Alpenvereniging wil “Eindejaarsfeest” i.p.v. Kerstfeest

Screenshot_21

(Vertaling: E.J. Bron)

In het katholieke Beieren luiden de alarmklokken. Want plotseling zou er bij een van de traditionele verenigingen van de deelstaat, de Alpenvereniging in Bad Tölz, geen Kerstfeest meer gevierd worden, maar alleen nog een “Eindejaarsfeest”. Functionarissen hebben besloten om het feest van de christenen ter gelegenheid van de geboorte van Jezus  een andere naam te geven. Na de discussies rondom het kruis als christelijk symbool gaan deze nu verder met de feestdagen.

Zo eenvoudig willen de leden van de Alpenvereniging zich het Kerstfeest echter niet laten afpakken. In de Münchener krant “tz” schrijft de 90-jarige Elisabeth Weiß boos: “Als je nu geen Kerstfeest meer mag zeggen, dan kunnen we tegelijk ook de kruisen op de bergtoppen en onze bergmis afschaffen.”

Andere benaming “onnozel en beschamend”

Ze herinnerde o.a. aan de tijd van het nationaalsocialisme en de DDR, toen de regeringen “alles wat christelijk was uit ons bewustzijn en onze taal wilden verwijderen.” De andere benaming zou daarom “onnozel en beschamend” zijn.

Omdat veel van zijn leden zo denken, vreest de voorzitter van de Alpenvereniging in Bad Tölz, Paul Schenk, een boycot van het feest. Dat zou het “verkeerde middel” zijn, zei hij tegenover de “tz”. Men zou de zaak intern bespreken en het zou aan de “waarde georiënteerde actievelingen” liggen hun standpunt door te drukken.

Screenshot_22

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Appeasement, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Islamofilie, Kerstmis, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op Alpenvereniging wil “Eindejaarsfeest” i.p.v. Kerstfeest

 1. janfreak zegt:

  Al even idioot dat wij hier geen kerststollen meer hebben, maar feeststollen. Moeten ze ook niet mee akkoord gaan, toch te bezopen voor woorden dat men zich zijn cultuur laat ontnemen vanwege een paar idioten.

  Like

 2. Mowdes zegt:

  Ich kann nicht so viel fressen,

  wie ich kotzen möchte

  Like

 3. Cathja zegt:

  Het begint soms klein, onopvallend, maar kan een voorbode zijn van een tijd waarin alles wat verwijst naar het christendom om zeep geholpen wordt. Mooie oude tradities verdwijnen, en wat ervoor terugkomt haalt het niet bij de sfeer van ‘toen’.
  Ik las in een streekkrant dat de Kerstmarkten in Duitsland op dit moment zeer in trek zijn! Het gaf me het gevoel alsof mensen diep van binnen er toch niet gerust op zijn of deze sfeervolle markten wel zullen blijven. Immers, er zijn al geluiden gehoord dat Weinachtsmarkten maar moesten veranderen in Wintermarkten. Misschien verandert er niet eens zoveel aan die markten, maar de gedachte die er achter zit geeft mensen waarschijnlijk geen goed gevoel.
  Ik hoop dat we in ons land geen discussies gaan krijgen over kerstbomen in openbare gebouwen “ja” of “nee”, maar dat we de traditie gewoon voortzetten. Iedereen die zich stoort aan onze uitingen van dit mooie feest, moet het persoonlijke probleem zelf maar oplossen. Wij willen onze feesten en uitingen daarvan niet veranderd zien worden door mensen die hun wortels hier niet hebben.

  Like

 4. Jantje Beton zegt:

  Doe helemaal niks met de kerst, we zijn er niet maar ik hou julie in de gaten met mijn iPad. 🙂

  Like

 5. Joost Visser zegt:

  Die kerstboom in Lopik, wanneer gaat ie eraan?

  Like

 6. matthijn zegt:

  Boontje om zijn loontje
  Kerst was gejat van de heidenen en is nu terug gejat.
  Misschien een goed moment om weer terug te gaan naar de bijbelse feesten.
  Zie leviticus 23 o.a.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Daar hebben de meeste mensen nu eenmaal geen zin in.
   Als U zich daartoe geroepen voelt, ga gerust uw gang, maar dring het anderen niet op.
   We bestrijden hier niet bepaald de Koran om er de Bijbel in dezelfde positie voor terug te krijgen.
   En dat gebéurt, als het aan de ‘beschouwelijk’ gelovigen ligt -waarvan ik vermoed, dat U er één bent.

   Like

 7. Gloeiende:er zijn meer landverraders dan normale mensen;het begint nu toch eng te worden!

  Like

  • Mary Gijzen zegt:

   Inderdaad Yvonne van Cleef, zo bizar dat het gewoon eng is. Maar ik zal tegengas blijven geven zolang nodig en waar ik maar kan! Sinterklaas, Kerst, Pasen en noem maar op, gaan we gewoon mee door zoals we het altijd hebben beleefd! Zoals de generaties na ons dat ook zullen doen.Wij laten ons door niemand maar dan ook werkelijk NIEMAND wegcijferen!!!

   Like

 8. jantjeuitnl zegt:

  Bij de Lidl heet het ook al decemberfeest.
  Want vooral geen moslimpjes krenken.
  Christenen krenken daarentegen is geen probleem.
  “Zum kotsen”.

  Like

  • Mary Gijzen zegt:

   Dat wordt dan de volgende in het rijtje. Lidl ook boycotten, eender als we met de Hema en AH hebben gedaan! Deze hebben de zaken welleswaar terug gedraaid maar de verloren omzet hebben ze goed gevoeld! Wij als volk hebben daar meer macht over dan we denken is wel gebleken!!! VOLHOUDEN DOOR ONS IS DE ENIGE REMEDIE! ONZE TRADITIES IN ERE BLIJVEN HOUDEN HEBBEN WE ZELF IN DE HAND

   Like

 9. Avidia zegt:

  Ik hang een levensgroot bord voor mijn ramen met de tekst: ZALIG KERSTFEEST voor iedereen van goede wil!!!!

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  Wat zijn die achterlijke islamieten toch luguber, somber, destructief, troosteloos en verbitterd door haat!
  Ik spuug op de islam en de islamieten die ‘allah’ willen behagen.
  Die ‘allah’ bestaat niet en als hij wél zou bestaan, is het een sadistische, wrede, geesteszieke, wraakzuchtige, gevaarlijke gek!!!

  Maar nóg meer walg ik van de landverraderlijke ‘socialistische’ islam-importeurs!

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Dus, verachtelijke islamieten, jullie willen ons OOK deze sfeer afpakken?

  http://lh3.ggpht.com/-QpXyZmJUCCk/Tt9xaLfrq9I/AAAAAAAAsnQ/dnIezj8S8Dk/s512/kerst_thumb%25255B1%25255D.png?imgmax=800

  Maar WIJ moeten wel JULLIE demonische ‘feesten’ IN ONS EIGEN (nou ja, ‘eigen’…) LAND tolereren? Dat dwaze ‘vasten’ van jullie (met de bijbehorende nachtelijke schranspartijen), daarna jullie ‘suikerfeest’ (moge ‘allah’ de tanden uit jullie brutale bekken -excusez le mot- laten rotten), jullie wrede ‘slachtfeest’, jullie stompzinnige idiote barbaren’cultuur’, jullie parasitisme op ons geld en alle andere ellende.
  Alles wat ons leven zuur maakt, is door jullie (en een stel klaagnegers) veroorzaakt.
  En natuurlijk door onze ‘regenten’ die jullie koesteren als kostbare pareltjes en die ons -de belastingbetalende oorspronkelijke bevolking- laten barsten.

  Het is toch geen wonder dat we jullie en die klaagnegers (ik heb vóór het Zwarte Pieten-gezanik NOOIT een hekel aan negers gehad) meer dan zat zijn?!!!
  Vertrek toch naar je eigen ‘habitat’, naar je kalifaatje; daar kunnen jullie doen en laten wat je willen.
  Er zijn toch woestijnen genoeg op deze aarde?

  Like

 12. D.DAY zegt:

  De goedmenschen dragen de islamisering een warm hart toe en doen alles om te zorgen dat moslims zo min mogelijk geconfronteerd worden met zaken die zij als ‘beledigend’ kunnen ervaren. Op deze manier werkt de goedmensch mee aan het opdoeken van onze culturele waarden. Immigranten moeten zich aanpassen aan onze cultuur: een goedmensch kan beter aan de moslims gaan uitleggen wat onze waarden zijn. Pas dan is een goedmensch een echt ‘goed
  mens’. Maar de beste oplossing is en blijft een islam- en moslimvrij Europa! En daarmee zullen de meeste problemen verdwijnen en kunnen we weer ontspannen genieten van Pasen, Kerst, etc.

  Like

 13. Gemelos zegt:

  We zijn er nog LANG niet ! Eerst moesten negerzoenen er uit, toen zwarte piet, Kerstfeest moet een andere naam hebben, wedden dat Pasen ook niet meer mag? Ze blijven net zo lang bezig totdat van ONS alles weg is !! Ik hoop dat er Nederlandse mensen zijn die met mij willen protesteren tegen suikerfeest ! Want dat wil IK dan niet meer !! Dus blijft er bijna geen feest meer over. Hoeft ook niet want in de toekomst IS HET GEEN FEEST meer. Dan zal er ONDERDRUKKING en ANGST zijn omdat de GEKKEN de wereld willen overheersen !! Ik denk trouwens dat het nog gaat gebeuren ook. Dat hebben we dan te danken aan onze FIJNE REGERINGEN !!!!!! Ik hoop van ganser harte dat ZIJ het eerst gepakt worden !!!!!!

  Like

 14. Joshua zegt:

  Alle isamitische feesten verbieden in dit land,
  en alle haat barakken dicht,de moslims niet meer mogen demonstreren.
  En wanneer zij weer over de joden beginnen, het land uit sturen naar hun eigen zandbak.
  En onze FIJNE overheid mee sturen,kunnen zij in dat afthanse gebied van hun cultuur genieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s