De waanzin van het begrip “Geslacht” in Zweden: de ontmanteling van het concept “mannelijkheid”

Screenshot 7

Een Zweedse vrouw vraagt zich op haar blog af tot hoever men in haar land zal gaan met de dwaasheid betreffende het begrip “geslacht”. Ze heeft een video op internet gezet, die zo´n succes had dat de lokale media haar een interview wilden afnemen. Deze vrouw, een wiskundige, had een gesprek met activisten uit de Zweedse feministische beweging, die haar uitlegden dat het essentieel is om het begrip mannelijkheid af te schaffen om de “nieuwe man te scheppen”. Bovenstaande foto zal dan wel representatief zijn voor deze “nieuwe man”.

Deze activisten wilden haar laten inzien dat de theorie – die door wetenschappers die het niet eens zijn met de theorie over het buitensporig belang dat wordt gehecht aan de actieve zaadcellen, dit in tegenstelling tot de passieve eicellen – is ontwikkeld en die  behelst dat hieruit alle stereotypen van vrouwelijkheid en mannelijkheid zouden  zijn  voortgekomen. Ze vinden ook dat dit een belangrijk hoofdstuk moet zijn in de opvoeding, vanaf de crèche tot aan school toe; de gelijkheid van man en vrouw.

Om deze reden moet het onderwijspersoneel een programma volgen om deze stereotypen te kunnen onderdrukken. Het is belangrijk, aldus een vrouwelijke  professor, om kinderen “niet aan te doen” wat mijn moeder mij aandeed. Volgens deze theorie moet de school de kinderen er aan laten wennen dat hetgeen willen en waarvan ze houden het belangrijkste is.

In de logica van “geslacht” is alles gecodificeerd op genre: het ene soort speelgoed zal erg vrouwelijk zijn, het andere erg mannelijk ( er bestaat een instantie die speelgoed een etiket opplakt, specifiek gericht op een van de seksen. Hoe is zoiets mogelijk? Wel, gewoon omdat men in Zweden gewend is publieke gelden uit te geven om te analyseren tot welk genre ieder VOORWERP  behoort. Bijvoorbeeld: 70.000 euro  zijn besteed om te weten te komen of een trompet al dan niet een elitaire muziekinstrument is. Een complete dwaasheid, die door deze vrouw verworpen wordt.

Bron:
www.imolaoggi.it

Vertaald uit het Italiaans door:
delamontagne
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in cultuurrelativisme, Feministes, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Rotzakken, Zweden. Bookmark de permalink .

16 reacties op De waanzin van het begrip “Geslacht” in Zweden: de ontmanteling van het concept “mannelijkheid”

 1. Vederso zegt:

  Applaus. Uit het Italiaans vertaald. Voor herhaling vatbaar.

  Like

 2. Lis zegt:

  Bespottelijk! Ik ben zelf vrouw en ook feministisch (volgens de normen die 30 jaar geleden golden), dat wil zeggen dat ik van mening ben dat zowel mannen als vrouwen gelijke kansen moeten krijgen en dat discriminatie op grond van geslacht uit den boze is. Maar dit slaat helemaal nergens op. Er zijn ‘vrouwelijke’ vrouwen èn mannen die graag zorgen, veel communiceren en heel zachtaardig zijn. Er zijn ‘mannelijke’ vrouwen èn mannen die van doorpakken houden, met elkaar na een conflict wat gaan drinken en stoer zijn. Genoeg voorbeelden te noemen. Beide vormen van gedrag zijn nodig. Het één is niet voorbehouden aan een man zoals het andere niet is voorbehouden aan een vrouw. Als het om doorpakken gaat, ben ik mannelijker dan menig man terwijl ik ook communicatief sterk ben. Van vrouwelijke manipulatie moet ik niets hebben, maar als het nodig is, kan ik ook goed zorgen. Dit soort achterlijke bedenksels maken de verschillen en overeenkomsten tussen mannen en vrouwen kapot. Het is schadelijk voor mensen en voor de maatschappij. Hiermee maak je niet alleen de mannelijkheid kapot, maar ook de vrouwelijkheid. Landverraad is het.

  Like

 3. jitskesez zegt:

  Ik heb het helemaal gehad met de zgn. Feministen, nationaal en internationaal. Want ze houden hun bekken dicht over het lot van de Muslima. Dan kunnen ze wat mij betreft de klep helemaal dicht houden.

  Like

 4. BertG. zegt:

  Nou wil ook de uitkomst weten, of een trompet een elitair muziekinstrument is. Grappig dit.
  Een schurft hekel heb ik aan toeters (behalve riet blazers). Misschien ben ik niet elitair genoeg. Dat kan ook.

  Like

 5. Jan zegt:

  * man
  * vrouw
  * flikker
  * lesbo
  * transgender man
  * transgender vrouw
  * genderqueer (hermafrodiet)

  Deze idiotie is slechts bedoeld om het gezin kapot te maken, de kinderen van de ouders te vervreemden en om weekdieren van jongens te maken, liefst met tasje onder de arm. De rotzooi wordt vooral door de PvdA-fascisten gepromoot. Timmermans behoort tot één van de idioten binnen zijn sekte:

  Vragen van het lid Timmermans (PvdA) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het verbod van LGBTI (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Intersex) demonstraties in Moldavië (ingezonden 6 maart 2012).
  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kv-tk-2012Z04214.html

  Like

 6. Willie zegt:

  In Vlaanderen noemen we zoiets een ” strand-jeanet”

  Like

 7. rs zegt:

  Als wij niet uitkijken worden wij in de toekomst allemaal GESLACHT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 8. Het past allemaal in de ontmanteling van de Europese landen geïnstigeerd door onze vijanden. De linkse psychopaten gieten hun gif het liefst in onschuldige kinderen, daar doet het zijn vernietigende werk het effectiefst.

  Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  Je kunt er kort over zijn: Emancipatie op zichzelf is en blijft noodzakelijk, maar feminisme is al dwangmatig geworden en de Zweedse aanpak is ultra-dwangmatig. En alles wat dwangmatig is, pakt verkeerd uit. Altijd.
  Het Zweedse immigratiebeleid is eveneens dwangmatig, evenals het tolerantiebeleid. Daarom is het daar zo ’n puinhoop geworden.
  Wat die maffe Zweden eens zouden moeten doen, teneinde de chaos nog een beetje te keren is: ALLE vormen van dwangmatigheid eens aanpakken; dat levert meer op dan het getob over gender-gelijkheid!

  Like

 10. Jan zegt:

  Nog een linkse gekkie die het huwelijk/het gezin wil slopen

  Like

 11. de 13de imam zegt:

  Het rare is dat dergelijke linksdraaiende mutsen tegelijkertijd een immigratiebeleid voorstaan waarbij hordes losgeslagen islamitische mannen het land binnengesluisd worden die absoluut niet aan dit “ideale” manbeeld voldoen. Door deze instroom is Zweden de rapecapital van Europa geworden. Daar hoor je deze minkukels dan weer niet over.

  Like

 12. Charles Martel zegt:

  De grootste ongelijkheid die bestaat is dat vrouwen kinderen kunnen baren en mannen niet. Ik vind dat de verantwoordelijke voor het tribunaal van de rechten van de mens moet worden aangeklaagd voor discriminatie.

  Like

 13. Antivenin zegt:

  Laten we ons niet druk maken. Die massaal geïmporteerde islamieten weten straks wel van wanten met deze minkukels. Voor je het weet staan ze (heel zachtjes) alleen nog vanuit de keuken te piepen en is hun enige recht weer het aanrecht…

  Like

  • Wachteres zegt:

   En dit keer vragen ze erom, Antivenin … 😛

   De Zweedse opvattingen zijn nog gekker dan die van de dollemina’s terug in de tijd.

   Ik was ook ‘geëmancipeerd’, maar daar had ik die ‘rode vrouwen’ niet voor nodig.

   Like

 14. Thomasson zegt:

  HOe zit nu daar in Zweden? Van nu af aan hebben ze daar allemaal kloten?

  Like

 15. Cathja zegt:

  Ik begin me nu toch écht zorgen te maken over de Zweden…..!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s