Bangladesh: Atheïstische blogger afgeslacht!

Screenshot_51

Avijit Roy

(Door: Marilla Slominski)

In Bangladesh werd een atheïstische blogger op straat aangevallen met machetes. De prominente Amerikaan overleed aan de gevolgen van zijn zware verwondingen. Avijit Roy was samen met zijn vrouw in de hoofdstad Dhaka op weg naar huis van een boekenbeurs, toen het stel tijdens het uitstappen uit een riksja werd aangevallen. Ook zijn vrouw raakte zwaargewond en bevindt zich in kritieke toestand in het ziekenhuis.

“Roy had zware hoofdwonden en is in het ziekenhuis doodgebloed”, zei de arts Sohel Ahmed tegenover de pers.

De in Bangladesh geboren Avijit Roy was de oprichter van het liberale blog “Mukto-Mona” en werd in het verleden meermaals door radicale islamieten bedreigd. Hij is de tweede blogger die binnen twee jaar in Bangladesh werd gedood. Sinds 2004 hebben er regelmatig aanvallen op bloggers plaatsgevonden. Moslims hadden de moord geëist op atheïstische bloggers die zich kritisch met de islam bezighouden.

Inmiddels heeft de politie de machetes veiliggesteld die bij de aanval werden gebruikt. Ze wil echter nog niet bevestigen of het bij de daders om radicale islamieten gaat.

De vader van Roy vertelde in een interview over de massale bedreigingen via E-mail en de sociale netwerken door moslims, die het niet eens waren met de opvattingen van zijn zoon en zijn blog.

In 2013 werd ook de atheïstische blogger Rajib Haider door radicale islamieten afgeslacht. Diens dood had in het hele land gezorgd voor protesten onder seculiere activisten. Daarop waren moslims in het hele land in staking gegaan en geëist atheïstische bloggers wegens blasfemie te doden. De regering zette bloggers gevangen en sloot tientallen websites.

In Bangladesh is inmiddels meer dan 90% van de 160 miljoen inwoners moslim.

Omstreeks het jaar 1950 was nog ongeveer 30% van de bevolking Hindoe. Maar hun aantal nam constant af. Ongeveer 4 miljoen van hen vluchtten naar India. In het begin van de jaren-70 van de vorige eeuw trad het Pakistaanse leger met behulp van Bihar-milities tegen religieuze minderheden op. Volgens schattingen zou deze volkerenmoord aan ongeveer 3 miljoen mensen het leven hebben gekost.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Marilla Slominski

Bron oorspronkelijk artikel:
www.theguardian.com
Auteurs: Mark Tran en Subhajit Banerjee

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", atheïsme, Bangladesh, Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, meningsdictatuur, Moslims, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

9 reacties op Bangladesh: Atheïstische blogger afgeslacht!

 1. Jaan zegt:

  Is dit nieuws? Dit gebeurde toch jaren geleden in Nederland al met Theo van Gogh.
  Nee dit gebeurt dagelijks, overal ter wereld waar de haatbaarden rondlopen. Kom met echt nieuws zoals: Koe uit slagerij losgebroken en loopt door rood stoplicht. Afslachten van andersdenkenden, Christenen en ongelovigen, dat is geen nieuws, dat is de plicht van iedere moslim.

  Like

 2. Marlies zegt:

  Is dit barbaarse geweld, dat dagelijks wereldwijd wordt gepleegd in de naam van een god plus voorspeller, nog een halt toe te roepen door normale mensen? Ik vrees het ergste. En “het leven” gaat door, alsof er niets aan de hand is.
  Wanneer komt onze “alles-of-niets brigade” in actie? Het is de hoogste tijd!

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  +

  http://www.americanthinker.com/articles/2015/02/the_muslim_takeover_of_west_bengal.html

  +

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Bangladesh is een moslim land, aangezien Allah niets zelf kan doen, moeten het zijn aanhangers deze vijanden van Allah om zeep helpen!Logisch toch?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s