Failliete stad Detroit draait de waterkraan dicht

Screenshot_30

De Amerikaanse stad Detroit is inmiddels verwaarloosd en de bevolking leeft in armoede

(Vertaling: E.J. Bron)

Honderdduizenden burgers van de Amerikaanse stad Detroit moeten zonder water leven. De stad heeft de waterkraan dichtgedraaid, omdat ze de rekeningen niet meer kunnen betalen. Ongeveer 40% van de stadsbevolking leeft onder de armoedegrens. De Amerikaanse regering heeft tot nu toe financiële hulp voor de failliete stad van de hand gewezen.

De stad Detroit heeft van 300.000 burgers de watertoevoer afgesloten. Detroit heeft een inwonertal van ongeveer 700.000 mensen. Zodoende moet op dit moment bijna de helft van de inwoners zich redden zonder water. Veroorzaker van de afgesloten watertoevoer zijn niet betaalde waterrekeningen.

De gemeentelijke waterrekening bedraagt gemiddeld 65 dollar per maand. Het landelijk gemiddelde ligt echter bij 40 dollar. Volgens het persbureau AP hebben op dit moment 90.000 burgers van Detroit een betalingsachterstand van minstens twee maanden. Alleen zij al zijn ongeveer 90 miljoen dollar schuldig aan de stad.

De afgelopen tien jaar is de gemiddelde maandelijkse waterrekening met 119% verhoogd, met het burgerinitiatief “Voice of Detroit”. Ongeveer 40% van de stadsbevolking leeft op dit moment onder de armoedegrens.

De voormalige Opel-stad heeft bijna 20 miljard dollar schulden. In de jaren-50 groeide de stad naar 1,8 miljoen inwoners. Intussen echter wonen er in complete stadswijken van de metropool bijna geen mensen meer. Van 2000 tot 2010 daalde de bevolking met 250.000 inwoners (hier).

De Obama-regering wijst een bailout voor de failliete stad strikt af. Ze dient niet gered te worden (hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Obama, Socialisten, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

22 reacties op Failliete stad Detroit draait de waterkraan dicht

 1. roger catrysse zegt:

  Mochten er meer islamieten wonen dan zou Obama wel reageren

  Like

 2. Jan zegt:

  On 28 July 2010, through Resolution 64/292, the United Nations General Assembly explicitly recognized the human right to water and sanitation and acknowledged that clean drinking water and sanitation are essential to the realisation of all human rights. …
  http://www.un.org/waterforlifedecade/human_right_to_water.shtml

  Obama: “I don’t need no stinking laws. I am God!”

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Maar wel overal op de wereld hun neus insteken en een grote bek hebben !
  Obimbo veeg eerst maar het vuil voor de eigen huisdeur weg !

  Like

 4. Jan zegt:

  Obama is Playing Golf
  With the year half over, Obama has played 22 times in 26 weeks. Now that’s a pretty good deal. He’s golfed 179 times since becoming president.
  http://www.whitehousedossier.com/2014/06/28/obama-playing-golf-3/

  Like

 5. Pingback: Inwoners failliet Detroit afgesloten van water « Welke toekomst…

 6. windwens zegt:

  Maar gaat toch verschrikkelijk goed in de USA klimmen weer helemaal uit de ressesie. Als we de berichten mogen geloven. Hoewel de ene dag zitten ze er totaal in volgende dag zijn er al weer tekenen van herstel. Bilderberg?????

  Like

 7. koloth zegt:

  Ideale plaats om al die asielzoekers te huisvesten

  Like

  • Harry zegt:

   Inderdaad , Koloth , ze proberen zichzelf nu wijs te maken dat ze de landen die ze nu uitwonen ” zelf opgebouwd hebben ” , je reinste onzin natuurlijk want ze kwamen hier toen de arbeiders geen zin meer hadden om vies , vuil en zwaar werk te doen . Ze vielen in een gespreid bedje .
   Ze zouden daar in Amerika mooi eens kunnen laten zien hoe je van niets iets maakt .
   Al vraag ik me af waarom ze dat dan in hun eigen land niet gewoon gedaan hebben .

   Like

   • koloth zegt:

    Idd. Harry, daarom is alles dor en zand daar.
    Oorlog voeren en moorden vinden ze leuk maar werken daar houden ze niet van.

    Like

 8. Bob Fleumer zegt:

  En zo’n land overweegt oorlog te voeren in diverse landen, wat een beschamende toestand!

  Like

 9. Jelle R zegt:

  Je kan via Google Maps een virtuele reis maken door Detroit en wat je ziet is hallucinant. Een 3e wereld stad die totaal verloederd en verwaarloosd is. Dit zie je zelfs niet in Oost-Europa

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  En de GEK in het “Witte Huis”, gaat een potje golfen. Maar inderdaad, als in Detroit overwegend moslims zouden wonen, kwam de moslim Obama deze stad wel te hulp!

  Like

 11. ieznogoud zegt:

  Dit is zo ongeveer DE voorwaarde om maar eens een oorlog te starten. Dan klimt de economie weer uit het dal, worden alle onrendabelen als kannonnenvoer weggewerkt en, en passant, kan de islamisering van de USA wat meer vorm gegeven worden.
  Alle tekenen aan de wand ziende, lijkt het dit waar Hussein Obama op aanstuurt.

  Like

 12. Yvonne van Cleef zegt:

  Jelle:dat komt nog wel;kan niet anders met honderden duizenden immigranten,alhier en nog in aantocht!

  Like

 13. Jan zegt:

  Binnenkort een cholera-epidemie uit.

  En weer waren het de socialisten die meenden dat je geld van anderen kon gebruiken en dat er geen eind aan zou komen. Daarbij kwamen de torenhoge belastingen, het wegtrekken van blanken die voor geld in het laatje zorgden. Uiteindelijk zou een non-valeur Kwame Kilpatrick de stad de nekslag toebrengen.
  http://www.freep.com/interactive/article/20130915/NEWS01/130801004/Detroit-Bankruptcy-history-1950-debt-pension-revenue

  De lijst laat zien dat de stad geruïneerd werd door socialisten*. De huidige is Rahm Emanuel, behorend tot de intimi van Obama en behorend tot de top 10 criminelen**.
  * http://en.wikipedia.org/wiki/Mayor_of_Chicago

  ** Rahm Emanuel, Former Obama White House Chief of Staff didn’t earn the nickname “Rahmbo” for being a mild-mannered shrinking violet. He served as Bill Clinton’s chief money-man at a time when the Clinton campaign was corrupted by foreign money. He defended the “worst of the worst” Clinton scandals, and, in fact, earned his reputation as a ruthless political combatant by fiercely defending President Clinton in the Monica Lewinsky investigation. (Notably, Emanuel also served on the board of Freddie Mac when the company was involved in fraudulent activity.)
  http://www.judicialwatch.org/press-room/weekly-updates/50-washingtons-ten-most-wanted-corrupt-politicians-2010/

  Like

 14. Theresa Geissler zegt:

  Ik sta er eerlijk gezegd niet echt van te kijken, omdat de VS allesbehalve bekend staan als een verzorgingsstaat. Je wordt daar geacht, jezelf te redden, waartoe nu eenmaal niet iedereen even goed in staat is. Het grote aantal black- en white trash in de trailerkampen spreekt boekdelen en in economisch slechte tijden, zoals bijvoorbeeld tijdens de crisis van de jaren ’30 van de vorige eeuw, was de ellende met name in het midden-westen niet te overzien, hoewel Roosevelt in die tijd nog een relatief goed beleid voerde. Waarom zou het dan nu zoveel beter zijn onder Obama, die amper lijkt te weten wat hij doet? IK zie dat niet zo.
  “Yes, we can,”schreeuwen kan iedereen, maar het in daden omzetten is nog wat anders! Zeker als Mr. President meer geïnteresseerd lijkt in het onderhouden van goede contacten met islamitische mogendheden, dan in het welzijn van het Amerikaanse volk!
  Ergens maar goed, dat ten tijde van de ‘Dust Bowl’ een zwarte president nog ondenkbaar was, want stel je toch eens voor, dat zo ’n Obama er tóen al gezeten had! Dat had-ie immers totaal niet aangekund!

  Like

 15. Tempelier. zegt:

  Mensenrechten ? Nee hoor, because we can !!!

  Like

 16. Jean zegt:

  Dat staat ook hier voor de deur, eerst de waterkraan dan de gaskraan dan de oliekraan en dan de elektriciteit wat ze, het politiek schorem, moet dat allemaal gratis kunnen blijven geven aan die totaal nutteloze én waardeloze allochtonen, hun overgebleven kiesvee.
  laten we er massaal voor zorgen dat het vreemdelingen stemrecht in heel Europa verboden wordt ook voor de dubbele nationaliteitsbezitters en zeker die islam smeerlapperij want die vuiligheid is de ondergang van onze westerse beschaving én cultuur een cultuur gebaseerd op vrijheid en onafhankelijkheid.
  De droom van die EU misdaadorganisatie is uiteraard “Dictatuur & Censuur” iets dat wij zullen bestrijden met alle middelen want wij houden van onze Onafhankelijkheid en Vrijheid die al voor een groot gedeelte verkwanseld is door die EU lafaards.

  Like

 17. Jan zegt:

  EPA wil controleren hoelang hotelgasten onder de douche staat

  The Environmental Protection Agency (EPA) wants hotels to monitor how much time its guests spend in the shower.

  The agency is spending $15,000 to create a wireless system that will track how much water a hotel guest uses to get them to “modify their behavior.”
  ..
  http://www.foxnews.com/politics/2015/03/17/epa-wants-to-monitor-how-long-hotel-guests-spend-in-shower/?intcmp=latestnews

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s