Visegrád-landen vergaderden in de Hoge Tatra: Aansporing tot meer solidariteit en begrip

Screenshot_78

(Vertaling: E.J. Bron)

Nieuws van de Visegrád-landen, die informele aaneensluiting van de vier EU-leden Polen, Hongarije, Slowakije en de Tsjechische Republiek, die de afgelopen tijd vooral door hun verzet tegen de EU-quotaregelingen voor “vluchtelingen” voor krantenkoppen zorgden. Nu spoorden de presidenten van de Visegrád-landen ter afsluiting van hun jongste ontmoeting in Strbské Pleso in de Hoge Tatra aan tot meer solidariteit en wederzijds begrip binnen de EU.

Duits - Zuerst

De Slowaakse president Andrej Kiska als gastheer verklaarde letterlijk: “Discussies over een deling van Europa in een oud en een nieuw of een EU van twee snelheden – zo stellen wij ons de toekomst van de EU niet voor”. De Tsjechische president Zeman bevestigde de afwijzing van de V4 tegen EU-quota betreffende de herverdeling van “vluchtelingen”. Het zou veel zinvoller zijn om de migranten in hun landen van herkomst te ondersteunen, bijvoorbeeld nu bij de wederopbouw van Syrië, verklaarde Zeman.

Alle vier staatshoofden waren het erover eens dat de EU een sterkere controle van haar gemeenschappelijke buitengrenzen in plaats van binnenlandse controles nodig zou hebben.

De afwijzing van “vluchtelingen” heeft de V4-landen in het verleden de beschuldiging van ontbrekende solidariteit opgeleverd. De Poolse president Duda beschuldigde de EU nu van ontbrekende solidariteit in andere belangrijke kwesties. De burgers zouden volgens hem de EU als “echte gemeenschap” met solidariteit, belangencompensatie tussen de leden, maar ook wederzijds begrip voor de desbetreffende angsten en behoeftes willen. “En dat is iets waaraan het de EU op dit moment duidelijk ontbreekt”, beklaagde Duda. De kloof tussen de Visegrád-landen en de rest van de EU is in de Hoge Tatra dus niet geringer geworden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU-critici, Europa, EUSSR, gezond realisme, Visegrad-landen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Visegrád-landen vergaderden in de Hoge Tatra: Aansporing tot meer solidariteit en begrip

 1. Hendrik zegt:

  de kloof tussen de visegrad landen en west europese politici, niet de west europese volkeren. Vraag maar eens in je omgeving wie er nu nog meer moslims wil binnenlaten in Europa. Plotseling zijn alle het met de PVV eens. Het enige probleem is dat wanneer er verkiezingen zijn ze opeens weer dat ruggegraatloze oude establishment kiezen…………

  Geliked door 5 people

  • koddebeier zegt:

   Dus zijn de kiezers ruggegraatloze idioten die elke vier jaar weer in de domme lul verhalen trappen van het oude establishment, die al tientallen jaren de kiezers willens en wetens belazeren !!
   Dus wel kankeren en een grote bek naar te laf om voor verandering te stemmen !
   Je kan beter het land voor je kinderen en kleinkinderen naar de verdommenis helpen !

   Geliked door 3 people

 2. Elisah zegt:

  Video uit Hongarije,

  Like

 3. Eigen volk eerst zegt:

  De Visegrádlanden weten hoe het moet. En ze hebben gelijk! De migranten vernielen de EU landen en dat moet vooral verzwegen en onder het supergrote tapijt geveegd worden. De bevolking ondervindt dagelijks deze problemen maar de EU “politici” blijven Soros en Junckers de vinger in de k…. steken. Alles draait doodgewoon om geld. De rijke mannen hebben de EU ers gekocht.

  Geliked door 4 people

 4. Hovawart zegt:

  Het Europese Project, dat zoveel noten op hun zang heeft, maar niet eens een Algemene Brandstofprijs in de Europese Unie kunnen afspreken, of een gelijke belastingafdracht en inkomen voor alle lidstaten, zelfs geen stemrecht van Europeanen in andere lidstaten, (wel de vluchtelingen gelijk stemrecht gunnen) “De EU moet zorgen voor minder beloften en meer resultaten”, zoals premier Rutte opperde, (maar is daar zelf geen sprekend voorbeeld van.)
  De gehele opzet van de Europese Unie had een mooi voorbeeld kunnen zijn van wereldwijde Coöperatie, een baken van licht in onze wereld, maar helaas kreeg de LInksche Looney Brigade het voor het zeggen, met hun dikke vadsige vingertjes in de Nederlandse portemonnee en hun Open Grenzen wens, was de EU bij voorbaat al verloren……overlopen door andere uitzuigers..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s