De zwakkere heeft niet automatisch gelijk

Screenshot_13

(Door: Noah Beck – Vertaling: E.J. Bron)

Vaak is het de zwakkere die fout zit. De gewetenloze, wrede regimes van Adolf Hitler, Pol Pot, Saddam Hussein en Idi Amin waren allemaal zwakker dan de machten waardoor ze uiteindelijk werden verslagen. Maar al tientallen jaren lang zijn de Palestijnen er meesters in om iedereen ervan te overtuigen dat zij meer sympathie en ondersteuning in hun conflict met Israël verdiend hebben. Dat klopt niet:

1. Israëls militaire aanwezigheid garandeert het overleven van de joodse staat in een van de meest bevochten regio´s ter wereld. Als een speciaal team beter uitgerust is dan de ontembare gewapende mannen die het buiten gevecht moet stellen, betekent dit dan dat het zijn schuld is dat de gewapende man sterft?

2. In Israël zijn veel minder dodelijke slachtoffers, omdat Israël probeert mensenlevens te behouden. Dit gebeurt door de investering in raketafweersystemen, bunkers en het alarmsysteem.

3. De Palestijnse terroristen echter proberen opzettelijk levens in gevaar te brengen door hun raketten op Israëlische burgers af te vuren en daarbij gebruikmaken van Palestijnse burgers als menselijke schilden, wat op zijn beurt in het geval van dodelijke slachtoffers weer ten goede komt aan de propaganda-actie tegen Israël.

4. Men moet Israëls dodelijke slachtoffers ook eens in verhouding zien. Het gaat hier om een heel kleine natie, die ieder verlies nationaal betreurt. In relatie tot het bevolkingsaantal zijn de door Hamas ontvoerde en vermoorde Israëlische jongeren te vergelijken met 118 Amerikaanse jongeren. Hoeveel Taliban zouden er sterven voor de ontvoering en het vermoorden van 118 Amerikanen?

5. Het terrorisme uit de Gazastrook is net een gemeenschappelijke bestraffing voor de 8 miljoen Israëli´s, die moeten leven met de constante bedreiging door raketten. Hoe goed zou u zich kunnen concentreren als u steeds opnieuw door luide sirenes opgeschrikt zou worden en binnen een minuut een bunker moest zien te bereiken? Hoeveel slaap zou u krijgen? Chauffeurs moeten hun auto´s verlaten en met hun gezicht naar beneden 10 minuten op straat gaan liggen totdat het gevaar voorbij is. Veel oudere of gehandicapte mensen moeten via trappen een veilige ruimte bereiken. Een oudere vrouw uit Haifa is op weg naar een schuilkelder gestorven, omdat zij in haar haast van de trap viel. Hoelang zouden de regeringen van westerse landen het hun burgers aandoen om onder zulke omstandigheden te leven, voordat ze uit alle macht het gevaar voor eens en voor altijd opruimen?

6. In het Midden-Oosten delven de zwakken snel het onderspit. Israël – de enige joodse staat (met 8 miljoen inwoners op een oppervlakte zo groot als de Duitse deelstaat Hessen) – wordt omringd door 22 Arabisch-islamitische landen met 370 miljoen inwoners. Het land kan het zich niet veroorloven te verliezen. Het feit dat Israël geen groter aantal dodelijke slachtoffers veroorzaakt, is een teken van Israëls moraal en terughoudendheid.

De meeste buitenstaanders zien dit punt over het hoofd en kijken alleen naar het aantal slachtoffers, waarbij ze als in een reflex tot de conclusie komen dat Israël de schuldige moet zijn.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Noah Beck

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabische wereld, Gazastrook, Hamas, Heilige Land, hersenspoeling, Hypocrisie, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, Naïviteit, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, Westen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De zwakkere heeft niet automatisch gelijk

 1. lucky bee zegt:

  Zo lang als de Joden blijven vechten zal Israel blijven bestaan.

  Like

  • lucky bee zegt:

   Maar wil Israel Gods hulp inroepen dan moet iets aan de joden veranderen .Richteren 6.Eerst toen Gideon ,de plaats waar de Joden Baal en Aartemis door zijn koe vernietigde, kreeg deJoden Gods hulp en werden de Amalekiten en Medianieten verdreven die de oogst van de Joden verbranden.

   Like

 2. Pingback: De zwakkere heeft niet automatisch gelijk (2) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s