Israël en Rusland willen vrijhandelsakkoord sluiten

screenshot_23

Dmitri Medvedev en Benjamin Netanyahu.

(Vertaling: E.J. Bron)

Rusland en Israël willen een vrijhandelsakkoord sluiten. Moskou wil Israëlische technologie overnemen. Tijdens een ontmoeting tussen de Russische minister-president Dmitri Medvedev en zijn Israëlische collega Benjamin Netanyahu in Jeruzalem werd overlegd over de mogelijkheid van een vrijhandelsakkoord tussen de Eurazische Economische Unie en Israël:

dwn

“Er werd uitvoerig gediscussieerd over een vrijhandelszone tussen de Eurazische Unie en Israël (…). Nu is het belangrijk om te komen tot een geconsolideerd standpunt als deel van de Eurazische Unie, want zulke gesprekken zouden niet alleen maar door één land gevoerd moeten worden. We zouden andere leden van de Eurazische Unie moeten consulteren”, citeert TASS Medvedev. Netanyahu zei bereid te zijn de andere leden van de Eurazische Unie te consulteren. Volgens Medvedev staan er veertig andere akkoorden tussen Moskou en Jeruzalem op de agenda. “Zij bevinden zich niet allemaal in een gevorderd stadium. Enkele bestaan op dit moment alleen maar als idee”, aldus Medvedev.

Donderdag ondertekenden de Russische minister van Landbouw, Sergej, Levin, en zijn Israëlische collega, Uri Ariel, een akkoord op het gebied van samenwerking in de landbouw. De tweejarige overeenkomst concentreert zich op de melkindustrie, met zwaartepunt op de vestiging van boerderijen in Rusland die gebaseerd zijn op Israëlische kennis, bericht de “Jerusalem Post”. In het kader van een pilotproject moet in Rusland moderne melktechnieken worden ingezet. Bovendien bestaan er plannen voor de samenwerking op het gebied van irrigatie en de opslag en conservering van landbouwproducten.

Rusland is geïnteresseerd in technologietransfer. De Israëlische economische website “Globes” bericht: “De nieuwe technologieën en ontwikkelingen, die aan Medvedev tijdens zijn bezoek getoond zullen worden, omvatten een innovatieve robot, die zich in de ontwikkelingsfase bevindt. De robot is bedoeld om velden en graan in kassen te besproeien.”

Rusland is in de loop van het jaar opgeklommen tot de wereldwijd grootste tarwe-exporteur en verwacht dit jaar een recordoogst.

Volgens informatie van “Rusexporter” is de bilaterale handel tussen Israël en Rusland met 73% naar $ 3,3 miljard gestegen. Het jaar daarvoor bedroeg het handelsvolume $ 1,9 miljard.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Israël, Rusland. Bookmark de permalink .

12 reacties op Israël en Rusland willen vrijhandelsakkoord sluiten

 1. Marlies zegt:

  Prachtig voor Israël, maar dat EU-tuig met z’n sancties voor baasje US helpt onze hele handel om zeep. Misdadig.

  Liked by 3 people

 2. Fred zegt:

  En wij maar sancties opleggen aan Rusland.
  Onze land en tuinbouw gaat definitief kapot en andere landen springen in dat gat.
  Den Haag noch Brussel snappen er een jota van.
  Opzouten met die onbekwamen.

  Liked by 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Het ongekozen zooitje van de Europese Unie verziekt onze handel en export en de Haagse poedels blijven maar als trouwe hondjes achter Brussel aan rennen.
   Probeer eens zelf na te denken, stomme regenten !!

   Like

   • Henk der Niederlander zegt:

    Lees de reactie van Fleckie maar eens en google maar eens een beetje, dan zul je er snel achter komen dat er veel van de Brusselse politiek gestuurd word door een klein aantal zeer grote bedrijven in Europa en de USA.

    Like

 3. fleckie zegt:

  Hoe gaat het verder met de Oekraine? ( vroeger ‘ de graanschuur van…) genoemd.Door verkoop van Monsanto(ROUNDUP o.a.) is de ‘pacht’ ?..wel in Duitse handen gekomen, in een van de gesplitste firma’ s van de IGFARBEN.

  Liked by 1 persoon

 4. Prachtig, alleen maar toe te juichen.

  Like

 5. Israël en Rusland willen vrijhandelsakkoord sluiten, tja de Europese Unie en Nederland blijft slaafs achter het “machtigste” land van de wereld aanlopen als bedrijfspoedel.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Adriaan Jansens: 13.58. uur. En dat is ONS probleem. De Ellende Unie, schoothondje van LINKS politiek Amerika, en de Verenigde Nazies, brengen ONS burgers aan de bedelstaf. Zo zie ik dat!

   Liked by 2 people

 6. Anna zegt:

  Tja,……..als Europa je boycot met BDS dan zoek je een vele malen groter afzet gebied.
  Zo worden er ook al dadels naar China geëxporteerd…… mijn Israëlische vriendin zei; als iedere chinees per jaar een dadel eet hebben wij een goede afzet…..slim! Toch!

  Bovendien nu ze goede zaken doen met Rusland kan Rusland w.s. In de transitie periode van Trump naar het witte huis een veto uitspreken over het verdrag wat Frankrijk nog even snel als 2 staten oplossing door wil drukken……
  Ach ja overal een oplossing voor!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s