EEN ZIELLOOS MENSCH… (sarcasme!)

Screenshot_83

Hendrikus (Hendrik) Colijn (1869 – 1944)

(Door: “Driek”)

Toespraak president Colijn op 15 november 1938 in het parlement na de Kristallnacht.

“Er zijn in Duitsland, naar men zegt, 600.000 Joden. Nu neem ik niet aan dat die 600.000 allemaal over de Nederlandsche grens zouden komen, maar waarom zouden het er niet 100.000 zijn? Moeten het er 10.000 zijn, die wij wel kunnen toelaten? Moeten het er 5000 zijn, die wij wel kunnen toelaten? Wat ik nu ga zeggen, komt uit het diepst van mijn ziel. Dat zeg ik in het belang van onze Nederlandsche Joden zelf. In deze tijd is geen enkel volk volkomen vrij van antisemitisme; wanneer men nu ongelimiteerd een stroom van vreemdelingen uit het buitenland hier zou binnenlaten, zou het noodzakelijke gevolg ervan zijn, dat de stemming in het eigen volk ten opzichte van de Joden een ongunstige kentering zou ondergaan.”

 *  *  * * *

Gelukkig ligt deze vreselijk benarde tijd ver achter ons. Ons rest nog de plicht onze manmoedig gesneuvelde verzetsstrijders en omgekomen krijgslieden met eerbied te gedenken voor den strijd die zij voor ons geliefd Vaderland hebben gestreden. Ook ons kloekmoedig Vorstenhuis staat in onuitwisbaar schrift in het Boek der Wereldgeschiedenis opgeschreven. Wij allen kunnen nu blijmoedig, zonder vrees te worden aangerand of neergestoken, de straten en pleinen onzer steden en dorpen betreden. Onze regering waakt over ons en zal niet in den zelfde fout vervallen door wederom de ogen te sluiten voor het ‘Grote Kwaad’ dat toch nog altoos op de loer ligt.

Want, let wel, spitse lezer van “E.J. Bron”, betonblokken beschermen ons nu tegen kwaadwillend verwarde sujetten die in aanstormende vrachtwagens ons willen vermoorden. Ook onze Joodsche medeburgers hebben niets meer te duchten. Gewapende marechaussees bewaken nauwlettend Joodsche scholen en Synagogen. Daarom gaan wij straks allen weer herdenken. Ook vergeten wij niet de Marokkaanse slachtoffers die hun leven hebben geofferd voor Koningin en Vaderland. Ook zij hebben voor onze vrijheid en welvaart gestreden, waarvan wij nu allen de vruchten kunnen plukken.

Ik wens U allen nog een zielsvolle herdenking.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, cultuurrelativisme, Elite, establishment, Historie, Hypocrisie, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, moralisme, Nederland, Overheid, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, sarcasme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op EEN ZIELLOOS MENSCH… (sarcasme!)

 1. koddebeier zegt:

  De Marokkaanse slachtoffers ??????????????????????????????????????????????????????

  Like

 2. hslot4 zegt:

  Ik denk dat Hendrikus Colijn een flink stukje geschiedt vervalsing heeft gevreten of heel erg onozel is .
  Tenzij er kwade opzet is natuurlijk in het bepleite stukje maar kom niet met het gelul aan dat ons koningshuis joods gezint is of dat mocros voor NL gesneuveld zijn .
  Gewapende marechaussees bewaken nauwlettend Joodsche scholen eind quate : tjah in 40/45 hielpen diezelfde maraschauseeers de scholen en woningen van joden te ontdoen en te plaatsen in Westerbork etc .
  http://www.drentheindeoorlog.nl/?aid=1058

  Like

 3. scherpschutter1943 zegt:

  Mooi geschreven Driek, ik snap uw bedoeling, het is uw wens dat het zo is lof wordt . Helaas de realiteit is anders. Onze regering die liegt en bedriegt en bestaat uit een horde niets ontziende zakkenvullers die onze nationale waarden hebben verkwanselt aan Europa en aan de islam. Het gemeenschapsgevoel van vroeger bestaat niet meer, het is nu ieder voor zich en god voor ons allen. Zo doen ook onze politici en bestuurderen in alle bestuurslagen. Het is daarom fout van de belastingbetaler te verlangen dat hij nog enig gevoel van nationale trots heeft. Nederland is een verloren land, gedoemd om ten onder te gaan aan corruptie, diefstal, drugshanel op grote schaal en ongebreidelde import van 100duizenden islamitische analfabeten uit Afrikaanse landen die tot hun dood toe door ons verzorgd moeten worden. Die lieden die niet direct krijgen wat ze willen, krijgen hun zin door bedreiging, geweld en door hun enorme aantal. Die aantallen moslims zullen in georganiseerd verband mensen in hun woningen overvallen en beroven, winkels plunderen en de nietmoslims de keel doorsnijden. Dat staat allemaal in het militair moslim handboek soldaat, de koran. De nederlandse overheid (of wat daarvoor doorgaat), is niet opgewassen tegen de geweldadige mosliminvasie en probeert met toegeven en sussen, de boel in toom te houden. Dat zal ze niet lukken want moslims hebben minachting voor nietmoslims en zeker voor die halfzachte watjes in nederland. De nl.politie stelt geen moer voor met al die leuke jongens en meisjes in een politieuniform zonder bevoegdheden en slaat geen deuk in een pakje boter. Zo ook ons leger operettesoldaten. De moslims zijn militair gezien beter georganiseerd dan de nederlandse krijgsmacht en dat zullen we zeer binnenkort aan den lijve gaan ervaren. Amsterdam is volledig in handen van albanese moordenaars, en den haag is al in handen van criminele marokkanen. Ik wens ons alle sterkte want het over ons zelf afgeroepen onheil nadert met rasse schreden. Noem mij maar een doemdenker, maar iedereen die het positiever ziet is een struisvogel met zijn kop in het zand, onder het motto, wat je niet ziet dat is er niet.

  Geliked door 4 people

 4. guusvelraeds zegt:

  We horen niets meer uit Canada, klopt dat?

  Like

 5. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  @ guusvelraeds 25 april 2018 om 20:38:

  Klopt, en het verbaast mij ook.

  Like

 6. Taljaard zegt:

  Ach Colijn.
  Mijn voorouders zwoeren bij de ARP van Kuyper en Colijn (`s Lands stuurman) en zouden nog liever blanco stemmen dan iets anders. Niet Hervormd (CHU), niet rood (SDAP) en zeker niet Rooms (KVP). De man was een typische Nederlandse XIXe eeuwer, met een daarop aansluitende denkwijze. Hij zag wel in dat er waarschijnlijk een nieuwe wereldoorlog zou komen, maar hij geloofde rotsvast dat Nederland opnieuw neutraal zou kunnen blijven. Daar anticipeerde hij op en hij deed er alles aan om de voornaamste handelspartner en Grote Boze Buurman Duitsland niet voor het hoofd te stoten. Dat resulteerde soms in bepaald beschamende concessies en een angstvallige houding waar het de Jodenvervolgingen in Duitsland betrof.

  In deze neutraliteitspolitiek zocht hij samenwerking met Scandinavische landen als Denemarken, Zweden en Noorwegen, die tijdens de Eerste Wereldoorlog ook neutraal en buiten schot hadden kunnen blijven. Het was zijn plan om zo een Noord West Europees neutraal blok te vormen, zodat de voedselvoorziening in Nederland niet zo precair zou worden als tijdens de laatste oorlog.
  En natuurlijk hoopte hij, als grootaandeelhouder van de Bataafsche Petroleun Maatschappij van zijn goede vriend Deterding (de later Koninklijke Shell), goede zaken te kunnen doen met Duitsland, wat in geval van oorlog een grote vraag naar olie zou hebben.

  Zijn monetaire beleid tijdens de crisisjaren kenmerkte zich door een vasthouden aan de gouden standaard. Dat wil zeggen, dat hij de Nederlandse gulden gedekt wilde houden door een evenredige waarde aan goud, zilver en koper, in plaats van dat hij, zoals Roosevelt dat had gedaan in zijn New Deal, deze gouden standaard losliet. Hij geloofde niet in gratis fiat geld.
  Dit maakte van de Nederlandse gulden een buitengewoon stabiele munt. Maar ook kneiterduur, zodat de Nederlandse exportpositie in het gedrang kwam en het land moeilijk en traag uit de crisis kwam. Bovendien genereerde hij daarmee een enorme deflatie, waardoor de lonen sterk onder druk kwamen te staan. En ook de toch al schrale werklozensteun structureel moest worden verlaagd. Onder internationale zowel als binnenlandse druk moest hij deze gouden standaard echter in 1936 opgeven.

  Hij was virulent anticommunistisch en pleitte er in internationaal verband voor om eventuele Duitse agressie in de richting van Stalin en de Sowjet Unie te dirigeren. Daar stond hij overigens niet alleen in, want zijn Britse ambtgenoot Chamberlain deed het zelfde.
  In de winter van 1939-1940, toen Colijn al geen MP meer was, was het vrijwel iedereen duidelijk dat Nederland ditmaal niet neutraal zou kunnen blijven. De Nederlandse regering zocht tijdens de mobilisatie koortsachtig naar militaire samenwerking met Frankrijk en het budget voor het toenmalige ministerie van oorlog werd verruimd om het leger een inhaalslag te laten maken.
  Maar het was te weinig en het was vooral te laat.

  Het is een hardnekkige mythe dat de uitrusting van het Nederlandse leger destijds verouderd was, maar dat was slechts ten dele het geval. De moeilijkheid was dat hun meeste materieel van voor 1939 uit Duitsland afkomstig was, maar dat men daarna op het laatste moment moest omschakelen op Frans en Brits materieel. Dit had enorme logistieke problemen tot gevolg, wat soms inderdaad resulteerde in het feit dat men moest teruggrijpen op hopeloos verouderd depotspul uit de XIXe eeuw.

  Al met al ben ik geneigd om iets milder over Colijn te oordelen dan de meesten.
  Want hij was zonder meer een Nederlands patriot en een staatsman met veel meer visie en ruggengraat dan bijvoorbeeld Rutte.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s