’Hulporganisaties als Oxfam wisten 10 jaar van misbruik’

Screenshot_57

LONDEN – Hulporganisaties, waaronder Oxfam, werden tien jaar geleden al gewaarschuwd dat kinderen seksueel werden misbruikt op Haïti. Kinderen van nog geen zeven jaar kregen voedsel en andere hulpmiddelen in ruil voor seks, meldt de Britse krant The Independent uit een rapport van Save the Children.

De Telegraaf

Het rapport uit 2007 meldt grootschalig misbruik tijdens 23 hulp-, vredes- en veiligheidsoperaties in Haïti, Ivoorkust en het toenmalige zuidelijk Soedan. Het zou gaan om ,,elke vorm van seksueel kindermisbruik dat voorstelbaar is”, waaronder verkrachting, prostitutie, pornografie, seksuele slavernij en mensenhandel.

De kinderen deden geen aangifte, omdat ze niet wisten waar ze heen konden of omdat ze de autoriteiten wantrouwden.

Het rapport is van drie jaar voor de incidenten in Haïti waardoor Oxfam nu in opspraak is geraakt. Medewerkers van de hulporganisatie zouden na de aardbeving in 2011 jonge prostituees hebben ingehuurd.

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", Barbarisme, Censuur, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, moralisme, NGO´s, Ontwikkelingshulp, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op ’Hulporganisaties als Oxfam wisten 10 jaar van misbruik’

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Smeerlappen!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  En dat zijn dan de zogenaamde gutmenschen.

  Like

 3. syberspees zegt:

  Zozo, linkse welzijnswerken? Dat doet en dat doet maar. Hier in het westen een hoog moreel ophouden en daar ondertussen, er denkend mee weg te komen, hun lul douwen in alles wat los en vast zit. Nu begrijp ik waarom links zo tegen regels, grenzen en autoriteit is. SMERIGE GLUIPERD DAT IS WAT LINKS IS!! BAH!!!

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @syberspees, dan begrijpt u nu vast ook waarom GroenLinks jarenlang pedofilie openlijk omarmde.

   Like

   • syberspees zegt:

    Nou, ik moet zeggen dat ik het onderwerp pedofilie altijd een fascinerend onderwerp heb gevonden. Niet zozeer pedofilie alswel de vaak weinig concrete en zeer ambivilente houding omtrent dit onderwerp. Vanuit mijn perspectief is seks met kinderen uit den boze en dat staat wat mij betreft in steen geschreven. Maar nu ik ineens door het artikel over groenlinks en hun pro pedo houding lees. Het is alsof ik water zij branden. Ik denk toch dat ik mijn medemens ten onrechte te hoog inschat. Helaas

    Like

 4. Cathja zegt:

  Maar de Postcodeloterij BLIJFT Oxfam steunen hoor, zo is hen verzekerd door Caroline Tensen, die dit in een TV-optreden heeft gezegd. ‘Huil maar niet’, we laten jullie niet in de steek, want we wéten hóe belangrijk werk jullie doen…..!

  De Postcodeloterij deugt dus ook niet, en wie daar aan meedoet steunt -wellicht zonder het te weten- een heleboel misstanden wereldwijd. Ik denk dat we nog niet half weten wat er overal gaande is. Misschien krijgen we binnenkort nog veel meer berichten met dezelfde strekking als die van Oxfam.

  Ik kijk er niet meer van op.

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Ik heb hier een staatje waarin staat dat de directeur van Oxfam/Novib, Farah Karimi, een kaal jaarsalaris heeft van 115.769 eureootjes. Allemaal subsidiegeld, u afgenomen middels de belastingdienst en van gulle gevers aan de postcodeloterij en ander . achterlijk volk dat daar geld aan geeft. Laat al die hongerenden maar dood vallen, van mij krijgen ze niets want als ik ze geld geef kopen ze daar eten voor en dan blijven ze alleen maar langer leven en wagen alsnog de sprong naar het westen (naar hier dus) Ik doe niet mee aan welke loterij dan ook want de kans dat je de hoofdprijs wint is net zo groot als de kans dat je zonder raket op de maan komt. Geven doe ik ook niets, aan geen enkel goed doel. Er zijn geen goede doelen (nou ja, mezelf uitgezonderd dan)

   Like

 5. Elisah zegt:

  Heel typisch dat vrouwen werkelijk óveral als collateral damage gebruikt worden….
  Kijk naar bijv Duitsland en Zweden, maar zelfs voor zgn hulporganisaties zijn de misbruikte vrouwen maar een nevenschade.
  Dat laat duidelijk zien dat vrouwen als onbelangrijk gebruiksvoorwerp gezien worden.

  Like

 6. Jan zegt:

  CDA wil debat met Sigrid Kaag (D66) over Oxfam-misbruik en belastinggeld

  ‘Regering wist in 2012 van misbruik maar deed niets met Oxfam-rapporten’ – Partij wil ook opheldering over rol Rekenkamer


  CDA wil debat met de minister over misstanden Oxfam\Haïti. De regering wist in 2012 van misbruik maar deden schijnbaar niets met de Oxfam rapporten?! Wat heeft ministerie gedaan met ontvangen informatie? Eind maart rapport hierover #StopTheAbuse

  — Anne Kuik (@AnneKuik) 27 februari 2018

  Rekenkamer schreef uitgebreid rapport over hulp Haïti en wist van misbruik, waarom staat hier niks over in aanbeveling? CDA wil dus ook rekenkamer horen bij rondetafel misbruik hulporganisaties #StopTheAbuse https://t.co/7MrNyGg1yl

  — Anne Kuik (@AnneKuik) 27 februari 2018

  ….
  http://politiek.tpo.nl/2018/02/28/cda-wil-debat-sigrid-kaag-d66-oxfam-misbruik/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s