De doemdenker of toch niet?

Screenshot_3

(Door: “bozeoudeman”)

Wat mij het meest irriteert aan figuren als Timmerfrans en aanhang is dat zij op geen enkele manier nog iets met de realiteit te maken schijnen te hebben of zelfs dat zij gewoon corrupte schooiers zijn. Het is of het een of het ander, een middenweg bestaat volgens mij niet. Dit omdat alles eigenlijk heel simpel is.

Als voorbeeld neem ik mijzelf. Ik woon in het rijke Nederland en heb het relatief goed, maar heb geen tienduizend euro, of een nog hoger bedrag, per persoon op mijn keukentafeltje liggen om een mensensmokkelaar te betalen die mij dan mee gaat nemen richting land van melk en honing.

Als ik als Nederlandse Europeaan dat bedrag niet kan ophoesten, wie zijn dan toch al die vluchtelingen die zich dat blijkbaar wel allemaal kunnen permitteren? Voor een gezin met twee kinderen is iemand al snel een kleine vijftig mille kwijt. Een echtpaar zonder kinderen de helft en als opa en oma meekomen zit je snel richting een ton. Zelfs al is het iets minder, het gaat nog altijd om forse bedragen.

Dit laatste zou ik zo graag al die lieve mensvriendelijke dwazen die zich christelijk, links en progressief noemen eens als denkvoer willen aanreiken. Denk toch een na, laat niet voor je denken door een idiote pastoor of dominee, door een wellicht corrupt politicus die een penthouse aanneemt als ‘normaal’ geschenk, of een die zijn huis van vier ton contant afrekent? Wie van u kan dat hem nadoen?

Welke journalist vraagt deze ex-politicus eens om uitleg. Als u in ooit in de bijstand terechtkomt, moet u ieder tientje verantwoorden. Waarom gaat dit niet op voor een, toen nog, politicus? Dit soort types neemt goed bedoelende mensen in de maling, om het vriendelijk te stellen. Net als een verbinder, die vindt het heel moeilijk te hebben in een stulpje van zeven ton.

Waarom laten veel gewone mensen zich toch zo belazeren? Simpel, omdat zij geen nazi, racist of fascist genoemd willen worden, noch dat zij het idee wensen te hebben dat zij anderen niets gunnen. Maar tegenstrijdig genoeg zijn velen van de zogenaamde asielzoekers juist mensen die anderen niets gunnen. Veel van deze mensen, veelal avonturiers, gaan letterlijk en figuurlijk over lijken.

Gelukzoekers die best goed bij kas zaten in hun thuisland, dat zijn de meeste asielzoekers, de echte zielenpoten bereiken de EU-kusten nooit, die creperen in dat thuisland, die hebben geen geld voor een vliegticket, laat staan dat zij enkele tienduizenden euro’s, tot misschien wel een ton, kunnen ophoesten om alleen of met familie hierheen te komen.

Nog meer dan dat, als zij dat zouden hebben, zouden zij hoogstwaarschijnlijk met dat geld een kraam of winkel beginnen en hard werken om daar voor de hele familie een broodwinning uit te halen. Dat is wat anders dan heel berekenend bezig zijn, weten hoeveel je investeren moet, om dan hier in Europa gratis geld, kost en huisvesting, onderwijs en verzorging tot aan de dood aan toe te verkrijgen.

Dat laatste is iets waar die echte vluchtelingen enkel van kunnen dromen, druiloren, die jullie vrijheid en land vrijwillig overhandigen aan grotendeels menselijke parasieten. Maar dat op zich is ook weer logisch, want meneer Pechtold zegt dat het goed is en meneren Roemer en Rutte en Samsom deden dat ook.

Dit naast vele duizenden meneren en mevrouwen uit fatsoenlijke politieke partijen, uit de EU ook, die er alleen niet bij vertellen er direct of zijdelings fors beter van te worden als bijvoorbeeld corrupte hand-ophouder, als asieladvocaat, als cateraar, als cursusaanbieder, als eigenaar van een bijna failliet pretpark, als huisjesmelker, als dubieus ondernemer op zoek naar goedkoop personeel, en noem nog maar enkele tientallen andere mogelijkheden op.

Wat zou ik toch graag tot de benevelde breinen van al die goede mensen willen doordringen om hen duidelijk te maken dat zij niet langer naar al die zogenaamde goede voorbeeldmensen moeten luisteren, maar dat zij zelf eens moeten gaan nadenken.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op De doemdenker of toch niet?

 1. Marlies zegt:

  Prachtig geschreven, bozeoudeman. Chapeau! Het IS inderdaad zo simpel.

  Geliked door 2 people

 2. Bezorgde burger zegt:

  Of mensen 10 duizenden euro’s tot wel tonnen neerleggen voor hun ‘vlucht’ weet ik niet maar ik neem aan dat in een land waar een laaggeschoolde 50 cent per dag verdiend (Somalie) 3- tot 5000 euro ook verschrikkelijk veel geld is!
  En dat van die bijna failliete pretpark houder: prachtig voorbeeld!
  Vraag maar eens aan ondernemers die met die oud ijzerboer uit Slagharen te maken hebben gehad hoe het hun is vergaan.
  Och en zit die gierige landverrader ook niet toevallig bij de VVD? Waar zijn vrienden van de gemeente midden Drenthe de burgers van Oranje pas enkele uren voor de aankomst van 4000! asielzoekers in hun achtertuin informeerden?
  Waarna de ‘media’ een incident met een wanhopige vrouw, die haar huis niet meer kon verkopen, enorm uitvergrootte waardoor de gemiddelde (onnozele) burger Oranje alleen nog associeerde met een hysterische vrouw en waarmee de aandacht voor de asielaanstorm en de amateuristische (lokale) overheid vakkundig kon worden afgeleidt.
  Diezelfde nepondernemer strijkt nu nog jaren belastinggeld op voor zijn failliete ‘pretpark’.
  Geld wat wordt gebruikt om belastingbetalers verder op te lichten via onderhandse verkopen van grote vastgoedprojecten in Assen aan vrienden en familieleden. Waar alles wat hij aanraakt met behulp van een incompetente gemeente en ambtenaren veranderd in een financieel fiasco waar de burger (financieel) de dupe van wordt waarna grond, gebouwen, zwembad etc. voor een prikkie wordt doorgeschoven naar vrienden en familie.
  Nee lekker land Nederland, ik ben blij dat ik er niet meer woon.

  Like

 3. Nemesis zegt:

  Beter had het niet verwoord kunnen worden, bozeoudeman. Respect en petje af.

  Timmermans was altijd al een corrupte schooier, anders zat hij niet daar waar hij zit. Als hij überhaupt nog een greintje raliteitszin had gehad, heeft hij dat daar in Brussel als kompleet vervreten en verzopen.

  U heeft alles geschreven, daar hoeft men weinig woorden aan toe te voegen. Het enige wat ik nog wil aanvullen is, en dat weten de meesten ondertussen ook, dat ik die diverse landen ben geweest en beslist niet voor een vacantietripje. Ik weet dus hoe die echt bitter arme mensen er uitzien en hoe ze moeten leven, beter gezegd proberen te overleven.

  Die gasten van Mer-kill die hier voor honderden dollars aan land gespoeld komen en tegenwoordig zelfs met vliegtuigen afgehaald worden, die verdienen het uitgegeven geld dubbel en dwars weer terug. Simpel om het feit omdat ze alles in hun gepigmenteerde achterwerk geblazen krijgen, geld, goederen, nieuwe huizen, voedsel etc. Ze leven dan op onze kosten een heerlijk leven. Niet alleen in de BRD maar ook hier. Mer-kill schuift een hele lading van dat volk onze richting uit met goedkeuring van haar holmaatje (sorry ben een boze oude vrouw).

  Geliked door 2 people

 4. Hovawart zegt:

  Het “gaan over lijken” als een “visie” om de Europese heilstaat tot een succes te brengen, een bedenkelijke triomftocht van incapabele politieke partijen die voor eigen eer en glorie duizenden jonge mensen en kinderen laten verzuipen, hele volksstammen van ontheemden jongemannen als paria onderbrengen in rijke landen, als nieuwe laagbetaalden om de EUconomie overeind te houden, criminaliteit en ideologische terreur verspreiden binnen Europa, een epidemie gelijk aan de Zwarte Pest, generaties opzadelen met een teloorgaande samenleving, waar normen en waarden worden ingeruild voor zelfbehoud, ontelbare slachtoffers voor een linksche utopie.
  Hulde en Rozen voor de bozeoudeman, mooi verwoord, om hellig van te woorden.

  Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  “Bozeoudeman”, ik kan alleen maar zeggen: U heb volkomen gelijk !!

  Geliked door 1 persoon

 6. Anneke zegt:

  Al die zogenaamde islamitische vluchtelingen, noem ikzelf de gangsters/huurlingen van de NWO. Okay, mag hun niet allemaal over één kam scheren…Er zitten heus wel ECHTE vluchtelingen tussen. “De rijkere (islamiet), die wel een spaarpotje had in het nu verlaten thuisland”.

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  Omdat het zo simpel is …….is het voor de maatstaven van Nederland heel gecompliceerd, omdat ze dit zelf zo hebben geschapen.

  Like

 8. scherpschutter1943 zegt:

  Helaas boze oude man, met dit stuk van uw (overigens voortreffelijke hand) gaat u op mijn open zenuw staan want, ik zou dolgraag nederland verlaten maar ik ben nergens welkom. In geen enkel land in Europa kan ik mij vestigen zonder de tol daarvoor te betalen aan de Europese unie, dus weg naar een EUland is geen optie. Daarbuiten ben ik en mijn soortgenoten helemaal niet welkom. Waarom moet ik dan wel al die moslim accepteren die van MIJN geld alles gratis krijgen? De landverraders in den Haag hebben dit bewust en met opzet gedaan Ze willen ons land kapot maken.

  Like

 9. Thom zegt:

  Het wordt allemaal op de één of andere manier door Soros gefinancierd en door de “liefdadigheidsinstellingen” geregeld, die daarna pas echt kunnen incasseren.. Zij halen en wij (hun) betalen. “Liefdadigheidsinstellingen” zijn een andere naam om eigen zakken te vullen door anderen schuldgevoelens aan te praten. Succes verzekerd. Zo zijn er gekken die bij de Ronde van Vlaanderen een ketting over de weg spannen om de renners tegen te houden. Dit alles om de “mishandelde konijnen” in de bio-industrie te “redden”.

  Like

 10. Haksteeg Anton zegt:

  Heb dank “bozeoudeman” voor een voortreffelijk artikel. ik deel uw gevoelens volledig en ik heb mede daarom Nederland in 1996 verlaten. Ben daar niet trots op. Heb in Spanje geleeft en nu in Mexico in een tot nu toe voor mij rustige plaats . Was voor het laatst in 2012 in Rotterdam en schrok van de (mijn geboorte stad) sfeer daar in het centrum en in zuid.

  Like

 11. Elisah zegt:

  Zelfs zweden lijkt wakker te worden..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s