Servische minister van Buitenlandse Zaken: Geen EU-toetreding van Servië die de betrekkingen met Rusland belast

Screenshot_12

(Vertaling: E.J. Bron)

Niet alleen het Nabije Oosten, maar ook enkele Balkan-regio´s zijn nog steeds een twistappel tussen het Westen en Rusland. Vooral het touwtrekken om Servië is heftig, dat bekendstaat als traditioneel bondgenoot van Rusland. Maar de EU, en op de achtergrond de NAVO en de VS, willen Servië in het westerse kamp trekken. Dat heeft de Servische minister van Buitenlandse Zaken, Ivica Dačić, nu duidelijk afgewezen.

Servië zou van een EU-lidmaatschap afzien als zijn toetreding verbonden zouden zijn met risico´s voor de betrekkingen met Rusland, verklaarde Dačić dinsdag in een interview met Reuters. Letterlijk: “Servië is niet bereid om stappen te ondernemen die zijn EU-lidmaatschap in de weg zouden staan. Tegelijkertijd zal Belgrado geen handelingen ondernemen die de betrekkingen met onze traditionele vrienden, waaronder ook Rusland, zouden bederven.”

Servië en de EU hadden in december 2015 onderhandelingen opgenomen over toetredingsperspectieven tot de Europese Unie. Om EU-lid te worden, zou Servië o.a. de betrekkingen met de zelfbenoemde Republiek Kosovo moeten normaliseren, luidt een van de eisen van Brussel, waar Belgrado natuurgetrouw heel moeilijk aan kan voldoen. Ook in de bevolking is op dit moment sprake van een grote meerderheid tegen een toetreding tot de EU.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, NAVO, Servië, VS. Bookmark de permalink .

12 reacties op Servische minister van Buitenlandse Zaken: Geen EU-toetreding van Servië die de betrekkingen met Rusland belast

 1. Hendrik M. zegt:

  U bedoeld dat Servische volk dat door de NAVO op zo’n smerige manier van hun provincie Kosovo afgeholpen is?
  Beste Serven, trap niet in die smerige €U praatjes!

  Geliked door 1 persoon

 2. Roeland zegt:

  Als Servië lid wordt van de EU ben ik ineens voorstander van de EU . Het volgende lid is dan de Russische federatie en dan gaan bij Roeland de Wodka flessen rijkelijk vloeien om dit te vieren!
  Mag Oekraine ook aanschuiven. Gaat de pensioen leeftijd naar 60 en wordt Europa weer Christelijk, sociaal en hebben de autochtonen weer de overhand en …! Dobre pozalovatj droezja! (Hartelijk welkom vrienden) ! Mie zdjom was..= .Wij verwachten jullie! Nizni poklon , = met grote eerbied!

  Geliked door 1 persoon

 3. kruisridder zegt:

  Servie begaat een enorme blunder als het zou toetreden tot de EU. Servie is 18 jaar geleden kapot gebombardeerd door dezelfde EU en hun VS-vrienden en begaat hoogverraad tegen het eigen volk door nu plotseling met hun eigen volksvernietigers in zee te gaan.

  Like

 4. johan zegt:

  Er zijn toch nog landen die een verstandige regering hebben en zich niet laten naaien door Brussel.
  Let op mensen die landen zijn later onze redding tegen de woestijnapen met hun achterlijke geloof.

  Like

 5. wim zegt:

  Je ziet het voor je ogen gebeuren: de aantrekkelijkheid van de EU is verdwenen nu de EU zich heeft ontpopt als een tirannieke dwingeland. In Brussel huizen neo kolonisten, oorlogshitsers, anti Semieten en moslimknuffelaars… Wie wil daar nu bij horen? Wil wil daar niet van verlost worden?
  Goed signaal van Servië!

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Verstandige mensen in dat door de Nato kapot gebombardeerde land.

  Like

 7. Dicksy zegt:

  Heeft Servië wel iets in de pap te brokken ! Als het de Eu en NAVO niet aanstaat zullen Ivica Dačic en zijn getrouwen dezelfde weg opgaan als de democratisch verkozen regering in Oekraïne.
  In Brussel zullen ze er wel een mouw aan passen en nadien verafstoot sturen om het feestje in de gang te zetten.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Mogelijk is het dat Brussel weer hun gore spel spelen. Maar dit keer weten we vanwaar de wind waait. Ik denk en hoop dat Servië hierop is voorbereid

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Dicksy.
   De meerderheid van de Servische bevolking is fèl tegen het EU-lidmaatschap!
   In de eerste plaats is Servië een broederland van Rusland.
   In de tweede plaats is diezelfde EU verantwoordelijk voor de verwoestende NAVO-acties tegen Servië, dat zich manhaftig tegen de islam verdedigde.
   De Servische bevolking is dat zeker niet vergeten!… En zal dat ook NOOIT vergeten!
   Dat bij elkaar opgeteld, plus het feit dat de EU op instorten staat, maakt duidelijk dat het Servische volk op geen enkele wijze beïnvloed zal en kan worden door een stelletje criminele trekpoppen die menen dat ze alles met chantage en geld kunnen regelen.
   Als Verhofstadt en van Baalen menen dat ze in Belgrado de boel zouden kunnen ophitsen denk ik dat ze daar onmiddellijk zouden worden vastgenomen
   en het land uit gezet.

   Like

 8. Edwin Lauxen zegt:

  Like

 9. Ekster zegt:

  Servië moet nooit en te nimmer lid worden van de dictatuur die ervoor gezorgd heeft dat het prachtige land Joegoslavië kapot werd gemanipuleerd. Dat zouden ze eigenlijk niet moeten willen. Helaas is Servië erg arm en de EU houdt het land een grote worst voor. Veel Serven denken er beter van te worden door zich aan te sluiten bij hun voormalige vijanden. Als ze het maar uit hun hoofd laten want dat is verraad aan al het verspilde Servische bloed. Helaas zal de EU er niet mee stoppen Servië erbij te halen, want in de ogen van de EU kan de EU niet groot genoeg worden..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s