ISIS-dwepende “islamisten” formeren burgerwacht in Oslo: “De soldaten van Allah”

Screenshot_26

(Door: “rommel”)

Het Noorse dagblad Verdens Gang vermeldt dat islamisten in Oslo een burgerwacht hebben opgericht als response op de oprichting van de etnische Noorse nachtwacht “De soldaten van Odin”. De islamitische groepering noemt zichzelf “De soldaten van Allah”. “Als antwoord op de heidense ongelovige groepering ´De soldaten van Odin´,” schrijft de groep in een bekendmaking.

Een centraal persoon van het islamitische milieu in Oslo heeft een officiële verklaring naar Verdens Gang gestuurd met foto’s van de uniformen die door de islamitische burgerwacht gebruikt gaan worden.  De islamistische burgerwacht draagt de naam “Jundullah” – uit het Noors vertaald: “De soldaten van Allah”.

Lees verder>>>
Fenixx

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Counterjihad, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Nationalisme, Noorwegen, Patriottisme, Salafisten. Bookmark de permalink .

36 reacties op ISIS-dwepende “islamisten” formeren burgerwacht in Oslo: “De soldaten van Allah”

  1. Edjan zegt:

    Waarschijnlijk onder luide toejuiching van de overheid, justitie, politie en het hele linkse geteisem.

    Like

  2. M.A.L. Sion zegt:

    What is in a name? Soldiers of Odin? Het gaat om het verdedigen van de oorspronkelijke cultuur van in dit geval Noorwegen. In Nederland zou het kunnen zijn: Patriotten voor Nederland.
    Ook onze cultuur staat op het spel. Daarom: join the club.
    Als er zoals in Noorwegen een islamitische tegenhanger ontstaat, “Brutaal weg!!!”, dan is het nog maar een stap naar de nationale ‘guerilla’.
    Hopelijk blijft ons dat nog enige tijd bespaard maar we moeten er wel mee rekenen. Er zich op voorbereiden kan alleen maar verstandig zijn.
    malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

    Like

  3. Elena zegt:

    Vlammetje erbij…en voilá …de hel breekt los.
    Noorse burgeroorlog is dan een feit.
    Waar is het Noorse leger???
    Weg met die smerige haatbaarden !!!

    Like

  4. Theodoor zegt:

    Als leiderschap ontbreekt en een land wordt overspoeld door “vreemde” mensen ontstaan spanningen die niet meer beheersbaar zijn. Resultaat: Terug in de tijd met onveiligheid en een ontluikende burgeroorlog.
    De socialistische leiding kunnen niet begrijpen waar ze mee bezig zijn: Indoctrinatie.

    Like

  5. carthago zegt:

    Dat wordt gezellig uitgaan in Oslo met isis op de loer. Het kalifaat begint vorm te krijgen, ook al in Noorwegen. Had ik niet gedacht van die noren, maar ja, ze hebben het toch echt zelf geregeld.

    Like

    • En waarom niet? Het loopt minder in de gaten dan in Zweden, maar Noorwegen heeft te kampen met een vergelijkbare problematiek, ingegeven door -hoe kan het ook anders- goedmensisme. Af en toe blijkt dat ook wel uit doorgekomen berichten: Zelf zal ik nooit het artikel vergeten waaruit bleek, dat Noorse scholieren door jonge moslims stelselmatig geïntimideerd werden en dat aangifte door de ouders niet hielp omdat de autoriteiten openlijk alle medewerking weigerden.
      Ze hebben nu sinds enige tijd een conservatieve regering, maar vooralsnog krijg je niet de indruk, dat dat al te veel helpt.
      http://depatriotten.weebly.com/

      Like

  6. Koos zegt:

    De enige verstandige reactie is dat de soldaten van Odin de soldaten van Allah in elkaar gaan beuken. Er moeten dan wel genoeg Noren zijn die vrijwillig mee willen doen. Maar eigenlijk is het een burgerplicht en in principe moet ELKE Noor meedoen.
    Gelukkig zijn de Noren nog steeds in de meerderheid. Haast is echter wel geboden.

    Like

    • Edjan zegt:

      En dan maar afwachten hoe politie en justitie gaan reageren. Ik ben er niet gerust op. Ik denk dat ze hun lievelingen-mohammedanen gaan helpen. Komt ze toch allemaal veel te goed uit?

      Like

  7. alidas1 zegt:

    Ziet zo een koningshuis nu niet wat hun land geworden is.
    Daar zullen die lui toch ook achteraan gaan
    Of staat voor hun ook het vliegtuig al klaar.
    Maar welk land kunnen ze nog heen?
    Zijn er nog landen zonder islam?

    Like

  8. Cathja zegt:

    Ik vind het een zeer gevaarlijke ontwikkeling, als moslims ‘de vrede en veiligheid in Noorwegen willen behouden’, door een burgerwacht op te richten als tegenhanger van de ‘Soldiers of Odin’! Als deze twee groepen elkaar tegenkomen, krijg je geheid knokpartijen!
    De Noren (de échte Noren) willen opkomen voor hun vaderland en cultuur; de nep-soldiers willen alleen maar gebied veroveren, en Noorwegen z.s.m. islamiseren. Zij zijn niet vaderlandslievend, want zij zijn Arabieren. Geen Noren, dus geen Vikingen!

    Het kan nog spannend worden. Ik volg het met belangstelling (en zorg).

    Like

  9. Fred zegt:

    Een burgeroorlog begint altijd kleinschalig.
    Dit is pas het begin.
    Maar de Noormannen zullen hun land terugveroveren.
    Tòch?

    Like

  10. semper fi zegt:

    Verdomme ,,,als ik een hollands vlaggetje op de mouw wil ben ik raccist!nou liever raccist dan landverrader!
    Deze week een reactie over zonder papieren in holland arriveren!
    Alsvolgt !
    Achemed komt uit het vliegtuig zonderpas enz
    Waar komt dat vliegtuig vandaan??banana land?/ok met een retour dus naar babanaland,is dit nu verd.zo moeilijk!!
    Nee kom maar verder, asieligen procedure op jouw kosten uiteraard en als ze na enige jaren uitgezet moeten worden hebben deze ratten zich letterlijk ingedekt middels gezinsuitbreiding!
    De kids spreken al zo goed fries (oid)die kan je toch niet uitzetten??
    Spandoekje op scholen achemed jr moet blijven!
    vraag de teringtubies eens betalen jullie de kost en inwoning?tuurlijk niet!!je ouders dan??he wat zijn dat??
    we worden niet overgenomen maar we zijn het al!!
    I.m.Pim Fortuyn die dit al door had!!!
    sorrie dat ik de rat beledigde
    Burgeroorlog staat voor de deur,ik doe maar niet open maar eens moet ik er uit!!
    Mag ik een wapen aanschaffen om mijn liefdes te beschermen??
    Mooie overdenking STRIJDERS
    S/F

    Like

  11. Tom Hendrix zegt:

    En LINKS vindt het schijnbaar allemaal geweldig. De islamisering laat zijn ware tronie zien!

    Like

  12. Japio zegt:

    Vaarwel Europa vaarwel Nederland, we hebben mooie jaren gehad. Nu met de zichtbare komst van de duivel is/wordt alles anders. Het is geen 2 voor 12 meer maar de klok staat nu op 12 uur. De toekomst ziet er somber uit met name voor onze kinderen en kleinkinderen. Ook wij zullen niet verschoond blijven van terreur en onderdrukking. De feiten spreken voor zich; de EU heult met de islam en daarmee alle regeringen van alle lidstaten. Niet de islam-criminelen worden opgepakt en berecht maar de gehoorzame burger. De burger die radeloos wordt en probeert wat hem lief is te beschermen. De toestroom van de islam in Europa gaat onverdroten door in tegenstelling wat de MSM beweert. Dat er momenteel een financiële crisis is verzwijgt men. Werkeloosheid is hoger dan ooit. Het ene bedrijf na de andere gaat over de kop. En nog beweren ze dat de economie upcoming is. We worden als burger op alle fronten in de maling genomen en heel veel naïeve goedmensen werken mee aan de ondergang van de EU/NL. Het lijkt wel dat met name de (linkse) MSM zich alvast aan het indekken is voor de islam. Zodat ze straks als de islam de septer gaat zwaaien, gespaard worden en het hun baantje kunnen behouden. Ze zien de islam-bui al hangen en dekken zich volledig in. Dat dat over de ruggen van hun LANDGENOTEN gaat nemen ze op de koop toe en interesseerd ze geen biet. We hebben sinds 40/45 weer NSBers en dat is een slecht teken.

    Like

  13. Duchesne zegt:

    De IS cellen zijn al actief hoor, voor wie het nog niet weet.
    Op dit moment doen ze raids op woningen overal in Europa, om cash te pakken en andere zaken zoals beleggingsgoud en zilver, wapens, waardepapieren. Er zitten al een aantal jaren van deze lieden bij sorteer en postbedrijven, bij pin betalings bedrijven en die kunnen precies zien wie er goud en zilver inkoopt en waar die persoon woont. Het geld van de toekomst zeg maar.

    Bij gemeenten en politie, waar men ook kan inzien welke burger een wapenvergunning heeft en wat deze in huis heeft. Beleggers, sportschutters, mensen met een hoog banksaldo, allemaal worden ze gevonden via de officieele wegen. Heeft u voor drie ton juwelen verzekerd? Dan weet Achmed bij Reaal of Interpolis precies wat u heeft en in welke kluis u het bewaard. Dat heeft u zelf moeten melden en Achmed Beheerd uw polis. Alexander heeft een jaartje vrij om zichzelf te vinden…..of te zoeken, wat je wilt.
    De hoeveelheid informatie die via de overheid en de bankensector over jou persoon beschikbaar is…..je word er niet blij van.
    Informatie die ook kan worden gebruikt om politieke tegenstanders te laten afhaken, te laten vluchten. Mijn gegevens en de lokaties waar ik was werden ook razendsnel doorgegeven, binnen een kwartier na aankomst in het ziekenhuis had ik al een groep die mij insloot, om tien voor acht in de ochtend ook nog.
    Veiligheid, of het gebrek eraan, een reden waarom Wilders niet veel groter kan worden, omdat de mensen die achter hem staan per stuk kwetsbaar zijn. ik heb zelf ooit op kieslijsten gestaan, ik ben ook verkozen geweest voor wat men destijds extreem rechts noemde, de CD. Het waren vooral burgers die het gehad hadden met de overheid en de selectieve uitvoering van wetten. Maar een vijandsbeeld was voor de tanende politieke partijen een stuk beter dan een objectief beeld. Janmaat had gelijk, teveel instroom in een samenleving zonder dat deze instroom zich aanpast is funest, alsof je twee katten een vis laat bewaken. ergens bliujft uiteindelijk een stuk van het midden liggen, maar niemand heeft er meer iets aan.
    De leden van de CD waren van allerlei afkomst, ook deze mengeling van duizenden voorouders uit alle windstreken. Een deel van de CD stemmers waren Turkse Nederlanders die het gedonder ook gewoon zat waren en normaal wilden leven, zonder Noord afrikaanse criminelen die de boel terroriseerden. Allochtonen die CD stemden, iets wat nooit gezegd werd en steevast ontkend want het paste niet in het plaatje, maar er word dan ook veel verzwegen in Nederland, ondanks die “persvrijheid”….

    Coffeeshops hebben veel macht gebracht voor criminele bendes uit vooral Noord Afrika, die zijn nu rijker dan we kunnen voorstellen en in staat elke advocaat die men wil te laten rennen op bevel. Mogelijk hebben ze ook grip op heel wat officieren van justitie en rechters, allemaal mensen die buiten hun werk ook gewoon de griep krijgen en naar de winkel moeten en kinderen hebben en men weet wie het zijn en waar ze wonen.
    Over bedreigd worden en uiteindelijk moeten vluchten weet ik dus wel iets, en wat het met je doet. Op dat vlak kan ik de echte vluchtelingen wel begrijpen, als niemand je meer beschermd en je bent machteloos….ik weet nog goed hoe de politie ons toen liet barsten, de hoeders van de democratie…… Er is nooit ook maar een persoon vervolgd terwijl de tv camer’s gewoon alles op beeld hadden. En zo valt een partij razendsnel uit elkaar, door wat stoelpoten door te zagen en even de grondwet en al het andere aan regels te negeren….een lot dat ook de PVV acuut kan treffen, waar het enige dat het recht houd de regel is dat er geen leden zijn en dus ook geen gevecht om wie wat mag zijn. En daarmee de paniek kaart iets minder. Geen leden met zeggenschap, meest slimme zet om heel te blijven. De vraag is hoe open meneer Wilders staat voor ideeen van anderen….

    Het is stil in de pers over de wapens die met containers en vrachtwagens vanuit Turkije Europa binnenkomen en waarvan er enkele zijn onderschept. (oa Winchester shotguns in licentie gebouwd in Turkije en veel munutie)
    We weten niet hoeveel ervan zijn onderschept en hoeveel ervan er op plaats bestemming zijn gekomen. En of we deze zomer in de loop van die dingen gaan kijken….De staatsveiligheid zal er een vermoeden van hebben, onzer overheid zal het ons niet vertellen. De lokale moslims verkeren zoals ik ze zie steeds meer in een soort Euforie, dus wie weet komt het antwoord snel.

    Liever ziet de politiek de burger kapot en men denkt nog macht te houden tot midden deze eeuw voordat de Islam groter is dan de eigen bevolking. Dus er is bij de vreetschuur in Den haag nog geen paniek. Dat bij de verkiezingen van 2017, als die er nog komen, er vermoedelijk nog maar een partij aan de macht zal zijn is velen nog niet helder. En dat ook de huidige “leiders” in een tijd van weken na de verkiezingen overbodig zullen zijn. We zijn de slijter die op vakantie gaat en zijn lokale Anonieme alcoholisten vereniging de winkel laat beheren. “A blueprint for disaster.”

    En het zal niet de PVV zijn die de grootste word, maar de PVDA.
    Want op het moment dat de PVDA moslims op de kieslijst zet vanaf plaats 1 tot 75 en de moskeeen het advies geven aan hun volgelingen om PVDA te stemmen hebben we een overname van ons complete staatsbestel. En Samson en zijn smeerlappen zullen het doen, omdat ze zelf denken de macht te houden.
    Het aantal verraders van eigen volk en het aantal moslims samen op een partij kan een kamermeerderheid halen. Er zijn teveel partijen en als er intimidatie plaatsvind zoals al jaren tegenover rechtse stemmers dan is Nederland volgend jaar gezegend met een Islamitische regering. Het kan, het aantal is er. Zo dicht ligt het einde van onze democratie bij ons.

    Wie zich realiseert hoe diep moslims in onze samenleving zijn binnen gekomen en op welke posities die zitten zal begrijpen dat werkelijk alle persoons gevens van iedere inwoner ter beschikking staan van IS, via netwerkjes van geloofsgenoten. Gedwongen, moreel door het geloof verplicht of gewoon gekocht of geruild voor iets anders.
    Dus ook ip nummers, adressen van ip nummers en dus moet iedereen er rekening mee houden dat je word afgerekend op wat je afgelopen jaren hebt geschreven. en niet door de rechtbank.
    Bereid je voor op een trage oorlog waarin de vijand overal is, bij de gemeente, bij de post en bij de politie. Een oorlog waar af en toe iemand uit jou kennissenkring de dupe van is, maar nooit een aantal tegelijk. De methode die justitie toepast bij ongeregeldheden. in de tijd erna steeds een aantal mensen oppakken, maar nooit allemaal tegelijk. Daarmee haal je de macht van de groep weg, en daarom kan een organisatie zoals Pegida niet groeien in Nederland zoals elders. Men word steeds gesnoeid als er groei is. Dit is regeringsbeleid, beleid van lieden die geen volk dulden dat om democratie roept, dit is wat lieden doen die konkelen en bedriegen maar niet de moed bezitten rechtuit eerlijk te zeggen waar ze staan.

    Politie uniformen zijn niet voor niets zo gewild bij onze kansenparels, weet men eenmaal hoe het bij politie reilt en zeilt kan men vrij simpel met een uniform chaos maken, zeker als er een paar officiële agenten bij zijn met dezelfde ideologie die de acties in goede banen leiden. een schaduw politie, het is in opkomst.
    Gestapo 2.0, ces’t arrive de pret chez vous.

    En dat is wat er aankomt in 2017, tenzij dit voorjaar massaal de brand erin gaat, anders worden we met onze eigen regels en wetgeving afgemaakt.
    Een aantal landen in Europa heeft dit probleem wel gezien en maakt er nu haast mee de burger te beschermen, ik denk dat wij hier in Nederland het afvoerputje worden van alles, de laksheid van de regering is ongekend en de lafheid ongeevenaard.

    Regering, bewapen je burgers en stap van de macht af zodat mensen die wel weten hoe je moet regeren dat kunnen gaan doen, want behalve de terreur die jullie binnen halen en financieeren komt er ook nog een ineenstortende Euro aan, en gezien jullie een probleem niet aankunnen schat ik in dat twee problemen helemaal te hoog gegrepen is.

    p.s. die onderste steen die boven zou komen, waarom hebben jullie politici die nu ineens weer onderop gelegd? want het verzwijgen van moord is hetzelfde als moord. Net als zaken doen met dictatators die hun eigen bevolking uitmoorden ook gewoon ziek is. en als je met 150 in een zaal zit om een land te besturen, dan moet er daar toch wel iemand zijn met een beetje moreel besef?
    Kamerleden en regering, jullie zijn mijns inziens medeschuldig aan de misdaden van de lieden waar Nederland zaken mee doet, jullie faciliteren feitelijk de genocide van je handelspartners.
    Wat maakt dat jullie?
    En de pers, zijn jullie niet gewoon net zo erg, wel de misdrijven zien maar niets doen en toekijken en toe dekken……om te kotsen is het!

    Like

    • Edjan zegt:

      Goed stuk, Duchesne.
      Ik geloof niet dat we in 2017 een mohammedaanse regering gaan krijgen, maar een regering pechtold, PvdA, CDA, GL, SP is even erg want die laten de grenzen wagenwijd open staan.

      Like

    • Leo zegt:

      Juist , U hebt de gave om over de schutting te kijken.
      Fijn, uw comment, dat u anderen mee laat kijken.
      Dank !!

      Verhelderend voor velen.

      Like

    • Treintrien zegt:

      Heer Bron, ik vind dit commentaar wel een artikeltje waard eigenlijk….
      En Duchesne: U is een moedig mens.
      Moet een moeilijke beslissing zijn geweest in die tijd om je verkiesbaar te stellen voor de CD. Blij dat er nu toch wat veranderd is in de zin dat langzaam kritiek op multiculturalisme steeds minders gek gevonden wordt. Dank daarvoor!

      Like

  14. Charles Martel zegt:

    De islamistische burgerwacht draagt de naam “Jundullah” – uit het Noors vertaald: “De soldaten van Allah”. Jundullah is geen Noors maar Arabisch / Urdu.

    Like

  15. elisah zegt:

    Hebben de moslims die burgerwacht opgericht om hun eigen schorem in toom te houden?

    Like

  16. Geronimo zegt:

    Ik heb het al eerder voorspeld: Europa stevent regelrecht af op een burgeroorlog. Wie nog altijd niet inziet dat al die moslims niet naar hier zijn gekomen om in vrede te leven, maar gewoon om te overheersen, d.w.z. onze naties over te nemen, die is ziende blind. Niet alleen overheersen, maar zelfs vernietigen, desnoods via ‘vuile’ bommen en erger. De ontdekkingen recent in België van dagenlange cameraopnames door moslims van de villa van iemand die toegang heeft tot nucleair materiaal, wijst overduidelijk in die richting. Het is niet zozeer de vraag of, maar wanneer dergelijke aanslagen zullen gebeuren. Dan worden landen als Frankrijk, België, Nederland radioactief besmet. Heerlijke vooruitzichten dus. Wen er maar aan. De moslimduivel is uit de fles. Het is zaak om hem er weer in te krijgen.

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20160217_02133321

    Like

  17. Geronimo zegt:

    @Tom Hendrix
    Ik weet niet wat u juist bedoelt met uw korte ‘Amen’ in uw reactie op de mijne, maar mocht het cynisch bedoeld zijn, wat ik stiekum toch ergens denk, nog even dit ter overweging. Het zou u misschien uit uw lethargische slaap kunnen wekken, mocht dit nu nog niet het geval zijn. Wat inderdaad niet veel aan de toestand zou veranderen, dat geef ik grif toe.

    Wat in België heel recent tijdens huiszoekingen bij jihadisten werd ontdekt, had gerust wereldnieuws mogen zijn. Het ging m.n. over een video met dagenlange, schijnbaar saaie filmbeelden van een privé woning. De camera bleek uit beelden van een of andere bewakingscamera in de buurt verstopt te zijn geweest onder wat hooi, en werd uiteindelijk door niet geïdentificeerde daders opgehaald.

    Aan de hand van een voorbij rijdende bus konden de speurders evenwel uiteindelijk achterhalen waar de betrokken woning lag. Toen ze de eigenaar identificeerden, werden ze pas echt ongerust. Die bleek nl. toe te behoren aan de directeur van het Studiecentrum voor Kernenergie van Mol. Het was meteen duidelijk dat de terroristen het doen en laten van deze man en zijn familie aan het volgen waren.

    ‘Waarom?’ is uiteraard de vraag die zich meteen stelt. Veel mogelijkheden zijn er eigenlijk niet. De meest plausibele verklaring is dat deze lieden uit waren op een “tigerkidnapping”, meer bepaald het gijzelen van deze directeur en zijn familie, om hem op die manier te verplichten een bepaalde opdracht uit te voeren. In bijna alle vorige gevallen van “tigerkidnapping” gaat het om het viseren van mensen die bij een of andere bank werken, om hen zodoende te verplichten de kluizen te openen. In dit geval gaat het overduidelijk om iets geheel anders.

    Nog interessanter, bij wijze van spreken dan, wordt het als blijkt dat deze directeur niets met de kerncentrales en kernenergie in België als dusdanig te maken heeft, en er bijgevolg de terroristen niet kan binnenloodsen om de boel te saboteren. Geen geplande aanslag op een kerncentrale dus, zoals in sommige Belgische media meteen werd geopperd. Het gaat waarschijnlijk om nog iets geheel anders, iets veel gevaarlijkers.

    Deze directeur blijk nl. betrokken bij nucleair onderzoek, en heeft daardoor geregeld toegang tot laboratoria die nucleaire stoffen stoffen gebruiken. Enkel de Belgische krant HLN kwam op 18 februari ll. tot de meest logische conclusie: de terroristen wilden via deze directeur aan uranium geraken.

    De mogelijkheid dat terroristen nucleair materiaal zouden kunnen bemachtigen, is al veel langer een ware nachtmerrie voor alle kenners van deze problematiek, die er waarschijnlijk slapeloze nachten aan overhouden. Er bestaat zelfs zoiets als een internationale instelling die zich daarmee bezig houdt, het CICNT, dat staat voor Global Initiative to Combat Nucleair Terrorism, dat in 2006 door Putin en Bush werd opgericht.

    Het mogelijke doel van deze Belgische jihadisten: een zogezegde ‘vuile bom’ fabriceren of een nucleaire explosie. Nu hoor ik al zeggen: dat laatste is veel te moeilijk voor terroristen. Het tegendeel is waar, want de technische kennis die vereist is om een atoombom te maken, blijkt niet eens zo groot te zijn.

    IS of AL-QAIDA zijn meer dan waarschijnlijk in staat om de mensen te rekruteren die dit kunnen realiseren. De grootste struikelblok is dus enkel het verzamelen van de benodigde materialen, in casu enkele kilo’s hoog verrijkt uranium of plutonium.

    De hoeveelheden en opslagplaatsen van dit materiaal over de hele wereld zijn goed gekend en worden ook goed beveiligd. Om die reden werd waarschijnlijk gedacht aan deze directeur. Men is bijgevolg in die kringen wel degelijk bezig met het voorbereiden van nucleaire aanslagen. Dat lijkt me een logische conclusie.

    Wat de gevolgen zouden zijn van nucleair terrorisme in Europa en elders is niet moeilijk te raden. Catastrofaal ! Vraag u gewoon af of er iets ergers kan gebeuren. Daarbij verzinkt de problematiek van vluchtelingen en AZC’s, Rutte… als het ware in het niets.

    Terwijl wij volop bezig zijn om ons druk te maken over grote aantallen vluchtelingen en hun primitief gedrag en alle geïmporteerde miserie, is onderhuids en in alle stilte blijkbaar iets veel gevaarlijkers aan de gang, iets om terecht werkelijk heel ongerust over te zijn.

    Ik hoop alvast dat u er uw slaap niet voor laat, met een ‘Amen’ vooraleer u in bed kruipt.

    Like

    • E.J. Bron zegt:

      @Geronimo

      Wanneer @Tom Hendrix “amen” zegt, betekent dit dat hij aan een comment niets meer heeft toe te voegen en er volledig achter staat!

      Dit even voor uw informatie. En Tom is overigens al lang wakker op dit gebied!!!

      Webmaster.

      Like

  18. Geronimo zegt:

    @webmaster
    Bedankt voor uw toelichting, webmaster. Dat is goed om weten. Ik hield daar ergens toch wel rekening mee (‘maar mocht het…’), zonder het evenwel helemaal zeker te zijn. Vandaar deze bijkomende reactie, Overigens vond ik de verduidelijking omtrent deze van overheidswege heel vlug in de doofpot gestopte zaak, toch nuttig. Mensen kunnen nu eenmaal niet genoeg doordrongen zijn van het explosieve ‘moslim-kruitvat’ waarop we momenteel leven, zoals uit deze feiten mag blijken.

    Like

    • Edjan zegt:

      Sommige grappen komen via het internet niet goed over omdat men in een ander land woont waar andere grappen in omloop zijn, of omdat men de maker van de grap niet kent of omdat men hem/haar niet kan zien. Jammer, maar ik hoop dat Tom Hendrix het wel begrijpt?

      Overigens wel een alarmerend stuk, Geronimo. Het maken van een echte atoombom is echt heel moeilijk en duur maar een vuile bom is niets dan een gewone bom met radio-actieve troep er omheen. Ik heb er ooit een rapport over gelezen toen ergens een kilo kwijt was. Je moet je dan voorstellen dat in een grote stad het hele centrum dood is. Tot 5000 slachtoffers.

      Overigens wordt het liefst radio-actief afval gebruikt, ook uit ziekenhuizen. Uranium en Plutonium worden doorgaans (te) goed bewaakt.

      Like

  19. Geronimo zegt:

    Beste Edjan, Tom zal wel begrijpen dat mijn reactie naar hem toe helemaal niet kwaad was bedoeld, integendeel.Net als ik dit van hem ook wel weet. Moet allemaal kunnen. Dat zijn nu eenmaal de ‘gevaren’ van internet-communicatie.

    Hieronder een tekst waaruit blijkt dat een atoombom wel degelijk RELATIEF gemakkelijk kan gemaakt worden mits in het bezit van de juiste hoeveelheid verrijkt uranium en gekwalificeerde technici. Zoals gezegd, moet dit laatste geen onoverkomelijk probleem zijn voor IS. Dit verrijkt uranium zou in het CSK van Mol voorradig moeten zijn, (zie tweede tekst hieronder), en de door de jihadisten geobserveerde directeur was er werkzaam. Toeval of niet?

    “Naast flink wat kennis van zaken, heb je vooral een zogenaamde ‘kritische massa’ splijtstof nodig: minimaal 10 kg plutonium of 15 kg uranium. Plutonium kan je relatief makkelijk winnen uit afval dat door kerncentrales wordt geproduceerd. Bijvoorbeeld in de centrales van Doel (België) en Borssele (Nederland). Het in mekaar zetten van een plutoniumbom is daarentegen geen sinecure en laat je beter aan vakmensen over.

    Het construeren van een uraniumbom echter is betrekkelijk eenvoudig. Daar staat dan weer tegenover dat het verkrijgen van de juiste hoeveelheid uranium niet eenvoudig is. Het productieproces is omslachtig, tijdrovend en erg duur: er zijn duizenden mensen voor nodig en het kost miljarden euro’s… Concreet: in een uraniummijn moet je eerst 2 500 000 kg erts delven. De 0,2 procent uraniumoxide haal je er vervolgens via een zuiveringsproces uit. Dat levert je uiteindelijk 5 000 kg zogenaamde yellowcake op: een verwerkbare uraniumverbinding.
    In een speciaal daarvoor gebouwde conversiefabriek zet je de yellowcake om in 4 000 kg uraniumhexafluoride, een zoutachtige stof die je nadien in gasvorm brengt. Met behulp van een paar honderd hightech centrifuges verrijk je het gas zodat ongeveer 23 kg hoogverrijkt uraniumhexafluoride ontstaat. Tenslotte maak je hiervan 15 kg metallisch uranium, en dát is de hoeveelheid splijtstof die je voor één atoombom nodig hebt.”

    http://melancholia.typepad.com/melancholia/2006/09/snelcursus_hoe_.html

    “VS vroeg België terreurbeveiliging CSK Mol te testen
    Door: redactie
    5/09/11 – 16u07
    Op aandringen van de Verenigde Staten heeft ons land ruim anderhalf jaar geleden een oefening gehouden om te zien of de hulpdiensten snel konden reageren op een terroristische aanval op het Studiecentrum voor Kernenergie (CSK) in Mol. Volgens Amerikaanse diplomaten was die oefening “een succes”. Dat blijkt uit door de klokkenluiderssite WikiLeaks gelekte diplomatieke documenten.

    Ruim twee jaar geleden raadden Amerikaanse experten aan om de beveiliging na te zien. De oefening, op 3 december 2009, kreeg de naam Archibald. Iemand van de Amerikaanse ambassade woonde de oefening bij, waaraan het Federaal Agentschap voor de Nucleaire Controle (FANC) deelnam. Volgens het verslag van de ambassade waren er in 25 tot 40 minuten dertien politie-eenheden ter plaatse. Zij moesten de situatie “bevriezen” en voorkomen dat onverlaten de hand konden leggen op verrijkt uranium.

    Punt van verbetering volgens de Amerikanen: de communicatie met de bevolking. “Dat kan niet op zich laten wachten”, aldus de documenten. (belga/adb)
    VS vroeg België terreurbeveiliging CSK Mol te testen”

    Like

    • Edjan zegt:

      Beste Geronimo. Ik ben het hier niet met je eens. Het bezitten van een kritische massa is punt 1 en al helemaal niet eenvoudig. Die moet je daarna verdelen in meerdere onder-kritische massa’s en die vervolgens op elkaar schieten. De splijtings-reactie begint echter al vóórdat de massa’s elkaar raken. Daarbij ontploft een groot deel van de uranium of plutonium ongebruikt. Als je dit wilt voorkomen, moet je de zaak supersnel op elkaar schieten waar je experts in de stromingsleer voor nodig hebt. Wat je ook nodig hebt is speciale ontstekers die allemaal op exact hetzelfde moment afgaan. Zelfs de kabels naar die ontstekers moeten precies even lang zijn.
      De enige mogelijkheid voor moslimterroristen om aan een werkende bom te komen, is er een stelen of er een op de zwarte markt kopen. Zelfbouw is luchtfietserij. gelukkig.

      Like

  20. Geronimo zegt:

    @ Edjan
    Beste Edjan, ik ben geen kernfysicus of een expert in nucleaire technologie of wat dan ook op dat vlak.Ik heb dan ook geen enkele pretentie desbetreffend. Wat ik daarover schrijf, beperkt zich dan ook tot wat ik daaromtrent kan lezen van anderen. Verre van hier dus een polemiek over te willen ontwikkelen, toch nog even wijzen op onderstaande uittreksels uit teksten ter zake, waaruit blijkt dat een atoombom fabriceren voor terroristen niet zo’n aartsmoeilijke klus is als u zelf voorop stelt.

    Mocht het verder zo zijn dat deze jihadisten in België enkel uit waren op het maken van een ‘vuile bom’, dan hadden ze daarvoor de directeur in kwestie niet nodig, dan waren daar veel gemakkelijker mogelijkheden voor, zoals o.m. nucleair ziekenhuis afval, zoals u zelf terecht opmerkt.

    Wat er ook van zij, de grootste fout die men kan maken, is en blijft niettemin zijn tegenstander onderschatten. IS is een goed georganiseerde bende criminelen van het allerlaagste allooi, misdadigers die voor niets terugdeinzen, en zeker in staat moeten worden geacht om de juiste personen te rekruteren, o.m. in schurkenstaten als Iran, Pakistan en…elders, voor het maken van een of ander nucleair wapen, dat naar verluidt ook altijd maar kleiner en kleiner kan worden gemaakt. Mij lijkt het bijgevolg wel degelijk een nauwgezet te volgen piste.

    Hieronder de geciteerde teksten:

    – “In 1964 deed de Amerikaanse overheid een proef. Twee studenten ontwikkelden in het geheim een model voor een werkende plutoniumbom. (De uraniumbom vonden zij geen uitdaging.) De studenten maakten uitsluitend gebruik van openbare wetenschappelijke kennis en slaagden met glans. Conclusie: elke schurk kan in theorie een kernwapen maken.”

    https://jeroenvu.home.xs4all.nl/overig/zelf_een_kernbom_maken.htm

    – “Tijdens de nucleaire top in Den Haag bespreken 53 landen hoe ze nucleair terrorisme kunnen voorkomen. ‘Zo’n top is niet overbodig, want eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om een atoombom te vervaardigen’, aldus Tom Sauer professor Internationale Betrekkingen (UAntwerpen).”

    http://www.knack.be/nieuws/wereld/nucleair-terrorisme-voorlopig-heeft-wereld-geluk-gehad-want-atoombom-maken-is-geen-moeilijke-klus/article-normal-135019.html

    – “Terroristen kunnen atoombom bouwen

    ROTTERDAM – Een atoombom bouwen is niet eenvoudig, maar een georganiseerde terroristische organisatie zou het wel kunnen. Dat staat in een studie van vijf voormalige ontwikkelaars van kernwapens. Ze zouden zo’n bom kunnen maken met gestolen plutonium of verrijkt uranium.

    Het is bekend dat al-Qaida al geprobeerd heeft om nucleair materiaal en informatie over de ontwikkeling van kernwapens te stelen. Ongeveer 8 kilo plutonium of 24 kilo verrijkt uranium volstaan om een kernbom te maken. Die materialen komen echter per ton voor in commerciële kringen. Het Internationaal Atoomagentschap (IAEA), zelf een grote voorstander van kernenergie, beklemtoont dat de voorraad van nucleaire materialen beter beschermd moet worden, ook in militaire kringen.”

    http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?t=16782

    En tenslotte eentje om af te ronden:

    – “”Ik weet niet of terroristen ooit in staat zullen zijn een kernwapen te maken. Maar ik sluit het bepaald niet uit. Een aantal jaren geleden was er een Amerikaanse natuurkundestudent die precies kon beschrijven hoe een atoombom moest worden gemaakt. Hij wist zelfs precies hoe het ontstekingsmechanisme in elkaar zat.”
    Frits Veerman uit Huizen kijkt bezorgd. Ooit was hij een naaste medewerker van de Pakistaanse atoomspione Abdul Qadeer Khan, die in Nederland studeerde en spioneerde, en perfect Nederlands sprak. Veerman werkte bij Khan tussen 1972 en 1975 op het Fysisch Dynamisch onderzoekslaboratorium (FDO) in Amsterdam en bij Ultracentrifuge Nederland in Almelo. De Pakistaanse spion werd door laksheid van de BVD pas veel te laat opgemerkt. Hij was al veilig in zijn vaderland teruggekeerd toen men, mede door de waarschuwingen van Veerman, die zelf geheel te goeder trouw was, begreep dat men met een zeer ernstig geval van atoomspionage te maken had. Want Khan ontwikkelde met de kennis die hij in Nederland vergaarde, in Pakistan ‘zijn’kernbom. Die kennis is volgens Veerman later ook in Irak terechtgekomen.”

    http://www.atoomspionage.com/terroristen.htm

    Like

  21. Robert zegt:

    Soldiers Of Odin Netherlands is er al check ma FB 😉

    Like

  22. Soo zegt:

    Wij houden de straat schoon van ongewenste activiteiten van migranten!!!

    Like

Plaats een reactie