Turkije confisqueert 50 kerken, kloosters en begraafplaatsen

Screenshot_96

Hengelo, 27 juni 2017 – De Aramese Federatie veroordeelt in de scherpste bewoordingen de recente confiscatie van 50 kerken, kloosters en begraafplaatsen in de provincie Mardin (Turkije). De voorzitter van de Aramese Federatie Johnny Shabo spreekt van een ernstige schending van de mensenrechten.

Nadat Mardin een grootstedelijke gemeente werd (Büyükşehir belediyesi), verkregen de dorpen in de buurt van Mardin de status van wijken. Hierdoor werden deze dorpen verbonden aan het provinciaal bestuur. Het provinciaal bestuur van Mardin heeft het eigendom van 50 kerken, kloosters en begraafplaatsen via een speciaal comité (Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu) overgedragen aan het ministerie van Financiën. Het ministerie van Financiën heeft het eigendom van deze kerken, kloosters en begraafplaatsen vervolgens overgedragen aan het Turkse presidium voor godsdienstzaken (Diyanet). Het speciaal comité heeft het beroep tegen dit besluit verworpen.

In het oostelijke deel van de provincie Mardin hebben Arameeërs al decennialang te maken met confiscatie van bezittingen. De drieduizend Arameeërs die daar nog altijd wonen, hebben momenteel te maken met ruim 300 rechtszaken die betrekking hebben op confiscatie van bezittingen. Zo werd meer dan 95% van het onroerend goed in het Aramese stadje Beth Zabdai (Idil) geconfisqueerd. Tot 1915 vormden de Arameeërs de meerderheid in deze regio. In 1915 werd er genocide gepleegd op Armeniërs, Arameeërs en andere christelijke minderheden. 70% van de Aramese inwoners van het Ottomaanse rijk werden op een gruwelijke wijze vermoord.

Bron:
https://aramesefederatie.org

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Rotzakken, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

33 reacties op Turkije confisqueert 50 kerken, kloosters en begraafplaatsen

 1. hendrikush zegt:

  Mensenrechten zijn moslimrechten.
  Voor kafirs gelden die niet want dat zijn geen mensen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Oeps48 zegt:

  Het verbaast me helemaal niets. Het zal nog wel veer erger worden. Maak je borst maar nat. Erdogan wil een absoluut heerser zijn. Hij wil alleen maar “macht”. Daarom heeft hij de weg naar de dictatuur geopend. Hij heeft het op een akkoordje met de islam gegooid. Idioten als Erdogan zijn gewoon levensgevaarlijk. Nederlanders in Turkije, kom snel terug naar huis, nu het nog kan. Je hebt daar niets meer te zoeken. En alle Turkenb hier in Nederland moeten maar gauw teruggaan naar hun lieve papa Erdogan. We hebben die lui hier niet meer nodig. Opgeruimd staat netjes.

  Geliked door 2 people

  • Anna zegt:

   Ik Turkije worden al pro Erdogan knockploegen opgericht….. wanneer zal dit naar Nederland overwaaien???? Dan komt dit hier ook…. want de politie is inmiddels een van ( met) hen……

   Geliked door 1 persoon

   • Oeps48 zegt:

    @ Anna (27 juni 2017 om 21:54)
    Daarom alle Turken en al het andere schorem het land uit !!!
    Dit is ons land en niet van hullie !!!

    Like

  • Marian zegt:

   Zo denk ik er precies ook zo over Oeps. Denk maar eens wat die knokploegen hier willen gaan doen vanuit Turkije.

   Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Waar zijn de Verenigde Naties nu met een veroordeling richting Turkije? Kan en mag dit zomaar? Als Israël iets op eigen grondgebied doet wat de ‘palestijnen’ niet aanstaat, volgt er direct een veroordeling door de VN, maar die Turken kunnen blijkbaar ongestraft hun gang gaan met het in beslag nemen van andermans bezittingen.

  Maar als het nu eens andersom was? Stel dat er moskeeën geconfisqueerd zouden worden, islamitische begraafplaatsen geruimd zouden worden, etc., dan was Turkije te klein!

  Vreemd toch, als het christenen betreft dat alles blijkbaar geoorloofd is. Waar is Europa met een veroordeling? Waarom durft Nederland nog steeds niet te praten over de Armeense genocide, maar hebben ze het altijd over ‘de Armeense kwestie’?

  Is het hierna soms de bedoeling van de Turken om ook de laatste 3.000 (christelijke) Armeniërs uit te roeien…?

  Geliked door 3 people

  • Henk der Niederlànder zegt:

   Beste Catja.
   Geloof nou nooit dat enige christen of jood iets van die verenigde nazi’s te verwachten heeft.
   Toen de saoedi’s toegelaten werden en zelfs het nodige over vrouwenrechten te vertellen kregen wist Ik het wel.

   Geliked door 2 people

   • Cathja zegt:

    @ Henk der Niederlander

    Het is onbegrijpelijk dat men moslimstaten heeft toegelaten tot de VN. Het zijn landen waar mensenrechten, en in het bijzonder vrouwenrechten met voeten getreden worden.
    Wat mij betreft kan die hele VN opgedoekt worden.
    Wat hebben we er aan? Wat is hun doel?
    Het meest democratische land in het Midden-Oosten (Israël) wordt te pas en te onpas door dat zooitje veroordeeld. Op grond van NIKS!
    Die hele organisatie deugt niet.
    Daarom kappen ermee.

    Like

 4. Cleo zegt:

  En dan nog gaan er ieder jaar ca. 800 miljoen euro’s uit de EU naar die gestoorde megalomane geitenn**ker in Ankara met zijn achterlijke wereldbeeld!

  Like

 5. Eduard uit Breda zegt:

  Erdogan de kalief van Turkije
  Mensen wees slim en schrap alles wat te maken heeft met Turkey uit je lijst voor dat het te laat is
  Geen vakantie in Turkije
  Geen Turkse producten kopen
  Boycots alles wat met Turkije te maken heeft
  Turkey de nieuwe islamitische heil staat

  Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   De VN bestaat toch grotendeels uit mo’s arabieren en als sluitstuk nog een stel nafris want die willen ze niet kwaad maken. Van uit die hoek is dus niets te verwachten
   Mijn zeer bescheiden mening is, dat van de VN echt nooit wat verstandigs te verwachten is. VN een volkomen overbodig lichaam dat alleen honger en dorst heeft.

   Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  En met datzelfde Turkije wil Baudet in alle ernst “goede betrekkingen” opbouwen!
  Theo, je kunt je nog steeds bedenken, hoor!

  Geliked door 3 people

  • anna zegt:

   misschien houden die “goede betrekkingen” in dat we alle Turken die tegen Erdogan zijn terugsturen … of gaat het hier toch om de business as usual ?????

   Like

 7. Beschouwer zegt:

  Deze confiscatie wordt in de Nederlandse nieuwsmedia doodgezwegen

  Geliked door 3 people

 8. Marc zegt:

  Mag ik ervan uit gaan dat de regering Rutte fel protest aantekent tegen deze gang van zaken?

  Like

  • dirkroelofs zegt:

   Daar mag je niet van uitgaan. Deze Pinokkio kan alleen maar raaskallen en het Nederlandse volk belazeren want hij is O ZO pluche verliefd waardoor enig waarheids besef hem totaal vreemd is

   Like

 9. Marlies zegt:

  En de EU moet vooral miljarden blijven storten van ons geld voor het “democratiseringsproces” en de onderhandelingsgesprekken voor het EU-lidmaatschap moeten versneld worden voortgezet. Anders zendt Erdy miljoenen uitkeringstrekkers en jihadisten onze kant op, dankzij de “deal’ met Mutti Merkel. Wat een schizofreen en misdadig zooitje politici hebben we toch.

  Like

 10. boorzalf zegt:

  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft in twee toespraken in Istanbul de oprichting van een door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aangekondigd. De vervulling van de Bijbelse eindtijdprofetieën over dit 8e en laatste wereldrijk, het rijk van ‘het beest’, komt daarmee steeds dichterbij. Erdogan verklaarde dat Turkije het centrum zal worden van de hele moslimwereld, en dat de grenzen tussen de islamitische landen zullen worden opgeheven. Het Ottomaanse Rijk zal daarmee hersteld worden, waarmee het Islamitische Kalifaat een feit zal zijn

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Grootheidswaan van de Erdogaan.

   Like

  • Oeps48 zegt:

   @ boorzalf (27 juni 2017 om 23:59)
   Erdogan is toch dat lieve vriendje van Mark Rutte.
   Daarom alle Turken en al het andere schorem het land uit !!!
   Dit is ons land en niet van hullie.

   Like

  • Nemesis zegt:

   Aan hoogmoed heeft het ome Erdo nog nooit ontbroken. En Turkije het centrom van dit islamitische wereldrijk? Verrassing, dat zeggen hun Iraanse Broeders ook. Ook hier is de wens de vader van de gedachten, hetgeen niet wegneem dat het een buitengewoon vreselijke tijd kan/zal worden. Het beste is de moabjes maar heel snel uit het vet te halen.

   Geliked door 1 persoon

 11. Elisah zegt:

  De beste remedie zou zijn dat we voor elke kerk minimaal een moskeet confisqueren.

  Geliked door 1 persoon

 12. Henk.V zegt:

  Op de geciteerde Armeense site plaatste ik deze reactie:

  Het is opnieuw weer raak in Turkije!
  Na de grootschalige genocide op de christelijke Armeense bevolking, ruim een eeuw geleden, worden de Armenieërs opnieuiw aangepakt.
  Het is duidelijk dat Turkije niet in Europa thuis hoort. Het moet ter verantwooding worden geroepen.
  Er is iets wat mij in dit geval extra ergert : in onze overwegend politiek correct gekleurde media vind ik geen verslag van deze ingrijpende , onrechtmatige gebeurtenis.
  Ik heb het pikzwarte vermoeden dat men in ons land zo druk bezig is de islam naar de ogen te kijken, dat het vermelden van christenen die schandelijk worden bejegend er kennelijk niet meer toe doet.
  Zoals u weet is uw bericht op alvast één veelgelezen nieuwssite herblogd: https://ejbron.wordpress.com/2017/06/27/turkije-confisqueert-50-kerken-kloosters-en-begraafplaatsen/

  Ik heb er zojuist per e-mail bij de redactie van de NOS op aangederongen aandacht te schenken aan uw probleem.
  Mijn sympathie is met u!
  Mijn wens voor jullie is dat God jullie recht gaat verschaffen!

  Geliked door 1 persoon

 13. Charles Martel zegt:

  Dit is wat de islam al 1400 jaar lang doet: alles leegplunderen en als er niets meer te plunderen valt, elders beginnen. Er is buit voor iedereen, zoals in het haatboekje staat.

  Like

 14. Breinbrouwsels zegt:

  Hadden wij maar een Leider met Ruggegraat! Die meneer Erdogan heeft uit hoofde van zijn baan het grootste gelijk van de wereld. Pakken wat er te pakken is voor Zijn Volk, wie dat straks dan ook moge zijn. Dat hoort een Leider te doen anders is ie een broodlul net als die van ons dat zijn, Leiders met Zonder Ruggegraat. Als die van ons net zoveel of zelfs iets minder ruggegraat zouden hebben als Erdogan had je hier geen demonstraties op de Erasmusbrug, stonden er mitrailleurs aan onze grenzen en scheet onze Rutte [maar ja] die Timmerfranzen en Junckers recht in de bek.

  Komt misschien omdat wij hier gristenen en andere marxachtigen hebben die werkelijk nog denken dat ze door gristelijke en marxistische partijen met bijpassende vale klerkensmoelen en straatstenen beschermd worden tegen invasoren aller art die ze straks ook vriendelijk met het mes op de keel zullen verzoeken om hun kerkgebouwen en partijkastelen in te leveren, hun kruisen met zichzelf te behangen, hun rozen in hunnen reedt te steken, de daken van alle flatgebouwen werpgereed te maken en hun statistische maagden alvast gespreid gereed te leggen.

  Geliked door 1 persoon

 15. Republikein zegt:

  Geen enkel Rijk of Volk heeft het eeuwige leven, ze komen en gaan.
  Zou Ergerdan geen besef hebben van het tijdige, of probeert ie het van het tijdige het eeuwige te maken?
  Dat lukt niet man, nu niet, 1400 jaar geleden niet en over nog eens 1400 jaar nog steeds niet, ga eens te biecht bij je voorbeeld en er volgt geen antwoord.
  In Genesis 10 lezen we over de stammen , en sommige stammen werden groot in aantal en zo kwamen er volken.
  Geef mij de Zamzummieten maar want:
  Zamzummieten ,zij die neurien of gerucht maken; ook: samenzweerders
  naam van reuzen, reusachtige gezelligheid, zingend ten strijde.
  We gaan naar de Filistijnen met mensen als Ergerdan.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat kan ook. Die Zammummieten waren leuke mensen. Veel mee gelachten, goed gevoel voor humor, heel anders dan de Zoujzenieten waarvan er nu nog steeds een hoop in Europa vegeteren.

   Like

   • gelachten verschreef ik in plaats van gelachen en ome Freud zou lachen want ik was ondertussen aan het mijmeren over geslachte toestanden, de Dierenpoes, die ik toch blijf doen ondanks dat ze tegengestemd schijnt te hebben voor het pijnloos mollen van dieren.

    Like

 16. 4sjun zegt:

  Wij moeten al lang af van de Europese financiering van Turken voor de af- en uitpersing van niet moslims zolang wij daar zelf aan meebetalen. Tijd voor een NExitreferendum. Maar zolang dat nog nit aan de hand is kunnen consumenten die dat willen ook zelf zorgen dat Erdogan het benauwder krijgt door kritisch op de eigen uitgaven te letten. `Bijvoorbeeld door de aanschaf van Turkse producten af te stellen.
  .
  Bij Turkseproducten kun je denken aan: Vestel Elektronik (Zorlu), Beko Elektronik (Koç), Gründig en Telefunken (intussen een Turkse eigenaar), Sterilmed Medical LTD STI, RD Medikal A.S., Cagdas Elektronik Medikal, Baygen, Ticisan Tibbi Cihaz Sanayi, Tekerlekli Sandalye, Oasispacs, Ompex Orthopedic Medical Products Exchange Co Ltd, Sharp Technology Ltd, Medcom Dis Ticaret, Medikalender, Eryigit Medical Devices Inc. Co en Ear-Teknik. Kortom alles met landcode 869 in de schappen laten liggen om Erdogan’s expansiedrang niet zelf mee te financieren.
  .
  Politiek kan er dan een issue worden gemaakt van de opzegging van de associatieoverkomst van 1963 en de douane unie van 31 december 1995. Aangezien dat laatste van Europa nog niet te verwachten valt is een NExitreferendum vooralsnog het beste om deze soevereiniteit vast in eigen land te herstellen.

  Geliked door 2 people

 17. Toch blijf ik erbij: Ik eis een Nederlandse Erdogan maar dan met een andere naam.

  Like

 18. ed zegt:

  afschaffen die onzin boeken.2017 BEWIJS 0,0.verhaaltje van die heilige maagd vertrouw ik ook niet.gaat alleen maar om MACHT en dom houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s