Rusland, vriend of vijand?

Screenshot_50

(Door: Boy van Meetelen)

Als je niet al te diep in politiek geïnteresseerd bent, is het de meeste Nederlanders wel duidelijk. Rusland is een gevaar dat geregeerd wordt door een dictator. Hij valt andere landen binnen en is dus uit op oorlog.

Volgens onze media heeft Rusland waarschijnlijk vlucht MH17 neergeschoten. Dit terwijl hier nog altijd zeer grote onduidelijkheid over is. De Nederlandse media pompen dit simplistische beeld er dagelijks bij de mensen in, dus dat wordt door de minder kritische massa klakkeloos overgenomen.

Bij veel rechtse politiek geïnteresseerden is Rusland, en in het bijzonder Poetin, echter behoorlijk populair. Hij zou volgens velen de nieuwe Karel Martel zijn die de oprukkende radicale islam moet stoppen. Ook zou hij de beschermer van het christendom zijn. En als belangrijkste argument wordt vaak aangedragen dat hij de EU en de VS wat weet in te dammen met zijn tegenwicht.

Maar in hoeverre zijn deze twee uiterste visies waar? Is Rusland onze vriend of vijand?

Lees verder>>>
(h/t Peterselie1)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rusland. Bookmark de permalink .

20 reacties op Rusland, vriend of vijand?

 1. Theresa Geissler zegt:

  Nou, als dat de opinie is van Joost Niemöller over Rusland en de kwestie met de MH17, dan staat die verrassend dicht bij de mijne!
  Dat is meteen ook de reden dat ik me meestal onthoud van comments op genoemde onderwerpen: Je weet het niet zeker en je wilt niet met een àl te onbekookt commentaar aankomen.
  Willen we echter nog een s van de EU af, dan is het natuurlijk verstandiger, in deze wèl de kant van Rusland te kiezen, omdat we er anders nóóit uitkomen!
  Dat het FN van Marine Le Pen wèl pro Russisch is, vind ik persoonlijk dus geen bezwaar; ik vind zelfs, dat Geert er ook maar overheen moet stappen, nu er veel vragen onbeantwoord zullen blijven. Misschien dóet hij dat al, anders had hij niet op dat congres gesproken.

  Like

 2. Doornroosje zegt:

  Goed artikel. Liever een Rus dan een moslim.
  Poetin gaat voor zijn eigen land. Ook doen Nederland .

  Amerika doet het zelfde als Rusland. Zelfs Nederland doet dat. Leveren wapens aan de “vijand”
  Landen die Palestina willen erkennen. Als je dat doet, schoffeer je Israël. Een zeer ontwikkelt land , op eigen kracht gedaan. Die laat je dan in de steek omdat een stel oliesjeiks dat graag ziet. Die zien niet graag dat hun bevolking zich ontwikkeld.

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Ook ik vind het een genuanceerd artikel van Dhr. Niemöller. Natuurlijk is Poetin geen onbeschreven blad. Maar als we naar de huidige gang van zaken kijken, dat is het niet Rusland-Poetin- die een bedreiging vormt, maar juist het gedrag van de EU en de USA. Ik blijf erbij dat men Rusland gedwongen heeft te ageren ten aanzien van de Oekraïne. Er zat daar een democratisch gekozen regering en president. En die zijn door het “stoken”, van de EU en de USA, verjaagd geworden. En vooral de USA heeft “tonnen boter”, op het hoofd. Amerika heeft altijd ingegrepen in hun zogenaamde ” achtertuin”, Zuid en Midden Amerika, als daar een regime aan de macht was of kwam, waar de USA de schurft aan had. Er zijn legio voorbeelden van. Maar ook de Sowjet-Unie had vaak ingegrepen in haar “achtertuin”. Denk maar aan de Praagse lente. Dus, het is heel wijs wat @ Theresa Geissler ter berde brengt.

  Like

 4. Thomasson zegt:

  Rusland is geen vriend. MAAR OOK GEEN VIJAND. Rusland heeft een agenda en dat is …Rusland!. De westerse kwaliteit en minder kwalitatieve “Pravda-media” in westerse landen, voeren dictaten van boven (lees het boek van Udo Ulfkotte “Verkaufte Journalisten). Als zodanig heeft deze media de opdracht Rusland als gevaar af te beelden. Rusland wordt inderdaad geleid door een dictator …Maar is dat wel onze pakkie aan? Of die van de Russen zelf? Men tracht te vergeten dat Rusland was nooit – zelfs voor een dag – een democratie. Aan de andere kant de dictator van Rusland Wladimir Poetin heeft geen enkele behoefte met de Westerse Wereld in de clinch te zitten of het Westen zonder reden aan te vallen.
  Ik vind dat de alinea “Volgens onze media heeft Rusland waarschijnlijk vlucht MH17 neergeschoten” en de opmerkingen daarover juist. Intelligente mensen prikken door het beeld door. Ze weten dat de vraag “Wie heeft MH17 neergehaald” is niet terzake. Op het moment is er een oorlog aan de gang tussen Oekraïne en Rusland. In een oorlog wordt geschoten, gebombardeerd, vliegtuigen worden door raketten neergehaald enz.. De enige oorlogtuig die men niet mag gebruiken zijn: chemische, biologische, kernwapens en doem doem kogels. Geen van beide partijen heeft deze wapentuig gebruikt. Dus in het geval van MH17 zijn niet de Russen, niet de Oekraïners en niet de separatisten schuldig. Wie wel? …Dat zijn DE GEWETENLOZE DIRECTEUREN VAN DE LUCHTVAART MAATSCHAPPIJN die wagen om VLIEGTUIGEN VOL MET PASSAGIERS te vliegen over een OORLOGSGEBIED!!!!. Ze wegen het leven van honderden mensen en hele families tegenover de BESPARING VAN PAAR LITER GASOLINE!. Ze hoefden dit traject niet te kiezen. Ze konden ook de oude route nemen over de Suez Kanaal, de Rode Zee, Dubai en daarvandaan over de Indische Oceaan. Maar dat deden ze niet. Vele luchtvaartmaatschappijen hadden al in april hun vliegtraject veranderd waaronder British Airways, Lufthansa, Air France enz. Maar niet KLM!!! Daar speelde de directeuren Zeeuws Meisje …GEEN CENT TE VEEL!. KLM had

  Like

 5. Thomasson zegt:

  VERVOLG OP DEEL 1
  Maar niet KLM!!! Daar speelde de directeuren Zeeuws Meisje …GEEN CENT TE VEEL!. KLM had geluk en Malaysian Airways had pech. Maar is dat de schuld van de Russen?

  Het gebied van de Krim als ALTIJD VAN RUSLAND zo ook delen van Oost Oekraïne. Beide zijn aan Oekraïne toegevoegd in de jaren ’50 als een administratieve grens die toe geen betekenis had, aangezien alles hoorde bij de Sovjet Unie. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is een interne zaak waar de EU niets te maken heeft. Zolang domme koppen in Brussel zich zouden bezig houden uitsluitend met hun eigen vunzige corrupte business https://www.youtube.com/watch?v=mAgsmwF7EZo en http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iK8ue7-Shpc
  En http://www.youtube.com/watch?v=ZVfwuFrJ-5E
  Zouden wij geen oorlog met Rusland hebben.

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Realpredictor
  6 DECEMBER 2014 OM 22:24
  Dit klopt als een bus! Recapitulerend: Liever de Russen (ieder voor zich), dan de islamitische invasie van criminelen, koppensnellers, verkrachters, werklozen en gelukzoekers in Europa !
  —————————————————————————————————————————
  Zo zie ik het ook en Rusland heeft nog nationale bestrevingen die de EU heeft verkwanselt !

  Like

 7. Breget. zegt:

  Liever Poetin dan de Islam psychopaten waar elk menselijk gevoel bij ontbreekt.

  Like

 8. alidas1 zegt:

  We hebben Rusland net zo hard nodig als Israel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s