Washington en de VN dringen Israël in de hoek

Screenshot_1

De secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, en de Israëlische minister-president Netanyahu

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Na 21 gevechtsdagen in de Gazastrook dringen Washington en de VN-veiligheidsraad bij Israël en Hamas aan op een staakt het vuren. De afgelopen week heeft het radicale Hamas-regime in de Gazastrook humanitaire wapenstilstanden vijf keer gebroken. Zelfs haar eigen, gisteren voorgestelde humanitaire wapenstilstand voor de komende 24 uur heeft Hamas zelf gebroken. Ondanks ettelijke raketaanvallen vanuit de Gazastrook heeft Israël zich de laatste 24 uur uit consideratie met de burgerbevolking ingehouden. In de Israëlische media benadrukten officieren en verslaggevers dat er sinds gisteren een wirwar heerst tussen wapenstilstand en gevechtshandelingen.

De komende drie dagen vieren de moslims Eid el Fitr, het zogenaamde Suikerfeest aan het einde van de ramadan. Enerzijds wil Israël de Palestijnse bevolking tegemoetkomen, maar anderzijds moet Hamas begrijpen dat Israël zal reageren op raketaanvallen. De Israëlische militaire staf gaf de regering te kennen nog tijd nodig te hebben om het hele tunnelsysteem onder de Gazastrook in de richting van Israël te vernietigen.

De Israëlische regeringscoalitie bekritiseert het staakt het vuren, waartoe Israël bijna gedwongen wordt. Men gaat ervan uit dat de internationale druk op de Israëlische regeringschef Benjamin Netanyahu hem in de hoek heeft gedrongen. “Hamas is nog niet gebroken”, zei de voorzitter van de parlementscommissie voor veiligheid en buitenlandse politiek, Seev Elkin. “Zolang Hamas op Israël schiet, is ze niet gebroken.” Anderen benadrukten dat Israël deze keer niet naar Obama moet luisteren, want per slot van rekening gaat het om Israëls veiligheid. De terreurtunnels en duizenden raketten zijn een gevaar voor Israël, dat in het buitenland niet goed begrepen wordt. Ook de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Liebermann, is van mening dat Hamas eerst vernietigd en de Gazastrook gedemilitariseerd moet worden. De Israëlische minister van Economische Zaken en Handel, Naftali Bennett, is van mening dat Hamas afgemaakt moet worden en tot dat moment mag Israël zijn militaire operatie in de Gazastrook niet beëindigen.

In Israël was ook felle kritiek op de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, te horen, die in overleg met andere bemiddelaars, waaronder Turkije en Qatar, een zevendaagse humanitaire wapenstilstand had voorgesteld om in die tijd met de partijen te onderhandelen over een duurzaam akkoord. Netanyahu benadrukte zich alleen aan het Egyptische initiatief te houden, dat geen concessies aan Hamas bevat. Hamas staat echter op het initiatief van Turkije en Qatar en wil niets van Cairo horen. Merkwaardig genoeg gaat het plan van Kerry in op de Hamas-eisen naar een opheffing van de Gaza-blokkade en op de wens naar een geldtransfer om de al maandenlang openstaande Palestijnse salarissen te betalen, werd er gezegd. Kerry heeft echter geen rekening gehouden met Israëls veiligheidsbelangen. Israëlische commentatoren verweten Kerry “geen flauw idee” te hebben en in de media werd hij zelfs een UFO genoemd, omdat hij ver verwijderd is van de realiteit.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, Gazastrook, Hamas, Israël, Israël-vijandigheid, Qatar, Rotzakken, Turkije, Verenigde Naties, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

15 reacties op Washington en de VN dringen Israël in de hoek

 1. jans zegt:

  Gewoon alle islam terreur uitschakelen, want zachte heelmeesters veroorzaken stinkende wonden.

  Like

 2. Jan zegt:

  Hillary Clinton: ‘Hamas hides rockets in civilian areas because… ya know… Gaza is so small’

  Like

 3. Jan zegt:

  Pelosi: The Qataris “have told me over and over again that Hamas is a humanitarian organization”
  http://www.jihadwatch.org/2014/07/pelosi-the-qataris-have-told-me-over-and-over-again-that-hamas-is-a-humanitarian-organization

  Je zou zeggen dat Amerika geleid wordt door krankzinnigen, maar in feite het het deze niet eens

  Like

 4. Jan zegt:

  Linkse gekken in Tel Aviv protesteren tegen oorlog, stuiven uit elkaar als raket aankomt

  Several thousand left-wing activists gathered in Tel Aviv’s Rabin Square on Saturday evening, calling for an end to bloodshed in the Gaza Strip and a return to negotiations with the Palestinians.

  The demonstrations were cut short when Hamas unilaterally ended a humanitarian truce with Israel and resumed rocket-fire from Gaza.
  http://www.timesofisrael.com/protesters-call-for-end-to-war-in-tel-aviv/

  Israël is een normaal land, er wonen ook linksdraaiende gekken met een plaat beton voor de kop.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  De USA is verworden tot een VIJAND van Israël. Net als de gruwel EUSSR, laat men Israël stikken. Israël laat U niet in de hoek drukken!

  Like

 6. john zegt:

  Dat Amerika zich tegen Israël zou keren, was toch al lang voorspelbaar. Obama is een moslim en dat weet men toch genoeg ? Ik zeg dit al sinds ” de onderhandelingen” begonnen met Iran. Die kregen steeds meer tijd om hun nucleair wapenprogramma af te werken.
  Israël moet nù hamas totaal van de kaart vegen , want straks komt het grote werk eraan.

  Like

 7. exter39 zegt:

  De Barbaren vieren suikerfeest , ja en dan moeten allen weer buigen , en als ze zich vol gevreten hebben , gaan ze weer verder met moorden , lopen zielige verhalen te vertellen , terwijl ze proberen de hele wereld naar hun hand te zetten , sinterklaas mag niet ,kerstmis, mag niet, Pasen Pinksteren mag niet, carnaval mag niet , maar ze lopen zelf heel het jaar in carnavals kledij te protesteren , we worden gediscrimineerd ,en we krijgen geen werk , vinden ze gek, als ik met een jurk ga solliciteren krijg ik ook geen werk , lopen met vlaggen van Isis een terroristische beweging te zwaaien , die al duizenden onthoofdingen ,verkrachtingen ,verminkingen op hun naam hebben, maar dat moeten er volgens onze regering eerst nog 10 miljoen worden voor ze verboden worden verklaard, want een vlag met een hakenkruis mag niet, dus er staat waarschijnlijk een getal achter het verbod ,dat heeft Isis nog niet gehaald.

  Like

 8. Jean zegt:

  Wat is het toch gemakkelijk en veilig vanuit een confortabele zetel te eisen en te dreigen zoals typisch voor die VN lullen en trutten.
  Ga dat terplaatse zeggen en eisen dan zijn jullie flinke jongens en meisjes maar m.i. zijn jullie daar veel te laf voor.
  Hopelijk maakt Israël zijn huiswerk goed af en ruimt het die Gazastrook op want dat zie k die laffe bemoeiallen van dat EU gedrocht niet doen, E.T. kan enkel lullen en zakken vullen.

  Like

 9. Dat gevaar voor Israel wordt in het buitenland wel degelijk begrepen,maar die willen dat Hamas wint.Dus wordt dat gevaar glashard ontkend!

  Like

 10. Geronimo Pratt zegt:

  Gewoon al het geloof uitbannen, net of de joodse en christelijke religies geen ”sick fucks” hebben?

  Het zit hem niet in het kiezen van een kant, je moet geen partij kiezen, iedereen is gelijk dus zal er ook voor iedereen hetzelfde moeten gelden ! Alleen is het jammer te moeten zien, dat media en mensen constant geneigd zijn een kant te kiezen, al dan niet door indoctrinatie en of propaganda. En dan nog niet te vergeten te praten over ”the money” !

  Een fijna dag toegewenst, namasté !

  Like

  • jitskesez zegt:

   Sorry waar slaat dat op? Welk Christelijk land of groep heeft gedrag zoals Boko Haram, Al Queda, Hamas — onschuldige burgers wereldwijd opblazen en terrorizeren met als hoofddoel, Joden totaal uitroeien — Hitler was GEEN Christen, Stalin ook niet, en Joden staan bekend om Nobel prijzen winnen niet mensen de kop afhakken of andere gruwelen van de Islam. Het is gewoon anti-intellectueel om te zeggen, alle geloven zijn gelijk, afschaffen die hap — en heel hypokriet om dan te sluiten met een Wicca groet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s