De totalitaire EU en de banken willen contant geld gaan verbieden

Screenshot_14

(Door: “Frans Brassens”)

Er ligt een plan bij de EU en bij de banken om het contante geld helemaal af te schaffen. U kunt dan alleen maar via een plastic pasje, U welbekend, betalen. U hebt dan geen spaarpot meer thuis, maar alles staat ‘digitaal’ op de bank. U hebt dus geen enkele persoonlijke controle meer over Uw eigen geld. Die controle hebben dan de banken. Totaal! Ze kunnen doen wat ze willen!

Gevolg 1:

Er is zeer weinig tot geen informatie over gegeven, maar sinds 1 januari van dit jaar kost het U ook Uw geld als het fout loopt bij de banken. Ze zullen U dan geld dat U op de bank hebt staan mogen afpakken om hun tekorten aan te vullen. Geld van Uw betaalrekening én van Uw spaarrekening. ‘BAIL-IN’ heet dat. U bent óngevraagd risicohouder van de banken gemaakt. Slecht bankieren en gegraai door ‘de grote jongens´? U betaalt dat, al bent U er absoluut niet verantwoordelijk voor! En in combinatie met het feit dat al Uw geld straks ‘digitaal’ op de bank staat, ben U dan heel erg de klos. Ook dáárom willen de EU en de banken op korte termijn contant geld verbieden. Dan heeft U geen enkele mogelijkheid om die oneerlijkheid, het afpakken van Uw geld, tegen te gaan. Want U heeft er geen controle meer over!

Gevolg 2:

De banken zullen Uw geld kunnen blokkeren, zodat U er niet meer over beschikken kan. Onwaarschijnlijk? Helemaal niet. In Cyprus en in Griekenland gebeurde dat al. Dan kunt U (eventueel tijdelijk, dát in ieder geval) nergens meer over beschikken, zelfs geen brood kopen! Een vreselijk machtsmiddel over de burgers dat de EU en de banken zich toe-eigenen.

Gevolg 3:

De rente die U van de banken over Uw spaargeld krijgt, is al minimaal 0,6% of zoiets. Maar het plan bestaat ook – en hier en daar is het zelfs al ingevoerd – om NEGATIEVE RENTE te gaan heffen over spaartegoeden. Negatieve rente betekent dat U geen rente krijgt, maar BETAALT over Uw spaarbedrag. Waardoor Uw spaarcentjes zullen slinken. Het dan maar in een ouwe sok stoppen? Dat kan dus niet meer, want contant geld, papier en munten, zijn dan verboden. Het zal met die negatieve rente trouwens niet bij -0,6% blijven, eerder zal dat -3% zijn of zelfs meer.

AL DIE KWALIJKE ZAKEN (er zijn er zelfs meer, ook betreffende Uw privacy) maken U totaal afhankelijk van de machthebbers. Oftewel, U gaat vallen onder een per definitie totalitair, fascistisch bewind. Vindt men U vervelend of lastig, dan heeft men het met dit alles in zijn macht om U alles af te pakken, zodat U zelfs niet aan eten zou kunnen komen. Weer een nieuw middel om opstandige burgers te straffen!

ER IS EEN MOGELIJKHEID OM DIE SMERIGE PLANNEN TE VERIJDELEN ALS IEDEREEN MEE DOET. BETAAL VOORTAAN NOOIT MEER MET PIN. BETAAL UITSLUITEND MET CONTANT GELD EN DOE DAT MASSAAL. ZORG ERVOOR DAT MEN U NIET NÓG MEER TOT SLAAF VAN ‘HET SYSTEEM’ MAAKT.

Ja, pinnen is gemakkelijk, maar pinnen is dus ook heel gevaarlijk! Het is het begin van de bovengenoemde gevaren voor de burger. Trap niet in de smoezen dat het criminaliteit en terrorisme tegen zou gaan. Criminelen en terroristen beschikken over nog heel andere mogelijkheden en middelen. Zie dat alles in, denk na over deze informatie. Maak U niet totaal afhankelijk van de valse ‘elite’ en de banken. Wees verantwoordelijk voor Uzelf, Uw kinderen en verdere nazaten.

Er bestaat al een slogan: PINNEN? NEE, DANK U!

Door:
“Frans Brassens”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, dictatuur, ECB, EUSSR, Graaien, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

50 reacties op De totalitaire EU en de banken willen contant geld gaan verbieden

 1. Tistochwat zegt:

  Ik weet al een paar jaar dat contant geld zal worden afgeschaft. Ik heb dit gehoord van een kennis van een kennis die iemand kent die een ‘hoge’ positie bekleedt in de financiële wereld.
  Maar zoals we ook allang weten, heeft het geen enkele zin om geld van je sparrekening af te halen om dat in een ouwe kous te stoppen, want dat is straks niets meer waard; het is zélfs niet geschikt als wc papier.
  Ook het gegeven van die ‘negatieve rente’ wist ik allang.

  Maar de stommelingen die dol zijn op de EU en op de ‘vluchteling’ gaan gewoon door hoor, met het tegenwerken van degenen die het tij misschien nog zouden kunnen keren…

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   De plannen waren mij ook eerder bekend Tistochwat. Maar lijkt het je niet verstandig een en ander gestructureerd te communiceren aan wie misschien nog niet zo goed van de consequenties op de hoogte is?
   Massaal het pinnen gaan boycotten zal helaas niet overal kunnen, zie bijvoorbeeld de ‘moderne’ parkeermeters die op zich al een stap in de verkeerde richting waren en zijn. Maar op zijn minst kan dit als een soort protest tegen wat de E.U. met de mensen voor heeft toegevoegd worden, door groeiend inzicht en de groeiende aversie tegen de E.U.-bezigheden Daarnaast zie ik wel degelijk iets in een soort bankrun(-light?) door het ophalen van spaartegoeden die toch niets meer opleveren.
   We moeten ons niet bij voorbaat al gewonnen geven.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Frans Brassens 16 februari 2016 om 14:22

   [quote] Maar lijkt het je niet verstandig een en ander gestructureerd te communiceren aan wie misschien nog niet zo goed van de consequenties op de hoogte is? [/quote]

   Niemand wil mij geloven als ik ergens voor waarschuw; “welnee, zo ver komt het nooit”, roept men blij en onbezorgd, waarna men vervolgens weer overgaat tot het kijken naar het ‘nieuws’ van de staatsomroep!

   We zitten klem, heer Brassens, zolang onze linkse ‘landgenoten’ nog steeds ‘onze’ ‘socialistische’ regenten achternalopen en steunen.
   U heeft gezien wat er gebeurt na bijv. een leuk mopje, ingestudeerd en getapt door Mark Rutte; de leugenachtige idioot is opeens weer een stuk geliefder!

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Ik heb dergelijke ervaringen, maar nu gaat het over de centjes. Daarvoor zijn slapende mensen meestal toch net iets ‘gevoeliger’ dan voor welke andere zaak ook.
    En nogmaals: Nooit bij voorbaat opgeven. Anders kan onze webmaster en kunnen zoveel anderen er ook wel mee stoppen. De aanhouder wint, niet de opgever.

    Like

  • P diks zegt:

   We moeten gewoon terug naar goud en silver munten

   Like

 2. erik zegt:

  Lees Openbaring 13, het is allemaal al voorzegd/geopenbaard.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Zijn er nu echt geen andere zaken te bedenken dan deze smerige rotstreken, die uitsluitend de burgers zullen raken? En zijn deze duivelse plannen uitsluitend bedacht voor de EU-lidstaten?
  Dan wil ik wel eens weten hoe de voormalige Oostbloklanden hierop zullen reageren. Ik heb zo’n vermoeden dat die zich niet zullen onderwerpen aan deze smerige praktijken, en een eigen munt in het leven gaan roepen.
  Ook Nederland MOET uit die rot-EU, die ons niets anders dan ellende brengt! We moeten weer baas worden over ons land, ons geld, pensioenen, grenzen, etc.

  Het lijkt ook mij verstandig als we massaal contant betalen. Maar als ze júist om die redenen het contante geld gaan afschaffen? Wat dan?

  Like

 4. carthago zegt:

  Of ruil je geld in voor buitenlandse valuta en bewaar dat. Fysiek goud is nog beter.

  Like

 5. Jo zegt:

  Ik was één van de eersten die alles betaalde met mijn pas, ma,ar ik denk ook de eerste die daar resoluut mee stopte, omdat ik van allerlei firma’s reclame kreeg toegestuurd ! De enige reden daarvoor was dat de banken mijn gegevens verkochten aan bedrijven

  Like

  • BertG. zegt:

   Laat me raden, jij hebt de ING.
   Mijn bank (rabo) stuurt geen info over mij rond want ik krijg nooit reclame ergens van.

   Like

   • Edjan zegt:

    BertG. Ik heb ook de ING maar geen reclame uit die hoek.

    @Jo. Ik denk dat de grootste bron van reclame zit in Google: als ik daar iets opzoek (een hotel, een geneesmiddel of wat dan ook) krijg ik weken en soms maanden van vergelijkbare dingen reclamebanners op internet. Gelukkig niet bij Bron!
    Cookies kunnen ook tot reclame leiden.

    Zoekmachine Ixquick schijnt veel beter op de privacy te passen maar is een stuk beperkter dan Google: ik vind het met Ixquick vaak niet.

    Like

   • Republikein zegt:

    Denk het niet Bert.
    Deze bank zit ook in het complot.
    Heb je nog een tip?
    Hiero, kadootje, voor de aardig geit.
    Gratis gokken.

    Je weet toch waar de naam vandaan komt neem ik aan, gokken?
    Niet geschoten is altijd mis!

    Like

   • BertG. zegt:

    Ze waren het wel van plan om klant gegevens door te verkopen.
    Ik denk dat ik dat een jaar geleden of zo op http://www.security.nl heb gelezen.
    Vandaar. Maar verstandig genoeg blijkbaar hebben ze dit niet door gezet.
    Er zal wel veel protest tegen geweest zijn.

    Like

 6. Anneke zegt:

  Het ‘gewone’ dagelijkse leven wordt ons mensen ON-MO-ge-LIJK gemaakt. De psychisch gestoorde lIJders gaan over lijken. Ook hier in dit zogenaamd Nederige Land…

  Like

 7. Republikein zegt:

  Alles kost geld, en hoe komen wij aan geld, ons geld tenminste.
  Door te pinnen, of niet?
  Terug bij af!
  In Ijsland hebben ze maatregelen genomen: het gevang in!
  http://www.disclose.tv/news/Iceland_Jails_Bankers_Erases_Citizens_Debt_Recovers_Strongly
  /85612

  Like

 8. Bas zegt:

  Snel goud of een Rolex kopen, misschien.

  Like

 9. biebie zegt:

  Hier ben ik al jaren fan van:PINNEN? NEE, DANK U!
  Ik zie het al gebeuren:
  Ja mevrouw ik doe U de woonkamer stukadoren als U me straks die TV koopt of gaan we even voor €…… boodschappen doen.

  Like

 10. Qvic zegt:

  Contant geld is veel veiliger voor de consument, want met uw pinpas heeft u wel uw gehele saldo op uw bank rekening bij jou, als gaat boodschappen gaat doen. Verlies jij deze pas of wordt deze gejat, dan kun je niets meer betalen en moet jij direct de bank bellen om je rekening te blokkeren en een nieuwe pas aanvragen. Daar gaat tijd over in en intussen kun je niets. Daar bij de nieuwste pinpassen contactloos kunt betalen, wordt het echt eng. Want als jij je pas niet in een afgesloten metalen doosje of zo iets dergelijks hebt, kunnen kwaadwillende ongemerkt geld van jou rekening halen binnen een straal van 1 meter van jou. Er zijn genoeg situaties waar iedereen dichter dan 1 meter van je vandaan loopt of staat. (dit is een walhalla voor zakkenrollers, geld roven zonder diegene aan te raken) Heb jij enkel contant geld bij je, dan ben je alleen dat geld kwijt wat bij je had. Dat doet ook wel pijn, maar je bent niet alles direct kwijt en ook geen rompslomp om weer aan geld te komen. Daar contant geld nu nog het enige wettelijke betaalmiddel is (volgens de grondwet), mogen winkeliers niemand dwingen om met uw pinpas te betalen. Dat zij dat toch doen is wat anders, jij als consument kunt dat weigeren en moeten winkeliers contant geld accepteren. Om een contant geld af te schaffen moeten ze eerst wel de grondwet aanpassen, maar daar ligt wel een probleem. Want als iemand met contant buitenlandse valuta bij een wisselkantoor staat, hoe moet dat dan. Want nog niet in alle landen ben je verplicht om een bankrekening te hebben.

  Like

 11. De totalitaire EU en de banken willen contant geld gaan verbieden. Tja dat staat al langer als vandaag op de agenda van de NWO…

  Like

 12. Bas zegt:

  Open sollicitatie.
  Autoriteit Persoonsgegevens zoekt nieuwe Voorzitter.

  http://tinyurl.com/zrlobd3

  Like

 13. Metten zegt:

  In Gent zijn er al vershillende zaken waar niet meer cash kan betaald worden.

  Like

  • Cathja zegt:

   Dan zou ik daar niets meer willen kopen. Cash geld is een wettig betaalmiddel. Wil je als winkelier alleen nog maar pin-betalingen accepteren, dan zou ik meedelen dat ik niets meer bij hem/haar zou kopen.
   Ik zou trouwens alle winkels boycotten waar geen cash geld meer geaccepteerd wordt.

   Geliked door 1 persoon

  • Robert zegt:

   In Nederland bij de supermarkt ‘Marqt’ kan niet contant betaald worden…

   Like

 14. Tistochwat zegt:

  https://acties.centraalbeheer.nl/nieuwsbrief/2016/Paginas/negatieve-spaarrente.aspx?CID=nieuwsbrief_particulier&PLA=2016_02_1S1negatieve_spaarrente&TYPE=email&custid=6491080

  Gewoon al je spaargeld (dat je hard nodig hebt voor onvoorziene uitgaven of voor ‘later’ als je pensioen is opgevreten door die rif-mohammedanen) over de balk smijten! Heb je er tenminste nog éven ‘plezier’ van!

  Like

 15. Pogo zegt:

  En dat niemand mag kopen of verkopen, dan die dat merkteken heeft, of den naam van het beest, of het getal zijns naams. (Openbaring 13: 17)

  Als er alleen nog maar ‘digitaal geld’ is wordt het wel heel makkelijk allemaal.
  Met één druk op de knop is je rekening geblokkeerd of je bent alles kwijt.
  Aan die ‘oude sok’ of goud heb je dan ook niks meer want contant geld is dan niet meer het betaalmiddel.

  Like

 16. Republikein zegt:

  NWO betekent OWN.
  Hoeveel geld gaat daar inzitten?
  Heel veel, de belastingbetaler= Henk en Ingrid zitten in een wurggreep.
  Voorbeeld:Via het Landelijk Schakelpunt worden medische patiëntgegevens op onveilige wijze uitgewisseld tussen zorgverleners. Privacy van patiënten en medisch beroepsgeheim zijn hierdoor niet meer gagarandeerd.
  Ik wil het ziekenfonds terug.
  https://jdreport.com/medische-patientengegevens-slecht-beschermd-bij-het-75-000-000-kostende-landelijk-schakelpunt/

  Like

 17. keesuitdenhaag zegt:

  Zolang de banken nog zoveel storingen hebben met hun websites en andere I.T problemen, hoeven we ons nog geen zorgen te maken. Maar goed een gewaarschuwd mens telt voor 2.

  Like

 18. Johan zegt:

  Er is weer een nieuwe ‘truc’ van de banken om de mensen te laten wennen aan het verdwijnen van het contante geld. Het heet ‘contactloos’ pinnen. Het is volgens mij vooral bedoeld om mensen klaar te stomen om maar alles gelijk met de pinpas te betalen. Het is niet verstandig om dat te doen. Allereerst kunnen kwaadwillenden vele honderden euro’s van je rekening plunderen onder bepaalde omstandigheden. Verder is het psychologisch niet goed om zoveel te pinnen. Je raakt het overzicht kwijt en je denkt nog veel geld te hebben, maar dan is het al op door die onoverzichtelijke transacties. Mensen raken er dus eerder door in de schulden. Bovendien is ‘contactloos’ pinnen het voorportaal van de cashloze maatschappij. Kortom:
  Ik wil dan ook iedereen oproepen, om de betaalpasjes met ‘contactloos’ weer terug te geven aan de bank en er de oude pinpas voor terug te vragen.

  Like

  • Edjan zegt:

   Het contactloos pinnen is volgens mij de opmaat tot het automatisch in een keer scannen van de boodschappenkar (omdat in elk product een chip zit) en dan automatisch afschrijven van de chip die in je portemonnaie / zak zit.
   Dus: het koopvee koopt de kar vol, loopt door het poortje, hoort al dan niet “piep”, slagboompje gaat open bij voldoende saldo en hij/zij mag gewoon doorlopen.

   Nog wat later worden huur, zorgverzekering, autoverzekering en eventuele boetes automatisch afgeschreven van een virtuele rekening waar ook uw loon op gestort wordt.

   Handig toch? Wat wij niet allemaal doen voor uw gemak!
   afz. de banken.
   PS we zien ons wel genoodzaakt kosten in rekening te brengen voor deze geweldige service. 🙂

   Like

  • BertG. zegt:

   Ik heb ook zo’n draadloze betaalpas.
   Ik heb dat laten blokkeren bij mijn bank, dus dat werkt niet meer bij mij.
   Sommige banken hebben wel 2 passen, bij andere (rabo o.a.) kan je deze alleen blokkeren. Hangt van jou bank af.
   https://www.security.nl/posting/459859/Contactloze+zakkenroller+kan+duizenden+euro%27s+stelen

   Like

 19. Henk.V zegt:

  Het is hier al opgemerkt: het uiteindelijk verbieden van het gebruiken van -eigen- contant geld berooft iedereen die geld op de bank heeft staan van controle over zijn of haar EIGEN financiële vermogen.
  Het aantasten van het eigen beheer is een voorbode van diefstal op grote schaal.
  Bovendien valt alle girale bankverkeer nu al volledig onder Europees toezicht ( het SEPA systeem.)
  Op het hoogste niveau zal het dus mogelijk worden dat de lieden die over ons regeren ons financiële gedrag precies kunnen volgen.
  De EU zal dus volledig inzage krijgen over al onze financiële transacties, inclusief alle aan- en verkoop van dingen . De controle over ons zal optimaal worden.

  Dit is Big Brother in uitvoering.En dan wordt er iets onheilspellend duidelijk: blijf in de EU en je vrijheid gaat er onherroepelijk aan.

  Nu al is het in Duitsland zo dat er voor geldopnames via de pinautomaten een wekelijkse maximumgrens is ingesteld. Wanneer er binnen die week dat dat maximum is bereikt, dan kun je in dat land niet meer opnemen, ook al staat er genoeg geld op de rekening.
  In zo’n geval ga je naar Nederland waar je (nog) wat) meer ruimte hebt..
  In de tijden die inmiddels achter ons lijken te liggen heette diefstal het wanneer je je geld toe eigende dat niet van jou was……
  Reden te meer om de PVV oppermachtig te maken ,Dan maak je tenminste nog kans om los te maken van deze Brusselse club van bemoeials, leugenaars, dieven en vijanden van onze manier van leven.

  Like

 20. Tistochwat zegt:

  Openbaring 13:16-18 geeft me steeds meer te denken:

  16. En het maakt, dat het aan allen, kleinen en groten, en rijken en armen, en vrijen en dienstknechten, een merkteken geve aan hun rechterhand of aan hun voorhoofden;
  17. En dat niemand mag kopen of verkopen, dan die dat merkteken heeft, of den naam van het beest, of het getal zijns naams.
  18. Hier is de wijsheid: die het verstand heeft, rekene het getal van het beest; want het is een getal eens mensen, en zijn getal is zeshonderd zes en zestig.

  Opmerkelijk, vers 17!
  Wat dat merkteken ook moge zijn, het MOET te maken hebben met de islam, het stokpaardje/paradepaardje van de EU en van die bruine islamitische kokosnoot in het Witte Huis.

  Like

 21. jan zegt:

  Op naar de 3e WO!!!!!!!

  Like

 22. koddebeier zegt:

  De Europese Unie is een fascistische dictatuur, echter de meeste Nederlandse politici staren zich alleen maar blind op de mooie EU baantje en hebben schijt aan de kiezers.

  Like

 23. Volgens de kop van het artikel zouden banken een plan hebben om contant geld af te schaffen. Helaas komen we in het artikel over dit plan niets te weten. Dat banken hier helemaal niet over gaan zien we ook niet terug. Waar ligt dat plan dan? Heeft de schrijver het gezien? Staat het online? Waar haalt hij deze onzin vandaan?
  Het is juist dat andere betaalvormen de laatste jaren steeds meer de overhand krijgen. Daarbij is het voorstelbaar dat overheden en banken, aan het denken geslagen zijn over de toekomst van het betalen in contanten. Vooralsnog is er geen enkel bewijs voor concrete plannen met deadlines, maatregelen en gevolgen.

  Dat een spaarder mede drager is van de financiële risico’s van zijn bank is uiteraard juist. Dat was al zo in de middeleeuwen, daar is dus niets aan veranderd, ook niet op 1 januari 2016. Bij een faillissement van een bank die onder het Nederlandse garantiestelsel valt, krijgt een spaarder tot een maximum van €100.000 terug. Heeft hij meer gespaard dan moet hij proberen om via de curator zijn geld terug te krijgen.

  Wat er per 1 januari wel veranderd is, blijft binnen deze regels. Ook het Europese depositogarantiestelsel is begrenst op 100.000 Euro. Iemand die meer gespaard heeft loopt dus het risico dat een bank dit meerdere gebruikt om zijn eigen financiële problemen op te lossen.
  Banken die in economisch zwaar weer terechtkomen en om een bailout van Europese overheden vragen moeten dus eerst het spaargeld van de grote spaarders zelf opeten, voordat ze bij de belastingbetaler aankloppen. Dit laatste betekent dus dat de belastingbetaler niet meer (of beter gezegd minder vaak) hoeft op te draaien voor het veiligstellen van vermogens boven de 100.000 Euro. Wat daar nu zo vreselijk onredelijk aan is, zou ik zo snel niet weten.

  Onafhankelijke informatie over het Nederlandse depositogarantiestelsel kan o.a. op de website van de consumentenbond gelezen worden en de ‘Bail in’ die eigenlijk de minder sexy naam ‘bank recovery and resolution directive’ draagt staat integraal en volledig openbaar op EUR-LEX.
  Met het afschaffen van contant geld heeft het niets te maken.

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Ik kwam hier even terug om een stukje te herlezen en tref nu dit voor mij nieuwe woordenbrei-verhaal aan.

   Back to basics, Thijs Pieters!

   Probeer niet de strekking van dit artikel te ondergraven met omhaal van woorden, met feiten die er nu of straks absoluut niet of niet meer toe doen, met de leugenachtige veronderstelling dat men niet allang gehoord en gelezen zou hebben dat men contant geld wil afschaffen, en met verhalen die totaal buiten het onderwerp staan,.

   Of er zelfs nog machtiger aansturende instanties of personen áchter zitten is daarbij óók nog mogelijk, maar is niet genoemd, om de simpele reden dat die niet aantoonbaar te traceren zijn.

   Tenslotte: alle genoemde feiten hangen samen en leiden naar verdere slavernij van de monddood gemaakte burger. Overduidelijk een fascistische opzet.

   De essentie van Fascisme:
   -Een zelfbenoemde ‘elite’ die alle macht over de burgers heeft gegrepen
   -Die machtsgroep doet wat ze wil zonder dat een mogelijkheid tot correctie bestaat.
   -De burger dient als werkezel en moet geld leveren.
   -De burger heeft zijn mond te houden ‘op straffe van’ en is daarmee slaaf geworden

   Wakker worden, Thijs Pieters.

   Like

 24. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 25. Pingback: De totalitaire EU en de banken willen contant geld gaan verbieden | E.J. Bron | Rene's Wereld

 26. Republikein zegt:

  Het wankelt beste mensen, er komen scheuren hoor.
  Vandaag wankelt de grootste bank in Europa, Deutsche Bank. Meteen het failliet van de Europese bankhervorming. Of beter non-hervorming’, schrijft Peter Mertens (PVDA). ‘Maar ook een symptoom van een dieperliggende crisis: dat van het Duitse lageloon- en exportmodel.’
  Kijk op Knack.be

  Like

 27. Tj.Paz zegt:

  Het staat beschreven. U zult niet meer kunnen kopen of verkopen zonder het merkteken van het beest. Het getal zal op rechterhand of voorhoofd staan. Dus een chip inplantaat. Is al gaande.

  Like

 28. Hans Dortmond zegt:

  Een voorbeeld:Donald Trump in west Europa gedemoniseerd en in Polen bij eu dwarsligger joviaal ontvangen.Deze Trump heeft de eerste goede dingern voor de mensheid al gedaan middels het niet meewerken aan de zogenaamde Bilderrberg geinspireerde Chem Trails en het niet meewerken aan bepaalde globale vrijhandelsverdragen van (met inbegrip van genetisch manipulator van gewassen,bio chemist en producent van Round up)de firma Monsanto.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s