“Vluchtelingen”crisis: in Italië slaat de stemming om

Screenshot_221

(Door: Marco F. Hermann – Vertaling: E.J. Bron)

“Iedere partij die zich voor de verkiezingen inzet voor de vluchtelingen, zal verliezen.” Het zijn uitspraken zoals deze die op dit moment in de bars en cafés in Italië de ronde doen. Immigratie-kritische stickers, graffiti en posters zijn steeds meer in het stadsbeeld te zien; en zelfs de media, die vroeger kleinere demonstraties of protestacties verzwegen, komen er niet meer omheen om over de veranderde instelling met betrekking tot het migratieprobleem te berichten.

Junge Freiheit

Dat het de Identitaire Beweging met haar actie “Defend Europe” tegen illegale immigratie gelukt is om, inclusief een kort interview, zelfs in het avondnieuws van Rai Uno te komen – het Italiaanse equivalent van de Nederlandse NOS – was vroeger onvoorstelbaar.

Nog in mei hadden tienduizenden demonstranten in Milaan geworven voor een immigratievriendelijke politiek. De laatste stuiptrekkingen van de “Refugees welcome”-utopie kunnen de verandering van mening in de bevolking echter niet verdoezelen. Het peiling-instituut SWG stelde in juli vast dat 61% van de Italianen voorstander is van een zeeblokkade, en 67% wil geen verdere opname van migranten.

“Het staatsburgerschap geef je niet cadeau”

Dat de maatschappelijke consensus in de buurt komt van conservatieve posities in de asielpolitiek, toont ook de uitspraak van een centristische christendemocraat als Rocco Buttiglione aan. Deze zei in een interview met het dagblad “Libero”: “Het staatsburgerschap geef je niet cadeau.” Twee jaar geleden nog had alleen de neofascistische CasaPound het gedurfd om deze uitspraak in meerdere Italiaanse steden op te plakken.

Sinds de sluiting van de Balkan-route en de opleving van de Middellandse Zeeroute komt het daarbij steeds opnieuw tot burgerlijke ongehoorzaamheid op gemeentelijk niveau. Zo blokkeerden de inwoners van Gorino (Ferrara) de toegangsweg om de verdere opname van migranten in de gemeente te verhinderen; iets dergelijks gebeurde in de dorpen Montichiari (Brescia), Sinagra en Castell´Umberto (Messina).

Ook bij de burgemeesters roert zich protest, die hun dorpen aan de rand van hun capaciteit zien. In Gardone aan het Gardameer gelastte burgemeester Andrea Cipani dat zijn gemeente geen migranten meer zou opnemen. Men zou zich noch bij de “beschamende mensenhandel van de NGO´s” willen aansluiten noch bij de regering en verschillende organisaties, die van de opname van “vluchtelingen” business gemaakt zouden hebben – dit zou niet uit “racistische” motieven, maar met gezond mensenverstand plaatsvinden.

Hogere belastingen voor Italianen die vluchtelingen onderbrengen

In Codgoro in Ferrara kondigde burgemeester Sabina Zanardi inmiddels aan de belastingen te verhogen van al diegenen die thuis vluchtelingen zouden onderbrengen. Zanardi´s verordening is explosief, omdat zij behoort tot de sociaaldemocratische Partito Democratico (PD) van minister-president Paolo Gentiloni. De PD bevindt zich sinds drie maanden in een vrije val, zelfs de eigen kiezers zijn het grotendeels niet meer eens met de migratievriendelijke koers. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in juni raakte de regeringspartij 33 steden kwijt aan de politieke tegenstander.

Ook daarom moest Gentiloni met de Libië-interventie tot handelen overgaan: het blijft een opmerkelijk symbool dat bij het besluit in het parlement de stemmen grotendeels afkomstig waren uit het linkse en links-liberale kamp, terwijl de rechtse partijen zoals de Lega Nord of de Fratelli d´Italia tegen stemden respectievelijk zich van stem onthielden. Beide fracties gingen de besluiten niet ver genoeg.

Of de acties tegen de NGO´s in de Middellandse Zee pure symboliek blijven of een echt keerpunt zijn, is op dit moment nog niet in te schatten. Gentiloni wilde na het aftreden van minister-president Matteo Renzi in december 2016 alleen maar een overgangsregering vormen, hij heeft echter ambities om nu tot het einde van de regeringsperiode in functie te blijven.

Behalve de migratiepolitiek hebben ook de uitblijvende nieuwe verkiezingen de regeringschef sympathie gekost. Hij en zijn partij worden opgejaagd, bang om in te storten – en in tegenstelling tot de Duitsers lijken de Italianen bereid te zijn om hun regering in het voorjaar van 2018 af te straffen voor het vluchtelingenfiasco.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Auteur: Marco F. Hermann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op “Vluchtelingen”crisis: in Italië slaat de stemming om

 1. ron zegt:

  Italie ontwaakt ! Hoe lang moet het nog gaan duren voor dat hier in NL het realiteitsbesef komt ?

  Like

  • koddebeier zegt:

   We leven in een land vol idioten !

   Geliked door 1 persoon

   • Steven zegt:

    Was het maar één land..maar bijna elk land in de EU (op oostblok landen na) brengen hun eigen burgers in gevaar en naar het slachthuis!
    Veel mensen kopen nog steeds een nieuw huis..een leuke auto…ik koop helemaal NIKS meer en probeer zoveel mogelijk achter te houden.
    Dit kan niet lang meer goed gaan..

    Geliked door 1 persoon

   • koddebeier zegt:

    Dat denk ik ook !

    Like

   • rony stokart zegt:

    Gelieve het gespaarde geld over te maken aan “DEFEND EUROPE”, rendement verzekerd ! PS.Paulzwuerte denkt er ook over na de helft van zijn vermogen aan zelfde doel te besteden.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Héél simpel Ron.
   In Italië spuit het langzamerhand de spuigaten uit.
   De overlast is al dermate groot dat er praktisch niet meer te leven is.
   Als dat in Nederland ook zo zou zijn krijg je dezelfde reacties.

   Eerder niet…

   Like

   • rony stokart zegt:

    Vraag: wat weet Paulzwueste over Italia? Laat staan over de daar bestaande overlast. Wanneer was Paulzwueste het laatst in Italia en waar? Waar haalt Paulzwueste zijn (des) informatie over Italia? PS. Ik ken iemand die daar woont en leeft. En die dus met redelijke kennis van zaken kan spreken, in tegenstelling tot…

    Like

 2. Renske zegt:

  Idd staatsburgerschap geef je niet zomaar cadeau. Doen andere continenten ook niet. En de EU top moet berecht worden. Ze hebben verzaakt om de buitengrenzen te bewaken en te beveiligen. Ik blijf hier bij en hoop het mee te maken dat ze gestraft worden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Is het nu vijf voor twaalf of vijf over twaalf met dit nieuws uit Italië?
  De import-toon is lang en breed gezet door Brussel.
  Beetje quasi nablussen is dit.
  Henk (M/V/X) en Ingrid (M/V/X) in een coma houden is uitstekend gelukt.

  Like

 4. Heniusz zegt:

  Noem die troep wat je wil, maar noem ze geen “vluchteling”, grosso modo zijn ze dat ok niet, hooguit op zoek naar een beter leven en dat moeten ze dan maar fijn in eigen land doen, beter leven, zoeken en mogelijk vinden. Heb geen werk voor deze parasieten.

  Like

  • Henk der Niederlànder zegt:

   @ Heniusz
   Als aanvulling zou Ik willen zeggen dat in mijn leven en bij mijn weten al 100den miljarden naar Afrika gegaan zijn naar het zogenaamde zwarte continent en het heeft geen ene flikker geholpen.
   De reden dat het niet geholpen heeft en nooit zal helpen dat wat je daar ook doet of brengt nooit gebruikt word ten gunste van de of een economie.
   De Afrikaan is nou eenmaal een lui individu en je krijgt er met geen tien knuppels enige gang in.
   Ook niet als ze hier zijn, want het lijkt er sterk op dat die luiheid geneties bepaald is.
   Maar wat weten onze gekken van politicie uit te dokteren; we hebben ze nodig om de vergrijzing op te vangen.
   Op welke manier dat luie gespuis dat op moet vangen word er gemakshalve maar niet bij gezegd, anders zou het doorzichtige leugentje wel eens heel erg doorzichtig worden en de Haagse criminelen van volksverlakkerij beschuldigd kunnen worden.
   Niet dat de weldenkende mens dat nog niet begrepen heeft maar tot nu toe hebben ze daar in Den Haag en Brussel nog steeds te veel steun van de linkse gutmensch en aanverwante gekken.
   Dat is ook een van de redenen waarom een Silvana Simons en een Anne Fleur Dekker hier een platform hebben bij de NSB sorry MSM.
   Die moeten namelijk zorgen dat links en rechts tegenover elkaar blijven staan zodat het systeem van verdeel en heers door de maffia uitgebuit kan blijven worden.
   Kijk bijvoorbeeld naar de genderdiscussie.
   Discussie zou je zeggen.
   Eigenlijk een non discussie maar het houd de gemoederen bezig en tegelijk.de aandacht van de echte problemen weg.

   Like

   • rony stokart zegt:

    Grosso modo het volkomen met je eens maaarr: “De Afrikaan” in het algemeen beschuldigen van luiheid is wel erg kort door de bocht en onjuist. En ik spreek van ervaring ter plaatse (Kongo, Rwanda, Burundi, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

    Like

   • Steven zegt:

    Ze maken zich liever druk om IJSJES die bruin zijn en racistisch is geworden…

    Like

   • Henk der Niederlànder zegt:

    Maar Rony dan zul je ook maar al te goed weten dat de heren Afrikanen de neiging hebben om als ze een of twee dagen gewerkt hebben ze een aantal dagen niet terug komen omdat ze het weer reven genoeg vonden.
    Ook Ik spreek uit ervaring namelijk.

    Like

 5. Teun zegt:

  Een zee blokkade is nodig, daar heb je marine voor. Maar remigratie met tienduizenden is de beste oplossing.

  Like

 6. edwin vissers zegt:

  bij mij is de stemming omgeslagen toen ik 12 jaar werd ,ik woonde in het schilderwijk ,en daar zag je het satanische experiment al om je heen van de omvolking ,liep al regelmatig gevaar om dat ik lang en blond ben ,ik ben nu 51 jaar ,ga er allemaal maar heerlijk van genieten denk ik in mijn woede ,

  Like

 7. rony stokart zegt:

  Ook in Italia is een straatbeeld zónder kopvodden verleden tijd. Waren het tien jaar geleden nog de door Roemenie uitgespuwde zigeuners die de stationsbuurten besmeurden, loopt het zootje ongeregeld nu overal hun aanwezigheid zichtbaar arrogant op te dringen.

  Like

 8. Flo zegt:

  De “verandering van mening” zal rap om moeten slaan in “we trappen de ratten met geweld europa uit” anders zal het gedaan zijn met “ons”……

  Like

 9. Marian zegt:

  Ze zullen ze zelf eruit moeten trappen en niet andere landen met die uitvreters opzadelen.

  Like

 10. Ron zegt:

  Een ding heeft de EU commissie dan wel bereikt van hun ideaal om een verenigd Europa te krijgen.
  Als Italianen, Fransen, Hongaren of Polen staan te protesteren tegen deze immigratie en acties tegen de immigratie ondernemen, kijken we allemaal met grote bewondering en waardering. De complimenten richting het gewone Italiaanse volk dat in verzet komt en het niet langer pikt zijn niet van de lucht.
  5 Jaar geleden had ik nooit gedacht dat er met veel waardering over gewone Italianen, Polen, Hongaren of Fransen gesproken zou worden.
  Een groot deel van de Europese volkeren raakt verenigd, alleen andere dan de EU commissie gedacht had.
  Ik hoop dat die gewone Italianen doorzetten, helaas heeft het alleen al veel te lang geduurd.
  In de main stream media zien we dit natuurlijk niet, maar in November 2015 was er in Polen bijvoorbeeld een massale demonstratie tegen immigratie van moslims. De Polen willen geen moslims. Die zijn er gelukkig op tijd bij.
  Poland to Muslims: ” Here, Jesus is our King so get out ” – YouTube

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s