EU betaalt Marokko voor migranten

Screenshot_23

Migranten op Lampedusa

BRUSSEL –  Marokko krijgt Europese subsidie om vluchtelingen op te nemen. Zo moet de migratiedruk op de Europese Unie afnemen.

Dat heeft het NOS-programma Nieuwsuur gehoord van een woordvoerder van de Europese Commissie. In Marokko leven veel migranten, vooral uit Afrikaanse landen en Syrië. Ze wachten vaak op een kans om illegaal Europa binnen te komen. Al geruime tijd werkt de EU aan een programma waarbij Marokko steun krijgt bij de integratie van migranten.

Inmiddels hebben al 549 immigranten een voorlopige verblijfsvergunning in Marokko gekregen. Daardoor krijgen ze toegang tot betere voorzieningen.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t Jantje Beton en Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, Marokko. Bookmark de permalink .

16 reacties op EU betaalt Marokko voor migranten

 1. Joost Visser zegt:

  Zo, dat wordt makkelijk voor de honderden miljoenen afrikanen om een stukje europese ´welvaart´ te bemachtigen. Marokko doet dat natuurlijk niet voor niets. Hoeveel houden die eraan over? Dit is geen drukvermindering, maar uitnodiging tot meer. Als ze de Marokkanse nationaliteit krijgen. Berg je dan maar!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Kunnen ze niet allemáál verkassen naar Marokko? Het kost ons wel een paar centjes, maar dan zijn wij van een hoop ellende verlost! Scheelt ons ook in de kosten van bad, bed, brood, medische zorg en nog veel meer.
  Je moet wel eens van twee kwaden het beste kiezen.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  WATER NAAR DE ZEE DRAGEN ! NU ALLEEN NOG EROP WACHTEN
  TOTDAT BEKENT WORD DAT ZE MILJOENEN ACHTEROVER DRUKKEN
  EN DE ZAAK VAN VOOR NAAR ACHTER BESODEMIETEREN !
  FUCK THE EU !

  Like

 4. Anneke zegt:

  En de EU-inwoners worden met de seconde armer en armer…VERRADEN door het politieke bestuur; PEPERDUUR is de rekening die we (nu) op ‘ons bordje’ gepresenteerd gaan krijgen.

  Like

 5. Johan zegt:

  Dit is natuurlijk de omgekeerde wereld. Moeten we nu de hele wereld gaan betalen om buiten de EU te blijven ?

  Like

 6. En zo blijven we betalen voor de rest van de wereld,de rest van ons leven!In Brussel woekert het kwaadaardigste kankergezwel ooit!

  Like

 7. Wachteres zegt:

  Precies wat ook gaat gebeuren in Turkije, als dat land bij de EU komt.

  Stromen ‘vluchtelingen’ vanuit Noord-Afrika naar dat land. Alleen hoeft Turkije hen maar een paspoort te geven en ze kunnen door naar Europa.

  Natuurlijk zullen we dan ook dik gaan betalen om die zielige mensen in Turkije te laten blijven..

  Wie denkt dat die vluchtelingen ‘zomaar’ in Marokko terecht zijn gekomen, denkt te simpel.

  Like

 8. Erik zegt:

  Afpersing is een beter woord.

  Like

 9. Maria zegt:

  Vederso sprak over nieuwsuur om 22u, heb het opgebracht om te kijken zonet,
  wat ik niet begrijp is waarom ze geen stroom zwakstroom op die hekken zetten probleem opgelost en er klimmen geen afrikanen meer over dat hek! je hoeft ze niet te elektrocuteren maar eraf shokken is voldoende en probleem opgelost!!! klimmen ze er niet meer op!
  Hoe geraken ze in Marokko trouwens heeft dat land dan ook geen grenzen aan zijn land met omringende landen??? stinkt heel deze zaak en dan moet de EU wij dus maar gaan betalen voor hen ginder te houden??? Deze vraag werd niet gesteld hé door die trut aan van balen.
  wat is afrika van plan??? met zen allen naar de EU verhuizen en hier onderhouden worden, liggen er te zeveren dat ze hier willen werken?? Is dit een grap in eigen landen werken die mannen NIET dat doen de vrouwen, en waar zijn die Afrikaanse vrouwen eigenlijk je ziet enkel mannen…
  jongens toch denk dat we eerder met afrikanen in oorlog zullen liggen dan de islam,
  want islam en afrikanen kunnen ook niet door 1 deur noord afrikanen haten werkelijk 1000% meer de zwarten dan wie ook op aarde….
  Hier komen mensen amper rond is er geen werk voor eigen volk wat zit de EU dan de OCMW te spelen voor de rest van de planeet, dan die Syriers 20000 euro betaald om naar grens met Marokko te geraken??? enig idee welk fortuin geld in die landen dat is en wat voor een leugen??? zijn moslims waarom verkassen ze niet naar moslim landen dan met zoveel geld?
  Ja emo tv ongezien, de EU moet en zal overspoeld worden door alles en iedereen buiten de EU die hier niets totaal niets te bieden hebben!!! totale chaos en oorlogen staan hier te wachten, bedankt EU voor wat je Europa hebt aangedaan!
  Sinds jaren 50 miljarden biljoenen stroom aan hulp afrika om ze iets of wat te leren overleven was ook nutteloos…
  Nee haal maar binnen op kosten van de autochtone bevolkingen hier, en anders betaal op kosten van autochtone bevolking hun leven daar… wij zullen hier met plezier ervoor verzuipen en ten onder gaan, welcome to the EU madness

  Like

 10. Henk.V zegt:

  De ”vluchtelingen” lawine is door de EU gewild, anders waren er vanuit Brussel wel directieven uitgegaaqn om de instroom te doen stoppen.
  Zoals we weten gebeurt dit helemaal niet. Integendeel: de EU landen krijgen quota voorgeschreven waaraan men zich moet houden. Op die manier is de acceptatie van de nieuwkomers niet alleen een morele plicht geworden, maar ook een institutionele plicht die Brussel de lidstaten oplegt.
  Deze waanzin gaat tot de vernietiging van onze samenlevingen leiden wanneer wij als land de band met de malloten in Brussel niet verbreken.
  Bovendien blijkt de hele georkestreerde volks verhuizing nu ook een ongehoord chantage middel te worden: landen kunnen dus een deel van de instroom AFKOPEN..

  Wie dit nog slikt heeft geen recht meer op een toekomst in vrijheid en zelfbeschikking.
  Hier moeten bepaalde lieden MASSAAL van hun regeringszetels getrapt worden en achter de tralies belanden.

  Toen de dictator Ghadaffi nog leefde had hij een verdrag met Berlusconi die hem honderden miljoenen per jaar gaf en geen schip met vluchtelingen stak vanuit Afrika de Middellandse Zee over.

  Nu mag Marokko wat geld ontvangen om ons te verlossen van teveel vluchtelingen.

  Vluchtelingen MOETEN we opnemen?
  Ik dacht toch echt van niet.

  Like

 11. Cathja zegt:

  Vanavond heb ik in Nieuwsuur een reportage gezien van Saskia Dekkers over de Afrikanen die proberen vanuit Marokko over de hoge hekken heen te klimmen om zo op Spaans grondgebied (o.a. Ceuta) terecht te komen, waar ze dan asiel willen aanvragen. Ze verblijven soms vele maanden in primitieve kampen in de bergen in Marokko, en wachten op een gunstig moment om over het 7 meter hoge hek te kunnen klimmen.
  Tegen Saskia Dekkers zeiden ze dat ze naar Europa willen, en het net zolang blijven proberen tot het hen een keer lukt.
  In Nieuwsuur was ook Hans van Baalen van de VVD aanwezig, en hij vertelde dat het de EU vele tientallen miljoenen euro’s zal gaan kosten om de Afrikanen in Marokko te houden. Als ze daar een verblijfsstatus krijgen hebben ze recht op opvang en medische zorg etc. Volgens hem altijd nog beter dan het leven in Somalië of Mali.
  Hoe we het ook bekijken, het gaat ons heel veel geld kosten!

  Like

  • Hendrick M. zegt:

   Saskia Dekkers en Hans van Baalen … Zucht …
   Dan heb je ook direkt de meest geloofwaardige figuren te pakken !

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Hendrick M.

    Ik denk dat deze reportage niet zoveel te maken had met de geloofwaardigheid van Dekkers en v. Baalen. De reportage liet beelden zien van over dit enorm hoge hek klimmende jonge mannen, waarvan er al heel wat in ziekenhuizen liggen met erge verwondingen, Saskia Dekkers heeft enkele ‘vluchtelingen’ in hun kamp in de bergen opgezocht en geïnterviewd, en daar valt weinig mee te sjoemelen.
    Hans v. Baalen wilde dat er een eind zou komen aan de constante instroom van vluchtelingen, en voelde er meer voor om de mensen in Marokko op te vangen. Willen wij dit eigenlijk ook niet? Verder wist hij nog geen exact bedrag te noemen wat Brussel aan Marokko betaalt voor de opvang van deze vluchtelingen.

    Voor de goede orde: ik ben allerminst een ‘fan’ van Van Baalen hoor!!

    Like

 12. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  DIT IS SLECHTS EEN VERPLAATSING VAN HET PROBLEEM! WIJ MOETEN ZE TOCH BLIJVEN ONDERHOUDEN!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s