Waarom exploiteert Griekenland zijn enorme goud-, olie- en gasvoorraden niet?

Screenshot_18

Boorplatforms voor de kust van Griekenland

(Door: “Xander”)

Expert: Grieken hebben voor $ 9 biljoen aan olie en gas

Wat aanvankelijk slechts een gerucht leek, wordt door steeds meer gevestigde en gezaghebbende bronnen bevestigd: Griekenland is helemaal niet arm, maar bezit een enorme voorraad onontgonnen aardolie, aardgas en goud, waardoor het land gemakkelijk al zijn schulden zou kunnen afbetalen. Op de vraag waarom dit dan nog steeds niet gebeurt, worden verschillende antwoorden gegeven. Volgens sommigen is er sprake van een heus complot – hetzij van de EU, dat de Griekse rijkdommen zou willen afpakken, hetzij van de Grieken zélf, die eerst bankroet willen gaan, zodat ze hun enorme schuldenlast niet hoeven terug te betalen met de toekomstige miljardeninkomsten uit de verkoop van olie en gas.

Rijkste land van Europa?

Het klinkt ongelooflijk: het naar verhouding diepst in de schulden gestoken land van de eurozone, met een economie die al ruim 20% is gekrompen en waar al meer dan 1 op de 4 mensen werkloos is, zou in werkelijkheid één van de rijkste landen van Europa zijn. Aanvankelijk was dit niet meer een gerucht dat door sommigen als complottheorie werd afgedaan, maar inmiddels lijkt het wel degelijk te kloppen.

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Griekenland. Bookmark de permalink .

28 reacties op Waarom exploiteert Griekenland zijn enorme goud-, olie- en gasvoorraden niet?

 1. luckybee zegt:

  Ze willen liever door ons gesteund worden?En lekker hun dolce Vita door gaan voeren?

  Like

  • Idefix zegt:

   Griekenland moet koste wat het kost de grond in geboord worden.Denk je nu echt dat ,wanneer dit werkelijk waar zou zijn ,men dit in de grond laat zitten enkel en alleen om de EU te pesten????

   Like

 2. jungleelephant zegt:

  Waarom willen ze dan met man en macht perse in de EU blijven ,die ze alleen ellende en vernedering bezorgt?Laten ze eruit stappen en hun schouders eronder zetten!Dikke vinger naar Brussel!

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   ZE ????

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Lees jij wel eens wat , bijvoorbeeld op dit blog ?

   Like

   • jungleelephant zegt:

    Ik doe niet anders,dus zit je naam eens geen eer aan te doen!

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Dat laat je dus niet blijken, of blijft het niet steken, of begrijp je het gewoon niet .

    Dat kan natuurlijk, maar dit moet toch wel duidelijk zijn , ook voor jou.

    Grieks referendum.

    61 procent stemt ‘nee’.
    39 procent stemt ‘ja’.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, je snàpt het niet! De enige verklaring is nog, dat het net als overal, hoofdzakelijk de polítici zijn, die het willen……vanwege goedbetaalde banen in brussel of zo.

   Like

  • peterselie1 zegt:

   “Waarom willen ze dan met man en macht perse in de EU blijven” Dat is toch wel duidelijk geworden jungleelephant op hoog diplomatiek niveau heeft premier Alexis Tsipras van de VS te horen gekregen dat ze koste wat het kost om geopolitieke redenen in de Eurozone te blijven om zodoende niet in de invloedssfeer van de Russische federatie terecht te komen mijns inziens…

   Like

   • jungleelephant zegt:

    Weet ik wel,maar daarom hoeven ze toch nog niet te luisteren en zichzelf naar de knoppen laten helpen:de kont tegen de krib gooien was een betere optie!

    Geliked door 1 persoon

   • peterselie1 zegt:

    Beste jungleelephant Nederland heeft naar verhouding een dezelfde staatsschuld als de Grieken alleen door draconische bezuinigingen welke vooral de ouderen treffen en die de Duitse, Franse en Nederlandse banken een bailout te forceren. Nederland loopt na WW 2 aan het handje van de VS en alle Minister Presidenten waren in feit het schoothondje van de Amerikaanse presidenten.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Wat denk je jungleelephant als bijv. Nederland zijn kont tegen de krib gooit en de Amerikanen te kennen geven dat ze niet gedient zijn van de Amerikaanse geopolitiek en buitenlandbeleid? En een eigen koers willen varen. Dat lukt voor geen meter, alle Nederlandse Minister Presidenten waren en zijn de schoothondjes van de Amerikaanse Presidenten. Nederland en de rest van de EU zijn een wingewest, alleen wil de meerderheid van de bevolking hier dit niet inzien.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Misschien wel onder bedreiging met een staatsgreep, zou echt niet iets nieuws zijn.

    Mohammad Mosaddegh, Iran 1951 .

    Geliked door 1 persoon

 3. Aegolius cs zegt:

  Waarom legt Rusland een gas/oliebuis aan via Griekenland?

  Like

 4. Luchtpint zegt:

  Complottiewottie, hahaha !

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Rapport EMU-econoom uit 2008 voorspelde exact huidige door Brussel gewilde crisis
  Xander 16-07-2015 15:11- in Algemeen Nieuws, Economie, EU, Maatschappij, NWO-Complot

  De ‘dood van Griekenland’ en de oprichting van een ‘Europees Rijk’ exact voorspeld – ‘Crises bewust veroorzaakt om lidstaten tot financiële en politieke unie te dwingen’

  Nu Griekenland, straks Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk, en dan zijn ook wij aan de beurt.

  Terwijl gisterenavond in Griekenland de molotov cocktails in het rond vlogen omdat de bevolking woedend was vanwege de totale onderwerping van het parlement aan de Troika, kijken we even terug naar een document van de AIG Bank uit 2008, dat verbijsterend nauwkeurig de verborgen motieven blootlegde waarom de EU doelbewust de huidige crisis rond Griekenland –en in bredere zin Zuid Europa- zou gaan veroorzaken, namelijk om deze als excuus te gebruiken voor de oprichting van een Europese Economische Regering, die daarna heel eenvoudig in een politieke regering zou kunnen worden omgevormd. Laat dit nu precies zijn waar de Franse socialistische president Hollande eergisteren openlijk voor pleitte.

  ‘5 juli: Griekse Onafhankelijkheidsdag – 15 juli: Grieken Afhankelijk Dag’, wordt op de financieel-economische website Zero Hedge kort de massale overgave van het Griekse parlement -229 voor en 64 tegen- aan Brussel samengevat. Wel verloor de regerende extreemlinkse Syriza partij zijn meerderheid nadat 38 leden tegen stemden of zich onthielden. (1)

  Schokkend correct rapport uit 2008

  Enkele dagen geleden schreven we dat premier Mark Rutte had gelogen toen hij beweerde dat hij zijn verkiezingsbelofte ‘geen cent meer naar de Grieken’ had moeten breken omdat ‘niemand had kunnen voorzien’ dat het land wéér een onvoorstelbaar kostbare bailout nodig zou hebben. Aanvullend bewijs dat hij het net als de andere EU-leiders wel degelijk had kunnen –en gezien de verstrekkende gevolgen zeker ook had moeten- weten wat er zou gaan gebeuren vinden we in een rapport van de AIG Bank uit 2008, waarin met een bijna schokkende correctheid precies werd voorspeld waarom de EU heel berekenend de huidige crisis zou (laten) veroorzaken.

  De opsteller van het AIG rapport –de bank die eind 2008 samen met Lehman Brothers instortte, wat het begin van de financiële crisis markeerde- was niemand minder dan de Britse econoom Bernard Connolly, die in het verleden jarenlang voor de Europese Commissie werkte en leiding gaf aan het team dat verantwoordelijk was voor de oprichting van het Europese Monetaire Systeem. Kortom: iemand die heel goed wist waar hij het over had.

  ‘Onafgebroken door Brussel gewilde crises’

  Connolly werd in 1995 door de Commissie op straat gezet na de publicatie van zijn boek ‘De smerige oorlog voor Europa’s geld: een negatieve behandeling van het Europese Wisselkoers Mechanisme’. Daar waren de eurocraten in Brussel beslist niet blij mee.

  Op 30 mei 2008 publiceerde hij in dienst van de Parijse tak van de AIG bank het rapport ‘Europe – Drive or Driven’, een document dat eigenlijk door iedereen –en zeker onze parlementariërs- zou moeten worden gelezen, omdat er precies in staat waarom Griekenland nu zijn soevereiniteit heeft moeten opgeven en democratie heeft moeten ontmantelen. En bovenal: waarom Griekenland niet het einde, maar pas het begin is van een onafgebroken serie door Brussel gewilde crises, die maar voor één ding bedoeld zijn: de oprichting van een politieke unie, een Verenigde Staten van Europa, waarin u en ik helemaal niets meer te zeggen hebben over ons eigen land, ons eigen geld en onze eigen voorzieningen.

  ‘EMU is grootste kredietzeepbel ooit’

  Vier maanden voor het omvallen van Lehman schreef Connolly dat de crisis zou ontstaan omdat het complete financiële systeem feitelijk een ‘wereldwijd piramidespel’ is die in Europa nog wel het duidelijkst zichtbaar was, omdat daar ‘de mythe heerst dat lopende begrotingen er in een monetaire unie niet toe doen. Daarom is de EMU (Europese Monetaire Unie) de grootste kredietzeepbel die er is,’ aldus een van de belangrijkste ontwerpers van diezelfde EMU.

  ‘Het (EMU) verdrag stelt dat de overheid dezelfde kredietstatus moet hebben als leners van de private sector. Een monetaire unie betekent grotere economische instabiliteit. Deze twee factoren zouden de kredietstatus van de EMU moeten verslechteren, maar de rente op staatsobligaties ging juist omlaag, terwijl de kredietbeoordelaars de status van de regeringen verhoogden.’

  De kredietzeepbel zou over de hele wereld uiteen spatten, zo voorspelde Connolly correct. Terwijl de VS, de Europese niet-eurolanden en tot op zeker hoogte ook Groot Brittannië als reactie de binnenlandse vraag konden stimuleren met renteverlagingen en in de VS ook met fiscale stimulansen, was dat in de eurozone landen niet mogelijk. Daarom werden de schuldenstaten –in afwezigheid van een groeiende binnenlandse vraag- gedwongen om te proberen hun netto export te verhogen en concurrerender te worden. In de VS en Groot Brittannië gebeurde dit door de afwaardering van hun valuta, maar in de eurozone was dat niet mogelijk.

  Gigantische verschillen onderlinge behoeften

  De aan de hand van de begrotingstekorten en handelsbalansen berekende wisselkoersverschillen die de Zuid Europese schuldenstaten hadden moeten kunnen hanteren om weer gezond te worden laten zien hoe gigantisch ver de behoeften binnen de muntunie uit elkaar lagen (verschillen die alleen maar fors groter zijn geworden):

  * Griekenland: 94% (!!)
  * Spanje: 55%
  * Portugal: 36%
  * Italië: 9%
  * Frankrijk: 15%

  Stel dat de ECB een economische depressie in het zuidelijke schuldenblok had willen vermijden en de inflatie op 3% wilde houden, en dit blok (verantwoordelijk voor 2/3 het Europese BNP) hiervoor zijn concurrentiekracht in 5 jaar met 30% moest zien te verhogen, dan was er een afwaardering van de euro met 50% nodig geweest en een prijsstijging in het Duitse blok (met Nederland) van 17%, waardoor de inflatie voor die periode op 6,5% per jaar zou uitkomen.

  ECB koos voor depressie in schuldenblok

  De ECB koos echter een andere koers, die ertoe leidde dat de jeugdwerkloosheid in de periferie naar rond de 50% steeg. Dat deed de centrale bank door vast te houden aan slechts 2% inflatie en een sterke euro, wat automatisch inhield dat het zuidelijke schuldenblok met enorme deflatie werd opgezadeld. ‘Dat zal vrijwel zeker een verschrikkelijke depressie, financiële chaos, massale faillissementen, sociale spanningen en mogelijk ook politieke instabiliteit veroorzaken.’

  Omdat de hele eurozone te maken zou krijgen met deflatie, konden de financiële normen enkel worden gehaald met een aanzienlijke afwaardering van de euro en toename van de inflatie in het noordelijke blok. ‘Als de ECB besluit om een depressie, deflatie en een bankroet in het zwakste land (Griekenland) te voorkomen, dan zou de benodigde afwaardering van de euro enorm moeten zijn, en zou de inflatie in het Duitse blok jarenlang in de dubbele cijfers belopen.’ (vet toegevoegd – X.)

  Maar omdat de zwakke landen individueel weinig politieke invloed hadden zou het heel moeilijk zijn de ECB zover te krijgen om hen via lage rente en een zwakkere euro te hulp te schieten (wat Connolly al een ‘bailout’ noemde). Zou zo’n bailout er niet komen, dan ‘is dat catastrofaal voor de kwetsbare economieën.’

  ‘Probleem van soevereiniteit wordt opgelost’

  Deze ruim 7 jaar oude analyse voorspelde dus exact wat er in de jaren daarna is gebeurd. Roepen we tevens de woorden van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble in herinnering, die in 2011 in een interview erkende dat ‘wij besloten hebben om via een economische en muntunie bij een politieke unie uit te komen, en dat de euro stap voor stap deze politieke unie zal brengen… De meeste lidstaten zijn nu nog niet bereid de noodzakelijke inperkingen van hun nationale soevereiniteit te accepteren. Maar geloof me, dat probleem kan worden opgelost.’

  Dankzij Griekenland zien we 4 jaar later welke methodes Schäuble, Brussel en Frankfurt daarvoor in gedachten hadden.

  Het EMU-verdrag verbiedt de overname van de publieke schuldenlast van een lidstaat, maar staat financiële transfers om de consumptie aan te wakkeren wél toe. ‘Maar de kosten van een complete fiscale bailout zouden schrikbarend zijn: om de tekorten op de lopende begrotingen in de eurozone door fiscale bailouts op te heffen zou het Duitse blok 16% van zijn totale overheidsinkomsten (7% van hun BNP) moeten betalen.’

  De afgetreden Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis had daarom volkomen gelijk –en zal verder gelijk krijgen- toen hij zei dat de kosten van een Grexit in de toekomst te hoog zouden zijn. Waar hij echter niet op rekende was dat Europa nog een machtig wapen achter de hand had: het sluiten van de Griekse banken, wat volgens de laatste berichten nog maanden gaat duren.

  Europees Imperium

  Connolly’s antwoord op de vraag waarom de EU dit doet en wat Brussel wil, is gezien het feit dat hij een ingewijde is extra verontrustend en zelfs angstwekkend te noemen:

  ‘Om wereldwijde kwesties als excuses te gebruiken om hun macht te vergroten:

  * onder mom van het milieu: sterkere controle over de lidstaten, promoten van het idee van een wereldregering (zogenaamd vanwege de bestrijding van het niet bestaande Co2/Global Warming probleem – X.);

  * onder mom van het terrorisme: grotere controle over politie- en gerechtelijke kwesties, en meer toezicht / controle op de bevolking;

  * onder mom van een financiële crisis: twee vliegen (de vrije markt en de Anglo-Saksische economieën) in één klap doden met één steen, namelijk een Europese regelgever, en later een wereldwijde financiële regering;

  * onder het mom van de EMU: een gecreëerde crisis om een ‘Europese Economische Regering’ op te richten.’

  Laten die laatste woorden nu exact zijn waar de Franse socialistische president Hollande eergisteren openlijk voor pleitte. (3)

  Heel Europa valt straks ten prooi aan Brussel

  Zonder twijfel kan worden geconstateerd dat Connolly ruim 7 jaar geleden op werkelijk alle punten gelijk heeft gekregen. Dat betekent dat na Griekenland de andere lidstaten aan de beurt zijn: eerst Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk, en daarna de –dan niet langer financieel gezonde- landen Duitsland, Nederland, Finland, et cetera.

  Dan zal deze door Brussel doelbewust in elkaar gezette crisis zo ernstig en ‘onoplosbaar zijn geworden, dat de nationale parlementen hun financiële zeggenschap uit wanhoop zullen overdragen aan een Europese Economische Regering, oftewel een ‘Europees Imperium’, gecontroleerd door de banken en een handjevol elitaire eurofielen. De stap naar een politieke Unie, een Verenigde Staten van Europa, is dan nog slechts formaliteit.

  Er kan daarom maar één conclusie worden getrokken, een die de meesten van u waarschijnlijk niet onder ogen zullen willen of durven zien totdat het te laat is: de grootste vijanden van onze democratie, ons zelfbeschikkingsrecht, onze vrijheid en uiteindelijk ook onze welvaart zitten niet in Moskou, en ook niet in Teheran, en dragen zelfs geen zwarte vlaggen met Koranteksten.

  Onze allergrootste vijanden zetelen in Brussel.

  Xander

  (1) Zero Hedge
  (2) Zero Hedge
  (3) Frankfurter Allgemeine

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/Rapport-EMU-econoom-uit-2008-voorspelde-exact-huidige-door-Brussel-gewilde-crisis

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  Rapport EMU-econoom uit 2008 voorspelde exact huidige door Brussel gewilde crisis
  De ‘dood van Griekenland’ en de oprichting van een ‘Europees Rijk’ exact voorspeld – ‘Crises bewust veroorzaakt om lidstaten tot financiële en politieke unie te dwingen’

  Nu Griekenland, straks Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk, en dan zijn ook wij aan de beurt.

  Terwijl gisterenavond in Griekenland de molotov cocktails in het rond vlogen omdat de bevolking woedend was vanwege de totale onderwerping van het parlement aan de Troika, kijken we even terug naar een document van de AIG Bank uit 2008, dat verbijsterend nauwkeurig de verborgen motieven blootlegde waarom de EU doelbewust de huidige crisis rond Griekenland –en in bredere zin Zuid Europa- zou gaan veroorzaken, namelijk om deze als excuus te gebruiken voor de oprichting van een Europese Economische Regering, die daarna heel eenvoudig in een politieke regering zou kunnen worden omgevormd. Laat dit nu precies zijn waar de Franse socialistische president Hollande eergisteren openlijk voor pleitte.

  ‘5 juli: Griekse Onafhankelijkheidsdag – 15 juli: Grieken Afhankelijk Dag’, wordt op de financieel-economische website Zero Hedge kort de massale overgave van het Griekse parlement -229 voor en 64 tegen- aan Brussel samengevat. Wel verloor de regerende extreemlinkse Syriza partij zijn meerderheid nadat 38 leden tegen stemden of zich onthielden. (1)

  Schokkend correct rapport uit 2008

  Enkele dagen geleden schreven we dat premier Mark Rutte had gelogen toen hij beweerde dat hij zijn verkiezingsbelofte ‘geen cent meer naar de Grieken’ had moeten breken omdat ‘niemand had kunnen voorzien’ dat het land wéér een onvoorstelbaar kostbare bailout nodig zou hebben. Aanvullend bewijs dat hij het net als de andere EU-leiders wel degelijk had kunnen –en gezien de verstrekkende gevolgen zeker ook had moeten- weten wat er zou gaan gebeuren vinden we in een rapport van de AIG Bank uit 2008, waarin met een bijna schokkende correctheid precies werd voorspeld waarom de EU heel berekenend de huidige crisis zou (laten) veroorzaken.

  De opsteller van het AIG rapport –de bank die eind 2008 samen met Lehman Brothers instortte, wat het begin van de financiële crisis markeerde- was niemand minder dan de Britse econoom Bernard Connolly, die in het verleden jarenlang voor de Europese Commissie werkte en leiding gaf aan het team dat verantwoordelijk was voor de oprichting van het Europese Monetaire Systeem. Kortom: iemand die heel goed wist waar hij het over had. >>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/Rapport-EMU-econoom-uit-2008-voorspelde-exact-huidige-door-Brussel-gewilde-crisis

  Like

 7. Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

  Natuurlijk weten de regeringen dat en de eu.. waarom moet anders griekenland koste wat het koste bij de eu blijven.

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  Japan’s lower house approves change to self-defence law

  China warns Japan over laws to allow its troops to fight abroad

  https://warsclerotic.wordpress.com/

  http://www.focus-economics.com/countries/japan

  Schuld van Japan is 211 tegenover gdp ,

  Like

 9. Giny zegt:

  Waarom zouden ze, nu krijgen ze alles gratis!

  Like

 10. Idefix zegt:

  Denken jullie nu werkelijk dat de Grieken ,zonder hulp van ExxonMobil,Shell of BP in staat zijn om olie uit zee te halen???
  Wij kunnen ons eigen gas nog niet eens exploiteren zonder ExxonMobil. en Shell
  En denken jullie nu werkelijk dat ExxonMobil,Shell of BP die olievelden gratis gaan exploiteren??
  En dan het goud…Men laat dit in de bodem zitten vanwege bureaucratie???? Hahahaha…

  Wordt wakker mensen…Goldman & Sachs is ook zo’n vooraanstaand instituut…..Aan hen hebben wij deze puinhoop te danken

  Like

 11. Jean zegt:

  De Europeanen worden door het IMF, EU, ECB en Bilderberg belazerd en de Europeanen zitten er naar te kijken als een stel koeien naar een voorbij razende trein.
  Ze zitten te kijken hoe die gedrochten uit een wagen kruipen en klappen er zelfs voor in de handen, die clubjes misdadigers liggen in een deuk van het lachen en de Europeanen betalen de rekeningen, 85 miljard extra naar Griekenland, 500 miljoen naar Oekraïne, 500 miljoen naar Turkije om nota bene een spoorlijn te financieren…..
  Heerlijk toch zulke lei(ij)ders te mogen ondeehouden…

  Like

  • Jean zegt:

   sorry, moet zijn:
   Heerlijk toch zulke lei(ij)ders te mogen onderhouden…
   Ik ben woest, zeer woest op dat misdadig politiek tuig.

   Like

  • Idefix zegt:

   Brussel is heel erg goed in het toepassen van de” verdeel en heers” techniek.
   Heel de EU wordt opgezet tegen de “profiterende” Grieken …
   Who’s next? Spanje? Italië … Of Nederland.
   België,de “thuishaven ” van Brussel,de Navo en figuren als Verhofstadt en companen zal buiten schot blijven…

   Like

 12. Anna zegt:

  Als dat zo is…….. Grote gas en olie voorraden……
  Nou laat ze dan a.u.b. Maar in de EU Blijven.
  DAN KUNNEN/ MOETEN ZE OVER EEN AANTAL JAREN ONS FINANCIEEL GAAN HELPEN.

  Like

 13. Jan zegt:

  Ägypten unterstützt Griechenland und Zypern gegen die Türkei

  Dem Egypt Independent zufolge wollen Griechenland, Zypern und Ägypten gemeinsam verhindern, dass die Türkei Gasvorkommen in umstrittenen Mittelmeerregionen erkundet und ausbeutet (vgl. Gasfunde im östlichen Mittelmeer – der “dritte Korridor”?). Dazu soll es eine nicht näher beschriebene “Blockade” geben.

  http://www.heise.de/tp/artikel/46/46792/1.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s