Fico en Babiš in Bratislava: “Geen enkele EU-ambtenaar zal ons dwingen migranten op te nemen”

Screenshot_137

Andrej Babiš (links) en Robert Fico.

(Vertaling: E.J. Bron)

Al bijna 25 jaar uit elkaar – in centrale kwesties zoals de immigratiepolitiek echter nog steeds onafscheidelijk: de ministers-presidenten van Slowakije en de Tsjechische Republiek, Robert Fico en Andrej Babiš, hebben op een persconferentie in Bratislava heftige kritiek geuit op de “vluchtelingen”politiek van de EU. Deze zou “onzinnig” zijn, verklaarden de beide ministers-presidenten letterlijk.

Duits - Zuerst

Fico voegde er aan toe: “Geen ambtenaar uit Brussel zal ons dwingen een of andere migranten op te nemen.” Gedwongen beslissingen zouden “verontrustend” en “buitengewoon gevaarlijk voor de toekomst van Europa” zijn. De aanklacht van de EU tegen Tsjechen, Polen en Hongaren wat betreft de vluchtelingenquota zou “absolute onzin” zijn. Slowakije zou solidair zijn met de aangeklaagde landen en zal hen ondersteunen, beloofde Fico.

Babiš op zijn beurt verklaarde dat de Brusselse “vluchtelingen”quota “inefficiënt” zouden zijn en Europa zouden splijten. “Dat is geen goede ontwikkeling. De oplossing ligt ergens anders dan in de quota”, benadrukte de Tsjechische minister-president.

In dit verband onderstreepten Fico en Babiš ook de strategische betekenis van de Visegrad-groep (Slowakije, Polen, Hongarije, Tsjechische Republiek). “Als een land met 5,5 miljoen inwoners zich verzet, dan vegen ze het weg”, zei Fico in een toespeling op zijn vaderland Slowakije. Als de Visegrad-groep zich echter zou verzetten, dan zou dat een sterke kracht zijn, waarmee men rekening zou moeten houden.

Babiš bevestigde op de persconferentie ook dat de Tsjechische Republiek geen haast zou hebben met de toetreding tot de eurozone. “op dit moment zijn we tevreden met de Tsjechische Kroon”, zei hij. De eurozone zou op dit moment problemen hebben, en men zou meer negatieve dan positieve zaken zien.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, Brussel, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Patriottisme, Slowakije, soevereiniteit, Tsjechië, Visegrad-landen, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

13 reacties op Fico en Babiš in Bratislava: “Geen enkele EU-ambtenaar zal ons dwingen migranten op te nemen”

 1. Cathja zegt:

  Een goed bericht. Zeer verstandig dat de genoemde landen als één blok tegenover het uiterst brutale Brussel zullen staan, waar men denkt deze landen wel even de les te kunnen lezen.

  Mooi niet dus.

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Klinkt een stuk gezonder dan Brussel.

  Like

 3. Jean zegt:

  Heren, jullie “verdienen” respect, wij zitten helaas met een hoop lafaards resp. dictators kijk maar naar die EU misdaadorganisatie.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mary zegt:

  Ja een blok vormen tegen de NWO/EU club en toetreden tot de eurozone is zo ongeveer het stomste wat je kunt doen.

  Like

 5. Rensk. zegt:

  Je hoort niet veel vanuit Bulgarije en Roemenie wat asiel betreft betreft. Die twee landen mochten er eerst niet bij omdat ze niet democratisch genoeg waren. De pot en ketel. Twee landen bij de EU gekomen behorende tot de landen met de meeste criminaliteit en corruptie. Soort zoekt soort EU en criminaliteit. Een pot nat

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlànder zegt:

   Telt natuurlijk nog meer mee dat in Roemenie en Bulgarije het sociale vangnet nog niet bijna te vergelijken is met West Europa.

   Like

 6. Trucker zegt:

  ze zien er zo niet uit maar die twee hebben meer ballen als het gehele zooitje dat denkt regeringsleider te zijn in de eu van HQ brussel schoften.
  Ik zal nog sterker zet er de ex Oostblokstaten leiders bij die tegeneu HQ brussel zijn en er is meer testosteron als die gehele zak asbakken in eu HQ brussel en hun handpoppen in de voor niks meer soevereine staten.
  Was ik die Orban geweest ik had die smerige dronkenlap Juncker vol in het dronkenmanstronie gemept toen hij het lef had om Orban een tik te geven;
  helaas is het mij niet gegeven om zo iets te kunnen/mogen doen en bovendien is Victor Orban een slimme jongen die weet dat die dronkenlap niet lang meer in het land van de bestuurders zal vertoeven

  Geliked door 1 persoon

 7. Rookmelder zegt:

  Mooi, er zijn dus nog wel landen waar gezond verstand zegeviert !

  Like

 8. M. zegt:

  Het is toch ook waanzin dat men akkoord moet gaan met de zelfmoord van het land en volk omdat een paar zelfbenoemde viespeuken met jeuk onder hun rechteroksel dat willen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s