BOEKTIP: EEN AANKLACHT…

Screenshot_159

(Door: “Driek”)

“Islamisten en naïvisten” heeft bovenaan de Deense bestsellerslijst gestaan en in heel Europa de aandacht getrokken. Het is geschreven door Karen Jespersen en Ralf Pittelkow, een Deens echtpaar dat ruimschoots zijn sporen heeft verdiend in de politiek en de journalistiek. In hun boek betogen zij dat het islamisme (een radicale, politieke ideologie, niet te verwarren met de islam als zodanig) de nieuwe totalitaire dreiging van de moderne tijd is, na het nazisme en het communisme. Deze politieke ideologie is in opkomst in de moslimwereld én in Europa; zijn aanhangers willen een samenleving scheppen die uiterst repressief is en een aanval op de vrijheid betekent.

Het boek beschrijft hoe islamisten daadwerkelijk bezig zijn toe te werken naar een parallelle moslimmaatschappij en een stapsgewijze islamisering van Europa. Het laat zien dat de commotie rond de cartoons in Jyllands-Posten in dit opzicht een historische waterscheiding was en dat naïeve politici en opinieleiders – door de auteurs naïvisten gedoopt – heel weinig hebben begrepen van het gevaar dat het islamisme vormt voor de moslims, voor niet-moslims en voor de hele vrije wereld. Daarmee vormen ook deze naïvisten, zo stellen de auteurs, onbedoeld een niet gering gevaar.

Met een inleiding van Afshin Ellian

Beide auteurs zijn prominente deelnemers aan het maatschappelijk debat in Denemarken. Karen Jespersen is politiek commentator en redacteur bij Familie Journalen. Eerder was zij minister van Sociale Zaken, sociaaldemocratisch parlementariër en tv-journalist. Ralf Pittelkow is politiek commentator bij het Deense dagblad Jylland-Posten. Hij was politiek adviseur van oud-premier Poul Nyrup Rasmussen en universitair docent in Kopenhagen.

Nieuw Amsterdam Uitgevers
www.nieuwamsterdam.nl

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op BOEKTIP: EEN AANKLACHT…

 1. de sluwe vos zegt:

  Islamisme is het logische gevolg van islam. Als men de koran en de hadith letterlijk ten uitvoer brengt zoals hun geloof dat eist dan wordt men islamist. Dat de moslims hierdoor gevaar zouden kunnen lopen is het gevolg van hun naïef zijn. Om moslim te zijn moet men immers naïef zijn om zulke onzin voor DE WAARHEID aan te nemen. Ik heb het boek niet gelezen maar ik vrees dat de schrijvers dus inderdaad een onderscheid maken tussen islamisme en islam en daardoor wordt dus impliciet aangenomen dat de islam op zich ongevaarlijk zou zijn.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Ik heb het boek vorig jaar gelezen.

  De twee splitsing islamisme en islam als dusdanig is mank.

  Waarom altijd deze twee splitsing. Moslims zijn slachtoffer van de islam dat is duidelijk of ze ook slachtoffer zijn van het islamisme is een andere vraag die in mijn opinie overbodig is en alleen verwarring schept in de discussie over de kwade invloed van islam “als dusdanig” op het vrije westen.

  Alhoewel vrije westen!

  Onze monden zijn lang en breed gesnoerd binnen de islam discussie. In de toekomst is het alleen een kwestie hoever het snoer nog aangetrokken gaat en kan worden. Alles onder het valse voorwendsel van verbinding. Waarmee verbinding? Met de islam? Zal toch niet waar zijn.

  Heeft iemand ooit de behoefte gevoeld of gehad om het Rooms Katholieke geloof in tweeën te delen in het goede Katholieke geloof en het kwaadaardige katholicisme. Nee, helemaal niet.

  Op de Nederlandse slachtvelden van het cabaret werd om de geringste aanleiding het hele katholieke geloof belachelijk gemaakt en te schande gezet en men genoot en geniet ervan.

  Alleen als we erachter komen dat de islam en met deze de gelovige moslim bezig is met een destructief offensief het Europese continent te onderwerpen kunnen we pas echte actie ondernemen.

  Al het andere is gefröbel in de marge. Leuk voor het publiek en het gevoel maar het islamitische gevaar zal niet wijken.

  Als we de islam alle ruimte geven zich verder te nestelen in de Europese samenleving en we alleen onze aandacht geven aan de vermeende islamist dan zullen we op het einde van de rit ontdekken dat we ons vergist hebben.

  Alleen dan is het te laat en zullen we ons moeten schikken in de rol van dhimmi.

  Maar misschien zijn we dat stiekem al.

  Geliked door 1 persoon

  • Rene zegt:

   Goed geschreven stuk chapo,kijk naar Afghanistan de goede taliban en de kwaadaardige taliban half uurtje rijden uit de hoofdstad Kabul zelfs in de bevrijde hoofdstad het ene uiterste islam geweld gevolgt door het ander ellende van de goede&kwade?!
   Kijk maar eens in ons eigen land hoe stil de goede moslimgemeenschap is niks geen symphatie voor Nederlanders alles draait om hun eigen de islam en een boek dat zo snel nog verboden moet worden.
   De Russen waarschuwde de Amerikanen er al voor een niet te winnen oorlog.
   De scholen laten we het al helemaal maar niet over de meisjesscholen hebben zijn ook Nederlanders voor gesneuveld.
   Zijn die er nog wel, denk te weten dat er nu geen les word gegeven aan vrouwen.
   Als mensen alle feiten die zich heden afspelen en uit het verleden nog in een ontkennings extase leven,verward en ziende blind tja wat moeten we hiermee?

   Like

 3. Sabeltant zegt:

  Er is maar één islam, al 1400 jaar zaait het dood en verderf.
  Deze islam is net als nazisme, het communisme, of marxisme in vele gedaantes aanwezig.
  Juist al die gedaantes doet vermoeden dat er verschillende stromingen zijn.
  Maar al die stromingen hebben maar een doel, verdeeldheid zaaien tot aan de totale overheersing, ze hebben allemaal miljoenen doden op hun geweten.
  De islam werkt nu samen met de marxisten net als vroeger met de nazi’s totdat de islam sterk genoeg is.
  Zodra ze dat door krijgen is het te laat en zullen de koppen van de leiders van Europa over de grond rollen.
  Het is door de jaren heen nooit anders geweest, wie de islam in huis haalt begeeft zich op het pad van de slavernij of de onherroepelijke dood. Het beste bewijs zijn alle moslims wereldwijd, ook zij kunnen niet ontsnappen aan de islam.

  Like

 4. Geronimo zegt:

  Weeral deze verkeerde stelling. Het verbaast me telkens opnieuw dat er nog altijd mensen zijn die in deze val trappen. Er is maar ÉÉN islam, die van de ene en ondeelbare koran, het eigenste, niet interpreteerbare en daarom ongewijzigd uit te voeren woord van deze perfide maangod. Punt aan de lijn. Of is Erdogan niet te geloven misschien? Er bestaat geen soort vreedzame islam versus het zogezegde ‘islamisme’, de gewelddadige variant. Dat is de gekende westerse fata morgana, een uitvinding van hen die de realiteit ter zake niet willen toegeven, en dat ook nooit zullen doen.
  De zogezegde ‘brave’ moslims, en die zijn er zeer zeker, zijn niets anders dan ‘slechte’ moslims, diegenen die het niet zo nauw nemen met het geloof. Maar, elke ‘goede’ moslim is een moordenaar in spe. Vergeet niet, het kwaad zit in de islam als het kuiken in het ei ! Lees er maar de koran op na. Het staat er open en bloot. Dat is waar het om gaat. Deze ideologie van dood en verderf jegens andersdenkenden heeft in onze westerse wereld gewoon geen plaats. Wij koesteren sedert de erkenning van deze ideologie als een religie als een ander, de adder van onze ondergang aan onze borst, terwijl we vrolijk verder gaan met te doen alsof er niets aan de hand is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s