maar zeggen. Je komt er nog wel achter.

    Like

   • lucky bee zegt:

    Ik heb aan niemand een hekel of zo iets , ze bestaan voor mij gewoon niet.

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat is nog veel erger.
    Je ziet je medemens die niet naast jou op de kerkbank zit dus niet eens staan, je erkend ze dus zelfs niet eens als een bestaand wezen.
    Zo iets heb ik nog nooit van een gelovig mens gehoord. Werkelijk ongehoord.
    Dan besta jij voor mij vanaf nu ook niet meer. Is dat ook weer opgelost.
    Ik hoop dat iedereen jou ook zo zal bekijken of beschouwen.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Waar het hart van vol is, loop de mond van over, dat begrijp ik langzamerhand wel. Word jij lucky bee zelf nooit eens moe van deze geloofsovertuigingen waarmee je je mede reguurders steeds maar weer opnieuw mee wil confronteren?

    Like

   • BertG. zegt:

    @Peterselie1, nee daar wordt het niet moe van.
    Net zoals een jehova keer op keer opnieuw zal blijven aanbellen, hoe vaak je deze ook weg stuurt.
    Ik beweer al tijden hier dat mensen eens goed zouden moeten lezen wat deze alien opschrijft en met welke bedoelingen. Want vriendelijk vond ik al tijden niet meer.
    Maar dat wordt telkens afgedaan als, ach het is lucky maar die het schrijft, moet je niet zo zwaar aan tillen.
    Het is nog veel erger dan ik dacht zelfs.

    Like

   • Joop Sigaar zegt:

    lucky bee
    29 juni 2014 om 07:05
    Heel lang heb ik uw sprookjes gelezen en ga er nu eens iets van zeggen ;
    Ik heb al teveel last van al die sprookjesfiguren gehad gedurende m’n leven ik walg er van .
    Begon al in m’n jeugd,en na een nare ervaring van m’n vader met de kerk en dominee hoefde wij gelukkig niet meer 2x per zondag naar de kerk om die sterke verhalen aan te horen.
    En wat een godsdienstwaanzinnigen ik ben tegen gekomen in die tijd en later ?
    Overal hebben ze een verhaaltje bij en een zg verklaring.
    Met alle respect voor u Lucky Bee , u heeft ook overal een spreuk of verklaring bij ,en dat herken ik , helaas .

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Johannes: 22.39. uur, op 28/6. Ik sluit mij hier bij deze aan!

   Like

  • BertG. zegt:

   Johannes, jij hebt ‘m door, daar gaat ’t om.
   Net zo als vele hier dit door hebben en niet degene die alleen hun naasten herkennen als ze op dezelfde kerkbank zitten.
   Die worden uiteindelijk zelf ook niet meer als naasten herkent als ze in de stront zitten. Want zelf zullen ze ook nooit iemand anders helpen.
   Wees een goed mens voor je medemens als deze dit verdient.

   Like

 40. windwens zegt:

  Als goed boeddhist vindt ik het verschrikkelijk te lezen hoe de deze mensen zichzelf verloochenen . Dit is geen mededogen dit is je zelf de kop af rijden. Diep triest.

  Like

 41. Geronimo zegt:

  Heeft allemaal niet zoveel uitstaans met geloven of niet. Wat telt is de inhoud, en niet wat de mens er van maakt. Christenen hebben in het verleden heel veel kwaad gedaan. Maar dat waren de mensen, en hun daden werden niet ondersteund of ingegeven door hun boek, de Bijbel, het nieuwe testament, als ik me niet vergis. Integendeel, hun wandaden waren een aanslag op de leer van Christus, leer van naastenliefde en respect voor iedere medemens. Ik geloof dat niemand iets tegen de christelijke waarden op zich kan hebben, ook de volstrekt ongelovigen niet. Alleen, met die weerzinwekkende koran is er duidelijk iets mis. Alle misdaden tegen de menselijkheid vanwege islamieten vinden nl. hun oorsprong en hun “goddelijke” legitimatie in dat mensonterend en kwalijk geschrift, ontsproten uit het brein van een rovers hoofdman en notoir pedofiel. Dat is het essentieel onderscheid tussen beide geloven. Het kwaad zit in de koran vervat, meer, is er een essentieel onderdeel van, integenstelling tot de Bijbel waar het goede gepredikt wordt. Het is daardoor des te onbegrijpelijker dat de “kerken” dit niet zien, en islamieten gaan bekijken als gelijk aan Christenen in hun geloof. Dat is me werkelijk een raadsel. Wie één keer dat walgelijke boek dat koran heet, heeft gelezen, weet toch genoeg. De leugen druipt er zo vanaf, net als de haat. Welke mens met iet of wat gezond verstand ziet dit niet meteen? Welke mens kan zich scharen achter een zogezegde god die niet anders dan haat en dood legitimeert tegen al wie hem niet erkent, en daarvoor de islamitische medemens vandoen heeft? Nou, als hij dan toch zelf zo almachtig is als door hen beweerd wordt, waarom knapt hij dan zelf zijn vieze zaakjes niet op?
  De kerk of kerken zijn niet essentieel voor wie zich Christen voelt. Integendeel, ik vraag mij af wat Jezus Christus, of je hem nu erkent als zoon van God of niet, destijds zou gedaan hebben met de huidige Farizeeërs van de kerken. Ik denk dat hij ze zonder meer uit de kerk zou gejaagd hebben !
  Wat ik wil zeggen, de kerk is een menselijke instelling als alle andere, en niet essentieel voor het christelijke geloof. Het is niet omdat je deze Farizeeërs de rug toedraait,dat je je afkeert van je God. Integendeel misschien.

  Like

 42. sjun zegt:

  De Raad van Kerken heeft evenals de Joodse Raad destijdtijds, de beste bedoelingen. Maar in tegenstelling tot de Joodse raad voor wie het overleven in bezet gebied was, lijkt de RvK al te capituleren nog voordat er sprake is van gewapende bezetting. Contributie betalende leden zouden zich kunnen afvragen of de goede raad uit Openbaringen 18 ook hierop van toepassing zou kunnen zijn. Met een beetje compassie is niets mis, maar als structureel vergeten wordt het lot van de lijdende kerk vanwege islam op verschillende plaatsen in de wereld te benoemen en aan te halen, dan ligt de loyaliteit van deze bestuurders kennelijk bij een andere kudde. Bouwen zij zichzelf een eenheid door van alles bij elkaar te brengen terwijl ze meer en meer in ballingschap raken? Bouwen zij wellicht aan een religieus gevoel, een Babel?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Sjun: 08.19. uur. Ik zit met dezelfde vragen, net als U Sjun!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @sjun: 08.19. uur. Ik heb het kapittel Openbaring gelezen, Sjun. In mijn ogen, gaat het met name om Openbaring: 18; vers 4 en 5, waar staat: Ga weg uit die stad- PKN- mijn volk, zodat je geen deel hebt aan haar zonden en ontkomt aan de plagen die haar zullen treffen. Want haar zonden reiken tot aan de hemel en God zal haar onrecht vergelden”.

   Like

 43. Frans Brassens zegt:

  Toen ik mij eenmaal had ontworsteld -en ik verzeker je, dat valt niet mee- aan de milde hersenspoeling die mij vanaf mijn jeugd jarenlang was toegediend in het christelijk milieu waarin ik verkeerde, walgde ik op grond van vele en veelsoortige ervaringen nog erger van met name de kerkelijke leiders en hun dominees dan ik toch al was gaan doen.
  Ik dacht daarna dat dat niet erger kon.
  Toen kregen we die onwerkelijke toenaderingspogingen van met name de PKN tot de moordende islam. God en allah zijn dezelfde enzo. Het walgen kon tóch erger was mijn ervaring.

  Dit bericht (ik kende het al) maakt dat mijn walging alwéér een hogere vlucht nam.
  Een paar jaar geleden pas heb ik mijn laatste ‘christenvrienden’ (reünisten) vaarwel gezegd.
  Ik kon het goedmensgeleuter dat bij de jaarlijkse reünie steeds uitvoerig aan de orde was naast wat ik als normale conversatie beschouw niet meer aan. Het erge is dat ik ze nu als zombies beschouwen moet. Gespeend van de werkelijkheid.

  Die Raad van Kerken bestaat uit suïcidale superzombies.
  Hóe kwalijk, deze voor alles wat de islam voorstelt blinde actie!

  Like

 44. peterselie1 zegt:

  Tijdens de tweede wereld oorlog waren 9 van de 10 politiemensen collaborateurs, dus 1 van de 10 was gerelateerd aan het verzet. Na de tweede wereld oorlog waren de meeste Nederlanders verzets mensen ‘kuch’ en het ‘Soldaat van Oranje gevoel’ roept bij mij het slechtste in mij zelf op. De waarheid achter deze vervolgingen van de Joden was dat de polititie mensen die bij de razzia’s betrokken waren onder leiding van een hoge nazi pief, zo hun best deden, dat zelfs de duitsers het te gortig vonden. De Raad van de Kerken ziet er geen probleem in om bij de ‘nieuwe’ progrom’s die ongetwijfeld in de toekomst plaats gaan vinden om alle kafirs te verraden. De bevolkingsregistratie was niet doorslaggevend voor de succesvolle Jodenvervolging, maar wel de mentaliteit van diegenen die deze dwaze godvergeten bevelen uitvoerden.

  Sommige historici verklaren het hoge percentage slachtoffers in Nederland door te wijzen op de in 1939 ingevoerde persoonskaart, waardoor Nederland op het gebied van bevolkingsregistratie in Europa voorop liep. Nadat Joden zich hadden aangemeld in hun woonplaats hoefden de nazi’s slechts het bevolkingsregister te raadplegen om de recente adressen van Joden te kunnen achterhalen. Tammes stelt dat deze verklaring maar ten dele klopt. In België waren namelijk ook alle Joden bekend bij de burgerlijke stand. Ondanks de gelijke registratie van Joden in Nederland en België was het percentage Joodse slachtoffers in Nederland beduidend hoger. Belangrijk was volgens Tammes de vraag, of de lijsten in handen kwamen van bijvoorbeeld collaborerende politieagenten. >>>

  http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/nieuws/13010/bevolkingsregistratie-niet-doorslaggevend-voor-jodenvervolging.html

  Like

  • Jan zegt:

   Joop den Uyl stak zijn sympathieën voor de nazi’s ook niet bepaald onder stoelen of banken. Later kwam hij met terroriste Rosa Luxemburg aanzetten als voorbeeld en inspiratiebron en weer wat later Karl Mannheim die lijnrecht stond tegenover Friedrich Hayek. Wat was die man stekeblind met zijn geleuter over socialisme en de onzintermen ‘democratisch-socialisme’.

   Like

 45. Jan zegt:

  Bijzondere site, met al even bijzondere ‘Christenen’ die werkelijk niets begrijpen of willen begrijpen

  Mag je bidden voor moslims tijdens de ramadan?
  http://www.nieuwwij.nl/opinie/mag-je-bidden-voor-moslims-tijdens-de-ramadan/

  Like

 46. Yiooda zegt:

  Vader Yeshua, ik dank u voor deze dag en nacht
  U brengt steeds Uw zegeningen weer onverwacht.
  Uw Hand is het die ons altijd weer wil begeleiden
  als wij u gehoorzamen zal dit ons steeds verblijden.
  Vader Yeshua ik dank U voor Uw grote liefde, ons gegeven,
  waardoor wij gezamenlijk met U verder eeuwig mogen leven!

  Yiooda

  Like

 47. Wachteres zegt:

  http://www.nd.nl/artikelen/2009/juli/14/ramadangroet-verdedigd-na-kritiek-internet

  Op dit artikel [ramadangroet verdedigd na kritiek internet] kwam één duidelijke reactie:

  Reacties (1)
  tristan (14 juli 2009 22:01 uur)

  Ik weet niet waar de heer Vroom zijn pacifistise wijsheden vandaan haalt, maar zeker niet uit de bijbel. De enige bron waarop het christelijk geloof is gefundeerd. Noch Mozes, noch de profeten, noch Jezus Christus en zijn apostelen nemen een blad voor de mond terwille van de vrede. Zij hebben de goddelijke waarheid verkondigd ongeacht de woede en moordzucht van hun toehoorders. Weinig van hen zijn dan ook een natuurlijke dood gestorven. Nu begrijp ik best dat de heer’ Vroom het martelaarschap niet ambieert, maar laat hij daar dan eerlijk voor uitkomen en zijn ideeën niet als de christelijke waarheid verkondigen. Zijn vergelijking van al qaida met Noord Ierland slaat nergens op. Deze strijd ging in principe om aansluiting bij Engeland of Ierland. Een strijd die niet betreurenswaardiger is dan onze 80 jarige oorlog tegen Spanje en nog vele andere in verleden gevoerde oorlogen. Al qaida echter wordt gevormd door fanaten die op grond van hun geloof de gehele wereld aan hun, aan de koran ontleende, verdervelijke leer met geweld willen onderwerpen. Een opvatting die door iedere moslim wordt gedeeld, alhoewel over de wijze waarop verschillend wordt gedacht. Zeker Jezus vraagt van ons zelfs onze vijanden lief te hebben, maar dat is niet hetzelfde als ze terwille van onze eigen veiligheid en een “vreedzame samenleving” naar de mond te praten. Dat laatste is verloochening !

  Like

 48. johannes zegt:

  waar vraagt Jezus van ons om de vijanden van Hem en Zijn Vader lief te hebben?
  ik heb dat nog nooit ergens gelezen, of ben ik dan zo dom,en heb ik het nooit begrepen?

  Like

 49. johannes zegt:

  de kont van een moslim likken is trouwens een vorm van sodomie

  Like

 50. Avidia zegt:

  Gelukkig ben ik nergens lid van, hoef ik me er ook niet mee te bemoeien.

  Like

 51. Anneke zegt:

  PKN….een ‘religieuze’ groep…Máár zo ONGELOVIG als wat. Religie heeft NIETS met het persoonlijke geloof in de Vader G’d van Abraham, Isaak en Jakob te maken. Religie is een verpakte ideologie, de inhoud van de Bijbel wordt totaal niet begrepen. De Bijbel wordt al tijden totaal verkeerd uitgelegd, door de geleerde theologen. Universitair opgeleid notabene, wat een droef ‘lachertje’. DWALERS zijn het, gehersenspoeld door hun opleiders en zij zijn weer misleid door de NWO-politici. Vader G’d wordt eerder als een duvel gezien, dan als de grote Schepper. Het-zelfde geldt voor Zijn landgoed Israel, de bewoners wordt feitelijk de eeuwige hell toegewenst. Door het intens zieke -. jaloerse westen!!! “Het is TE LANG de wereld op z’n kop…”. Bid voor de vervolgde mede-gelovigen daar in het letterlijk loei-hete Nabije-Oosten!!! ! !!! Shalom… . …

  Like

 52. hans planken zegt:

  ik kijk er niet van op met zoveel groen linksers in de pkn. en vooral veel wegkijken dan zie je de ellende niet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s