Valse beeldvorming en misleidende onzin

Screenshot_52

(Door: Wim van Schaik)

Een kerkbestuur in Oberhausen dat christelijke symbolen uit zijn kerkgebouw verwijdert om islamitische “vluchtelingen” niet te kwetsen. Een bisschop van Stockholm, die alle kruisen van en uit de kerk wil halen. En een Nederlandse Protestantse kerk die wel zalvend spreekt over geen plaats voor intolerantie en overheersing, maar zwijgt over de  ideologie van het kwaad. Het past allemaal in het beeld van meebuigen en mee heulen.

Ook het manifest van Stichting Gave kan in dat rijtje bijgeschreven worden. Nu waren we van deze stichting al wel wat gewend, maar dit manifest, een handleiding voor christenen hoe zij om moeten (!) gaan met “vluchtelingen”, slaat alles.

Alle seinen staan op vuurrood. De alarmbellen loeien en Rutte probeert zich in te dekken tegen de naderende catastrofe. Maar Stichting Gave weet het beter met het manifest ‘Sta op voor vluchtelingen’. Zeker nooit gehoord van ‘opgestaan, plaatsje vergaan…’ Die idiote titel laat meteen al zien hoezeer ze bij Gave de weg kwijt zijn.

Het manifest telt negen punten. In punt één wordt meteen de toon gezet: ‘Ik ben niet naïef, maar realistisch. Ik maak de problemen niet groter dan ze zijn, maar ook niet kleiner’.  Bagatelliseren maar. En bovendien, het tegendeel is waar. Nooit naïever en onrealistischer opstelling gezien dan in dit manifest! En die problemen? Die worden inderdaad door (Over)Gave niet kleiner gemaakt, maar wel fors aangewakkerd. Gave volgt een slinkse strategie van misleiding: doe alsof alle mensen die hier komen “vluchtelingen” zijn en lees de Bijbel als ‘handboek voor vluchtelingen-welkom´.

Het zou een makkie zijn om de negen punten te fileren, maar laat maar. Het is de bekende gutmensch retoriek, gespeend van elke realiteitszin: niets eisen van ‘vluchtelingen’, want ze hebben geduld, tijd, rust, ruimte en begrip, vooral veel begrip, nodig. En wij, wij hebben geen recht op een eigen plekje en ook niet op eigen bezit, laat staan op een eigen land, en veelkleurigheid is mooi.

Wat wel weersproken moet worden, is de schandalige framing van mensen die het wagen om die ‘vluchtelingen’ in ons kleine land niet te verwelkomen. Gave, de stichting die zoveel compassie heeft met verre naasten, heeft geen enkele compassie met de directe naasten. Dat zijn maar mensen die de problemen groter maken dan ze zijn, die “vluchtelingen” met geweld willen tegenhouden, die beheerst worden door angst en vreemdelingenhaat.

Nu zijn er ook heel veel christenen die wel bezwaar hebben tegen de komst van al die ‘vluchtelingen’ en helemaal niet zitten te wachten op islamisering van Nederland. Stichting Gave vindt dat maar niks en met dit manifest zal zij eens even zeggen hoe een christen denken moet. En kijk aan! Een hele rij adhesiebetuigingen. Voorop natuurlijk ChristenUnie, EO en PKN gerelateerde organisaties, maar ook de SGP blijft niet achter, net zomin als de ‘goede’ doelen.

Behalve dat veel ondertekenaars belang hebben bij de vluchtelingenindustrie, lijkt het ook een soort morele verplichting om te laten zien dat je aan de goede kant van de streep staat. Maar we moeten niet vergeten dat het hier, net als in de politiek, slechts gaat om spreekbuizen die hun eigen geluid en gelijk laten horen.

Screenshot_53Er zijn ook andere geluiden, zoals van katholiek universitair docent Bas van Bommel, fel criticus van ‘onbegrensde naastenliefde’. In een scherp stuk in de Volkskrant uitte hij zijn zorgen over de blinde barmhartigheid van christelijk Nederland: ‘We zijn bezig om de volgende generaties met een enorm probleem op te ­zadelen door de massa-immigratie uit islamitische landen. Moet ik dan ook al de wang van mijn dochter gaan toekeren? Dat zou diep immoreel en onchristelijk zijn.’

Volgens hoogleraar en predikant Van Vlastuin is de samenleving als een gezin. ‘Als er bij ons thuis opeens permanent drie mensen bijkomen, wordt alles moeilijker. De vraag is of je dat moet doen. Je mag en moet jezelf ook liefhebben.’  Om er nog aan toe te voegen: ‘De overheid moet rekening houden met wat er leeft bij het volk’. Die zit!

Helaas, bij Stichting Overgave is het volk er alleen maar om het de oren te wassen met valse beeldvorming en misleidende onzin. Maar, om met Van Bommel te spreken: ‘See no evil, hear no evil, speak no evil getuigt eerder van ethische onverschilligheid dan van christelijke naastenliefde’.

 Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

31 reacties op Valse beeldvorming en misleidende onzin

 1. Helemaal eens Wim, ik neem afstand van al die christen-lijken en nepjoden in kerken en synagoges, die allemaal zwijgen of de islam promoten.
  Zie http://tora-yeshua.nl/2015/12/mohbama-met-zijn-duivelse-leugens-toespraak-oval-office/
  waar ik de reacties noem van deze lauwe zooi, die om te kotsen is volgens Opb. 3:16
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

  • koddebeier zegt:

   Dat zijn ook gewoon Nep christenen !
   Volgens Rutte zijn we in oorlog met ISIS, welke de ware islam vertegenwoordigen, dus zijn we in oorlog met de islam. Dus de gene die hand en spandiensten verlenen aan de islamieten plegen Landverraad.
   Landverraad is een verzamelnaam van misdrijven waarbij de externe veiligheid van een land in gevaar wordt gebracht. Hieronder vallen onder meer het doorspelen van staatsgeheimen aan een vreemde mogendheid en het medewerking verlenen aan een vijand in oorlogstijd (collaboratie). Bij militairen wordt gesproken van militair verraad.

   Like

 2. Pingback: Mohbama met zijn duivelse leugens, toespraak Oval Office | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

 3. peter de koning zegt:

  Wee degene die slecht goed noemen en goed slecht noemen. Dat is hier het geval.

  Like

 4. Driek zegt:

  “Het zou een makkie zijn om de negen punten te fileren, maar laat maar. Het is de bekende gutmensch retoriek, gespeend van elke realiteitszin: niets eisen van ‘vluchtelingen’, want ze hebben geduld, tijd, rust, ruimte en begrip, vooral veel begrip, nodig”.

  Mooi artikel, meneer van Schaik, ik ben het volkomen met u eens, ze zijn met die zogenaamde vluchtelingen helemaal doorgeslagen. En maar stug vol blijven houden dat die lieden getraumatiseerd zijn. Ach, ik kan zo langzamerhand het woord ‘ vluchteling ‘niet meer horen! En nu gaan ze al zover om dat zooitje schorremorrie te vergelijken met de Belgische vluchtelingen gedurende de Eerste Wereldoorlog. Nederland is gek geworden, we kunnen dit niet meer tot staan brengen. Ik heb de moed opgegeven. Trouwens die Nederlanders hebben dit zelf veroorzaakt door steeds op die kut partijen te gaan stemmen.

  Like

  • wim zegt:

   Niet opgeven Driek. Mensen vragen zich weleens af waarom dit allemaal op de site van Bron moet : We weten het toch al lang? Maar het is goed om aan de kaak te blijven stellen. Het is goed om mensen argumenten te geven. Steeds weer en steeds meer. En ik schat toch in dat steeds meer mensen zich uit durven spreken. Kijk bijvoorbeeld naar die actie in dat verzorgingshuis in Nijmegen.
   Let’s keep up the good work!

   Like

 5. Het is bij de gelovigen uiteindelijk niet anders dan bij de niet-gelovigen: Je hebt er realisten en gutmenschen onder.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 6. gielah zegt:

  Herkenbaar allemaal.
  Ik zit er zelf een beetje dóór, op dit moment….moet ik toegeven.
  De kerk, waar ik op zondag heenga ( ik ben daar expres géén van lid geworden, want ik wens vrij te blijven en niet medeverantwoordelijk te worden voor de onzin, die Gutmenschen nu eenmaal plegen te ventileren) laat wekelijks horen hoe gewéldig het voor ons, christenen, is… dat al die vreemdelingen nu ónze kant uit komen!’
  “Wij willen moslims voor Jezus winnen… en hoeven nu niet naar verre landen te gaan om hen met het Evangelie in aanraking te brengen want KIJK eens aan… ze komen uit zichzelf al hiérheen!
  Straks kunnen we misschien Bijbeltjes in het Arabisch gaan aanbieden bij de azc’s…”, zo jubelt men ons vanaf de kansel toe.
  Ik kan daar niet tegen!
  Ik word daar razend om!
  En ja… ik héb er de voorganger op aangesproken… uiteráárd heb ik dat gedaan.
  Niet dat dit iets geholpen heeft.
  ‘En zitten onder de vluchtelingen óók moslims’, vertelde men de week daarop, wat zo’n beetje het eufemisme van de eeuw was.
  Óók moslims?
  Het zijn verdorie bijna allemáál moslims… want de WEINIGE christenen, die nog hierheen kwamen, zijn óf al onderweg uit de boten geduwd en verdronken, óf worden nu in de opvangkampen getreiterd en gedwongen om hoofddoeken om te binden, 5x per dag richting Mekka te bidden en anderszins bedreigd.

  En dan heb ik een uurtje geleden mijn ( jaar)abonnement op het Reformatorisch Dagblad opgezegd, vanwege een commentaar dat er vandaag instond.
  Inhoud: er zijn wat christenen die Wilders steunen, maar mag je dat als christen eigenlijk wel?
  Wilders is géén christen, want hij is niet tegen abortus en euthanasie.

  Nu ben ik weliswaar ook niét dol op abortus en euthanasie, want ik ben wel degelijk een orthodoxe christen en ik wil dus wel érg graag dat mensen met hun tengels van het leven van anderen afblijven… want voor je het weet vindt men het goedkoper om alle 65-plussers met een neusverkoudheid maar onder het mom van “een voltooid leven” naar de eeuwige jachtvelden te spuiten ( denk aan de D’66 mentaliteit) of gaat men abortus nóg meer dan nu al het geval is gemakshalve maar gebruiken als anticonceptie achteraf… en ziet men wat er geaborteerd wordt niet als een beginnend mens, maar als een onzijdig klompje cellen, dat er niet toe doet…..
  maar intussen is meneer Wilders dus wel precies de énige die WAARSCHUWT tegen het grote gevaar dat ons bedreigt… en intussen houdt de rest van de politici…
  en zéker ook de vrome broeders van SGP en CU,
  de kaken angstvallig op elkaar … en steunt in feite … in de praktijk….. de mosliminvasie.

  Ik heb dus nu geen krant meer en – als ik nog bozer word- ook geen kerk meer.
  Mijn lieve echtgenoot heb ik in 2014 al aan de dood verloren, dus het wordt allemaal wel een beetje erg eenzaam.
  De mensen in mijn ( kerkelijke) omgeving zijn allemaal nogal lievig en voor zover ik weet nóóit boos of ongerust…
  en lijken er vooral mee bezig om erg nétjes te zijn…. en zelfs de mogelijkheid om eens stevig te discussiëren of wanhopig uit te vallen wordt duidelijk door géén van hen gewenst of benut.

  Pim Fortuyn en Hans Jansen en Theo van Gogh en Jaap Mollema ( prof. van Frikschoten) én mijn lieve man, Gerrit Wilhelm Tabak ( oftewel Geweta) kunnen dat vast en zeker Boven wel: hartstochtelijk discussiëren, woedend fulmineren, degenen, die deze hele wereld aan het stukmaken zijn vervloeken… en zij zijn dáár NIET alleen met hun gevoelens…. zij kunnen ECHT en authentiek zijn…… zoals velen hier op aarde niet meer kunnen, in familie- en kennissenkring en in de kerken.

  Ik ben dus wat jaloers op die kanjers van overledenen.

  Geliked door 1 persoon

  • E.J. Bron zegt:

   Dank Gielah. Indrukwekkend comment . . .

   Webmaster E.J.

   Like

  • Derk zegt:

   Met de moord op Pim Fortuyn is de democratie vermoord.

   Like

   • Bert zegt:

    En wat dacht je van executie van Theo van Gogh en de intimidatie van cartoonist Gregorius Nekschot ?

    Like

  • Cathja zegt:

   @ Gielah 21:42

   Beste Gielah, veel begrip voor uw commentaar. Ook mij stoort het regelmatig dat met name reformatorische christenen zo positief over de ‘vluchtelingen’ spreken, terwijl zij weten dat deze ‘vluchtelingen’ in de meeste gevallen moslims zijn.
   De islam wordt toch door hen gezien als de antichrist? Ze zijn er toch van op de hoogte wat er over de antichrist in de Bijbel staat?

   Ik begrijp hen niet (meer). Ik lig ook nogal eens overhoop met kerkelijke familieleden, die mijn sympathie voor Wilders volstrekt niet kunnen begrijpen.

   Ik begrijp hun antipathie tegen Wilders niet. Hij is de enige die al jarenlang waarschuwt wat er over ons heen kan komen als we de islam binnen Europa niet stoppen.
   Hij is een roepende in de woestijn.

   Ik wens u in alles sterkte toe!

   Like

  • Hendrik M. zegt:

   Tja Gielah, ik kan het niet anders dan het volledig met u eens zijn!
   Begrijp ook niet dat de kerken zo graag de antichrist binnenhalen.

   Like

  • sleijster2 zegt:

   Dank je wel, Gielah. Alsof ik grotendeels mijn eigen verhaal lees.
   http://www.vergadering.nu

   Like

  • tjonge zegt:

   beste gielah, houd moed, laat u er niet onder krijgen, blijf vooral delen met ons !
   en u heeft ons toch nog, hier op bron, wij zijn uw vrienden….

   Like

  • hendrikush zegt:

   Je doet Gerrit alle mogelijke eer aan Gielah!
   Ga door met het vervloeken van degenen die deze hele wereld aan het stukmaken zijn.
   Er zijn steeds meer mensen bij wie de ogen open gaan.
   We zijn in het verzet en we zullen ons handhaven.
   Goede feestdagen en een gelukkig nieuw jaar.

   Like

 7. Derk zegt:

  Gielah, men verwart “liefde” met “lievig”. En dat dringt overal in kerkelijk nederland door, ook in evangelische kringen. En de media tracht ons maar naar hun blikveld te willen lokken, daar is het belangrijkste nieuws te zien en te horen. Maar achter onze rug komen de vloedgolven europa binnen. Wat hun bedoelingen zijn, daar komt men later wel achter. Maar dan is het telaat. Wij leven niet meer in een democratie, die is ongeveer 10 jaar geleden om zeep geholpen.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Niet 10 jaar geleden, Derk, maar 40 jaar. Direct na de oliecrisis van 1973 zijn er verdragen gesloten, die zich voor de volle honderd procent aan de democratische besluitvorming hebben onttrokken.
   Ze zijn minutieus opgetekend door Bat Ye’or in haar boek Eurabië. Het wordt elke dag duidelijker hoezeer ze het bij het rechte eind had.
   De uitwerking van die verdragen is inmiddels in volle gang en ik vraag me af of het tij nog te keren is. In ieder geval niet met het zooitje volksverraders dat nu in Den Haag de scepter zwaait. Rutte, Samsom, Asscher, Koenders en noem ze verder maar op zijn beslist niet dom, maar uitermate doortrapt.
   Koenders “overweegt” nu om mee te gaan doen met het bombarderen in en boven Syrië. Volgens mij is dat een één-tweetje geweest met Kerry. Koenders zegt: “joh, stuur mij nou een briefje met het klemmende verzoek mee te doen, dan heb ik wat om in de Tweede Kamer te laten zien.” Kerry stuurt zo’n briefje en Koenders maakt melding van het dringende verzoek van onze bondgenoot Amerika. Hij kán nu eigenlijk niet meer weigeren. En de Tweede Kamer is onder de indruk van wat voor een internationaal erkend belangrijk politicus Koenders is en geeft na veel aanhouden dan toch toe. Kat in het bakkie. Zum kotzen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Derk zegt:

    Correct J.C.Th. Alleen was dat toen nog niet zo duidelijk bekend. Maar als je dat nu in bijv.familiekring zegt, dan kijkt de meerderheid je glazig aan. Maar de moorden liggen wat dichterbij in het geheugen. En ook het verraad van Balkenende en de 2e slaapkamer over de eu grondwet ook, al wil de meerderheid dat nu nog niet erkennen.

    Like

 8. Avidia zegt:

  gielah zegt:
  7 december 2015 om 21:42

  Gielah, indrukwekkend wat je schrijft, ik kan mij er helemaal in vinden, hoewel we andere wegen bewandelen om tot het hoogste te komen maakt het mij niet uit welke weg je bewandeld, als je er maar komt., wij doen dat meestal vredelievend, maar er zijn geloven die op een barbaarse manier te keer gaat om mensen te bekeren, en dat geloof is geen geloof maar een oplegging tot dat “geloof ” met de meest afschuwelijke taferelen die je maar bedenken kunt. Het “geloof” staat onder een vergrootglas, velen huiveren ervan, en dat is begrijpelijk. Ik kan de islam alleen maar zien als het geloof in de duivel, want ze gedragen zich duivelachtig. Het zweet breekt me uit als ik er iets over lees, en ze zijn onder ons.
  Dag Gielah, groetje van Avidia

  Like

 9. Pingback: Valse beeldvorming en misleidende onzin | Rechtsaf doorzee

 10. Wachteres zegt:

  Gielah, blij weer iets van je te horen. Ik vroeg me al een tijdje af of er misschien iets met je aan de hand was.

  Like

  • gielah zegt:

   Ik ben alleen maar niet zo vaak bij DDS, beste @Wachteres…. want die Simon/Spleen enz. begint op mijn humeur te werken.
   En verder moet ik een bóek schrijven, hè?
   Het wordt een soort atlas van de veelsoortige omstandigheden in het leven na de dood… of het RUIMERE leven…. het voortgezette bestaan zonder een stoffelijk lichaam.
   Niet alleen maar een boek voor christenen…. o nee.
   Ook niet alléén maar op grond van de Bijbel ( hoewel… óók dat zit erin…. en dat kan ook niet anders, zoals ik nu eenmaal in elkaar zit)
   maar ik baseer me daarin op eigen ervaringen en die van anderen…sommigen uit vroeger eeuwen, met illustere namen en reputaties..!
   In deze tijd levende mediums laat ik ook niet links liggen, als het gaat om informatievergaring, hoewel je bij die mensen wel érg goed moet schiften, want er zit een bérg kaf tussen dat koren… maar dat heb je snel genoeg door.
   Maar ik heb dus ook al een drietal héél erg goede mediums ontdekt, prácht-mensen… petje af!
   Nu is dat laatste wel grappig, want die mediums zeggen de laatste tijd tegen mij: ” Ik ben jaloers op u… want wat ú al hebt meegemaakt, dat gaat véél verder dan wat WIJ ervaren hebben…. we léren hier nog van”

   En leren ze dan van mij?
   Nee hoor, want ik ben NIET paranormaal… dat heb ik ook nooit gewild.
   Ze leren dan van mijn overleden échtgenoot… die aan de ándere kant van de sluier al even ondernemend en vindingrijk blijkt te zijn als hij aan déze kant was… en met zijn gevoel voor húmor is ook nog steeds niets mis!
   Eén van die goede mediums ligt soms helemaal in een deuk om hem.. ondanks het feit dat hij haar tamelijk scherp verbetert als ze iets, naar zijn zin, niet goed genoeg formuleert, naar mij toe.

   Ik denk dus dat het boek, als het gaat lukken, voor veel mensen een eye-opener kan zijn… en een troost… en de zekerheid dat ál wat zij hier doen en presteren gewoon met hen meegaat… dat er niets verloren gaat.

   Gr.

   Like

   • Wachteres zegt:

    Precies wat ik al vermoedde waarom ik weinig van je hoorde: Simon Spleen en een boek dat je aan het schrijven bent. Simon is ook de reden waarom ik daar niet meer reageer.
    Ik vind hem te arrogant beledigend naar mij en anderen toe, zonder dat hij verder iets wezenlijks bijdraagt.

    Jammer, want reageren op andersdenkenden was voor mij – behalve vertalen – de enige mogelijkheid om nog iets te doen. Momenteel ben ik ‘leeg’; Ik weet niet meer wat ik moet zeggen/schrijven. Een rare ervaring, maar ik hoop dat mijn assertiviteit en mijn energie terug komen.

    Sterkte met het schrijven van je boek, een heel aparte insteek, maar die creativiteit kan ik van jou verwachten. Ik ben benieuwd en als het uitkomt ga ik het ongetwijfeld kopen.

    Ik hoop wel dat we in contact blijven.. Groetjes en beterschap.

    Like

 11. Anna. zegt:

  Beste Gielah wat je schrijft is indrukwekkend. Ik begrijp het want veel dingen zijn voor mij ook heel herkenbaar. Wat je schrijft over Wilders is volkomen terecht want hij is de enige roepende in de woestijn en hij wordt door de overige politieke kamerleden als een paria weggezet. Hij is de enige die het echt begrijpt. De tijd zal dat wel leren maar dan zijn er al een hoop nare dingen gebeurt.

  Hetzelfde als met Wilders overkomt jou nou ook. Je bent boos en voelt je onmachtig en niet gehoord. Je ziet net zoals vele Nederlanders dat terecht zien, dat het verkeert gaat.
  Zelfsben je teleurgesteld in en boos op je kerkelijke gemeente. Ja helaas zij kijken weg van het probleem zij willen het niet zien want dat is een inbreuk op hun gezapige leventje. Dan moet je gaan nadenken en partij kiezen en dat wil men tegen wordig niet meer. En dan kan er wel eens heel iets anders aan de hand zijn dan het lief zijn voor mensen…… En deze mensen zijn bang om dat los te laten…..Deze mensen vervallen in een gezapigheid die er ook was voor en in de 2 e wereld oorlog….. Mensen die heel goed wisten dat er Joden werden afgeslacht maar weg keken….. Maar onthoud bijgestaan heeft meegedaan. En daar ben jij nu mee bezig je wilt niet meedoen, meeheulen met de wolven in het bos. Dat is moeilijk.
  Op mijn manier doe ik dat ook niet en het is dan ook heel herkenbaar dat je in je kerk geen respons vind. Maar stug doorgaan en weten waar dit alles toe zal dienen…… Sinds kort zie ik heel duidelijk dat het Bijbels is wat er gebeurt……. En daarmee kun je christenen overtuigen…. Dit alles gaat toe naar de grote slot finale van het werk van Jezus…….. Hij is als het lam op deze aarde geweest en zal als de leeuw uit JUDA’s stam terugkomen……..om te oordelen…… Probeer dat eens aan de christenen om je heen uit te leggen, dan schrikken ze…… En dan kun je hen vertellen over wat er gebeurt Bijbels is. Maar verwacht niet te veel want in Openbaringen staat ” en zij bekeerden zich niet” ook al kwamen en hele grote plagen over de mensen heen de mense willen dit helaas niet zien…….Mag ik je een boek aanbevelen wat grondig met de christelijke struisvogel politiek afrekent en waar je als christen veel aan kunt hebben ” Een steen door de ruit” is de titel geschreven door Bart Repko. Zeer lezenswaard….. Hou moed Gielah ga door je hebt een missie!

  Like

  • gielah zegt:

   Dank u heel hartelijk, Anna!
   Fijn… die gedeelde ervaringen en – visie!
   Dat boek van Bart Repko ( ” Een steen door de ruit”) ken ik niet… maar ik zet hem op mijn lijst met aan te schaffen boeken.
   Mijn dagen zijn bijna te kort om alles te lezen, wat ik lezen wil en lezen moet ( zie ook hierboven mijn uitleg daarover aan @Wachteres)!
   Ik geloof ook dat deze tijd in de Bijbel aangekondigd is.
   Eindtijd en zo.
   Zelfs de onthoofdingen staan al in het boek Openbaring!
   Maar als dat dan zo is… als we in DIE tijd zijn aanbeland… dan komt er daarna eindelijk… eindelijk… een situatie die wél goed en leefbaar zal zijn!
   Daar moeten we ons dan maar aan vasthouden!
   “Richt u op, heft uw hoofden omhoog…. want uw verlossing komt eraan!”
   Dat is een Bijbeltekst waar zelfs H.M. van Randwijk in de vorige oorlog al naar verwees in één van zijn gedichten.
   ” Nu de duivel zijn werken koost…
   heft uw hoofden op met een rúk.
   Dit geloof is meer dan troost.
   Deze troost is meer dan geluk’.

   Like

 12. gielah zegt:

  Dank, lieve mensen!
  Ik ben er waarachtig een beetje door aangedaan!
  Nou ja… we hebben elkaar ook allemaal heel erg hard nodig, in deze tijd, temeer daar velen van ons zich in hun eigen omgeving beginnen te voelen als eenlingen en enkelingen, vaak ook als roependen in de woestijn.
  De mensen zien ons dan niet als profeten, die een ongemakkelijke waarheid aan de man proberen te brengen, waar ze zelf niet áánwillen…
  maar erger nog: als vreemdelingenhaters!
  Ik kan niet in uw harten kijken, maar ik ga er van uit dat ú -evenmin als ik- een hekel hebt aan mensen omdat zij van origine geen Nederlanders of westerlingen zijn.
  Op Twitter verschijnt regelmatig een bericht, waarin o.a. ( uiteraard sarcastisch bedoeld…) staat dat Marókko de bakermat van onze hele vaderlandse cultuur is en… o ja… dat ú een nazi bent!
  Quatsch natuurlijk.
  Uw enige ‘misdaad’ ( die in feite een deugd is…) bestaat erin, dat u dóórhebt dat we grotelijks belazerd worden door de overheden… de internationéle overheden…. en dat die een héél vies plan aan het uitvoeren zijn, dat al geruime tijd geleden in het diepste geheim gesmeed is.

  Ik weet niet of het artikel, waar ik het nu even over wil hebben, ook hier bij E.J. Bron gestaan heeft … misschien zelfs als éérste gestaan heeft… want E.J. Bron heeft altijd erg véél goede artikelen…
  maar ik las gisteren bij Joost Niemöller op ‘De Nieuwe Realist’ van een geheim plan, dat zou behelzen dat mevrouw Merkel en haar trawanten nóg eens 500.000 moslims regelrecht uit Turkije zouden willen gaan ophalen en die hier in West-Europa zouden willen laten wonen.
  Dit zou het einde zijn van onze cultuur… onze culturén…. want de westerse culturen hebben gelukkig allemaal zo hun eigenheden.
  Men zou hier dan uiteindelijk een soort meng-volk willen hebben, blank en bruin tegelijk… láger in intelligentie dan de Europeanen van nu… makkelijker te hanteren en te sturen door de aan-de-touwtjes-trekkers.
  Het verzet tegen Zwarte Piet zou daar een kléin onderdeeltje van zijn, maar we kunnen zo heel wat andere dingen noemen, die ons opvallen…..bijvoorbeeld dat de dames in magazines en reclamefolders óf blank zijn met rastahaar en grote kroeshoofden óf zwart zijn met geblondeerd stijl haar óf verwesterse Chinezen en ga zo maar door.
  Allemaal volstrekt onbelangrijk… túúrlijk…. wéét ik wel….want het uiterlijk en de huidskleur van mensen zijn inderdaad NERGENS relevant… en het ene is niet mooier of beter dan het andere… en het gaat om het hart en om de inhoud en om de integriteit van een mens…. maar het is de georkestreerde verménging van mensen en rassen en kleuren, waar dat artikel op De Nieuwe Realist de aandacht op vestigt.
  Er wordt iets georkestréérd!
  Iets gepromóót!
  Er wordt aan de mensheid gesléuteld!

  Enfin… leest u het zelf maar.
  Een en ander zou uitstekend kloppen met wat we om ons heen zien gebeuren.

  De media hebben intussen al zoveel mensen gehersenspoeld, dat wij allen, voor zover wij daar niét door aangetast zijn ( klein applausje voor uzelf….) een beetje eenzaam beginnen te worden op de plaats, waar wij leven en wonen.
  Juist daarom: heerlijk… die saamhorigheid hier.
  Daar ga je dan toch weer even ruimer door ademhalen!

  Like

 13. elisah zegt:

  Gielah, er zijn nou eenmaal veel onnozele en wereldvreemde mensen die hun hersenen niet meer gebruiken. Zweverig en onrealistisch houden ze zichzelf voor de gek met hun gefantaseerde beeld van de werkelijkheid. Ze leven in een soort euforische hallucinatie.
  Wees blij dat je nuchter, intelligent en realistisch bent.

  Like

  • hendrikush zegt:

   Nee, heel veel mensen zien de verderfelijke effecten van de mohammedanen.
   De vraag waar we voor staan is echter “Wat doen we eraan?”.
   Een beetje mopperen en chagrijnen ontlucht misschien het gemoed maar helpt niet echt.
   De zittende politici wegstemmen idem. Het is tijd voor spijkers met koppen.
   Stop met gedogen; handhaaf onze wetten; naastenliefde voor aanhangers van de religie van de naastenhaat is ongepast; wie niet wil horen moet maar voelen; weg met het gespuis.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s