WET-ASSCHER: GEEN WERK, GEEN ZEKERHEID

Screenshot_3

(Door: trias politica)

Op 1 juli aanstaande treedt de wet Werk en Zekerheid in werking. Vanuit de wereld van arbeidseconomen komt kritiek op deze wet. Het kabinet wordt verweten ‘illusiepolitiek’ te bedrijven.

‘Bestaat mijn baan straks nog wel?’ Die vraag kennen we natuurlijk nog allemaal van het hilarische filmpje uit 2011 over toenmalig fractievoorzitter van de PvdA, Job Cohen, gemaakt door Lucky TV. Maar die vraag is heden ten dage volop actueel – en niet alleen voor uitgerangeerde politici – aangezien de omstandigheden in de internationale arbeidsmarkten in rap tempo veranderen.

Veranderende arbeidsmarkten

Uit een studie van de internationaal bekende vastgoedadviseur CBRE en het Chinese Genesis blijkt dat de komende vijftien jaar de helft van alle bestaande banen verdwijnen, die maar ten dele zullen worden opgevuld door nieuwe. Het goede nieuws daarbij is, dat die nieuwe banen vrijer en leuker worden, maar het slechte dat dit niet geldt voor iedereen. Door immigratie, de open EU grenzen, door robotisering en andere toepassingen van Artificial Intelligence staan vooral aan de onderkant en het midden van de arbeidsmarkt banen op de tocht, concluderen de onderzoekers.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op WET-ASSCHER: GEEN WERK, GEEN ZEKERHEID

 1. Drs.P. zegt:

  Neem Drs.P.
  Werkt al sinds 1977 op flex basis en dit is zo ongeveer het 10e probeersel om deze markt door overheids bemoeienis proberen onder controle te krijgen. Iedere keer meer beperkingen door een stel idioten, genoemd 2e kamer die van toeten nog blazen weet.

  Drs.P. Gaat nu hoogstwaarschijnlijk de zak krijgen omdat werkgever/detachering bureau met terugwerkende kracht een ontslagpremie moet gaan betalen (in mijn geval 4 jaar en dat geld is er dus niet)!!

  Onze “fijne” debiele overheid wil geen vrije mensen, iedereen moet onder controle van de lobby groepen (waar onder de ratten van Randstad) gebracht worden.

  De verpleegsters, kantoorklerken, magazijnbedienden en andere sufkutten-nono’s in de kamer hebben geen notie van de echte wereld waar de gewone burger zijn leven in moet doorbrengen. Dus meer deregulering vereist in plaats van andersom!!!!!!

  Like

 2. tjonge zegt:

  kan iemand mij uitleggen dat er hier gezegd wordt dat er banen verdwijnen maar ergens anders er continu op gehamerd wordt dat er mensen geïmporteerd moeten worden wegens vergrijzing ?
  .
  ik zal wel simpel zijn….

  Like

 3. oud-marinier zegt:

  Ok , GEEN WERK …GEEN ZEKERHEID …….MAAR WIE GARANDEERD MIJ ZEKERHEID VAN WERK ?

  Like

 4. luckybee zegt:

  k ben allang uit de arbeits wereld gescheiden; ik ben 78 en heb een kleine pensioen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s