De nervositeit neemt toe – Pegida & Co.: Gevestigde elites reageren wezenloos tot hysterisch

Screenshot_9

(Door: Hans Heckel – Vertaling: E.J. Bron)

Tussen de eens zo loyale burgers en de vooraanstaande politici en media gaapt een diepe kloof. Men begrijpt elkaar niet meer.

De nervositeit bij de gevestigde partijen en media neemt merkbaar toe. Eerst probeerde men de nieuwe burgerbewegingen zoals “Pegida” af te wurgen door ze dood te zwijgen. Dat heeft, mede dankzij de nieuwe media zoals internet, niet gefunctioneerd. Daarom worden de demonstrerende burgers nu met een toenemende verbetenheid aangevallen. De minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, Ralf Jäger (SPD), noemde de woordvoerders van de Pegida-demonstranten uit Dresden zelfs “nazi´s in een streepjespak”. Een ontsporing, die de overgang van nervositeit naar hysterie aantoont. Het jaar 2014 heeft het Duitse politieke landschap wellicht fundamenteler omgeploegd dan men tot nu toe wilde beseffen.

De intocht van de AfD in het Europees Parlement en in drie parlementen van Duitse deelstaten evenals de demonstraties van Pegida of “Demo für alle” zijn twee aspecten van hetzelfde fenomeen. Daartoe behoort de afkeer van de grote, of door de staat of door grote ondernemingen gevoerde media.

Hier is een kloof te zien. De reacties van de machtigen op het protest maken deze kloof nog dieper. De woordvoerders worden bestempeld als onmensen, de mededemonstrerende burgers vernederd tot naïeve meelopers, die “onderworpen zouden zijn aan ongegronde, diffuse angsten en ressentiment.” Beide blijkt bij nader inzien een hulpeloze verdediging van een functie-elite te zijn, die de draad met grote delen van het volk is kwijtgeraakt en die, erger nog, niet bereid en zelfs niet in staat is deze draad weer op te pakken.

Dat nu juist Dresden zich tot epicentrum van het protest ontwikkeld heeft, is vermoedelijk geen toeval. Nergens in de nieuwe Duitse deelstaten was het enthousiasme over de Duitse hereniging groter dan in de deelstaat Sachsen, de opstand tegen de communisten daarvoor dynamischer. En nergens was het geloof in de Bondsrepubliek en het vertrouwen in zijn orde intensiever. De partij van de “Kanselier van de Eenheid”, Helmut Kohl, haalde hier jarenlang op Beieren lijkende resultaten binnen. Maar in 2014 wist de AfD uitgerekend in Sachsen voor het eerst op deelstaatniveau door te breken en spoedig daarna werd Pegida geboren.

Dat toont aan: diegenen die zich hier afkeren van de gevestigde partijen zijn juist diegenen die daarvoor het trouwst aan hen waren. In plaats van zich voor hen open te stellen, polariseren de gevestigde partijen liever tegen hen, en dit zelfs zij aan zij met linkse extremisten, die voor deze staat, zijn orde en zijn loyale burgers altijd alleen maar verachting en haat over hebben.

Niet de burgerprotesten bedreigen de maatschappelijke consensus. De splijting ging van boven uit in plaats van de burgers. Pegida is slechts een antwoord uit hun gelederen. Dat deze splijting nog te repareren is, wordt iedere dag meer betwijfeld.

Bron:
www.preussische-allgemeine.de
Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Populisme", "Weg met ons!", betutteling, burgermoed, democratie, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, Elite, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Linkse media, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

34 reacties op De nervositeit neemt toe – Pegida & Co.: Gevestigde elites reageren wezenloos tot hysterisch

  1. Tom Hendrix zegt:

    Vuile smerige RODEN, en CHRISTEN-DEMOCRATEN, LINKE en GRÜNEN, net als in Nederland zijn dat de grootste VERRADERS van hun eigen bevolking. Ik walg en kots op deze partijen!

    Like

    • koddebeier zegt:

      Ja, Tom de Duitsers zijn ontwaakt, wanneer ontwaken de Nederlanders ???

      Like

      • louis-portugal zegt:

        Het is pas het begin hoop ik.
        Er komen ook steeds meer duitse politici die vraagtekens zetten bij de waanzinnige sancties tegen Rusland.
        Er begint een beetje schrik te komen voor de consequenties als door de acties van E.U en V.S Putin zou omvallen.
        Stel je voor dat er dan wat oudere ijzervreters aan de macht komen die eerst beginnen met de russen in Donbass te ontzetten door er een flinke legermacht naartoe te sturen.
        Dan zijn echt de rapen gaar.

        Like

  2. tjonge zegt:

    ik zou graag willen dat “we” ons op europees nivo gingen organiseren, m.i. is daar best animo voor.
    hoe eerder brussel valt, hoe beter !

    Like

  3. Theresa Geissler zegt:

    Er is een relatief eenvoudig middel om die kloof weer te dichten:
    Uit de EU, Moslimmeute er uit en vervolgens grenzen dicht.
    Zo niet, dan wordt de kloof alleen maar breder en kan de kanker lekker invreten….
    De beslissing is aan de bestuurlijke elite……

    Like

  4. windwens zegt:

    Het kan beter nog een tijdje door gaan zodat men er echt van door drongen is dat ze weg moeten en dat een zeker beleid niet meer getolereerd wordt. Ik heb ook de indruk dat de Duitsers onze strijd aan het voeren zijn als er daar iets verander dan moet men hier gewoon mee. Want het zal dan in Europa eveneens veranderen.

    Like

  5. Maria zegt:

    als dit nu eens zou exploderen ongezien en mega verspreiden in de EU, mss kan dat onze redding zijn… de ironie dan, Duitsland dat voor mega revolutie zorgde, de ergste nachtmerrie van nazi elite links in gans die EU!

    Like

    • peterselie1 zegt:

      Volkomen met jou eens Maria, misschien is de Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland de opmaat voor een totaal uitgebreide protesten in Europa. Uit Nederland verwacht ik niet veel beweging.

      Niet dat de mensen niet bereid zouden zijn om te demonstreren, niets is minder waar. Het demonstratie recht daar zitten veel ogen en haken aan om een demonstratie te organiseren dat is een maar het houden er van loopt vaak klem met de wet, men kan hem zelfs verbieden.

      Wat men onlangs nog heeft meegemaakt met de landverrader van Aartsen. Ook het stalkingsrecht is aan allerlei voorwaarden verbonden en ging er meestal erg ludiek aan toe en men moest de werkwilligen doorgang naar het kantoor bieden. De nood moet erger aan de gewone man komen om er enige beweging in te krijgen dat heeft men in het verleden kunnen zien zoals de ‘Palingoproer’ in de Amsterdamse Jordaan.

      Dat waren andere tijden en totaal niet te vergelijken wat Europa staat te verwachten. Een ding is zeker alle geopperde pragmatische oplossingen zijn niet werkzaam, om de eenvoudige reden dat er volop aan de multiculturele maatschappij wordt gewerkt onder auspiciën van Brussel.

      Kijk alleen maar naar de hoeveelheid gelukszoekers die de landsgrenzen binnenstroomt, het houdt maar niet op, niet van zelf dus. Pegida moet naar de andere EU lidstaten even fel overslaan als in Dresden, Duitsland om een kans te maken om onder de oppressie van de NWO vandaan te komen.

      Wanneer Pegida een langzame dood sterft dan sterven wij allemaal op den duur, dat is een ding wat zeker is gezien de vorderingen die de ‘Neocons’ in de VS maken, de Bilderberg Groep, NWO kent geen mededogen en laat geen stok tussen de wielen steken door al deze onbenullen van Europeanen.

      Met andere woorden Pegida zou wel eens de laatste kans kunnen zijn om Europa uit de klauwen van de neocons en de ongekozen leden van de EU commissie op de reserve bank te kunnen zetten en er moet nog dan een gigantische job gedaan worden om het nazi project af te breken, geloof jij daar nog in Maria?

      Like

      • Maria zegt:

        eerlijk gezegd… ik weet het niet zeker Peterselie… ik wens het maar de westerling heeft het NIET in zich om op te komen voor zichzelf laat staan vechten voor zichzelf en land!
        Enige maar dan enige wat zou kunnen helpen is dat effectief gans dat Duitsland explodeert dan volgt Frankrijk en dan mss zullen de Belgen Nederlanders wakker worden…
        Dit is de enige optie Duitsland moet volledig exploderen het heeft geen zin als het blijft stagneren bv op een 50000man heeft totaal geen zin dan , miljoenen Duitsers moeten zoals Pegida opstaan en dan volgt de kettingreactie van Westerlingen…
        Dus onze enige hoop in alle ironie is Duitsland…

        Like

    • Maria zegt:

      vergeet er nog aan toe te voegen dat de kans bestaat Peterselie want economie Duitsland chrasht in een neer waardse spiraal ongezien, Duitsers kennen dat niet crisis want na WOII was dat land het rijkste machtigste qua industrie werk en al de rest!
      dus de kans bestaat dat het kan, Duitsers zijn geen simpele mensen en vechten wel voor hun moederland en hoe!!! zie geschiedenis zit gebakken in hun DNA 🙂

      Like

  6. Annabel zegt:

    Zeer verhelderend betoog over het ontstaan van de Pegida beweging, dank daarvoor.

    Like

  7. jantjeuitnl zegt:

    Hopelijk gaat het hier ook snel los. Alleen stemmen op de PVV maakt de wereldvreemde kamerleden geen snars uit.

    Like

  8. Charles Martel zegt:

    Eindelijk een hoopvol teken. Laten we hopen dat het snel overslaat naar onze contreien. Eindelijk eens wat anders dan dat PC Zwarte Piet geneuzel van NRC en Piet co.

    Like

  9. guusvelraeds zegt:

    Dat hun beleid met betrekking tot immigratie, EU en klimaat de afgelopen 30 jaar fout is geweest zullen de elites nooit toegeven. Ook de niet meer telbare miljarden aan geldstromen die hiermee samenhangen zullen nooit vrijwillig omgebogen worden laat staat dat de veelheid aan profiterende subsidie sponsen binnen de moloch’s EU, klimaat en immigratie zonder gevecht hun belangen gaan opgeven. Eerder trekken ze een hele natie mee de afgrond in.

    Like

  10. Niek Verheyen zegt:

    Uitstekend stuk met in de laatste alinea’s enkele overpeinzingen die de essentie van het fenomeen maandagavonddemonstraties zeer raak typeren. Het dwingt ons om onze aanvankelijke vreugde over het feit dat er eindelijk iets staat te gebeuren op dit vlak te temperen.

    Like

  11. ildiko zegt:

    IK WIL DIT AAN JULLIE LATEN ZIEN:http://vimeo.com/106171741
    Afschuwelijk dat wij dit financieren!

    Like

    • Tempelier zegt:

      ildiko , heb dit bekeken, walgelijk clipje, van hersenloze todden hopen, krijg zomaar zin om daar 3x lood in te pompen , maar ja wat verwacht je van wezens die onder aan de voedselketen zitten.

      Like

    • Tom Hendrix zegt:

      @ildiko: 10.29. uur. Zum kotzen! Feitelijk zouden de wegkijkers in Den Haag dit filmpje verplicht dienen te bekijken!

      Like

      • ….Nadat Israel genocide pleegde in Gaza????Wel verdomme,waarom mag Israel zich niet verdedigen?

        Like

      • Maria zegt:

        Yvonne zullen wij Israël wel verdedigen via EJ zijn site!!! remember alles en iedereen leest mee hier!!!
        als puntje bij paaltje komt ge zult wel zien aan wie we steun hebben

        xxxxx

        Like

  12. Ahava zegt:

    “OM gaat Wilders vervolgen wegens discriminatie”.
    Wie wil er nog wonen in zo’n land met demonische rechtspraak?
    Van de ratten besnuffelde palestinaerkenners.

    Like

    • Tempelier zegt:

      Ahava , Als hij strafbaar bevonden wordt, ( moet nog bewezen worden, minder,minder zijn alleen woorden, dan zou men allen aanwezige in dat zaaltje moeten veroordelen ! )wil ik ook van Riessen gaan mollen door aangiften te doen van discriminatie en aanzetten tot haat en geweld.

      Like

  13. Berthe zegt:

    Ja, ik zal van de partij zijn als hier in Nederland een Pegida demonstratie komt……..echter onze regering die in rap tempo het leger anonimiseert, het aantal politiebureaus halveert zal niet ons maar de tegendemonstranten beschermen. En wie weet wel agressieve ‘mollen’ tussen ons plaatsen. We moeten dus ook FILMEN en ALERT zijn!!!! En wie zijn gezicht verbergt hoort dan niet bij ons: met open vizier….dat is een onderdeel van onze cultuur (en onze identiteit, Maxima).

    Iets anders: Als er meer Marokkaanse agenten komen, zoals Marcouch voorstelt, wil ik meer PVV-ambtenaren: een quotum graag…ha, ha

    Like

  14. Oet_Grunnen zegt:

    De beweging in Duitsland is veel krachtiger dan hier. Onze machteloze oosterburen hebben geen parlementaire vertegenwoordiging in de vorm van een PVV, zodat een echte volksbeweging hun enige uitweg is. Mijn hoop is erop gevestigd dat deze grassroot beweging zich als een inktvlek uitbreidt over Europa. Het bekt in elk geval lekker: wij zijn het volk, we are the people, somos el pueblo.

    Like

  15. louis-portugal zegt:

    Eens met iedereen die het een goed stuk.
    Ik heb zo hier en daar wat “reacties” van politiek en verziekte multishitmedia gehoord waarbij Bosbach demeest positieve was die zei dat de poltiek, waar hij zelf bijhoort, moest gaan praten met de mensen wat hun zorgen zijn i.p.v. verdoemen.
    Ik zag ook die beetje kalige lul met zijn opmerking van “nazis in Nadelstreifen.

    Like

  16. Klukkluk zegt:

    Precies. Toen ik vroeger nog wel eens PvdA of D66 stemde (sorry) kon ik daar in de kroeg en op het werk over meepraten. Sinds ik op Fleur stem moet ik wijselijk mijn mond houden en ben ik nu een racist en fascist. En drie keer nadenken voordat je op straat iets zegt. Zoals in de oorlog, volgens mijn vader van 83.

    Like

  17. volkegem zegt:

    Komt Pegida naar Nederland en België dan doen we gewoon met zijn allen mee. Tijd voor burgerprotest binnen moslimdictatuur EU.

    Like

  18. Dat ze je hier met een demonstratieverbod om de oren slaan hoeft niet te zeggen dat het niet mogelijk is.Maar dan moet je dat niet met tientallen maar met duizenden mensen doen;zoveel politie hebben ze niet!

    Like

  19. Avidia zegt:

    Ik raad iedereen aan om juist te doen wat Europa verbied, ik doe dat iedere dag en geniet ervan. ik heb TEGEN Europa gestemd en heb niets met ze te maken, het maakt mij onafhankelijk, ik kan lekker stout doen. Weg met dat Europa waar wij alleen maar nadeel van hebben en moeten gehoorzamen, nou, gehoorzaamheid is niet mijn sterkste punt, dus geniet ik volop,

    Like

Plaats een reactie