Korte tijd voor de oorlog – 37 miljard ton aardolie voor de kust van Syrië gevonden

Screenshot_58

(Door: Einar Schlereth – Vertaling: E.J. Bron)

In Syrië werd eind 2012 op een diepte van 250 meter 37 miljard ton aardolie gevonden! De informatie over de olie- en gasvoorraden werd door Dr. Imad Fausi Shuajbi, de leider van het Centrum voor strategisch onderzoek in Damascus, gedeeld met de Libanese tv-zender Al Majjaddin. In de Syrische territoriale wateren werden 14 aardoliebassins ontdekt, waarvan de gegevens tot nu toe geheim waren gehouden. De proefboringen werden uitgevoerd door de Noorse firma “Ancis”.

Op 1 april 2013 verklaarde Dr. Shuajbi in het programma “Dialoog van de tijd” op de tv-zender Al Majjaddin: “Het geologisch onderzoek, dat door de Noorse firma ´Ancis´ voor de kust van Syrië in haar territoriale wateren werd uitgevoerd, heeft bevestigd dat zich daar 14 olievoorraden bevinden.”

Shuajbi deelde verder mee dat zich onder de 14 aardolievelden nog eens 14 velden uitstrekken, die reiken van de Libanese grens tot aan de Syrische stad Banias. Ze kunnen een opbrengst aan aardolie gaan opleveren die overeenkomt met de huidige aardolieproductie van Koeweit. Vier andere olievelden, die zich in Libanon, Cyprus en Israël bevinden, zijn hiermee ongeveer vergelijkbaar.

Zoals hij verklaarde, kan met de ontdekte aardgasvoorraden Syrië op de vierde plaats in de wereld komen. En de aardolie die in Syrië naar boven gebracht kan worden, zou overeenkomen met een omvang van 6-7 miljoen barrels per dag (ter vergelijking: Saoedi-Arabië produceert per dag 12 miljoen barrels).

Shuajbi verklaarde verder dat er eveneens grote aardgasvoorraden in Syrië werden ontdekt die tot nu toe niet voor exploitatie geschikt gemaakt zijn. Deze aardgasvelden bevinden zich in het gebied van Kara. Op de vraag of het gunstig zou zijn dat zulke energiebronnen zich in een land in deze instabiele regio zouden bevinden, antwoordde Shuajbi dat deze olievoorraden voor Syrië nu een “vloek” geworden zijn.

Syrië neemt daarmee niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook in de hele wereld een strategische positie in. Daarom bestaat er, zoals hij benadrukte, een “niet verklaarde oorlog” tegen Syrië, het is een “oorlog om het aardgas en de pijpleidingen.”

Screenshot_59

En diegene die deze oorlog tegen Syrië is begonnen, is van plan om daarna in het “overwonnen” Syrië door diens hele verwoeste gebied gasleidingen van Qatar naar Europa te leggen. Zoals deskundigen vaststelden, bevindt zich het gas van Qatar dichter bij Europa dan het gas van Rusland. Daarom zal, als de pijpleidingen door Syrisch territorium lopen, ook het aardgas vanuit Qatar naar Europa goedkoper zijn dan het aardgas uit Rusland.

Bovendien dient hier aan toegevoegd te worden dat de streng geheime onderzoeksresultaten in Syrië door de Noren aan het internationale olieconcern “CGS” en het Amerikaanse bedrijf “VERITAS” werden verkocht. Dit concern deed in 2010 aanvullend onderzoek in het gebied van Syrië, en men neemt aan dat er nog meer olie- en gasvelden zullen worden gevonden. Informatie hierover werd door het concern “VERITAS” echter geheim gehouden.

Bron:
www.neopresse.com
Door: Einar Schlereth

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Midden-Oosten, Noorwegen, oliebelangen, Qatar, Rotzakken, Rusland, Syrië, Volksvijandigheid, VS, Westen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Korte tijd voor de oorlog – 37 miljard ton aardolie voor de kust van Syrië gevonden

 1. fransdewit zegt:

  Dat maken ze nu speciaal bekend, om weer legaal met nog meer gegadigde daar oorlog te kunnen voeren. Er zijn al zoveel mensen gesneuveld voor dat zwarte goud

  Like

 2. exmarineman zegt:

  En daar horen of zien wij dus weer eens helemaal niks van en is dat dus 1 van de “geheimen” waarom dit allemaal gebeurt en alleen bekend is bij de bekende groepen/multimiljardairs etc. zoals Bilderberg, NWO en Illuminati??????

  Like

 3. Vandaar dat IS hier met die oorlog is begonnen en Rusland invloed te verkrijgen bij Assad met zijn oorlogsondersteuning. Het gaat dus gewoon om macht en oliedollars dus hoezo Allah Oe Akbar…of hoe die kerel ook moge heten.

  Like

 4. carthago zegt:

  Deze enorme voorraden zijn dus dramatisch voor de saud criminelen, dat gaat de prijs nog veel meer verlagen,weg gratis terreurgeld. Bovendien is deze vondst ook de reden waarom de nazi geitenneuker erdogan Syrië destabiliseert, althans probeert te doen, maar Rusland is ook niet gek. Bij 10 dollar per vat is olie voor Rusland en Syrië nog steeds winstgevend, de saud criminelen liggen dan om. Dit is natuurlijk ook de reden dat de VS Syrië destabiliseert,de VS zijn sinds 1januari ook exporteur geworden, na 40 jaar. Het feit dat alles synchroon loopt met de “opstand” zegt genoeg.Het domme Eussr betaalt echter de prijs met de tsunami van terreur. Amerikaanse oplossing van de kokosnoot uit Washington.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s