Adolf Hitler was links

Screenshot_348

“De discussie rondom de politieke standplaats van het Duitse nationaalsocialisme werd nooit grondig gevoerd. Duidelijk is in ieder geval: in de tijd van zijn bestaan had het meer met het totalitarisme van Stalin gemeen dan met het fascisme van Mussolini.”

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Adriaan Jansens

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Links fascisme, nationaalsocialisme, nazisme, Socialisten. Bookmark de permalink .

21 reacties op Adolf Hitler was links

  1. Guus Velraeds zegt:

    De helaas jong overleden Marcel Roele heeft over de socialist A.Hitler een goede verhandeling geschreven die meteen duidelijk maakt dat Hitler en zijn partij de “Nationaal Socialistische Duitse Arbeiderspartij” zo links was als links alleen maar links kan zijn.

    De naoorlogse socialisten hebben er alles aan gedaan om Hitler te brandmerken als een rechtspoliticus door continu te hameren op het nationalisme en al het andere dat verwijst naar socialisme zoals plan economie, productie en prijs onder hoede overheid, overname onderwijs en elk groter bedrijf onder toezicht van de staat te verzwijgen.

    Alleen in naam hadden de bedrijven een particulier eigenaar maar de bedrijfsvoering viel geheel onder verantwoordelijkheid van de NSDAP.

    https://meervrijheid.nl/?pagina=1199

    Geliked door 3 people

  2. FRANCOIS zegt:

    Blij mijn gedacht bevestigt te zien. 🙂

    Like

  3. Harry zegt:

    Ik heb eerder al eens , met enorme tegenzin , de toespraken van hitler aangehoord op een of andere site .
    Vreselijk , dat gebral !
    Hij had het continu over : “ das vernichten des kapitalismus “ , hopelijk schrijf ik het goed , dus het is toch glashelder dat hij een vreselijke socialist was .

    Een ieder die dat soort dingen onder “rechts” schaart , krijgt van mij altijd de volle laag !
    Onbegrijpelijk dat die leugen gewoon tientallen jaren stand heeft weten te houden .

    Geliked door 3 people

    • J. C. Th. Köhler zegt:

      Dat die leugen heeft standgehouden komt doordat de gedachte voor de hand liggend is, dat socialistisch iets met sociaal te maken heeft. Het is evident dat AH en zijn politiek en zijn bende niets, maar dan ook helemaal niets sociaals over zich hadden. Over haatzaaien en tweedeling in de maatschappij veroorzaken gesproken. Het is zo a-sociaal als de pest. Als het niet sociaal was, kan het ook niet socialistisch zijn geweest. Vandaar…

      j.c.th.kohler@ziggo.nl

      Like

  4. leefbarbaar zegt:

    Klopt. Zijn strijd tegen het kapitalisme was het begin van zijn macht en deed zijn aanhang groeien. Later maakte hij daarvan dat de Duitser beschermd moest worden tegen de rijke Joden. Alles voor het volk tegen de bezitters. Zijn WA-Truppen hebben ook verdacht veel gemeen met de linkse ANTIFA. Hitler was links, net als Wim Kok en Wouter Bos.

    Geliked door 2 people

  5. koddebeier zegt:

    Links is heel goed in het verspreiden van leugens en Fake nieuws !

    Geliked door 1 persoon

  6. Marc zegt:

    Hou toch op met die flauwekul. Ik heb al vaker gezegd: de begrippen links en rechts zijn uitsluitend van toepassing op sociale en sociaal-economische vraagstukken, niet op de levensbeschouwelijke!

    Like

    • Petra DeBoer zegt:

      @Marc, wat een onzin want de linkse kerk figuren hebben het ook over levensbeschouwelijke zaken zoals de vragen omtrent vluchtelingenbeleid. Ze nemen zelfs morele waarden in hun mond terwijl ze geen morele waarden hebben want alleen wie God erkent heeft objectieve morele waarden en de linkse kerk alleen subjectieve morele waarden en dus wat meningen en voorkeuren.

      Like

      • Marc zegt:

        Inderdaad, linkse partijen nemen die standpunten in. Maar die zijn niet links: ze behoren eenvoudigweg niet tot het socialistische repertoire. Van origine behoort het tot het christendom. Bovendien kennen zaken als vluchtelingenbeleid grote overeenstemming over alle traditionele partijen buiten PVV en FvD om. Waarmee ook in de praktijk aangetoond wordt dat levensbeschouwelijke zaken niet uitsluitend tot links behoort, en dus gewoon buiten de links-rechts verdeling gehouden moeten worden.

        Like

      • Petra DeBoer zegt:

        @Marc, u antwoord zoals een echte cultuur marxist betaamd en draait de zaken om.

        De linkse kerk is tegen kapitalisme en dat zijn nu juist de ideologieën zoals het socialisme, communisme, marxisme, stalinisme, maoïsme e.d. Al deze ideologieën zijn van oorsprong voortgekomen uit Karl Marx.

        Christenen die de bijbel volgen zijn centrum rechts en zijn niet tegen kapitalisme, maar wel bijvoorbeeld tegen abortus waar de linkse kerk aanhangers, die grotendeels atheïst zijn, niet op tegen zijn. Christenen zijn sociaal maar hangen geen socialisme aan als ze de bijbel volgen. Abortus is van de linkse kerk en behoort tot de levensbeschouwelijke zaken die de rechtse mensen niet aanhangen. U kunt wel zeggen dat dit buiten de links en rechts verdeling moet worden gehouden maar dat is onzin want er worden wetten over gemaakt in Nederland maar ook in andere landen.

        U verward naar mijn mening sociaal zijn met socialisme en dat zijn twee heel verschillende zaken.

        Like

      • Marc zegt:

        @Petra

        Niet alleen de linkse kerk is tegen kapitalisme: tal van nationalisten zijn dat ook. Steun voor de zwakkere is en blijft in essentie een christelijk credo. Vele socialisten moesten niet zoveel hebben van naastenliefde als zodanig. Zaak is dat links in de loop der tijd vele zaken van christenen hebben overgenomen om hun basis te verbreden. Later namen vele christenen weer socialistische beginselen over om hun basis te verbreden.
        Zo waren er linkse en rechtse christelijke partijen. De PSP was een afsplitsing van de KVP. De ARP stond weer links van de KVP en de CHU was een traditioneel christelijke partij, rechts op het spectrum. Ook nu heet de CU links te zijn, de SGP rechts. De SGP is een traditioneel rechts-christelijke partij. Usw.

        De laatste versmelting tussen links en rechts heeft zich in de jaren 80 en 90 voorgedaan, toen links definitief verslagen werd. Niet alleen de ineenstorting van communistische regimes, maar ook het gegeven dat bij democratische verkiezingen de groei van het linkse electoraat ten einde kwam. Voor Nederland waren daarin de verkiezingen van 1986 cruciaal. Het jaar daarna kwam de PvdA met ‘Schuivende Panelen’, waarmee het socialisme definitief aan de kant werd gezet. Wim Kok deed daar nog een schep bovenop door te beweren dat hij ook als vakbondsman nooit zo in stakingen had geloofd. We weten dat hij tegenwoordig een buitengewoon goed pensioen heeft.

        Met de teloorgang van linkse idealen, dat wil zeggen de sociaal-economische en economische vraagstukken, konden rechtse partijen veel gemakkelijker een handreiking naar links doen, met als gevolg dat vroegere traditionele partijen zich herkenden in linkse ‘medemenselijkheid’ als een vorm van christelijk denken.

        En dat maakt dus dat al die partijen nu allemaal zo op elkaar lijken. Muv PVV en FvD, uiteraard.

        Like

      • Petra DeBoer zegt:

        @Marc, u draait alles om en er klopt niks van uw reactie. De SP is nog altijd Maoïstisch, de PvdA nog altijd socialistisch, en GroenLinks communistisch. D’66 is cultuur marxistisch en al deze partijen hebben een ideologie. Dat het CDA door de katholieken naar links zijn opgeschoven klopt maar ze schuiven nu weer op naar rechts. De SGP is altijd centrum rechts geweest en zijn het nog altijd.

        U hebt verder geen idee wat 1968 veroorzaakt heeft waar we nu nog heel veel last van hebben want dat was het startpunt voor heel veel ellende en niet alleen in Nederland maar ook in bijvoorbeeld Amerika en Duitsland.

        Uw reactie heeft niks met feiten van doen ook niet wat de ARP betreft.

        Like

  7. kampersrene zegt:

    En hij was ook gesteund door “Gutmenschen”…..rechtsen of tegenstanders vlogen naar concentratiekampen …zover is het gelukkig nog niet bij ons

    Like

  8. kampersrene zegt:

    Hitler werd ook gesteund door Gutmenschen …tegenstanders werden opgesloten in concentratiekampen….wanneer …in Europa …nu worden we alleen maar uitgelachen

    Like

  9. roberta zegt:

    lees het boek van j.j. van Doorn : duits socialisme. De nazi’s waren socialisten die zich niet, zoals in rusland en elders internationale socialisten wilden noemen, maar nationale socialisten. De kinderbijslag en huurbescherming bijvoorbeeld zijn door hen voor het eerst bedacht en uitgevoerd.

    Like

  10. Jean zegt:

    Doe dat snorretje weg en wie zie je? Juist, geen enkel verschil te bemerken op alle vlakken.
    Ik begrijp de Duitse bevolking niet en dat na 2 wereldoorlogen….

    Like

  11. Aegolius cs zegt:

    Het Duitse volk bestaat uit klassieke kiezers van christenen en arbeiders (drie soorten: “standaard”, groen en communist).

    Like

  12. Jules Vismale zegt:

    Uit de geschiedenis blijkt dat er misschien wel 40 pogingen werden ondernomen om Adolf Hitler te gaan vermoorden en blijkbaar was het niet alleen de voorzienheid die ervoor zorgde dat hij niet werd gedood. Zijn twee grootste aartsvijanden (en vroegere bewonderaars!) Jozef Stalin en Winston Churchill hadden echter geen enkele poging ondernomen om dit uit te laten voeren daar ze geen opdracht hiervoor gaven, mensen die Hitler wilden ombrengen alleen maar tegenwerkten of als verraders zagen, zij de Duitsers niet toestonden dat zij zich van Hitler ontdeden opdat zij Duitsland op hun beurt in hun greep kregen en misschien een dode Hitler gevaarlijker vonden dan een levende.
    Overigens hebben deze twee (linkse) “heren” ook het bloed van vele duizenden, zo niet miljoenen, mensen aan hun handen kleven en dus waren Chuchill en Stalin dan ook geen haar beter dan Hitler!

    Like

Plaats een reactie