Facebook geeft toe: Ja, we worden ervoor misbruikt om de publieke opinie te beïnvloeden

Screenshot_59

(Vertaling: E.J. Bron)

Explosieve bekentenis: het sociale netwerk Facebook heeft nu voor het eerst toegegeven dat er pogingen van de staat bestaan om het grootste online netwerk in de wereld als middel ter beïnvloeding van de publieke opinie te misbruiken. In een analysedocument verklaarde de veiligheidsafdeling van Facebook nu onder andere dat met behulp van valse profielen bepaalde meningen en deels ook valse informatie op de voorgrond geplaatst moeten worden.

Duits - Zuerst

Facebook verzekerde dat men hier consequent tegen zou optreden. Zo zou alleen al in Frankrijk onlangs tegen 30.000 vervalste profielen zijn opgetreden.

Het document is de tot nu toe meest uitgebreide standpuntbepaling van Facebook na de kritiek op de verbreiding van zogenaamd “Fake News” in de Amerikaanse campagne van de presidentsverkiezingen vorig jaar. Facebook verklaarde dat zowel regeringen als andere groeperingen zouden proberen om via het platform met oneigenlijke middelen het publieke debat te beïnvloeden.

Over het algemeen zouden samenlevingen zich tegen zulke campagnes alleen maar te weer kunnen stellen wanneer de burgers zelf echt nieuws van valse informatie zouden kunnen onderscheiden, benadrukte Facebook.

In hoeverre en of er überhaupt wordt opgetreden tegen de gestuurde westelijke propaganda, geforceerd door een blok bestaande uit politiek, media en de zogenaamde burgersamenleving, maakte Facebook niet bekend.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Censuur, Desinformatie, Links fascisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

6 reacties op Facebook geeft toe: Ja, we worden ervoor misbruikt om de publieke opinie te beïnvloeden

 1. Begint hier langzamerhand op een politiestaat te gaan lijken. Je wordt er dood ziek van.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zeepertje zegt:

  Ook van de EJ Bron site wordt door facebook zo’n 5% niet toegelaten wegens censuur. Heb er onlangs een artikeltje over op Fenixx.org geplaatst. Datzelfde geldt voor genoemde site. Bij Engelstalige items gaat t eigenliojk altijd wel goed.
  Het is te zien aan de postings, wanneer iets na een aantal uren nog NUL keer gedeeld is op facebook dan is het dus op basis van een algoritme of pic-regognition geweerd.
  Check het eens, zou ik zeggen.
  Heb er tests mee gedaan en soms lukt t wel als pic removed of titel aangepast.
  Echt PUUR censuur, sinds ongeveer begin april dit jaar. Nooit eerder geweest.
  groet, Zeepertje

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  En dat moet juist de Duitse pers ontdekken? Nou ja hebben zij de grootste kennis en ervaring opgedaan in de afgelopen eeuw.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ik heb niets op met dat FIESBOOK. De stomme massa pleurt daar heel hun privé leven op. Ze bekijken het maar met hun “fiesbook”.

  Geliked door 1 persoon

 5. Beschouwer zegt:

  Er lopen nogal wat Duitsers alweer in een dictatuur. Deze keer de klimaatdictatuur en de dictatuur van Cultureel Marxisme.

  Like

 6. D. G. Neree zegt:

  Ik begrijp iets niet. Er staat:
  “In een analysedocument verklaarde de veiligheidsafdeling van Facebook nu onder andere dat met behulp van valse profielen bepaalde meningen en deels ook valse informatie op de voorgrond geplaatst moeten worden

  Facebook verzekerde dat men hier consequent tegen zou optreden. ”
  Ik begrijp het woord ” moeten” niet. Het moet van Facebook en FB treedt er tegelijkertijd tegen op?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s