“Zie ginds komt de stoomboot” (politiek-correcte versie)

Screenshot_39

(Door: “Jean”)

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan….
Het woord “zie” kan als uiterst kwetsend worden ervaren door slechtzienden en dient dus vervangen te worden door “ervaar” of iets dergelijks. Daarnaast is het onacceptabel om het over Spanje te hebben voor de Catalanen, dus daar moet een oplossing voor worden gezocht, net als voor het fenomeen “stoomboot”, want iedereen weet dat deze zeer belastend is voor het milieu en meestal met sterk CO2 uitstotende kolen wordt gestookt.

Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan…
Het “hij” van de stoomboot is onmiskenbaar genderspecifiek en dient vervangen te worden. Nou goed, die milieuonvriendelijke boot moest toch al weg, beter dus vervangen door “milieuvriendelijk gender-neutraal voertuig”? “Sint Nicolaas” is een uiting van een christelijke traditie en als bijgevolg ongewenst. “zie” (zie hierboven) moest al weg (i.v.m. slechtzienden).

Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer…
Dieren horen in de vrije natuur en zijn er niet om trucjes te doen (huppelen) en al helemaal niet op eerder genoemde boot die hun habitat niet is. Het herinnert aan een exces dat men vroeger ook wel zag in dierentuinen en circussen. Past niet meer in 2017. Helaas.

Hoe waaien de wimpels al heen en al weer…
Mag in principe nog wel, al suggereert het een continu wisselende windrichting (milieueffect of veroorzaakt door de vervuilende verbrandingsgassen van de stoomboot?). Hier dienen een milieueffect rapportage en een risicoanalyse voor opgemaakt te worden. Tot de gevolgen bekend zijn voorlopig geen wimpels. Ook omdat de niet nader genoemde kleur van de wimpels weleens voor verkeerde beeldvorming zou kunnen zorgen, daar eerder al werd gesuggereerd dat het vaartuig uit Spanje komt.

Zijn knecht staat te lachen en roept ons reeds toe…
Knecht is denigrerend en suggereert een arbeidsongelijkheid die onacceptabel is. Het zogenaamde lachen (zonder humoristische context) kan als een teken van verminderde intelligentie worden uitgelegd. Het zogenaamde “roepen” is door slechthorenden niet of nauwelijks waar te nemen en hierdoor onnodig kwetsend. Dit dient vervangen te worden door een passend alternatief.

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe…
Door zoet aan lekkers te koppelen, ontstaat een verward en onjuist beeld. Het is juist zoetigheid (lees suikers) die voor obesitas en hart- en vaatziekten zorgt. Door uitgerekend het woord “zoet” te koppelen aan “lief” of “braaf” ontstaat een verkeerd beeld. Voorstel: A: wie zoet eet, krijgt obesitas (waarschuwend) of B: wie braaf is, krijgt een wortel (beloning). (ps.: eerder werd “snoeptomaatje” voorgesteld, maar de koppeling tussen snoep (slecht) en tomaat (goed) is ongewenst in deze)…

Oh lieve Sint Nicolaas, kom ook eens bij mij…
Absoluut uitgesloten! De koppeling van een katholieke heilige en het woord “komen” roept bijzonder ongemakkelijke beelden op van seksueel misbruik in de breedste zin des woords en is daarom “no go”!  De ganse zin is een pedofiele uitroep naar kinderen!

En rijd dan niet stilletjes ons huisje voorbij…
Het woord “huisje” doet onrecht aan mensen die in een flat of appartement wonen. “Ons huisje” is in deze context (vaak) onbewust bedoeld als eigen bezit en dus onnodig grievend voor huurders. En dan mag men zich al gelukkig prijzen geen krakers tegen te komen, aangezien zij overal ‘Ons huisje’ weten te vinden …

Dus wordt er niet meer gezongen!

Door:
“Jean”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

35 reacties op “Zie ginds komt de stoomboot” (politiek-correcte versie)

 1. Pietersen zegt:

  Mag ‘paardje’ nog wel, is dat geen dierenbeulerij Sint op zo’n klein paard ?

  Geliked door 1 persoon

 2. Republikein zegt:

  Sinterklaas woont in Duitsland.
  Afgewezen asielzoekers die Duitsland vrijwillig verlaten, krijgen van de overheid een extra premie. De overheid hoopt dat hierdoor meer asielzoekers Duitsland vrijwillig verlaten naar bijvoorbeeld Irak of Afghanistan. Gezinnen met drie kinderen kunnen nu in totaal 6000 euro meekrijgen.

  De extra premie is onderdeel van het programma Dein Land. Deine Zukunft. Jetzt!, letterlijk vertaald ‘Jouw land, jouw toekomst, nu!’ De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) zegt dat er al steeds meer mensen van Duitsland naar Syrië teruggaan. De overheid wil het vrijwillig vertrekken nu een extra impuls geven.
  https://nos.nl/artikel/2205765-duitsland-betaalt-asielzoekers-extra-vertrekpremie.html

  Geliked door 1 persoon

  • biebie zegt:

   Een schijntje t.o.v. een levenslang infuus,men begint eindelijk eens te rekenen in duitsland. Als je met dit Sinterklaasgeschenk er vanaf komt,niks mis mee het kwaad is toch al geschied.
   Alleen zorgen dat de “wir schaffen dass ” Sinterklaas buitenspel gezet wordt.

   Like

  • Thom zegt:

   Tegenwoordig woont Sinterklaas in Duitsland, maar hij heeft in Nederland gewoond. Wiegel zei ooit in de Tweede Kamer: “Sinterklaas bestaat en hij staat daar”. Hij wees toen naar den Uyl.

   Like

   • biebie zegt:

    Inderdaad alleen jammer dat ze toen de socialist den Uyl niet het beheer over de moslims gegeven hebben dan waren ze nu “op” geweest.

    Like

  • Nemesis zegt:

   Leuke impuls, i.p.v. dobbernegers krijg je dan pendelnegers. Ye gaan met de ene naam en komen met een andere identiteit gewoon weer terug. Kassa!

   Like

   • biebie zegt:

    De prijzen van de reisburo’s voor de retour reis liggen toch beduidend hoger en zo eenvoudig als het in het verleden met albanezen in duitsland ging is het ook niet meer of je moet 10 vingerkootjes minder hebben.
    Als je van iedere oplossing een nieuw probleem maakt kom je er nooit vanaf.
    En zwarte piet is niet meer welkom

    Like

   • Republikein zegt:

    Zo is het.
    Was zei geen raketgeleerde?
    Wiki zegt:
    Merkel ontving in 2006 de Orde van Verdienste van de Republiek Italië, het Grootkruis van de Koninklijke Noorse Orde van Verdienste in 2007, in 2008 Grootkruisen van de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland en de Peruviaanse Orde van de Zon, het Grootkruis van de Orde van de Infant Dom Henrique in 2009, de Orde van de Stara Planina in 2010, uit handen van president Obama de Presidential Medal of Freedom in 2011 en het Grote Gouden Ereteken van Verdienste voor de Republiek Oostenrijk in 2015.

    Ze was laureate van de Internationale Karelsprijs Aken in 2008, van de Duitse Mediaprijs in 2009 en van de Freedom Medal in de reeks van de Four Freedoms Award in 2016.

    Ze werd Doctor honoris causa van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem in 2007, van de Universiteit Leipzig in 2008, van The New School en de Universiteit van Bern in 2009 en van de Babeș-Bolyaiuniversiteit in 2010. De Radboud Universiteit Nijmegen eerde haar in 2013, de Comenius Universiteit Bratislava in 2014, de Universiteit van Szeged in 2015 en de Universiteit van Nanking in 2016. ²Merkel ontving een gezamenlijk eredoctoraat van de UGent en de KU Leuven in 2017. Beide universiteiten waardeerden haar diplomatieke en politieke inspanningen om de politieke sterkte van Europa uit te bouwen, en de waarden te verdedigen die ons continent toelaten om in verscheidenheid toch eenheid te vinden.[4]

    Wat een knappe kop hé?
    Vuinisman, kan deze zak ook mee!

    Like

 3. renato zegt:

  Spanje wordt maakt plaats voor El Andaluz…….

  Geliked door 1 persoon

 4. renato zegt:

  maakt dussss

  Geliked door 1 persoon

 5. Qvic zegt:

  Dat krijg je, als de linkse omgekochte politiek correcte bemoei zuchtte volwassen gaan bepalen, hoe een eeuwen oude traditie van het jaarlijkse kinderfeest er uit moet gaan zien. Als of zo zij het universele recht hebben, om iedereen te mogen betuttelen/voorschrijven hoe de autochtone bevolking het traditie kinderfeest moeten gaan vieren. Of zelfs het gehele traditie feest af te schaffen, want dan is het niet meer mogelijk. Want als iedereen verplicht wordt om met alles en iedereen rekening te houden, houdt ook in dat de mens zelf niets meer mag eten en/of mag zeggen. Want dat zou de natuur kunnen schaden of iemand (onbedoeld) kunnen uitsluiten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Tistochwat zegt:

  Prachtig voorbeeld van een hoop nutteloos gezeik!

  Dus deze mag ook al niet meer?
  https://ejbron.wordpress.com/2016/10/25/eerste-sinterklaas-liedje-van-tistochwat/

  Zie ginds komt de veerboot van Allah weer aan
  Vol neucq-grage moslims; ze hebben ‘m al staan
  Hier vreten en klagen en dat keer op keer
  En krijgen ze hun zin niet, dan slaan ze ons neer

  En Mark staat te lachen en roept hun luid toe
  Kom binnen, wees welkom; ’t volk doet er niet toe
  Verkracht hier de vrouwen en fok er veel bij
  En wil je het met een nicht doen, kom dan maar bij mij

  Of deze?
  https://ejbron.wordpress.com/2014/11/09/zie-ginds-komt-de-stoomboot/

  Zie, ginds komt de veerboot uit Afrika aan
  hij brengt ons nieuwe moslims, ik zie hen al staan.
  Heel vaak gaan hun konten het dek op en neer
  hoe waaien hun baarden al heen en al weer.

  En Mark staat te lachen, het liegen niet moe
  wie zoet is krijgt ’n nahef, wie stout is geld toe.
  O wrede belastingdienst, kom nooit meer bij mij
  en rijd nu eens stilletjes ons huisje voorbij.

  Geliked door 5 people

 7. Rensk. zegt:

  Geinige uitleg van de politieke correctheid. Dat wordt in de toekomst op eieren lopen.

  Geliked door 1 persoon

  • Cynicus zegt:

   Liever uit protest en het willen maken van ruzie juist deze liederen blijven zingen. Ook wegens de enorme behoefte om ruzie te maken met de zeurpieten. Wegens diepe en onvernietigende haat tegen de zeurpieten.

   Like

 8. Patriot 2.0 zegt:

  Ik sprak pas een vrouw in een winkel, die ik niet eens kende. . Ze zei: “mijnheer, dit is mijn Nederland niet meer”. Ik was er stil van. . j:

  Geliked door 1 persoon

  • tjonge zegt:

   u moest eens weten hoeveel mensen deze mening delen maar niet openlijk durven uitspreken !
   dat de msm met hun eeuwige propaganda u wil laten denken dat het niet zo is, is weer een ander verhaal..

   Geliked door 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    Dank voor uw reactie. Ik heb er opnieuw een brok van in mijn keel. De vrouw die ik sprak was een eenvoudige vrouw, achter in de zestig, en in haar gezicht duidelijk getekend door het leven. Het was goed te zien dat ze genoeg heeft meegemaakt. En dan dit….
    Met vriendelijke groet.

    Like

 9. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.
  Hier ons eigentijdse Sinterklaasliedje.

  Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan.
  Met Zwarte Pieten en Sinterklaas, ik zie ze al staan.
  Het trouwe paardje, Witte-Schimmel, huppelt op en neer.
  De vlagen en wimpels waaien in de wind heen en weer.
  Zwarte Pieten laten ons lachen en roepen ons reeds toe:
  Wie zoet is krijgt lekkers en stoute Sylvana’s de roe!
  Och lieve Sinterklaas, maak ons ook dit jaar weer blij.
  En kom met de Zwarte Pieten bij ons thuis voorbij.

  Like

 10. Harrie Vaes zegt:

  Hoor de wind waait door de bomen mag ook al niet meer…..zeer kwetsend voor gehoorgestoorden.

  Geliked door 1 persoon

 11. Tistochwat zegt:

  ‘O, kom er eens kijken wat ik in mijn schoentje vind’ is vanaf nu ook verboden.
  Eigenlijk moet alles verboden worden. Voor óns dan, hè, niet voor de mohammedaan.
  Die mag gewoon doorgaan met het kelen van schapen en ‘ongelovigen’. om maar eens een klein voorbeeldje te noemen.

  Geliked door 2 people

 12. Theresa Geissler zegt:

  Kostelijk, Jean!

  Like

 13. Wachteres zegt:

  Erg leuk, Jean! Je laat trouwens zien dat wij op de site van E.J.Bron wel behoorlijk geïndoctrineerd worden met het politiek-correcte denken.

  Of dat nu de bedoeling is? ;p

  Like

 14. texel zegt:

  Ik denk dat binnen 25 jr ook streng verboden zal worden om Kerst en Sint Nicolaas liederen te zingen in het openbaar. Het is volgens de salafistische islam ook verboden om muziek te maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s