Ploumen wil geld terug van Benin

Screenshot_44

Minister Ploumen (PvdA) van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

(Door: Stijn Tielemans)

Nederland stopt per direct met een omvangrijk waterprogramma in Benin nu blijkt dat op het ministerie van water vier miljoen euro aan Nederlands geld is verdwenen. Het waterproject in het Afrikaanse land is onder meer opgestart voor meer schoon drinkwater en betere sanitaire voorzieningen. Hulporganisaties die zelfstandig in Benin opereren, krijgen nog wel Nederlands ontwikkelingsgeld.

Al in december kreeg de Nederlandse ambassade in hoofdstad Cotonou signalen over mogelijke fraude. De betalingen voor het waterproject zijn toen uit voorzorg al gestopt. Nederland heeft sinds 2013 23 miljoen euro overgemaakt aan de regering van Benin voor het programma.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, corruptie, Criminaliteit, Derde Wereld, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Naïviteit, Nederland, Ontwikkelingshulp, onwetendheid, Overheid, political correctness, PvdA, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

11 reacties op Ploumen wil geld terug van Benin

 1. Jean zegt:

  Denkt dat simpel wezen nu echt dat ze nog maar één euro gaat terugkrijgen? ha ha ha.
  Elke eurocent aan Afrika is een verloren eurocent, wat gegeven wordt komt steeds op verkeerde bankrekeningen terecht kijk maar naar het monster Mugabe om er maar ene te noemen.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Ik wil wedden dat dat geld nu bij Boko Harram terecht is gekomen en niet in de watervorzieningen van Benin.

  Like

 3. helletocht zegt:

  Vertel deze hese Limbo maar dat dat niet gaat lukken. Dit is een praatje voor de vaak. Sinterklaas P. moet trouwens nog tientallen miljarden van ons Ontwikkelingsgeld terugroven uit de zakken van de Midden-Oosten, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse etc. elites met buitenaardse horloges en hun talloze afstammelingen.
  Denk aan ons land linksvrouw. Maar dat zal dit wicht niet doen. Ze is geïnfecteerd met het linksvirus door haar levenslange jobs bij allerlei Non-Governmental Organisations, en niet alleen dat. Het spekt ook nog de eigen bankrekening.

  Like

 4. Waterijsje op de top van de ijsberg.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Ontwikkelingssamenwerking is gewoon gezamenlijk zakken vullen. Totdat het opvalt.
  Dan zogenaamd geld terug vragen. Daarna weer gewoon zakken vullen.

  Like

 6. Had ze de helft maar vast!

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Schei toch uit met dat ‘ontwikkelen’ van negers in Afrika; dat lúkt gewoon niet. Het heeft ons een vermogen gekost dat beter gebruikt had kunnen worden voor nuttiger zaken, zoals de ouderenzorg en de zorg voor zieken IN DIT LAND!

  Maar kennelijk is het een schande om op te komen voor de eigen bevolking die zélf al dat geld dat verkwist is aan ‘ontwikkelingshulp’ gedwongen heeft opgehoest!

  Like

 8. Het is een verdienmodel voor abartige organismen, net zoals dat gedoe met die windmolens. Kijk wie er achter al die mooie stichtingen en vennootschapjes zitten en het wordt je rood en groen voor de ogen. Er is een oude wetmatigheid die zegt dat elke geldstroom vanuit de overheid ergens halverwege voor meer dan de helft zal worden geplunderd.

  Like

  • En diezelfde wet zegt ook dat er altijd een exotische zondebok wordt geleverd. Zoals in het geval van ontwikkelingshulp de warlords de schuld krijgen terwijl die alleen maar met een paar geweren en de bekende spiegeltjes en kraaltjes blij worden gehouden. De rest komt in Zwitserland te liggen op Rode en Groene Rekeningen.

   Like

 9. Jan zegt:

  Ploumen zat vroeger bij Cordaid, linkse organisatie et pesthekel aan Israël. Was tot 2001 directeur van Mama Cash Fonds voor vrouwen (allemachtig wat een shitnaam) De trut meent zo ook de islam te kunnen veranderen.
  http://www.mamacash.org/nl/

  Socialisten zijn toch echt de grootste idioten en overtreffen zich iedere keer weer. Je blijft je verbazen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s